Transferi
-
Re: Transferi
Skroz se skrenulo u pogrešnom pravcu. Niko da postavi jedno jednostavno pitanje, vrlo zdravorazumsko:
Da li je moguce da nam se dovode igraci koje njihov "menadzer" nikada nije video uzivo niti upoznao?
Da li smo pali toliko nisko da ignorisemo zelje struke i dovodimo camce na osnnovu videa?
Kakvi su to internet treneri i menadzeri koji tako neozbiljno dovode igrace?
I ovaj Kokanidja koji opusteno stokuje igrace po netu? Koliko smo neozbiiljni ljudi aman...
Na kraju, neka mi neko malo bolje obavesten kaze sta se desilo sa zeljama struke, pre svega napadacem? Da li je alternativa za dokazanog napadaca koga su oni hteli ovaj sa tajlanda koga niko nikada nije video uzivo? Sta je sa igracem iz R.Srpske?
Rogac? Tatin sin koji osvedoceno ne zna da igra fudbal? Sta je sa tim?
Da li je moguce da nam se dovode igraci koje njihov "menadzer" nikada nije video uzivo niti upoznao?
Da li smo pali toliko nisko da ignorisemo zelje struke i dovodimo camce na osnnovu videa?
I ovaj Kokanidja koji opusteno stokuje igrace po netu? Koliko smo neozbiiljni ljudi aman...
Na kraju, neka mi neko malo bolje obavesten kaze sta se desilo sa zeljama struke, pre svega napadacem? Da li je alternativa za dokazanog napadaca koga su oni hteli ovaj sa tajlanda koga niko nikada nije video uzivo? Sta je sa igracem iz R.Srpske?
-
Moze ime?KoKanidja wrote:Покушавам да дођем до једног из Парагваја, ненормално како игра, какав преглед и пасови, ал не могу да дођем ни до њега, нити до менаџера. А ако успем да дођем, вероватно ће бити нека фина цена и услови, али ај да пробамо
DJUMI je spas, samo pod uslovom da dobije slobodu u radu i da se odredi strategija.
Kokanidja manje više neobavezno iznosi predloge iz dobre namere i bez ikakvih interesa,kroz diskusiju ,,transferi''.Ne zameram mu na tome.Ali zameram upravi na dosta stvari koje si i ti naveo. Određeni igrači koje nismo gledali,dolaze na probu i na tome isto ne zameram,nismo mi izmislili probu. Ali mi smetaju kadrovi koji će raditi procenu kvaliteta tih igrača. Jovanić i Vranješ pre svih.Protiv Ljube nemam ništa protiv. Jovanić i Vranješ nisu dorasli tom poslu a naročito ne u klubu takve veličine i reputacije kao što je FK Vojvodina. Nemam ništa protiv njih kao ljudi ali njihova stručnost je pod velikim znakom pitanja i vrlo limitirana(ne pričam napamet).Što se tiče Rogača,normalno je što sumnjam da je u pitanju neki menadžerski tal,jer ne postoji smisleno objašnjenje za dovođenje igrača na pozicijama na kojima smo najviše popunjeni.Najmanje se cimamo oko pozicija u timu gde smo najtanji,a iz aviona se vidi da je to na mestu pleja.A bez pleja ekipa ima svoje limite,što smo videli na zahtevnijim utakmicama.Džimi je seoski trener koji voli jake i korpulentne igrače i forsira besomučno igranje po boku,čak i kada to izgleda loše. Sa Sergejom je naš mladi tim izgledao mnogo bolje na tim zahtevnijim tekmama iz razloga što je trougao ne sredini,koji je motor svakog tima,činio Sergej,Radoja i Mare...Ivanić je odličan igrač ali on se dobro snalazi samo u završnoj trećini i više je polušpic.Duboko u polju je prilično skroman. Nećemo da smenjujemo Džimija zbog troškova(da nema toga sigurno bi ga uprava smenila,koliko ja znam),nećemo da zadržimo Envera zbog troškova,a onda dovodimo Rogača koji nam je apsolutno nepotreban.