Liga Evrope - sezona 2013/14

Boske87

Re: Liga Evrope Q4R: Vojvodina - Šerif Tiraspolj 22.08.2013.

Post by Boske87 »

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=740935" onclick="window.open(this.href);return false;
Naš najveći adut za LE!!! Ne sumnjam da će znati da spusti tenziju i izvuče maksimum iz ekipe
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Zika Pavlovic

Post by Zika Pavlovic »

Vec nekoliko godina pratim ovja forum, jer me pored Partizan za koji navijam jako interesuju i sva desavanja u vezi sa fk Vojvodina, koju jako simpatisem ( gledam utakmice i nerviram se gotovo jednako kao kada je u pitanju i klub za koji zahvaljujuci dedi navijam od detinjstva). Nisam siguran kakve ce reakcije moje oglasavanje ovde proizvesti ali sam se kao osoba koja pre svega voli srpski fudbal ( ma koliko jadan bio) odlucio da sa vama podelim neko svoje razmisljanje. Znam da medju navijacim ima mnogo zle krvi, ali ja iz te price nisam i uvek cu da dizem glas protiv slicnihpojava, tako da postujem svacije misljenje te zato osecam kao svoje pravo da ij kazem sta smatram.

E sad da predjem na stvar:

Prvo da kao iskreni ljubitelj fudbala (i navijaca mtvog partizana, sta dakazem vec godinama sam ogorcen) cestitam od srca jedinom srpskom klubu koji ovom narodu jos uvek daje razloga za radost. Stvarno uz orlice i Vosu cini se da nije sve tako crno. Zelim i da napomenem da je nevidjena sramota sto rts ili bar rtv nisu obezbedili prenos meca iz Turske jer je bilo mnogo ljudi u celoj nasoj zemlji koji su zarko zeleli da gledaju( ja sam npr. gledao snimak, koji sam nasao na forumu fk vojvodina, do 2h ujutro). Sto se Serifa tice, misljenja sam da je to jedna prosecna ekipa i nikako nepremostiva prepreka, medjutim treba ostati cvrsto na zemlji i nikako upasti u zamku euforije. Ne prihvatiti novinarska proglasavanja za favorite i ako je moguce prepustiti njima tu ulogu(zbog iskustva u Evropi), i posvecenoscu kao u predhodnim mecevima izboriti prolaz dalje. Mozda sam malo dosadan ali utakmicu treba spremiti kao da se opet igra protiv burse ili ekip sl. kvaliteta, bez opustanja. Jos samo da dodam da iskreno zelim Vosi da za stogodisnjcu kluba osvoji prvenstvo ( uz sledstveni plasman u LS ) i tako zakuva malo stvari u nasem fudbalu, pa da se ubuduce na prvom mestu smenjuju i Partizan i Vosa i CZV, pa i da im se prikljuce i Jagodina, Napredak i drugi, jer ce samo tako prvenstvo dobiti na zanimljivosti i kvalitetu. Pzdrav iy Beograda. I zivela nasa Srbija!:-)
DUB

Post by DUB »

johnny wrote:Zna li ko zasto se zovu Serif? sta to znaci?
The club was founded by the Sheriff security company in 4 April 1997,who remain a key sponsor.
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Sheriff_Tiraspol
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Tony Starks

Post by Tony Starks »

DUB wrote:The club was founded by the Sheriff security company in 4 April 1997,who remain a key sponsor.
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Sheriff_Tiraspol
A dotična kompanija je, što bi se ovdašnjim rečnikom reklo, u najmanju ruku "kontroverzna". :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sheriff_%28company%29" onclick="window.open(this.href);return false;
Helm

Post by Helm »

Malo sam citao i Serifov forum, nisam izdrzao. :D Oni nisu ni zadovoljni ni nezadovoljni, barem vecinom. Smatraju da su mogli proci i bolje i gore (Grashopers). Ima i onih koji smatraju da su dobili najtezeg rivala, a nadje se i po neko ko je prezadovoljan zrebom. Sve u svemu, smatraju da mogu proci, ali ne ako budu igrali kao protiv Dinama.

Bitno je da i mi navijaci razumemo da Serif u svakom slucaju nece biti maciji kasalj. Jeste da ne mogu da se porede ni sa jednim drugim timom koji smo mogli izvuci, i s te strane smo imali mnogo srece. Ali i dalje nas ceka 180 minuta gde moramo da zasluzimo grupe! Ne poznajem dovoljno taj tim, no rekao bih da su u nasem rangu. Ako udjemo maksimalno motivisani, i ako shvatimo da ih necemo lako izbaciti, onda sam optimista. Ali ne sumnjam uopste da ce Nikolic pripremiti igrace na najvisem nivou. 180 minuta smo bili bolji protivnik protiv Burse, jos toliko nas deli od grupa! Pamet u glavu!

