Uprava
Re: Uprava
Ako je ovo tačno, onda smo u potpunom rasulu. Gore nego što sam mislio... 

grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
При сваким променама треба имати на уму да овде нису проблем појединци већ читав систем! Како призвати приватан капитал да уђе у клуб када о његовом раду могу да одлучују људи који нису ни стручни нити спремни да воде клуб. У суштини то значи: приватник улети са 200 000 евра а смењују га људи који немају ни 200 000 динара!? Који је то модел који би обезбедио заштиту интереса клуба а са друге стране омогућио слободу приватне иницијативе? То је питање за све нас..
И ако се неко можда пита шта је то што би ми желели, поновићемо још једном давно дефинисане услове:
1.Стручност као предуслов било какве дужности у клубу.
2.Пословање и управљења клуба мора се водити на транспарентан и законит начин.
3.Функционер клуба је дужан да функцију врши тако да интерес Ф.К. Војводине не подреди приватном, нити да међу њима изазове сукоб. Интерес клуба мора бити изнад свих осталих интереса, независно од свих политичких и приватних интереса.
4.Водећи људи клуба су дужни да сачине развојни план Ф.К. Војводина који ће првенствено бити базиран на развоју и унапређивању рада омладинске школе.
5.Ф.К. Војводина не сме продавати и позајмљивати играче клубовима који су јој конкуренти за освајање трофеја у домаћем првенству. Такође, изричито се забрањује остваривање било какве спортске или пословне сарадње са конкурентима у домаћем првенству.
6.Неговање и чување традиције нашег клуба.
И ако се неко можда пита шта је то што би ми желели, поновићемо још једном давно дефинисане услове:
3.Функционер клуба је дужан да функцију врши тако да интерес Ф.К. Војводине не подреди приватном, нити да међу њима изазове сукоб. Интерес клуба мора бити изнад свих осталих интереса, независно од свих политичких и приватних интереса.
4.Водећи људи клуба су дужни да сачине развојни план Ф.К. Војводина који ће првенствено бити базиран на развоју и унапређивању рада омладинске школе.
5.Ф.К. Војводина не сме продавати и позајмљивати играче клубовима који су јој конкуренти за освајање трофеја у домаћем првенству. Такође, изричито се забрањује остваривање било какве спортске или пословне сарадње са конкурентима у домаћем првенству.
Mora da bude pametan, a pošten. I da se prihvati tog posla. Jednom rečju: svaki kandidat mora doneti napismeno dokaz da je LUD.
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
To je to! Amin.podbara wrote:И ако се неко можда пита шта је то што би ми желели, поновићемо још једном давно дефинисане услове:
Ovaj bi bio odlican kandidat za predsjednika:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/406799 ... a-i-Sarica" onclick="window.open(this.href);return false;
Moza nas spojiti sa dva velika "investitora"
sigurno su i ljubitelji fudbala, za jednog se to i pouzdano zna.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/406799 ... a-i-Sarica" onclick="window.open(this.href);return false;
Moza nas spojiti sa dva velika "investitora"

sigurno su i ljubitelji fudbala, za jednog se to i pouzdano zna.
UH!
A da bi krenuli ka strucnosti i transparentnosti, potrebno je poceti od temelja. Posto je FKV udruzenje gradjana, utvrditi koji to gradjani imaju pravo da odaberu najbolje medju sobom a i sire i nakon raspustanja sadasnje Skupstine odrzati izbor za clanove nove Skupstine. Nakon toga ti najbolji neka sednu i produmaju kako dalje i koga na celo kluba. Mandat im ograniciti na godinu dana, a onda novi izbor Skupstine ciji bi mandat bio dve godine. I tek od treceg izbora Skupstine, kada se ona dobro "provetri" moze da se ide na cetvorogodisnji mandat. Kada nam Skupstina bude kvalitetna, sa ljudima koji ce da predlazu, kontrolisu i kritikuju, a ne samo da cute i glasaju bez primedbi, onda se mozemo nadati kvalitetnijoj Upravi i boljoj Vojvodini.
Slažem se, ali da li to znači da je Kežman kriv za ispadanje? Iz firminog pisma tako se da zaključiti, a to je momenat koji je, po meni, potpuno besmislen.laki wrote:Sale fkv, po mom misljenju nisi u pravu! Mi smo dovodili te igrace sa ogromnim platurinama kao "pojacanja" jer smo imali velikih ambicija u toj LE, tj kvalifikacijama za isttu. Da nismo, ne bi ni bilo potrebe za dovodjenjem tolikih igraca.