Šta da kažem na to?!...Za razvoj mladih igrača od čije prodaje živimo(isključivo) su trener i par kvalitetnih iskusnijih igrača možda i najvažniji segmenti. Uz dužno poštovanje prema Bobi,Janku i Puški,na njima ne može da se gradi ozbiljan tim. Ako guraš mlade igrače nema velike filozofije,a naša uprava stalno navodi da nam je to jedini imperativ.Dovedeš pravog trenera za mlade igrače,dovedeš par iskusnijih igrača koji imaju izražene igračke i ljudskee kvalitete i ,,otvoriš'' se na tim stavkama.Ostalo popuniš sa svojim mladim igračima koji su na osnovu procene stručnih ljudi određeni za guranje.Mi hoćemo da štedimo na vrlo bitnim stavkama a ne štedimo tamo gde ima ,,lufta''...Bar je ovo moj utisak.Ja sada ne pričam o finansijama i transparentnosti,pričam o starom dobrom radu u sportskom sektoru. Svestan sam teške situacije,ne tražim rezultate po svaku cenu ali mi se ovaj rad ne uklapa u ono čemu navodno težimo. Pričao sam sa pojedinim ljudima koji se bave skautingom i rade u ozbijnim zemljama i rekli su da kada se gleda neki igrač,uvek se obrati velika pažnja na njegove igre na zahtevnijim i važnijim mečevima. Pogledajte našu igru i učinak mladih igrača na tekmama protiv zvezde i partizana. Džimi je očajno postavio igru na oba meča i nije išao ni na rezultat a ni na estetski momenat.Da ne govorim o 2 poraza u 5 dana od Čuke.Za to nema opravdanja.Nije izvukao nikakve pouke posle prvog meča i posle druge utakmice je on u mojim očima završio.Jedva čekam momenat da ga ne gledam više na klupi voljenog tima.Mi ne samo da ne rastemo kao ekipa,već delujemo sve slabije...Odgovorno tvrdim da su prva poluvremena protiv zvezde,partizana i čukaričkog(u Novom Sadu) naša najlošija izdanja u ,,derbi'' mečevima u poslednjih 10 godina.Utakmicu u Slovačkoj nema potrebe komentarisati. Broj bodova za pobedu je isti bez obzira koga si pobedio,ali su nam ,,zahtevnije'' utakmice pokazale da ne idemo baš u dobrom pravcu. Da se vratim na najvažniju stvar.Mi živimo od prodaje i to je segment u kojem nemamo prava na neuspeh jer od toga živimo.Trenutna sitaucija je takva da baš i ne pljušte ponude.Da li je ova uprava kriva za to ili ne, i nije toliko bitno,ona je odgovorna jer oni treba da vode računa da sve bude tome podređeno, jer sve drugo neće biti bitno ako tu zakažemo.Nama je cilj da obezbedimo brojku transfera koja će nam omogućiti stabilno funkcionisanje.Nema velike filozofije.Na koji način ćemo to postići,to je pitanje za upravu i to je njihov posao.Za to Jovanić,Mića i Ljuba primaju vrlo lepe plate...Kao i u svakom drugom poslu i ovde puno toga zavisi od veza,poznanstava i naravno umeća. Ne zavisi sve samo od potencijala naših igrača.I ovde je marketing bitan faktor.Mislim da su Mića i Jovanić zalutali na ove funkcije,ali to će jedino vreme moći da pokaže. Prelatni rok se još nije zakuvao,ali pripreme samo što nisu počele a ovo što se do sada dešavalo na pauzi, mi ne uliva naročiti optimizam.Kada bi ja znao da ćemo umesto Envera na primer gurati neko naše ,,dete'' bilo bi mi lakše i postojao bi neki smisao u celoj priči.Ali ja nešto mislim da ćemo dovesti neke poluigrače da popune ta mesta. Velike su tu pare u igri i mnogi ne odole da se uključe u talove.Nadam se samo da to neće izaći iz nekih normalnih okvira i granica dobrog ukusa...Svi znate staru izreku:,,Bolje je imati 1000 neprijatelja izvan kuće,nego jednog u kući''...Za kraj bi naveo još jednu izreku: ,,Tri stvari vode u propast: lakomost, požuda i samoljublje''firma_shuri wrote:Skroz se skrenulo u pogrešnom pravcu. Niko da postavi jedno jednostavno pitanje, vrlo zdravorazumsko:
P.S. Ne znam šta je sa Radovićem iz Drine(navodno dogovoren dolazak),ali za njega važi isto ono što mislim i za Rogača.Pristojan igrač koji će nam samo povećati gomilu a neće doneti kvalitete koji su nam potrebni i koje već nemamo u klubu.Nastić je tu,Puškarić,imamo Kočovića na pozajmici u ČSK-u i možemo da ga vratimo.Čemu gomilanje igrača u momentima kada potenciramo štednju?!...Možda opet neka kombinacija ili slično....?
