Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
budababa

Re: Uprava

Post by budababa »

Slažem se sa Milanom, ovakvi problemi se ne rešavaju na forumu, već za istim stolom za kojim će se ljudi pogledati oči u oči. Da li kod svih ima dobre volje za tim, to je već drugo pitanje.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Matador

Post by Matador »

Ide prica da su nasi igraci imali masnu premiju cetir puta vecu nego protiv Pazara. I dalje jedino resenje Djumi za tim menadzera!!! A to sto neki kuju price kako Djumi sam sebe predlaze gubi na tezini posto sam ja do sad bio Capke, Mandov, Friks, Pavlovicev covek, Kosanov sledbenik, pa sam imao malo godina itd :) Kafe trac partije ljudi koji ni u ludilu nisu mogli da mastaju da ce jednog dana moci da zive od kluba i sad umesto da daju 101% sebe i sve samo najbolje za klub, oni cuvaju svoje guzice i spletkare, tracare. Jebo vas Vranjes i Ljube, zajedno sa Mojsilovicem, Klikovcem, Zokom, zajednicom i jebo vas transparentnost, sto se za dva gola Parkera iz ofsajda niste zalili policiji narkomanima. Pravda za fudbal, pravda za klub, pravda za navijace, Djumija u klub.
Sasa1969

Post by Sasa1969 »

Djumi wrote:Citam ovde da mnogi zale zbog toga da moze da se desi da Vosa nece igrati Evropu.Svima mora biti jasno da Vosi ove godine nisu potrebne Evropske utakmice.
Klub mora da se postavi na zdrave osnove i da ljudi koji vode klub konacno shvate da mladost ne moze biti jedini uslov da bi se igralo u Vojvodini.Mislio sam da ovo nikada necu napisati ali eto desilo se i to.
Filozofija prodaje igraca po svaku cenu i bez ikakvog plana neminovno vodi u veciti dug.Igraci se prodaju planski i to tek onda kada se pripremi zamena za prodatog igraca.
ps.Ko toliko insistira na Evropi vise misli na sebe nego na klub.Vosi nisu potrebne utakmice koje neminovno vode u krizu.
:lala:
U par recenica objasnio covek.....
Image
fkvislife

Post by fkvislife »

Đumija za tim menadžera i da on predloži ljude koji bi zdravo mogli da vode klub..
Najveća ljubav, jedina moja, Vojvodinaa..
FCVNS

Post by FCVNS »

budababa wrote:Slažem se sa Milanom, ovakvi problemi se ne rešavaju na forumu, već za istim stolom za kojim će se ljudi pogledati oči u oči. Da li kod svih ima dobre volje za tim, to je već drugo pitanje.
Zanima me samo misljenje ljudi da vidimo da li postoji bar poneki uslov za sedanje za bilo kakve stolove i gledanje u oci...ako nesto razumem bolje od vecine to je onda rad u nasoj grupi i za pocetak ovo je sasvim opusteno mesto da se cuje misljenje,ako ga uopste i bude,a za sto kad vidim kako ljudi razmisljaju,da ne bih po cetvrti put u zivotu sedao za stolove...citam malo i ne verujem kakva ljudi imaju razmisljanja,vama promice mnogo toga sto se desavalo na tom stadionu,vi od sume drveta ne vidite,zar vam nije jasno gde se gleda u buducnost,a gde u proslost...nije ovo resavanje nikakvih problema,samo bi voleo da cujem misljenja nekih ljudi,nismo deca i prijala bi nam razmena misljenja,pa ako ljudi ne mogu da iznesu svoje misljenje na netu iz fotelje,kako misle da sedaju za sto,za to su potrebni debeli zivci...ja zivaca imam,al slabo poverenja,ipak me zanima koliko ljudima uopste znaci sve to sa navijanjem,vidim da svi brinu oko kluba,ali za grupom se tek onako usput zali,nisam bas siguran koliko ljudi zale za tom pricom,i zasto se uopste u nju ulazilo...pa eto ja bih zamolio admine da otvore temu iako razumem njihov stav i razloge zbog kojih smatraju da temi nije mesto na forumu,i nije mi cilj da ja nekog ovde napusim i prebacim mu bilo kakvu krivicu za sve sto se desilo...ako ima volje za otvaranjem teme,ja cu izneti na njoj svoje misljenje i svoja razmisljanja ako ne nema veze,i dalje ce Dunav teci kako mora,na nasu srecu pored stranda,jer koji ce nam k***c onoliki pesak ako vode nema...
pedjans

Post by pedjans »

