Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
fraxmanutd

Re: Transferi

Post by fraxmanutd »

Djisa wrote:A Alivodic nije nosilac, pa ne zasluzuje 3 000 evra?
Па понуђено му је и више од 3.000...
Банат цео, црвено бео!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Djisa wrote:
Matador wrote:Vojvodina je dobila papire za Karanova od Proletera. Ako potpise John Mary imace platu izmedju 1200-1500, ako se kasnije ustali u prvom timu 2000, ako postane nosilac igre 3000. Postoji opcija da se dovede Patrick Frajdej za 100 000E i 300 000 kada bude odlazio iz kluba.
A Alivodic nije nosilac, pa ne zasluzuje 3 000 evra?
Alijevi zahtevi su, koliko se dalo ispratiti blizu 5 cifara mesečno. Mislim da mu je ponuđeno tu oko 3500. Neko upućeniji nek potvrdi/ispravi.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Nikola

Post by Nikola »

fraxmanutd wrote:
Djisa wrote:A Alivodic nije nosilac, pa ne zasluzuje 3 000 evra?
Па понуђено му је и више од 3.000...
A i Šerif od Rumenke mu je to sapštio na takav način da je Enver izleteo uvređen iz kancelarije.
ПУШТАМ КИШУ!
pedjans

Post by pedjans »

Ovo izgleda polako počinje da predstavlja neku vrstu nezvanične berze igrača. Poštujem svačiji trud, ali malo je reći da je u pitanju neozbiljnost i teško iz toga može da ispadne nešto korisno. Svako ko misli da može da proceni igrača na osnovu snimka, zaista je naivan. Dovoditi bilo koga na osnovu toga što odlično deluje na snimku je blago rečeno mačka u džaku. Na snimku od 5-6 minuta, ako je snimljen od strane profesionalca, svaki napadač može da izgleda kao Mesi. Skauting je vrlo ozbiljna stvar, podrazumeva da onaj ko se time bavi ima stručno znanje i da u kontinuitetu prati igrača. To što takav verovatno ne postoji u klubu ne znači da je to moguće na ovaj način nadomestiti. Politika je rukovodstva kluba da se za dovođenje igrača ne plati ništa ili gotovo ništa i da plata bude mizerna. Pod tim uslovima je veliki uspeh dovesti bilo koga ko može nešto da doprinese, tim pre što iskreno govoreći rukovodstvo kluba rezultati ekipe mnogo i ne interesuju - svima je bitno jedino to da se igrači koji išta vrede što pre rasprodaju, a kud taj novac ode niko u suštini ne zna, mada to nije teško naslutiti.
firma_shuri

Post by firma_shuri »

Naravno da je neozbiiljno i naravno da je amaterski. Vidi se i rezultat toga. Taj Frajdej u Lucane nije sigurno doveden na osnovu hajlajtsa, niti je Abu doveden ranije tako, niti jedan ozbiljan igrac. To je skauting, o kome pricas. I apsolutno si u pravu. Super je zelja ponediinaca da pomognu, ali u tom sluccaju vise odmazu i blokiraju nasu decu. Ako se nema za dobre i vec dokazane strance, onda bolje nasa deca.
Nikola

Post by Nikola »

firma_shuri wrote:Naravno da je neozbiiljno i naravno da je amaterski. Vidi se i rezultat toga. Taj Frajdej u Lucane nije sigurno doveden na osnovu hajlajtsa, niti je Abu doveden ranije tako, niti jedan ozbiljan igrac. To je skauning, o kome pricas. I apsolutno si u pravu. Super je zelja ponediinaca da pomognu, ali u tom sluccaju vise odmazu i blokiraju nasu decu. Ako se nema za dobre i vec dokazane strance, onda bolje nasa deca.
Pišeš, nagađaš.

Kao prvo Frajdej je doveden u Rad, Napredak pa tek zatim u Lučane. Dovela su ga dva klinca menadzera iz Obale Slonovače gde je jako malo igrao. Doveden je baš kao i Meri samo na osnovu dobrih fizičkih osobina i trebalo mu je vremena da se adaptira i proradi.