,,Ove boje nikog se ne boje ....''
- KoKanidja
Може име наравно, Дарио Рамон Окампо.
Ево неки видео о њему, ја сам га гледао сигурно 5-6 пута док је сад играо за Гуарани.
Све се надам јер је мало старији, тј. ове године ће 29 година, да можда неби требао да буде скуп и да дође на пробу
https://www.youtube.com/watch?v=l3jMEoj_zBo" onclick="window.open(this.href);return false;
Почетак видеа је кад је био у Аргентини, и тад је као млад много вредео, по мени сад делује још боље на терену, а као на трансфермаркту је 200 хиљада, што је смешно за таквог играча, али то сигурно није права цена и услови.
Можда неке играче није менаџер видео уживо, али они се сви доводе на пробу колико ја знам, и због препорука од других, па нека тренер одлучи да ли треба да остану. Мислим да о томе не одлучују Врањеш, а сигуран сам да не одлучује Јованић.
И слушај телетабису један новорегистровани, не стокујем ја играче, ја се распитујем у своје име, фудбал гледам 25 година редовно, а и таквим послом се бавим да свакодневно гледам целе утакмице тих углавном нижих лига из целог света, или прве лиге Јужне Америке, корист од Клуба никад нећу имати, јер да сам хтео, одавно би је имао, и не видим шта то теби може да смета, ако не мислиш да помогнеш, не видим да се правиш паметан и храбар преко интернета, са обзиром да си се сад регистровао само да би ово написао, јако би волео да знам ко си, јер си много безобразан и много се нагађа.
Слажем се да треба да се слуша жеља тренера.
А ако се лоше одради прелазни рок и покаже као неуспешан, наћићемо већ ко је одговоран са обзиром на реноме Војводине у Србији и које место она заслужује.
Зато би до тад било у реду да их пустимо да раде, тек су дошли, ово им је први прелазни рок, и то зимски.
Ево неки видео о њему, ја сам га гледао сигурно 5-6 пута док је сад играо за Гуарани.
Све се надам јер је мало старији, тј. ове године ће 29 година, да можда неби требао да буде скуп и да дође на пробу

https://www.youtube.com/watch?v=l3jMEoj_zBo" onclick="window.open(this.href);return false;
Почетак видеа је кад је био у Аргентини, и тад је као млад много вредео, по мени сад делује још боље на терену, а као на трансфермаркту је 200 хиљада, што је смешно за таквог играча, али то сигурно није права цена и услови.
Можда неке играче није менаџер видео уживо, али они се сви доводе на пробу колико ја знам, и због препорука од других, па нека тренер одлучи да ли треба да остану. Мислим да о томе не одлучују Врањеш, а сигуран сам да не одлучује Јованић.