Moram reći da sam odlično razumeo Djumijev post, sem onog dela da ne treba da igramo Evropu. Ne razumem zašto se sve što kaže Djumi ne može sprovesti a da igramo Evropu. Upravi ne treba davati alibi za priču koju valjaju od početka: prvo par godina da se stabilizujemo, pa će onda doći rezultati. To u stvari znači da ćemo se sad igrački raspasti, a za par godina i ova uprava i svi koji su došli s njom će biti ko zna gde i prepunih džepova. Sledeći tu logiku došli smo tu gde smo - imamo potpuno razvaljen tim koji manje više nikoga ne može da pobedi.
Milan

Post by Milan »

budababa wrote:Slažem se sa Milanom, ovakvi problemi se ne rešavaju na forumu, već za istim stolom za kojim će se ljudi pogledati oči u oči. Da li kod svih ima dobre volje za tim, to je već drugo pitanje.
Ne kazem da ne treba otvoriti temu, naprotiv, mozda je to i dobra ideja, vec jednostavno ne vidim put kojim bi se doslo do nekog pomaka u odnosu na trenutno stanje stvari. Bilo putem rasprave na forumu, bilo putem sastanka. Ne zelim da hejtujem (uvek sam bio spreman da pomognem), vec je to realnost, na moju veliku zalost...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Turija

Post by Turija »

pedjans wrote:Moram reći da sam odlično razumeo Djumijev post, sem onog dela da ne treba da igramo Evropu. Ne razumem zašto se sve što kaže Djumi ne može sprovesti a da igramo Evropu. Upravi ne treba davati alibi za priču koju valjaju od početka: prvo par godina da se stabilizujemo, pa će onda doći rezultati. To u stvari znači da ćemo se sad igrački raspasti, a za par godina i ova uprava i svi koji su došli s njom će biti ko zna gde i prepunih džepova. Sledeći tu logiku došli smo tu gde smo - imamo potpuno razvaljen tim koji manje više nikoga ne može da pobedi.
+1
Zamolio bih Djumija da pojasni ovo za Evropu.Zašto misli da bi igranje u Evropi vodilo u krizu i koju krizu - finansijsku ili soprtsku?Na kom polju bi istrošili energiju?
Zahvaljujem.

Vojvodina ima potencijal, tradiciju i iskustvo igranja u Evropi.Druga je stvar što nema podršku institucija (Grada, Pokrajine, Republike, Saveza), iako prvi ljudi na tim funkcijama imaju nativne (lokalne) veze sa njom, ali njihovo srce je nažalost u drugim crveno-belim bojama, pa svaku nepravdu prema Voši ne primećuju.To sam još razumeo u prethodih 6-7 godina.Danas ne, jer nam je sadašnji predsednik iz drugog miljea (ili nam se to samo čini?).
Medije nikad nismo imali, čak i kad smo imali vrhunsku ekipu i rezultate.
Zato mislim da je jedina šansa za Vojvodinu igranje u Evropi.Ako nju precrtamo, nema svrhe da Klub postoji.Domaće takmičenje me ne interesuje.Ono je samo put i sredstvo za izlazak u Evropu, jer prva 2 mesta se zna za koga su rezervisana, tako da mi uopšte to nije bitno ko je prvi, ko drugi.Bitno je da mi kao ,,večito treći" obezbedimo evropsku vizu i dođemo u završnicu kvalifikacija i LE.Bez tog FK Vojvodina ne postoji.
Last edited by Turija on Tue May 05, 2015 10:22 am, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Brick Liman

Post by Brick Liman »

FCVNS wrote:
Zanima me samo misljenje ljudi da vidimo da li postoji bar poneki uslov za sedanje za bilo kakve stolove i gledanje u oci...ako nesto razumem bolje od vecine to je onda rad u nasoj grupi i za pocetak ovo je sasvim opusteno mesto da se cuje misljenje,ako ga uopste i bude,a za sto kad vidim kako ljudi razmisljaju,da ne bih po cetvrti put u zivotu sedao za stolove...citam malo i ne verujem kakva ljudi imaju razmisljanja,vama promice mnogo toga sto se desavalo na tom stadionu,vi od sume drveta ne vidite,zar vam nije jasno gde se gleda u buducnost,a gde u proslost...nije ovo resavanje nikakvih problema,samo bi voleo da cujem misljenja nekih ljudi,nismo deca i prijala bi nam razmena misljenja,pa ako ljudi ne mogu da iznesu svoje misljenje na netu iz fotelje,kako misle da sedaju za sto,za to su potrebni debeli zivci...ja zivaca imam,al slabo poverenja,ipak me zanima koliko ljudima uopste znaci sve to sa navijanjem,vidim da svi brinu oko kluba,ali za grupom se tek onako usput zali,nisam bas siguran koliko ljudi zale za tom pricom,i zasto se uopste u nju ulazilo...pa eto ja bih zamolio admine da otvore temu iako razumem njihov stav i razloge zbog kojih smatraju da temi nije mesto na forumu,i nije mi cilj da ja nekog ovde napusim i prebacim mu bilo kakvu krivicu za sve sto se desilo...ako ima volje za otvaranjem teme,ja cu izneti na njoj svoje misljenje i svoja razmisljanja ako ne nema veze,i dalje ce Dunav teci kako mora,na nasu srecu pored stranda,jer koji ce nam k***c onoliki pesak ako vode nema...
Evo ja ću reći svoje osećanje - ja žalim za grupom, što se kluba tiče - može da igra vojvođansku ligu uz dobru grupu i atmosferu među navijačima - nikakav problem. I samo da napomenem da žalim za grupom iz 2006., nikako za ovom iz 2011. (tad sam je već napustio). Tu je već samo forma bila ok, ispod je već bilo trulo i zatrovano.
Što se mene lično tiče, nema šanse da bih se ikad više aktivno vratio u priču. Pomogao bih koliko mogu, kao što sam to uvek i radio, ali to je sve. Jednostavno, previše se stvari desilo (i u grupi i na navijačkoj sceni Srbije) koje su mi dobro ogadile sve to, iako ću u srcu uvek biti navijač. Prevelika je to bolest da bi iščilila tek tako iz tela.