I iskreno se nadam da nece biti nikakvih promena u timu do tada. Naravno, ubaciti po koje pojacanje na klupu je u redu, ali prvo neka se dokazu sa klupe kao Kaludjer. Sto se njega tice, po meni je zasluzio mesto startnog spica, gol i asistencija za malo minuta. No dobro, da ne idem toliko daleko, ceka nas najpre Donji Srem u nedelju i bilo bi lepo pobedom otvoriti prvenstvo pred 10.000 navijaca. :)
laki

Post by laki »

Malo kasnim sa ovom slikom, ali bolje ikad nego nikad 8)

http://zaslike.com/files/xgrn3w31mqf32r9zkyo.jpg

Inace i ja sam naravno prizeljkivao Serif, ali onaj ko misli da cemo lako proci u grupnu fazu, ne kazem da se vara, ali definitivno s pogresnim stavom pristupa rivalu od starta!
Image
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Реч је, очигледно, о имитацији Шахтјора, што је и логично с обзиром на величину Украјине и Молдавије, односно дубине џепова власника клубова. Стадион, помоћни стадион, тренинг центар, гомила странаца итд. Колико сам ја схватио власник је потекао из безбедносних служби па ваљда отуда и назив компаније односно клуба. Кратко и јасно, типична пост совјетска мафија. Не треба их никако потценити, али ни преценити, само играти своју игру и не би требало да буде проблема.
Само Војводина

Post by Само Војводина »

Ja sam malo gledao Šerif protiv Dinama, drugu utakmicu... Šta da kažem, bili su loši... Dinamo je prošao sa pola snage, a ni oni nisu nešto posebno jaki... Šerif je igrao kao i sve ekipe sastavljene od prosečnih igrača i jednim kvalitetnijim... Svaki napad su davali njemu loptu u stilu ,,evo ajde sad ti probaj nešto''. Bez trčanja i sa vrlo sporim kretanjem. Najsmešnije je što je taj jedan kvalitetniji niko drugi nego nama poznati Kadu iz Zvezde. Otprilike Šerif potpuno podseća na Zvezdu od pre 2-3 godine.
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Према википедији реч је о главном финансијеру незванично отцепљеног дела Молдавије, све у свему интересантно гостовање!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Pa sad, ako je Kadu, onda nije sala :greenbutt:

Zajebanciju na stranu, zaboravili smo na Luvanora i Balimu. Nije ekipa nista posebno, ali nije ni za potceniti.

Po mojoj nekoj proceni, iz svega vidjenog, oni su mi negde izmedju Honveda i proslogodisnjeg Rapida...
King

Post by King »

Inače Bursi smo smenili trenera :cheers:
ФКВ

Post by ФКВ »

King wrote:Inače Bursi smo smenili trenera :cheers:
Kad razmislim samo koliko je nas klub smenio trenera. Mislim da smo rekorderi :mrgreen:
DUB

Post by DUB »

Meni je najbolje od svega ovo naše bolesno ludilo.
Dok mentalni sklop prosečnog navijača blizanaca pri svakom žrebu zapomaže za nekim predstavnicima Lihtenštajna, Islanda, Kazahstana... Mi penimo na Totenheme, Fiorentine, Udine...

Nego jel taj "Kosovo je Srbija" deo Moldavije potpada pod vizni režim Moldavije ili ne???
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Toto Riina

Post by Toto Riina »

Stanojević: Vojvodina je dobar tim, ali do sada smo sebe pobeđivali i zavisi od nas
Beta | 09. 08. 2013. - 15:20h | Foto: N. Mihajlović | Komentara: 0

Fudbaler moldavskog Šerifa Marko Stanojević rekao je da Vojvodina nije lak protivnik, ali da ishod baraža za plasman u grupnu fazu Lige Evrope zavisi od njegove ekipe.

"Nismo dobili lakog protivnika, pošto dobro poznajem igrače Vojvodine i trenera. To je odlična ekipa. Znam šta nas čeka, ali sve zavisi od nas. Ako budemo uspeli da smanjimo naše greške imaćemo čemu da se nadamo", rekao je Stanojević.

"U prethodnim utakmicama smo sami sebe pobeđivali, pravili smo mnogo grešaka zbog kojih smo primali golove i gubili mnogo bodova. Ali, mislim da prolaz u grupnu fazu zavisi samo od nas", dodao je 25-godišnji fudbaler.

Fudbaleri Vojvodine i Šerifa 22. avgusta u Novom Sadu igraju prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope, a revanš je sedam dana kasnije u Tiraspolju.

Stanojević će propustiti utakmice zbog povrede, ali je rekao da se raduje susretu sa svojim bivšim trenerom iz Rada Markom Nikolićem, koji od ovog leta predvodi Vojvodinu.

"Odsustvovaću minimum mesec dana jer sam pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Ne verujem da ću biti spreman za revanš, ali pored terena ću se sigurno pozdraviti sa trenerom Nikolićem", rekao je Stanojević.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Nikolića da je Vojvodina dobila objektivno najlakšeg protivnika od mogućih, Stanojević je uz osmeh odgovorio.

"Ma to je on sigurno rekao zbog mene".

Šerif se takmiči u plej-ofu pošto ga je ukupnim rezultatom 4:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisao Dinamo iz Zagreba, dok je Vojvodina ukupnim rezultatom 5:2 izbacila turski Bursaspor.
Stexman

Post by Stexman »

Evo jedne zanimljive fotke na koju sam naleteo!
A na face su sam primetio jednog Moldavca koji navija za Vojvodinu :D al me mrzi sad ponovo da ga trazim.
Image
Locked