И слушај телетабису један новорегистровани, не стокујем ја играче, ја се распитујем у своје име, фудбал гледам 25 година редовно, а и таквим послом се бавим да свакодневно гледам целе утакмице тих углавном нижих лига из целог света, или прве лиге Јужне Америке, корист од Клуба никад нећу имати, јер да сам хтео, одавно би је имао, и не видим шта то теби може да смета, ако не мислиш да помогнеш, не видим да се правиш паметан и храбар преко интернета, са обзиром да си се сад регистровао само да би ово написао, јако би волео да знам ко си, јер си много безобразан и много се нагађа.
Слажем се да треба да се слуша жеља тренера.
А ако се лоше одради прелазни рок и покаже као неуспешан, наћићемо већ ко је одговоран са обзиром на реноме Војводине у Србији и које место она заслужује.
Зато би до тад било у реду да их пустимо да раде, тек су дошли, ово им је први прелазни рок, и то зимски.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Rogač, ciganski otpadak, sa ekstremno limitiranom minutažom gde god da je igrao... Napad na titulu... Što se tiče Okampa, svaka čast na pronalasku, ali zar ne misliš da bi igrač u tim godinama prvenstveno razmišljao o obezbeđivanju masnog ugovora, u platežno moćnijim državama? Igra u drugoj ekipi Paragvajskog prvenstva, ja bih rekao da je on tamo zaštićen kao beli medved i da sam na njegovom mestu, još godinu dana po Paragvaju a onda u Emirate, Katar... Što mu se, pretpostavljam i smeši. Treba naći tržište gde bi mogli ući sa nekakvim šansama. Estonija, Letonija, Litvanija, Finska pa možda Luksemburg... Lige za koje ne treba oploviti pola sveta da bi se video neki igrač na delu... Stalno se potencira Afrika i Brazil, kao da se jedino tamo igra fudbal, a postoje nam i bliže i fudbalski neotkrivene a napredujuće lige.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
- KoKanidja
Све се слажем што си рекао и за Окампа и ово остало. За њега сам само рекао колико ми се свидео јер сам Гуарани гледао довољно пута, а ми плачемо за таквим играчем и позицијом, као и за шпицевима. Вероватно има ко зна коју плату тамо, и то ћу покушати да сазнам. Чекам сад одговор са једне стране у вези њега, чисто хоћу да знам колико смо далеко 

-
Kokanidja, super sto nemas korist. Da je vise takvih, gde bi nam kraj bio. Prvo mnogo sam stariji od tebe sigurno, bar 15 god tako da nikako ne mogu da budem bezobrazan. Drugo, takodje nemam nikakav interes. Mislim da smo u istom brodu. Ok, ne znam ko ima interes, jer zadnji koji je tako nudio dovodi igrace na probu a da ih ni sam ne zna, a nasa deca zbog toga nece dobiti sansu. Izvini ako sam te pogresno stavio u isti kos, nije mi bila namera
Ako se vec dovode igraci na probu, ima ih u srbiji dovoljno. I opet ce ti igraci na probi ispasti camci, i gde su onda pojacanja i zamene za envera lazu i ekipu? Mnogo stihijski za najbolji klub u zemlji,zar ne?
Postavio sam pitanje samo sta je sa zdravim razumom, odnosno nigde nisam video da se tako brutalno ignorise struka.
Ako su vec ignorisali zelje struke, zasto ne kazu gde je zapelo?
Ako se vec dovode igraci na probu, ima ih u srbiji dovoljno. I opet ce ti igraci na probi ispasti camci, i gde su onda pojacanja i zamene za envera lazu i ekipu? Mnogo stihijski za najbolji klub u zemlji,zar ne?
Postavio sam pitanje samo sta je sa zdravim razumom, odnosno nigde nisam video da se tako brutalno ignorise struka.
Ako su vec ignorisali zelje struke, zasto ne kazu gde je zapelo?
A ko su zelje struke? Jel se ima informacija ko je taj napadac koga struka zeli? Ja koliko znam nema. Struka je rekla da joj treba napadac ali ne i konkretno koji!