Hteo si mišljenje - evo ga moje.
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!

https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
borrissey

Post by borrissey »

Trenutno u temi teku dve paralelne priče, jedna o upravi i klubu, a druga o grupi i navijanju. Mislim da su obe bitne, pa predlažem adminima da napravi novu temu grupa/navijanje, kako nijedna priča ne bi zamrla.
Djumi

Post by Djumi »

Vi svi znate moju teoriju da Vojvodina treba da gradi svoj imidz preko Evrope.Za Evropu se treba spremiti po svim pitanjima .Od Omladinske skole do prvog tima.Brane Novakovic i Grujic se nesmeju dirati kako neki zele ni po koju cenu ali se skola mora reformisati u skladu sa Evropskim trendovima ali to je laksi deo.Treneri u Skoli treba da shvate da treniraju buduce fudbalere.
Prvi tim je kompleksniji problem i treba sve sto je prodato agencijama i menadzerima da ode iz kluba na jedan kulturan i dostojanstven nacin.
Krenuti sa dugorocnom selekcijom i stvaranjem mentaliteta igranja u Vojvodini.Potom krenuti uporedo na stvaranje Tima i igre.Vojvodina ,mislim na prvi tim mora da ima 2 tima koji rade na isti nacin,tako da i ako dodje do prodaje planske nece biti vecih problema.Igraci moraju da se prodaju po trzisnoj vrednosti a ne po principu daj sta das.Obicno se to pravda obrazlozenjem a sta ako se povredi.Babic i Gacinovic idu na Svetsko prvenstvo do 20 godina na Novi Zeland/Logicno je bilo sacekati da prodje to takmicenje pa videti u kom pravcu treba voditi njihovu karijeru.
Kakav god tim Vojvodina napravila u prelaznom roku,suvise je malo vremena da se taj tim integrise u dobru celinu i ostvari neki zapazeniji rezultat.Neko ispadanje tipa Vaduza i slicnih klubova bi mnogo uzdrmalo klub i doveloi do nepoverenja unutar celog okruzenja.
Zbog toga je veoma vazno udariti nove temelje koji ce dugorocno odrediti sudbinu Kluba.
Ako je tacna informacija da ce Proleter biti II Tim Vose ,to je odlicno.U Proleteru treba da igraju igraci koji su izgubili pravo igranja za Omladince a ne mogu da konkurisu odmah za I tim.Time bi odredjen broj igraca dobio prelazni period u dobi u kojoj se gubi mnogo igraca.
Igranje u Evropi od samog pocetka pripremnog perioda bi direktno negativno uticalo na proces stvaranja.
Tim Vose mora da se konsoliduje i usmeri dugorocno.
Evropske utakmice su u ovom momentu veliki protivnik stvaranja Evropske Vojvodine.
ps.Na Zvezdu i Partizan ne treba obracati paznju ali sa ovom koncepcijom vrlo brzo ce Vosa otici 10 godina ispred njih.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Salvador

Post by Salvador »

borrissey wrote:Trenutno u temi teku dve paralelne priče, jedna o upravi i klubu, a druga o grupi i navijanju. Mislim da su obe bitne, pa predlažem adminima da napravi novu temu grupa/navijanje, kako nijedna priča ne bi zamrla.
I od mene podrška za otvaranje nove teme, ona može biti i o Firmi (za direktne aktere) ali i o generalnom stanju našeg navijačko-simpatizerskog korpusa.
Mislim da bi za sve navijače Vojvodine bilo korisno pa čak i lekovito da se otvoreno prodiskutuje o svim uzrocima koji su doveli do toga da jedan veliki broj ljudi sa one prve slike iz 2011-e ne nalazi motiv da dođe i bodri Vošu sa bilo koje tribine danas.
Tek kada se realno sagledaju svi uzroci i fenomeni ove krize, biće moguće pronaći najbolja rešenja za budućnost, pa ma kakva ona bila.
Sa druge strane, ne vidim šta se može izgubiti ovom diskusijom, jer prepuštanje inerciji u sadašnjem momentu očigledno ne ide u našu korist.

