Čestitke kompletnoj ekipi i treneru Nikoliću.
Moj najači utisak je, ipak, sjajno vođenje ekipe od strane trenera Nikolića, onda kada smo ostali sa 10-oricom igrača.
Zamenio je Škuletića, posle Nastićevog prestrogog isključenja (dok je Lazo Bakmaz očekivao zamenu u veznom redu, kao što su verovatno i mnogi drugi mislili tako). Ja sam očekivao da zameni Škuletića i kada se to se dogodilo bio sam oduševljen da, najzad, pravimo logične izmene.
Zatim je povukao ekipu na našu polovinu i isturio samog Abua u špic.Držao, skoro celu utakmicu, isti tim na okupu, tim koji je imao koheziju i kontinuitet.Ko zna, da je ranije izvršio izmenu, verovatno bi to poremetilo ritam i celinu?
Zatim, dočekao Abua da odradi svoje (iako je dotle mnogo statirao na terenu), bljesnuo je jedan njegov karakterističan napad i obaranje u 16m za jedanaesterac i 2:0.Potom ga izvodi, daje šansu Ivaniću, a prebacuje Alivodića u špic.U nadoknadi izvodi i Alivodića i uvodi Bilbiju.
Sjajna kombinatorika u šahovskoj završnici
PS
Plašio sam se da Nastićev nastup ne završi kao nastup mladog Gaćeše 1989.Nije bilo autogola, ali se desilo prerano isključenje.Međutim, Nikolić je majstorski vodio meč sa klupe, posle doživljenog velikog šoka. Isto tako i ekipa na terenu je odlično sprovodila zamisli.
Kad se malo smirim i ohladim, napisaću i ostale utiske.