Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
zime89

Re: Transferi

Post by zime89 »

Fali zadnji vezni, a pustili Tumbasevica kakav fail. Mene interesuje sta je sa onim igracima koji su na transfer listi, a nisu otisli na pripreme, a ne vidim da su raskinti ugovori sa njima ?
Boba,Stojanovic,Milan Jovanic,Stefan Nikolic,Zogovic..i da li neko zna ste sa Fimicem i njegovom generacijom koja izlazi iz omladinaca ?
ZIME89
Chana

Post by Chana »

zime89 wrote:Mene interesuje šta je sa Fimićem i njegovom generacijom koja izlazi iz omladinaca ?
Prvo da se složim sa @fraxmanutd u vezi malog Radina, gledao sam ga na nekoliko utakmica i bio bi daleko veće pojačanje od ovog malog iz Čačka. Problem mu je možda upravo to što se izbori za ulazak u ekipu svojim kvalitetom, ili (ne daj Bože) - što je iz Mošorina :frown:

Budući da mi je krivo kakva je (ponovo) situacija sa Stefanom Nikolićem, još jednim našim omladinskim Šampionom, i igračem koji može da pokrije obe bekovske pozicije (vrlo verovatno i da kvalitetno obavi zadatke na raznim mestima u veznom redu) - ne bi voleo da ista sudbina zadesi i malog Srdju Vukaljevića, Nikolu Fimića (koji je 1996. g., a mlađi Dinga priključen prvom timu?), Stefana Petrovića i još nekoliko talentovanih momaka.
Da me ne bi neko pogrešno shvatio, nisam mišljenja da Dinga nije trebao da bude priključen - nego pre da je trebao i Fimić - umesto Milka Novakovića.
Milko... Taj "momenat" mi nikad neće biti jasan. Da tom deranu tata nije neki budža, pa mora da bude na platnom spisku :whistler:

Što se Stefana Nikolića tiče, on je u Voši bio prevashodno desni bek - a na početku ovog snimka od zimus, centrira kao levi bek:
https://youtu.be/FtogTfPLSXU" onclick="window.open(this.href);return false;
Igrao je i na levoj strani, kao na desnoj...
I opet je prekobrojan u Voši :!:

Skoro sam diskutovao sa jednim proverenim Vojvodinašom, bivšim igračem i funkcionerom u Voši:
Krstevski iz omladinaca je bio hit dok je bio u kadetima, čak je bilo priče da sa svojih 193cm ne bi bio lak zadatak nikome u JSL...
Nije dobio priliku bar da se oproba na prijateljskim utakmicama, i sada "mali" Strahinja lagano prelazi u prosek. Daj Bože da se varam!
Gledajući malog Miloša Zličića u Bijeljini, pomislio sam: Ko bi njega uopšte mogao da stigne u JSL :?:
One priče "mlad je...", "slab je..." - ne piju vodu kod mene, dovoljno je pogledati Andriju Živkovića i njegov primer.
Kada je on dobio priliku u prvom timu Partizana (?) i koga su pokrali na Novom Zelandu nedodeljivanjem zvanja igrača Šampionata :?:
Mora se malo stisnuti petlja - kada je neko VANSERIJSKI IGRAČ...

P. S.
Davno nisam video - ni čuo, šta se dešava sa malim Zilkićem. Taj mali jeste možda pomalo alav - ali da zna da se "lopta" - stoji !!!
Ako sam propustio nečiji post, izvinjavam se unapred...

NEK NAM JE SA SREĆOM PROTIV MTK I DALJE, KAO I U NAREDNOJ SEZONI :cheers:
AJMO CRVEN-BELI !!!
Image
Bane

Post by Bane »

Evo da podelim i ja jednu priču koju sam čuo al odma da se ogradim jer su to seoske priče rekla,kazala....Imam dosta kolega iz firme iz sela Pivnice,inače iz tog sela je i naš novi prvotimac Dominik Dinga....Navodno momak je još zimus trebao da uđe u prvi tim ali se neko od prvotimaca pobunio da će mu mali zauzeti mesto u timu,momak je čak zimus odbio ponudu za prvi profesionalni ugovor na nagovor svog menadžera izvesnog Osmanovića (neznam da li je to onaj cigo što je igrao za Kulu)....Navodno i na početku ovih priprema igrači ga nisu dobro dočekali ali onda je stvar u svoje ruke preuzeo Nino kapiten (kome je ista osoba menadžer),koji je malo zaveo reda i bio prilično oštar prema nekima i navodno sad je situacija OK.....Neznam ni sam koliko verujem u ovo,prema njihovim pričama mali je skoro savršen,iz dobre,radničke familije (navodno neće poleteti za novcima) i svršen sportista (nikad nije zapalio cigaru niti probao alkohol).....to je ukratko ono što čujem od ljudi opet kažem uzmite sve ovo sa rezervom
FREAKS1994