Ma koliko situacija danas ne izgledala sjajno, ipak verujem da bismo uz dobru volju i odlučnost mogli već sledeće sezone doći na onu staru brojku. Setimo se samo devedesetih i početka 2000-tih, ko bi se tada smeo kladiti da će nas se onoliko nakupiti na raznim finalima kupa i drugim većim tekmama. Kapacitet i potencijal sigurno postoje, samo je pitanje da li smo dovoljno sposobni da se organizujemo.
pedjans

Post by pedjans »

Đumijev plan je savršen - kad bismo bili u Holandiji ili Nemačkoj. I ja mislim (neću s njim da se poredim u stručnosti, samo da ga podržim) da se tako gradi ozbiljan klub. Međutim, mi smo u Srbiji, gde su u upravama klubova kojekakvi menadžeri ili još gori šljam, apsolutni talog. Ako gurnemo rezultate u stranu npr. na dve godine, to će značiti samo jedno - uprava će za te dve godine razoriti klub, rasprodati sve što išta vredi i onda uhvatiti maglu. Jedini način da izvršimo kakav takav pritisak na upravu je da insistiramo na stalnim takmičarskim uspesima, a pod tim smatram najmanje svake godine plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako ovima damo blanko menicu da dve ili tri godine rade šta hoće, za dve godine klub neće postojati, odnosno postojaće u najboljem slučaju kao škola fudbala - omladinska škola će fabrikovati klince za prodaju. Ova sezona je jasan pokazatelj šta će se desiti ako tako bude. Kad se stvore uslovi da klub ima ozbiljnu upravu, Đumijev plan je savršen, a dotle moramo otvoriti četvoro očiju. Uostalom, zar nam nisu dva najskuplja igrača na brzinu prodata za tepsiju ribe nekoj mafiji tri meseca pre svetskog prvenstva na kome će im cena možda otići u nebo!?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

pedjans wrote:Đumijev plan je savršen - kad bismo bili u Holandiji ili Nemačkoj. I ja mislim (neću s njim da se poredim u stručnosti, samo da ga podržim) da se tako gradi ozbiljan klub. Međutim, mi smo u Srbiji, gde su u upravama klubova kojekakvi menadžeri ili još gori šljam, apsolutni talog. Ako gurnemo rezultate u stranu npr. na dve godine, to će značiti samo jedno - uprava će za te dve godine razoriti klub, rasprodati sve što išta vredi i onda uhvatiti maglu. Jedini način da izvršimo kakav takav pritisak na upravu je da insistiramo na stalnim takmičarskim uspesima, a pod tim smatram najmanje svake godine plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako ovima damo blanko menicu da dve ili tri godine rade šta hoće, za dve godine klub neće postojati, odnosno postojaće u najboljem slučaju kao škola fudbala - omladinska škola će fabrikovati klince za prodaju. Ova sezona je jasan pokazatelj šta će se desiti ako tako bude. Kad se stvore uslovi da klub ima ozbiljnu upravu, Đumijev plan je savršen, a dotle moramo otvoriti četvoro očiju. Uostalom, zar nam nisu dva najskuplja igrača na brzinu prodata za tepsiju ribe nekoj mafiji tri meseca pre svetskog prvenstva na kome će im cena možda otići u nebo!?
Djumijev plan polazi od pretpostavke da u klubu na svim nivoima (od uprave na vrhu, preko zaposlenih - struka, igracki kadar, marketing itd itd, pa sve do navijaca i simpatizera na tribinama) postoji interes za boljitak i volja da se radi za taj boljitak a ne za licni interes. Samo toliko.

Ako takva volja ne postoji, ako samo jedna karika u lancu iskace i koci stvar, onda dzaba sva prica, cetvore i sestore oci, nista nas ne moze spasiti propasti.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Uff mozak kaze ''nemoj'', srce kaze ''pisi, pa se posle jos vise nerviraj''...to nam je ionako svima u prirodi, kad smo mazohisti...

Elem,

1. Ne treba da razdvajamo teme, da se kolektivni popizd ne razvodni. Ovako imamo u jednoj temi jedan kolektivan popizd na sve strukture u klubu, i samo tako cemo se naterati da mozda nesto menjamo.

2. Predsednice, da li cujete navijace iz Kokezinog i Terzinog debelog creva??
Post Reply