Nisam se uključivao u raspravu, jer ne znam šta bih pametno imao da dodam, nemam nikakve insajderske informacije, niti sam do detalja upoznat sa stanjem u klubu. Ali, pažljivo čitajući ove redove, imam osećaj da se borba na relaciji Kežman-Firma vodi iz nekih posve drugih razloga od ovih koje vidimo na površini. I jedna i druga argumentacija koja se može pročitati je suviše tanka. Avangarda je već pisao da je i ranije bilo previše štetnih ugovora, pa je to malo koga zanimalo. Klub je u blokadi i pre smrti Kuma, pa se ni o tome nije moglo pročitati puno postova, osim par zabrinutih pojedinaca, a organizovana navijačka grupa se nije oglašavala ako me sećanje ne vara. Svakakve ogavne stvari su se u klubu događale, pa je i to prošlo prilično nezapaženo od strane najvatrenijih navijača. Neka me neko ispravi ako grešim. Neko je takođe pomenuo: zašto nije ugovor sa Jokićem ili Greenom raskinut, kada trener na njih ne računa već pola godine ili koliko? Da li je i za to Kežman kriv? Zašto se Mojsov tako klizao po terenu protiv Vaduza? Jel ima i dalje onih koji misle da je ta utakmica bila čista? I tako dalje i tako bliže, da ne nabrajam više. Bilo je onih koji su veoma dugo oštro kritikovali rad uprave i pod Batom, ali znamo svi da su te kritike bile sporadične, i budimo pošteni - dolazile uglavnom sa zapadne i istočne tribine (gde se i sam nalazim) Daleko od toga da branim Balšu i Kežmana, lično bih voleo da im vidim leđa, ali ovaj rat je zaoštren iz nekih drugih pobuda. Ako neko krene da me napada, unapred kažem da iznosi činjenice i argumente, a ne floskule tipa "mrzi me sada svakome da objašnjavam" - jer to malo toga govori, a unosi samo veću sumnju.
Slažem se da moramo biti jedinstveni i da podela sada ne sme biti. Ali da bismo bili jedinstveni, moramo biti pošteni prema sebi i iskreni u namerama prema klubu i zalagati se jedino i isključivo za opšti interes (uostalom, Podbara je to odlično sumirao).
Ja sam ovoga puta 99 % na strani Firme. Sve što su napisali u ovom drugom saopštenju, stoji.Nema šta ni da se doda ni oduzme. Nadam se, kao što sam već napustio pustiti Kežmana da ode tek tako bez odgovornosti za načinjenu štetu. Znači dobrog advokata da pregleda sve te papire/ugovore/.
- KoKanidja
Па чекај дечко. Опет осуде, убацивање црва сумње и мржње, и опет нагађања. Ви то тако пишете и немате никакве последице, а озбиљне оптужбе стављате, притом да вероватно нисте ни свесни, а пре свега и сами кажете да немате никакве информације и да нисте упознати ни са чим.
Из којих бре других разлога рат Кежмана и Фирме? Којих човече? Ко ту коме ШТА????
Он је говно које није ни требало да дође у Клуб и направили смо ту грешку што је уопште тај гробарски дебил доведен, као и што је пуштено да Клуб "води" Балша. Ето погрешило се, јел вам сада лакше да сварите причу?
Рекао сам већ да је много другачије време и моменат са Батом (где није цела група била да он оде) и сада. Другачије је и у групи, али и са друге стране. И поред таквог Бате, какав год да је, тај никад неби допустио да Абу оде и да Клуб узме за њега 50 хиљада еура, боље да га је Пролетер са Клисе купио за 55 онда. Никад се неби то десило сигуран сам, да нам убедљиво најбољи играч тако оде, и да ћемо ми да будемо још дужни 300 хиљада за њега. АЛО, јел то има негде на свету??? Значи ми смо само на њему изгубили бар отприлике милион. Какви су то мајстори, а?
И какви сад осећаји вас раде да из других разлога и побуда хоћемо да ови оду? Какве црне побуде?
Пишете глупости па хоћете да вам се детаљише у пицину длаку. А седите кући. И то што смо преузели да ово решимо једном за сва (дужа) времена како треба, опет вам не одговара. Опет вам не одговара што ће нас да пљују новине, што ће нама да намештају мурију и ко зна кога још због тога, хоћете ви све да дате од себе и не дозволите цветку, воркапићу, овом-оном да не дође у Клуб? Ево неки од нас ће ризикивати све али тим куртонима неће дати да дођу. Ми смо можда анонимуси (како они кажу) али ето ми анонимуси вам не дамо. Добро ово прочитајте курци једни јер је само вама упућено, а сигурно читате - НЕЋЕТЕ ДОЋИ.