Sta fali sto se dovode igraci na probu? Konacno da se nesto desava. U svakom slucaju bolje nego da se potpisuju(bez probe pa cak i bez youtube videa) likovi kao Rogac koji za godinu dana odigra pola sata.
Imace nekoliko napadaca na uvid, pa neka biraju. Po meni je mnogo bitnije naci kvalitetne rivale za sparing partnere umesto ruskih i azerbejdzanskih mesara koji nam osakate svake sezone po nekog igraca na pripremama.
Sta fali sto se dovode igraci na probu? Konacno da se nesto desava. U svakom slucaju bolje nego da se potpisuju(bez probe pa cak i bez youtube videa) likovi kao Rogac koji za godinu dana odigra pola sata.
Imace nekoliko napadaca na uvid, pa neka biraju. Po meni je mnogo bitnije naci kvalitetne rivale za sparing partnere umesto ruskih i azerbejdzanskih mesara koji nam osakate svake sezone po nekog igraca na pripremama.
+1.Minja wrote:KoKanidja wrote:Слажем се са оним горе да нам треба Ђуми.
Obe ruke podignute - ZA!
Ja sam godinama bio za tu opciju, jer Djumi ima vrhunski osećaj da proceni potencijal igrača, dok taj igrač još nije postao (pre)skup.To nam je u ovom trenutku najneophodnije za selektiranje svoje dece i doselekciju sa tržišta EXYU.
Jer, teško mi možemo (u današnjoj situaciji u Srbiji) dovesti nekog boljeg igrača iz inostranstva (možda jedino iz Afrike, ako tamo imamo kvalitetnog skauta)?
Čini mi se da je sazrelo vreme da Djumi i Voša odrade ovaj prelazni rok.Po meni, Djumi i ne mora biti trener, ali bi sigurno bio najbolji Sportski direktor kojeg bi imali u poslednjih 20-25 godina.
Drugo, Rabren više nije u Voši.Sećamo se i da ga je Djumi prvi smenio sa funkcije u Klubu (čini mi se kao tadašnjeg sekretara Voše, ako se dobro sećam?), tako da tog problema sa Rabrenom i svitom danas više nema.
Šćepanović nije Predsednik koji će se puno mešati u posao Struke, pa je ovo pravi trenutak da Djumi dovrši davno započeti posao u Voši.Verujem na zadovoljstvo Uprave, igrača, navijača i njega lično.

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- gospodinFKV
Koliko bi jeftinije i bolje bilo kad bi primenili sistem tim menadzera. Plati Djumija vise nego Marica, ali mu daj ovlascenja sportskog direktora, a trenerski posao prepusti Kosanu i Sauli. Dve muve jednim udarcem - imas kvalitetnog sportskog direktora i lovca na talente ujedno i na klupi, zbog licence, dok ti tim vodi covek koji je doneo toliko uspeha u omladinskim selekcijama sa tim istim igracima. Dovoljno je samo ukljuciti mozak...