Post by FREAKS1994 »

@Bane
Осмајић.
zime89

Post by zime89 »

@chana

Da mali Zlikic, Stefan Petrovic i sva ta generacija...ne znam ni gde je davno zaboravljeni Edin Ferati...nadam se da necu morati da cekam FM 2016 da bih saznao gde su svi otisli :)...
Stefan Nikolic isto ne vidim da je otisao,a nije ni na pripremama...a svi su na transfer listi. Valjda treniraju u NS ako su vec pod ugovorom.
ZIME89
Baltazar

Post by Baltazar »

Stefan Nikolić po mom mišljenju nema kvalitete za FKV. Igrao je u sjajnoj generaciji omladinaca koji bi bili prvi i da je moja baba igrala desnog beka.
Dinga, ko ga je gledao, sa svojih mislim 16 godina je ekstra potencijal. Potencijal za budući milionski transfer i sve što se sa njim radi je u redu. Sve isto važi i za Zličića.
Sve što se radi sa Fimićem NIJE u redu. On ima kvalitet za FKV a zašto nije priključen prvom timu ili poslat na pozajmicu je objašnjeno na mnogo mesta na forumu.
Kako je nestao Karanov? Potencijalni mladi reprezentativac? Nije na pripremama, nije raskinut ugovor, nije na pozajmici ili sam ja nešto propustio?
Oterati Tumbu? Naš ponajbolji igrač pri kraju prvenstva! Nikada nećemo biti gospodski klub kada se tako odnosimo prema našim igračima. Leglo bi nam dobro da imamo Voša B tim pa da su ostali svi sa transfer liste. Isplatilo bi se i imali bi vremena da sačekamo da li će neki igrači postati igrači.
Vojvodina, jedna jedina!
Djisa

Post by Djisa »

Baltazar wrote:Kako je nestao Karanov? Potencijalni mladi reprezentativac? Nije na pripremama, nije raskinut ugovor, nije na pozajmici ili sam ja nešto propustio?
Karanov je povredjen, ostao je sa Merijem u NS.
Baltazar wrote:Oterati Tumbu? Naš ponajbolji igrač pri kraju prvenstva! Nikada nećemo biti gospodski klub kada se tako odnosimo prema našim igračima. Leglo bi nam dobro da imamo Voša B tim pa da su ostali svi sa transfer liste. Isplatilo bi se i imali bi vremena da sačekamo da li će neki igrači postati igrači.
Proleter je Vojvodini B tim. Misljenja sam da nisu svi oterani zbog nekvaliteta vec zbog nepogodnih menadzera, ili u sta se nadam, jer ne mozemo imati na platnom spisku 40 fudbalera, siromasni smo.
Kup je nas!
Neizlecivi

Post by Neizlecivi »

Kaze sinoc predsednik...
Ja: " Nemojte leba vam da ode neki od klinaca u Zvezdu..."
On: " Nece... Potrudicemo se da ne ode, ako treba i pare cemo pozajmiti... Pritiskaju nas, ali necemo dati da ode bilo ko."
FREAKS1994

Post by FREAKS1994 »

Пошто су људи веома слабо упознати са овом темом, а ја се баш расписао у задње време, одлучио сам да напишем коју реч о менаџерима, пошто је ово ипак реалан живот а не игрица ФМ како неки замишљају.

Прва ствар и најбитнија више не постоје агенти или менаџери са лиценцом. Укинути су од 1. априла и од тада сва правна и физичка лица могу да се баве заступањем играча. Значи није потребна лиценца за тај посао већ само регистрација посредника у ФСС.
Често се спомиње ко од играча има менаџера, ко нема. Не знам колико вас је упознато али готово сваки играч већ од своје негде 14-15 године има менаџера или по новом посредника.
Спомиње се и да менаџери нису потребни приликом трансфера клуб-клуб. И то је заблуда јер је по правилнику ФИФА обавезан посредник у реализацији трансфера и тачно је прописано колико му процената припада. Раније је то било од 8-20% од обештећења, колико је сада не знам.