Да се вратим на тебе Борисе. Хоћете ви да се питате? Још нисте имали прилику да се питате али оваквим писањем сигурно не помажете апсолутно ништа, него одмажете, па испада да то некако и не заслужујете. А ја сам вас већ питао, јел сте питали неког и већ обавили разговор и направили план за долазак? Јавите се ако јесте.
Ово ћемо или да решимо сад како треба, или нас неколико ће да дигне руке од утакмица, са јасним преузимањем кривице да нисмо способни ништа да решимо по том питању. Видећемо надам се ускоро како ће ићи даље, углавном Подбарин списак ће свакако бити предочен новом председнику.
Из којих бре других разлога рат Кежмана и Фирме? Којих човече? Ко ту коме ШТА????
Он је говно које није ни требало да дође у Клуб и направили смо ту грешку што је уопште тај гробарски дебил доведен, као и што је пуштено да Клуб "води" Балша. Ето погрешило се, јел вам сада лакше да сварите причу?
Рекао сам већ да је много другачије време и моменат са Батом (где није цела група била да он оде) и сада. Другачије је и у групи, али и са друге стране. И поред таквог Бате, какав год да је, тај никад неби допустио да Абу оде и да Клуб узме за њега 50 хиљада еура, боље да га је Пролетер са Клисе купио за 55 онда. Никад се неби то десило сигуран сам, да нам убедљиво најбољи играч тако оде, и да ћемо ми да будемо још дужни 300 хиљада за њега. АЛО, јел то има негде на свету??? Значи ми смо само на њему изгубили бар отприлике милион. Какви су то мајстори, а?
И какви сад осећаји вас раде да из других разлога и побуда хоћемо да ови оду? Какве црне побуде?
Пишете глупости па хоћете да вам се детаљише у пицину длаку. А седите кући. И то што смо преузели да ово решимо једном за сва (дужа) времена како треба, опет вам не одговара. Опет вам не одговара што ће нас да пљују новине, што ће нама да намештају мурију и ко зна кога још због тога, хоћете ви све да дате од себе и не дозволите цветку, воркапићу, овом-оном да не дође у Клуб? Ево неки од нас ће ризикивати све али тим куртонима неће дати да дођу. Ми смо можда анонимуси (како они кажу) али ето ми анонимуси вам не дамо. Добро ово прочитајте курци једни јер је само вама упућено, а сигурно читате - НЕЋЕТЕ ДОЋИ.
Да се вратим на тебе Борисе. Хоћете ви да се питате? Још нисте имали прилику да се питате али оваквим писањем сигурно не помажете апсолутно ништа, него одмажете, па испада да то некако и не заслужујете. А ја сам вас већ питао, јел сте питали неког и већ обавили разговор и направили план за долазак? Јавите се ако јесте.
Ово ћемо или да решимо сад како треба, или нас неколико ће да дигне руке од утакмица, са јасним преузимањем кривице да нисмо способни ништа да решимо по том питању. Видећемо надам се ускоро како ће ићи даље, углавном Подбарин списак ће свакако бити предочен новом председнику.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Ne znam da li se ovo odnosi na mene. Kakogod, uopšte nisam shvatio, ali nema razloga da pojašnjavaš, jer ništa ne planiram da uradim svakako (ako pak nekome treba moja pomoć za radikalne sistemske promene u Voši, uvek ću se odazvati). Samo sam običan forumaš, koji smatra da ima pravo na mišljenje o radu uprave i ljudi oko uprave (koji su joj ponekada vrlo bliski).KoKanidja wrote:Да се вратим на тебе Борисе. Хоћете ви да се питате? Још нисте имали прилику да се питате али оваквим писањем сигурно не помажете апсолутно ништа, него одмажете, па испада да то некако и не заслужујете. А ја сам вас већ питао, јел сте питали неког и већ обавили разговор и направили план за долазак? Јавите се ако јесте.
Neću se nastavljati Kokaniđa, jer kao što rekoh, nemam informacije i ne pravim se da ih imam. Svu sreću vam želim u borbi, a koje bio u pravu i na koji način - vreme će pokazati.
Puna podrska za Kanidju i ekipu. Nacuo sam da naprednjaci imaju jos jednog kandidata za klub, a da to nije cvetko. Nemojte da nasedate na price keze i njegovih prevaranata.
ПУШТАМ КИШУ!
-
Ako su nam alternativa gubave partijske šape, ma koje boje one bile, ja sam pre za da odmah bankrotiramo i zveknemo u beton ligu.Nikola wrote:Nacuo sam da naprednjaci imaju jos jednog kandidata za klub
- churguzijanac
Nama treba da bude alternativa, neko oko koga bi se vecina nas slozila i mi treba da radimo da ga pronadjemo i da ga predlozimo. Ako nista, bar cemo ovu diskusiju uciniti produktivnijom...