Abu je ciganima navodno predložio bata Živa i pod svoje ga je uzeo Mišković. Nije bio ozbiljan igrač kada je došao i promenio je baš kao i Frajdej dva kluba dok nije proradio.

Niko u okruženju sem možda Dinama i Rumuna ne rade skauting ni liga iz okruženja, a ne nešto ozbiljnije. To provereno znam. Sve ide tako što dođe menadzer koji je prijatelj kluba i ponudi šta ima za kombinaciju. Verovali ili ne ovo što se radi na forumu je mnogo ozbiljnije zato što se traži određen igrač i tek onda stupa u kontakt sa menadzerima, a ne čeka se da menadzeri prijatelji ponude svoje kombinacije.

Super je vaša želja da pokažete da znate nešto o skautiranju i kako se to radilo priliko Abua i Frajdeja, ali nije tako :)
ПУШТАМ КИШУ!
firma_shuri

Post by firma_shuri »

Odaakle ti znas da ta dva klinca nisu njega gledala uzivo? Poznajes ih? Moguce da gresim, ali na osnovu cega tvrdis? Ako oh poznajes i znas da su ga dovodili na blef, onda izvini ja sam taj koji je pogresio.
Abu kazes predlozen od Zive? Koliko znam Ziva ga je gledao uzivo.
Dakle samo potvrdjujes ovo sto sam ja rekao.

To sto su menjali klubove je sasvim druga stvar.

To sto mislis da se igraci dovode na osnovi video materijala, to je tvoje neznanje, koje je vece od bilo kakvih tvrdnji koje mi ovde iznosimo. Za platu jednog igraca se moze dobar skaut poslati u afriku i to moze pokriti sve troskove. Sto je manji trosak nego dovoditi igrace stihijski, pa placati skupo te greske
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Ја се исто слажем да се на основу јутуб снимака не требају доводити играчи него после одређеног праћења, гледања утакмица преко тв-а и нета, запажања њихових тренера, коментара играча, навијача, итд....Кад већ нисмо у позицији да шаљемо људе да иду уживо да их гледају.
Неке играче можда и довести на основу препорука других менаџера и видео материјала, али само на пробу, па нек даље одлучује ко треба. По мени.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Nikola

Post by Nikola »

firma_shuri wrote:Odaakle ti znas da ta dva klinca nisu njega gledala uzivo? Poznajes ih? Moguce da gresim, ali na osnovu cega tvrdis? Ako oh poznajes i znas da su ga dovodili na blef, onda izvini ja sam taj koji je pogresio.
Abu kazes predlozen od Zive? Koliko znam Ziva ga je gledao uzivo.
Dakle samo potvrdjujes ovo sto sam ja rekao.

To sto su menjali klubove je sasvim druga stvar.

To sto mislis da se igraci dovode na osnovi video materijala, to je tvoje neznanje, koje je vece od bilo kakvih tvrdnji koje mi ovde iznosimo. Za platu jednog igraca se moze dobar skaut poslati u afriku i to moze pokriti sve troskove. Sto je manji trosak nego dovoditi igrace stihijski, pa placati skupo te greske
Da poznajem ih!
Ne kažem da igrače treba dovoditi na osnovu video materijala, već kažem da Frajdeja i Abua nisu gledali uživo!
Živa je preporučio, nije bio skaut kluba!
Da li misliš da svoje skautske mreže već nemaju svi veliki klubovi? Sav kvalitet se odmah pokupi na kilo, a ni afrikanci nisu više ludi da puštaju najbolje za tepsiju ribe!
Zašto Abu nije dočekao pravu šansu u OFK? A mi smo tada imali ozbiljne ljude u klub, da kako da ne. Abu jeste dobar, ali samo za JSL.

