KoKanidja wrote:Никола, па наравно да избегавам да улазим на форум да неби добијао нервне сломове, као пре, а камоли да пишем. Верујем да је тако већини.
Углавном, нема шта ми да проверавамо да би знали да су африканци јефтинији, али ајде ти нађи тог африканца за којег ћеш да одговараш ако је он нека буранија од играча. Јер теби тај странац мора да прави разлику.
Или сад треба да их доведемо 30 на пробу па да убодемо једног? Друга ствар, ко ће бре да дође у Војводину, тај африканац који ваља, одавно је негде другде и сигурно има бољу понуду од наше.
Трансфермаркт је тешка глупост, сад ћу ти поставити ако хоћеш 10 играча чија цена или не пише или је нека мала, али кад уствари дођеш до њих, разлика је милионска код неких. Све и да су слободни, а вреде на тржишту, сигурно не можемо боље да му понудимо од других.
Клуб колико сам и разумео и бира играче, а не да долази баш свако и на пробу. Колико знам долазе минимум 3 странца на пробу.
Маре, извор информација сам ја лично, причао са сваким од тих играча које сам набројао и њиховим менаџерима. Рецимо да радим неки "посао" који ме је "терао" задње две ипо године да константно и готово свакодневно гледам утакмице са свих страна света. Задњих рецимо месец дана сам покушавао да дођем до њих који су мени после свих тих гледања били интересантни, и за које сам мислио да могу да нам донесу бољу игру, а сад сам дао информације само за оне за које сам мислио да би било логично да могу да дођу. Ја нисам имао појма да су готово свуда тако јаке плате. И било ми је логично да неко из шведске треће, мексичке друге, португал друге, америчке друге, колумбија клупе, катара, има неке шансе да дође. Највише ме је спустила та будала из шведске треће лиге кад је рекао да неће да дође у Србију уопште, није питао човек ни шта нудимо.
Да не набрајам оне које сам гледао, који на трансфермаркту не вреде ништа, па кад дођеш до њих испадне да је потписао уговор на 4 милиона, или да је баш прешао из шведске треће у шведску прву, или из најлошијег чилеанског тима прешао у Елче, и тако. А ја све мислио да њих ретко ко примећује, али курац. Те нећу ни да пишем, јер где смо ми од 4 милиона за играча или услова у шведској и шпанској првој лиги.
То сам све сазнао сад у месец дана, и за сваки прелазни рок се треба припремати бар 4-5 месеци раније, једноставно мора се гледати унапред, и толико раније контактирати потенцијалног играча.
Sto se tice nervnih slomova. Mislim da je problem u tome sto vecina nema prave informacije i sto uprava nije ispostovala transparentnost. Onda se jave neki insajderi ciju tacnost informacije ne mogu da ocenim, ali se uzimaju zdravo za gotovo zato sto nema pravih informacija. Onda se jave informacije pustene po gradu i forumu od proterane uprave, a od Zoke se u najcesce dobijaju diplomatski odgovori i sve deluje da je na dugom stapu. Smatram da je neophodno da se aktivira profil FIRMA 1989 ili napravi slican novi preko kog ce se Slaninari obavestavati u kracim crtama oko novosti iz kluba. Ne ocekujem pravdanja, romane i svakodnevne izvestaje, ali ono najosnovnije i najvaznije je prosto neophodno. To mogu uraditi ljudi koji su vodili pricu oko smene uprave i koji imaju nasu podrsku.
Da ostanem u okviru ove teme ciganija pregovara oko dovodjenja izvesnog Parkera iz Sloveniji njihovi navijaci su dobili preko medija informaciju da se nedavno on razveo i da brine o sinu zbog cega cesto putuje u London i ne moze da se posveti iskljucivo fudbalu. Da ne pricamo o spisku zelja struke, trenutnim fazama pregovora, kad su kakili i piskili. U Vosi je tajna ko dolazi na ugovorenu probu.
Navijaci prate takve price, ja nisam uspeo da procitam listu zelja struke Vose i njehove saradnje sa Vranjesom i Ljubetom. Zato dolazi da spekulacija, optuzbi itd.
Drugi deo. Drago mi je da si izneo dosta zanimljivih informacija na forumu i hvala ti za to. Mislim da je posao garantovanja za stance posao sportskih direktora u Vosi trenutno imamo 3, a Vosa njih bira tako sto je jedan menadzer uzeo i ponudio Mici i predstavio ih na forumu. Njemu svaka cast da ne bude zabune, ali Vosa mora traziti na vise strana igrace. Ne vidim problem da se dovede i 30 igraca na probu, ako je trosak smestaj na Veterniku i hrana da ubodu 3 pa su na konju.
U Srbiju i okruzenju je bilo mnogo kvalitetnih stranaca za nase uslove i mnogi su igrali i za dosta manje para od 3000.
Tiago, Onjilo, Eliomar, Odita, Kadu, Varea i da ne nabrajam dalje.