Mislim da Tanjga zaslužuje mesto u klubu, kakvo ne znam, ali sigurno ima prostora za bivče igrače. Belića za predsednika!churguzijanac wrote:Nama treba da bude alternativa, neko oko koga bi se vecina nas slozila i mi treba da radimo da ga pronadjemo i da ga predlozimo. Ako nista, bar cemo ovu diskusiju uciniti produktivnijom...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=RYfXe2Js ... r_embedded[/video]
Željko Brkić jedan je od nas!!!
- Grof Žekula
- Administrator
Večernje novosti wrote:Butorović rešava krizu u Vojvodini
Mačem po Gordijevom čvoru ili status kvo. U Vojvodini bi, ako je suditi po najavama čelnika kluba, narednih dana trebalo da se povuku potezi kojima bi se krenulo ka razrešenju nimalo naivne situacije u našem superligašu koji dogodine obeležava značajan jubilej, ceo vek od osnivanja.
Prazna klupska kasa, neisplaćene zarade zaposlenima i igračima, blokiran račun kao i nesuglasice dela navijača i Mateje Kežmana, potpredsednika kluba zaduženog za sportska pitanja, koji traže njegovu ostavku, problemi su s kojima se Novosađani moraju suočiti.
Jer, po „Marfijevom zakonu“, ako postoji i promil mogućnosti da stvari krenu naopako, to će se i desiti. U Vojvodini su se stvari mnogo iskomplikovale i predstavljaju nagoveštaj ozbiljnih posledica za igrački pogon, kao osnovu kluba.
Rukovodstvo Novosađana, istina okrnjeno, s obzirom na to da su se neki članovi Uprave povukli i digli ruke, čini sve da upriliči nesmetano funkcionisanje kluba. Balša Butorović, prvi operativac Vojvodine, koji je tek tri i po meseca na funkciji predsednika, potvrđuje da su svakodnevni sastanci, konsultacije i razgovori usmereni upravo u potrazi ka izlasku iz krize i rešenju koje bi bilo najpovoljnije za klub.
Po tom pitanju, navodno, mogu se očekivati i neke nove snage, pojačanja u rukovodstvu koja bi doprinela što bržem ozdravljenju, a u prilog tome ide i činjenica da bi Novosađanima u skorije vreme trebalo da „legne“ i pozamašna suma evra od UEFA, kao zarada i nagrada za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde je profesionalni pogon dogurao do plej- ofa.
S druge strane, pitanje Mateje Kežmana, čiji su potezi angažovanja pojačanja u igračkom kadru kao poseban vid ulaganja u budućnost, najpre dočekani s apsolutnim odobravanjem, a zatim naišli na osudu dela navijača, takođe predstavlja „aktuelnu situaciju“ u novosadskom superligašu koja zahteva odgovore. Kežman je potvrdio da su insinuacije po kojima nije radio u interesu Vojvodine neosnovane i naglasio da iza svega stoji neka druga struja u klubu kojoj ne odgovara transparentost i javno iznošenje činjenica. On je takođe najavio da će u narednih par dana ponovo da se oglasi i da predoči svoje viđenje rešenja, najboljeg za klub.
Za to vreme, nekako u zapećku dešavanja koja su ih uhvatila upravo u trenutku kada im je krenulo na domaćoj sceni su fudbaleri i stručni štab. Oni su, od starta sezone, sjajno reprezentovali srpski fudbal na međunarodnoj sceni, beležili odlične rezultate ali im se nije posrećilo da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, što bi predstavljalo istorijski uspeh, poklon novosadskim ljubiteljima fudbala da uživaju u međunarodnim utakmicama, ali i izvor čiste zarade.
Slabiji start na domaćem koloseku, posle tri remija i samo jedne pobede, uspeli su da postave u svoju korist pobedom nad Novim Pazarom, koja je potvrdila da tim ima karakter i pobednički mentalitet. Međutim, upravo u trenutku kada im je krenulo, počelo je i iznošenje „prljavog veša“. Zbog toga, za očekivati je da se strasti u novosadskom superligašu malo smire, da se lopta spusti na zemlju i da se po modelu igrača, koji su po rečima trenera Marka Nikolića, najbolji deo kluba, odigra za uspeh na drugom polju.
ZA DESET DANA ČETIRI ISPITA
Prvom pogonu Vojvodine predstoje izazovi u narednih desetak dana i to u ritmu sreda– subota, najpre u Kraljevu sa Slogom za Kup a zatim i odmeravanje za bodove sa Partizanom, Radničkim u Nišu i Radom. Upravo to je najveći interes Vojvodine pa je za očekivati da se kao podrška, igrači i struka istaknu u prvi plan i naravno, da se što pre pronađe rešenje problema.