Slažem se sa Kokaniđom.
ПУШТАМ КИШУ!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

firma_shuri wrote:I glupo je reci da Abu nije bio ozbiljan igrac kada ej dosao. Nisu bili ozbiljni cigani koji su ga pustili za dzabe. A on je cekao pravu sansu. Mozda se na osnovu hajlajtsa zakljucuje ko je ozbiljan igrac kod nekih, dok ozbiljni ljudi prate igraca i daju mu sansu - kao mi sa Abuom.
Na istoj smo strani, samo imamo drugacije misljenje. Nije lose nekad imati zdrave rasprave ;)
Jeste, pratili su ga u Kini svakodnevno i na treninzima dok je igrao u Chngsja Gindeu... :D Otkud ti ta ideja uopšte? Nikola je u pravu, Abu je doveden na slepo i menjao klubove da bi tek u Voši eksplodirao. A recimo Mladost dovodi sad jednog bivšeg Frajdejovog saigrača samo na osnovu Frajdeove preporuke.
lexa

Post by lexa »

KoKanidja wrote:Ја се исто слажем да се на основу јутуб снимака не требају доводити играчи него после одређеног праћења, гледања утакмица преко тв-а и нета, запажања њихових тренера, коментара играча, навијача, итд....Кад већ нисмо у позицији да шаљемо људе да иду уживо да их гледају.
Неке играче можда и довести на основу препорука других менаџера и видео материјала, али само на пробу, па нек даље одлучује ко треба. По мени.
Odavno pricam, na youtube-u ne postoji los igrac.
Ovi nasi stranci sto su dosli na probu su dizani u nebo nakon odgledanih youtube snimaka, i tada sam govorio isto
ali je bilo odgovora tipa "ma ovaj ne moze da ne valja".
Svako moze da ne valja jer mi na yt snimkama vidimo samo dobre detalje. Yt snimci mogu da posluze samo da se vidi
profil igraca. Tipa, treba nam visok DM koji dobro igra glavom, aha, ovaj bi mogao biti zanimljiv, 'ajmo pogledati celu utakmicu
i raspitati se o njemu.
Sve osim toga je igranje igara na srecu.
Nikola

Post by Nikola »

Da samo što Meriju ti snimci su sada doneli više problema nego koristi :) Svi su očekivali stiže Drogba koji će iz aviona izrešetati tamo neki tim ČSK koji je došao napaljen da odigra što bolje protiv Vojvodine.

Ako će plata biti do 1500 što ga ne bi sačekali da vidimo koliko može, ako smo mogli da čekamo Klikovca i Mojsilovića koje 99% forumaša verovatno ne bi ni prepoznalo na ulici.

Ko je sem Stamenića ostavio pozitivan dojam juče? Ja na primer Ćurka nisam video u kontaktu sa loptom. Ako je želja igrač koji može odmah da bude bomba to košta, a u Vojvodini je borba i za plaćanje avionske karte.
ПУШТАМ КИШУ!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Jel Džon Mari obavešten koliko mu se planira dati plate?
Vise nista nije isto!
Matador

Post by Matador »

Mico je rekao da ne preferira previse tamnoputa i da ih je pustio u klub radi navijaca. Navodno zelja je Ivan Giga Vukovic. Posto vidim da Milan ne voli rebuse :)
Sasa1969

Post by Sasa1969 »

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -size.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad moze Akinfenwa u Wimbldonu da igra moze i Johnmary kod nas !
Johnmary je atrakcija sam po sebi.
Pa nije nasa liga neki extra kvalitet...garantovano bi dao bar 10 golova po sezoni koliko inace daju nasi glavni napadaci.
Video sam ga juce jeste trom ali je jak kao bik i kad se ogradi ispred 16 vrlo dobro moze da asistira...video sam da sutira i levom i desnom nogom.
Nije ni sebican ima osecaj za prostor.Kad bi se proadilo na njegovoj kondiciji mislim da bi na njemu mogli i zaraditi....
Johnmary je atrakcija sam po sebi
Image
Post Reply