Исто битна ствар где су људи у великој заблуди је довођење слободних играча у одређени клуб од стране менаџера чијом приликом менаџери траже одређени проценат од даље продаје. Да вам не би писао нашироко, објаснићу вам на примеру:
"Ја сам рецимо менаџер и мој играч је одлични креативни везиста Матадор. Ја понудим свог играча Матадора неком клубу или се одређени клуб интересује за услуге мог играча, рецимо ФК Војводина, и јави ми се рецимо Мићо Врањеш у име клуба. Ја му представим какве услове жели Матадор, али пошто је Матадор играч са слободним папирима ја тражим на пример 50% од даље његове продаје. Мићо ако жели да реализује трансфер мора пристати на моје услове или ја одох даље да нудим Матадора."
Е оно што јесте истина да ту има много простора за муљање, и ако треба ја ћу још некоме понудити који проценат само да мој играч заврши у добром клубу, али све је то по правилима и сви су заштићени папирологијом. Држави је битно само да се плаћа порез.
Неко ће сада рећи да то функционише само код нас. Није истина, у свима слабијим лигама, где су слабији трансфери тако функционише, само што вероватно само у овим баш ципирипи лигама као што је наша је то толико очигледно. Рецимо менаџеру неког играча који вреди више милиона није у интересу да то ради јер ће свакако и он бити милионер кад узме проценте који му свакако следују од трансфера.

Све ово пишем пошто је актуелна тема и спомињу се трансфери и проценти у овом прелазном року. Треба људи да схвате да ово није игрица, да ствари функционишу по другачијим принципима. Немојте да се заносите да ће неко доћи и уложити свој новац у оваквој ситуацији где није заштићен законом, типа Мандарић и шта ти ја знам ко се све овде спомињао. Па нико није луд да да негде паре где му нико не гарантује сигурност. Докле год је тако клубови ће бити жртве и само остаје питање ко колико може да се одупре свему томе.
zime89

Post by zime89 »

Da to sto si napisao je jasno i nazalost tako funkcionise fudbalski svet danas..vazno je ko ima kakvog menadzera,a na kvalitet i to mi potpuno jasno i to nije samo kod nas. Za mene su menadzeri najobicnije zlo i paraziti koji nista ne rade, a uzimaju procente i to je moj stav...mali je broj igraca kao Ivan Ergic koji nisu imali svog menadzera.
Sto se tice nas MTK ce pokazati koliko je ovo bio uspesan ili ne prelazni rok i kako je tim pripremljen.
Spominjao se nas bivsi golman Nikola Peric, ali vidim da sad nema nekih novosti o tome zna neko sta se mozda tu desava ?
ZIME89
FREAKS1994

Post by FREAKS1994 »

Minja wrote:
FREAKS1994 wrote:Пошто су људи веома слабо упознати са овом темом, а ја се баш расписао у задње време, одлучио сам да напишем коју реч о менаџерима, пошто је ово ипак реалан живот а не игрица ФМ како неки замишљају.
Pocinjes ozbiljno da spamujes forum.
Ако нешто није истина од тога што сам написао или ако сам прекршио неко правило форума, слободно ме банујте.
ŠoneVoša

Post by ŠoneVoša »

Admir Kecap za BUTASPORT.RS: Vojvodina je previše razmišljala, potpisao sam za Suduvu!

http://butasport.rs/fudbal/admir-kecap- ... za-suduvu/" onclick="window.open(this.href);return false;
zime89

Post by zime89 »

Bar po meni samo bi gomilali igrace sa njim...
ZIME89
Nikola

Post by Nikola »

Gomilanje je dovodjenje Zlocevica!!!

Kecapa je isti Enver, rodjeni pobednik, fajtercina i uvek igra za ekipu. Najbolji igrac Pazara i pokriva tri pozicije. Serif od Rumenke MicO ga je zvao i rekao da je u guzvi i da ce ga zvati sutradan. Vise ga nije zvao. Seljacke fore koje stete ugledu kluba!!!

Ljube i MicO moraju da lete iz kluba, hebo vas Majami, Simic, Vavinjo i %%%% uz poluigracki skart, sunt!!!

Zasto su blokirane besplatne probe za strane igrace??
ПУШТАМ КИШУ!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Kecap nije igrač koji pravi razliku, ali slažem se sa Nikolom, on je profil igrača kakav nama hronično fali i kakve ja naročito cenim. Izgleda da samo mlakonje mogu u Vošu...
Io odio Belgrado
Post Reply