Dobro, treba takodje videti da li bi Djumi uopste bio zainteresovan za takav angazman. Jer ako nije, onda pravis racun bez krcmara...gospodinFKV wrote:Dovoljno je samo ukljuciti mozak...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Izvinite sto se mesam,ali na samom forumu sam primetio bar trecinu (od aktivnih) forumasa,koji imaju sopstveni interes kada je klub u pitanju,pa mogu da zamislim kako je u samom klubu.Ljudi moji nikome tamo nije stalo do Vose,bitno je samo da se ubire i nemojmo se zavaravati i projektovati ovde neke bajke.Kakva pojacanja,kakvi bakraci!? Kakve crne nase zelje. Mi cemo mesecno dobijati jedan klip vezan za marketing i time smo "zamazani",a sve ostalo sto se radi u klubu nas se ne tice (dobro,mozda se tice one trecine forumasa
)
Odakle nama novci za pojacanja? A i to sa Djumijem? Turija,kazes da on ima nos da dovede jeftinog igraca!? Kome da ga dovede? Na koliko da ga dovede? Da za drugog otkriva talente?Za koju cifru? Ako vec uziva u takvoj vrsti posla,onda mu je bolje da otvori menadzersku agenciju bar za sebe covek radi. Prosla su vremena ljubavi prijatelji moji. Nismo mogli naci za manje novaca boljeg i iskusnijeg igraca od Stojanovica iz Nisa,Matic je za njega mala beba,pa sto ga nsimo doveli,sto nismo doveli Regana,Trujica,Branislava Milosevica.... Da je normalno vreme,takvi igraci bi se otimali za dres Vose,jer je to iskorak u karijeri,al posto nista vise nije kao pre,isto je njima u Cuki,Radu,Napretku.... samo jos jedan dokaz koliko nisko smo pali.U takmicenju koje je na dnu lestvice u evropi,mi nismo u stanju da makar jednu polusezonu izdominiramo i budemo konkurentni... bar na nekom polju (rezultati,profit,transferi....). I sto je najgore,ni kraja tunela,ni svetlosti

Odakle nama novci za pojacanja? A i to sa Djumijem? Turija,kazes da on ima nos da dovede jeftinog igraca!? Kome da ga dovede? Na koliko da ga dovede? Da za drugog otkriva talente?Za koju cifru? Ako vec uziva u takvoj vrsti posla,onda mu je bolje da otvori menadzersku agenciju bar za sebe covek radi. Prosla su vremena ljubavi prijatelji moji. Nismo mogli naci za manje novaca boljeg i iskusnijeg igraca od Stojanovica iz Nisa,Matic je za njega mala beba,pa sto ga nsimo doveli,sto nismo doveli Regana,Trujica,Branislava Milosevica.... Da je normalno vreme,takvi igraci bi se otimali za dres Vose,jer je to iskorak u karijeri,al posto nista vise nije kao pre,isto je njima u Cuki,Radu,Napretku.... samo jos jedan dokaz koliko nisko smo pali.U takmicenju koje je na dnu lestvice u evropi,mi nismo u stanju da makar jednu polusezonu izdominiramo i budemo konkurentni... bar na nekom polju (rezultati,profit,transferi....). I sto je najgore,ni kraja tunela,ni svetlosti

- KoKanidja
Војо човече немаш ти мало година да би тако лупетао. Која трећина са форума има користи??? То су озбиљне оптужбе да би се тако износиле из твог неког нагађања са обзиром да јако мало знаш шта се дешава.
Иначе данас сам добио конкретан одговор за Окампа од његовог менаџера, 20 хиљада плата, плус стан и кола. А да нисмо ни причали о обештећењу. Ето сад знамо колико нам фали за њега
. Добро, вероватно би то могло нешто мало да се спусти, ал опет фали доста. Са обзиром да су нас Лаза и Аливодић коштали месечно толико, можда ипак и није пуно кад из тог угла гледам.
Иначе данас сам добио конкретан одговор за Окампа од његовог менаџера, 20 хиљада плата, плус стан и кола. А да нисмо ни причали о обештећењу. Ето сад знамо колико нам фали за њега

Vidi,nisam rekao da imaju koristi vec imaju svoj neki interes,znaci nadaju se necemu,love,nude se,obecavaju im.... A trecina aktivnih forumasa,a nema bas mnogo aktivnih.I nisu to nikakve optuzbe,nego samo zapazanje,imam neke svoje pretpostavke,ali ne bih o tome.Sustina posta je bila da se dobri transferi ne prave ukoliko se ne radi u interesu klubaKoKanidja wrote:Војо човече немаш ти мало година да би тако лупетао. Која трећина са форума има користи???

- KoKanidja
Опет те изгледа нисам разумео, ни која трећина се нада нечему, ни која лови (не знам ни шта), ни која нуди, ни ко коме шта обећава. Мало претерујеш са својим претпоставкама. Слажем се да се добри трансфери не праве ако нису у интересу Војводине.