Podbara, hvala za podsećanje na početne dane ovog Foruma.
Povodom toga sam, posle X godina, ponovo zavirio ma forume splitske Torcide i riječke Armade, iz istog razloga (kao i onda) - radi komparacije sa Vošom.
Zašto sam baš ta 2 grada, i ta 2 kluba, odabrao?Zato što mislim da je najrealnije porediti se sa njima, pošto su ti klubovi bili regionalni u bivšoj državi, kao i u današnjim državama.
Istina, Hajduk i Dalmacija su imali jako izraženu tu lokalpatriotsku pripadnost. Istra i Rijeka dosta manju.Vojvodina je, u bivšoj državi, bila daleko bolji klub od Rijeke, a Hajduk od nas, jer takva je bila politka, pa su tako i novci deljeni (ako su 2 kluba u Srbiji, mora biti i 2 u Hrvatskoj). Takođe, 2 i u BiH radi mira u kući , a ostalima dosta po 1 (i to sa gotovom nikakvom podrškom u odnosu na ,,četvorku").
Interesntno mi je bilo videti kakvo je stanje posle 10 od raspada SFRJ, pa danas posle 20.
Ono što me je tada (posle 10 godina od raspada Jugoslavije) jako razočaralo, to je da je Rijeka tada imala 3-4 puta više registrovanih članova na forumu, od nas, koji smo tek ulazili u prve stotine (za Hajduk sam očekivao, mada će i oni sanjati SFRJ Ligu, kao svoje Perikleovu doba, ali to je već njihov problem).Zato sam i napisao, šta će biti kad bi mi imali 1000?
Evo šta je danas.
Rijeku smo ostavili daleko iza sebe (gotovo 2 puta), Hajduk nam sada beži, kao onda Rujeka (oko 4 puta).Danas se postavlja drugo pitanje, šta će biti kada budemo imali 5000 registovanih navijača Vojvodine?Imamo li kapaciteta za to?Ja mislim da.
Da li će nam trebati, još jedna decenija za to ili će dogoditi ranije, zavisi samo od rezultata FK Vojvodine.Ako budemo svake godine igrali u Evropi, biće za jedno 5 godina (svake godine po hiljadarka), što je i normalno, jer Voša ima veći potencijal, i perspektivu, od Hajduka. Mnogi aduti Splićana su im se izmigoljili iz ruku.Mi ih nikad nismo ni imali, pa je to sada naša komparativna prednost, iako izgleda apsurdno.
No, prvo ,,dižemo letvicu" na dve hiljade..

PS
Ne bi valjalo da sada jurimo ,,cifru", sa nekim duplim ili višetstrukim nicovima, jer to mi nismo.Nama brojke nisu bitne Nismo mi ni lažni stogodišnjaci, ni lažni šampioni, ni lažni navijači, naravno, ni lažni forumaši.Čvrsti temelji najbolje drže kuću.