Marketing kluba
-
Re: Marketing kluba
U ovoj zemlji ćeš dobiti sponzora jedino ako iza tebe stoje neke političke strukture. Iza nas nikad neće stati nijedna. Nije da za to nema uslova - postoji i Pokrajinska i Gradska vlast, ali ti bezmudi bednici to neće uraditi nikad, jer sve i da stvarno to žele nikad neće skupiti petlju da se suoče sa etiketama "separatista", "autonomaša" i sličnih sranja koje bi se pokrenule odmah pošto bi stali iz nas.
To je surova realnost, kao što je surova realnost da ti u državi gotovo uopšte nemaš jakih privrednih subjekata, a pogotovo ne onih koji bi ulagali u ovaj mulj od našeg fudbala.
Setite se da je pre nekoliko godina KK Vojvodina plasmanom obezbedila nastup u ABA ligi, pa je morala da ga prepusti Radničkom ili nekom sličnom, jer nije imala da plati licencu za takmičenje u toj ligi. To je prava slika u kom su stanju i grad i pokrajina danas.
To je surova realnost, kao što je surova realnost da ti u državi gotovo uopšte nemaš jakih privrednih subjekata, a pogotovo ne onih koji bi ulagali u ovaj mulj od našeg fudbala.
Setite se da je pre nekoliko godina KK Vojvodina plasmanom obezbedila nastup u ABA ligi, pa je morala da ga prepusti Radničkom ili nekom sličnom, jer nije imala da plati licencu za takmičenje u toj ligi. To je prava slika u kom su stanju i grad i pokrajina danas.
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!
https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
... MODERNA OMLADINA!
https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
Zasto moramo da imamo generalnsog sponzora?
Ako je to vec skupo i domace (da ne kazem lokalne, novosadske) firme to ne mogu da isfinansiraju ili ne vide interes za tim, zasto umesto generalnog sponzora za celu sezonu mi ne trazimo vise manjih sponzora od utakmice do utakmice?
Stavimo na licitaciju pred svaku utakmicu, minimalna cena je ta i ta, ko da najvise imace svoj logo na dresu za naredu utakmicu. Ako niko ne da, nista nas ne kosta na istom smo kao i sada. A sigurno bi se naslo zainteresovanih sponzora barem za ove vece utakmice, Evropu, kup, prvenstvene protiv blizanaca itd. Ako vec ne moze generalno sponzorstvo zasto onda ne bi makar ovako nesto sitno kapljalo?
Ako je to vec skupo i domace (da ne kazem lokalne, novosadske) firme to ne mogu da isfinansiraju ili ne vide interes za tim, zasto umesto generalnog sponzora za celu sezonu mi ne trazimo vise manjih sponzora od utakmice do utakmice?
Stavimo na licitaciju pred svaku utakmicu, minimalna cena je ta i ta, ko da najvise imace svoj logo na dresu za naredu utakmicu. Ako niko ne da, nista nas ne kosta na istom smo kao i sada. A sigurno bi se naslo zainteresovanih sponzora barem za ove vece utakmice, Evropu, kup, prvenstvene protiv blizanaca itd. Ako vec ne moze generalno sponzorstvo zasto onda ne bi makar ovako nesto sitno kapljalo?
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
A kako mislis to da usijes? Da izgleda lepo, a da vec naredne nedelje tu bude praznina sa sve koncima? Ili si mislio da nam sponzor salje garniture dresova svake nedelje nove?Radoye wrote:Zasto moramo da imamo generalnsog sponzora?
Kup je nas!
Kad bi postojala volja verujem da bi se nasao i nacin. Najlakse je ne raditi nista i vikati "to je nemoguce, to je nemoguce"!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
1. Gradsku vlast cine jedni, a pokrajinsku drugi..Brick Liman wrote:U ovoj zemlji ćeš dobiti sponzora jedino ako iza tebe stoje neke političke strukture. Iza nas nikad neće stati nijedna. Nije da za to nema uslova - postoji i Pokrajinska i Gradska vlast, ali ti bezmudi bednici to neće uraditi nikad, jer sve i da stvarno to žele nikad neće skupiti petlju da se suoče sa etiketama "separatista", "autonomaša" i sličnih sranja koje bi se pokrenule odmah pošto bi stali iz nas.
2. To ionako nije "prava" KK Vojvodina, tako da i nije neka steta...
- Red Marquis
- Moderator
Jednima je srce u Beogradu, a za ove druge ti je Brick već pojasnio.NiNa wrote:1. Gradsku vlast cine jedni, a pokrajinsku drugi..Brick Liman wrote:U ovoj zemlji ćeš dobiti sponzora jedino ako iza tebe stoje neke političke strukture. Iza nas nikad neće stati nijedna. Nije da za to nema uslova - postoji i Pokrajinska i Gradska vlast, ali ti bezmudi bednici to neće uraditi nikad, jer sve i da stvarno to žele nikad neće skupiti petlju da se suoče sa etiketama "separatista", "autonomaša" i sličnih sranja koje bi se pokrenule odmah pošto bi stali iz nas.
Io odio Belgrado
jel se otvara taj shop ,sad je prilika da se jos vise asimiliju navijača i da se sto vise ljudi okiti sa rekvizitima voljenog kluba,sad je momenat,prepoznajemo li ga ili kao i di sada...

moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Ajd sto shop ne radi ali mi nismo u stanju ni da na svakoj tribini ili ispred stadiona,na platou, isteramo koji stand na kojima bi se prodavali navijacki rekviziti,suveniri,cuga itd.To je za nas nuklearna fizika.Proslo je mesec dana od promocije nove Umbro opreme a nigde ne mozes da kupis dres,majcu itd.Sta je problem odstampati par stotina zastavica i jelkica za kola,privezaka,postera igraca,majci,kacketa i tome slicno?Sta je to problem za klub?Kad misli neko u marketingu da se pozabavi tim pitanjima,u decembru kad budemo igrali sa Metalcem?Ko koci i u cemu je problem,jel moze neko da objasni?
- firma V.S.
Sad sam se vratio iz Sportvisiona totalno razocaran...kontaktirao sam ih preko telefona i saznao da se prodaju nasi dresevi samo u Bigu u njihovoj radnji...odem tamo, a dres kvaliteta kao oni sto su se delili pre par sezona svima koji su imali sezonsku za zapad...grb i logo stampani, ne siveni tj. izvezeni, generalno deluje bas jeftino, a cena 3490din...tako da sam se, iako zesce nalozen da cu ga kupiti, vratio kuci praznih rukuGrouch wrote:Ajd sto shop ne radi ali mi nismo u stanju ni da na svakoj tribini ili ispred stadiona,na platou, isteramo koji stand na kojima bi se prodavali navijacki rekviziti,suveniri,cuga itd.To je za nas nuklearna fizika.Proslo je mesec dana od promocije nove Umbro opreme a nigde ne mozes da kupis dres,majcu itd.Sta je problem odstampati par stotina zastavica i jelkica za kola,privezaka,postera igraca,majci,kacketa i tome slicno?Sta je to problem za klub?Kad misli neko u marketingu da se pozabavi tim pitanjima,u decembru kad budemo igrali sa Metalcem?Ko koci i u cemu je problem,jel moze neko da objasni?

Jedan klub na svetu volim jaaa...
- gospodinFKV
Bice shop, bice boljih dresova. Kao i sve ostalo sto kasni u ovoj kaubojstini od drzave, tako kasni i otvaranje shopa, dobavljanje kvalitetnih dresova i sl. Daleko je od idealnog, ali je trenutno sve sto imamo.
Sto se standova tice, ne slazem se. Nismo vasarska atrakcija da redjamo standove s kojih cemo prodavati rekvizite. Ili ce se raditi kako treba, ili neka se ne radi uopste, a ja se iskreno nadam da cemo uskoro videti ovo prvo.
Sto se standova tice, ne slazem se. Nismo vasarska atrakcija da redjamo standove s kojih cemo prodavati rekvizite. Ili ce se raditi kako treba, ili neka se ne radi uopste, a ja se iskreno nadam da cemo uskoro videti ovo prvo.
Ljudi vi na osnovu one "igra vosa k'o Barsa" istripovali da smo mi stvarno Barsa, po golovima (u zadnje dve tekme) i mozda, al po svemu drugom
smo daleko. Grouch sve je tesko kad se nema para i pogotovo kad si ogranicen vremenski, a pritom radis na svim aspektima marketinga i to od nule mozda cak i -1.
Kako god da ne kukam vise i ne zalim se na nedostatak podrske imam zadatak da podelim ovo sa vama.

Prodaja ce biti organizovana na tri standa, istok, zapad i sever, imajte u vidu da treba doci ranije na utakmicu.
Takodje obezbedjena je i prodaja pica na ovoj utakmici.
smo daleko. Grouch sve je tesko kad se nema para i pogotovo kad si ogranicen vremenski, a pritom radis na svim aspektima marketinga i to od nule mozda cak i -1.
Kako god da ne kukam vise i ne zalim se na nedostatak podrske imam zadatak da podelim ovo sa vama.

Prodaja ce biti organizovana na tri standa, istok, zapad i sever, imajte u vidu da treba doci ranije na utakmicu.
Takodje obezbedjena je i prodaja pica na ovoj utakmici.
Fudbalska utakmica nije odlazak u operu ili pozoriste da bi sve bilo previse sredjeno.Nista standovima ne fali,uostalom na mnogo modernijim stadionima se prodaje na njima.Eto ti primer s pivom u Torinu,obican stand.gospodinFKV wrote: ...Sto se standova tice, ne slazem se. Nismo vasarska atrakcija da redjamo standove s kojih cemo prodavati rekvizite. Ili ce se raditi kako treba, ili neka se ne radi uopste, a ja se iskreno nadam da cemo uskoro videti ovo prvo.
@100le:znam da klub nema para ali su se,kad se saznalo da igramo Evropu, mogla izdvojiti neka sredstva za stampanje bar obicnih suvenira i rekvizita koji ne kostaju mnogo.Nije mi jasan ni taj Umbro,da ne moze da se kupi nista od nove opreme kada je najveca zainteresovanost za utakmice,a proslo je mesec dana od promocije.Naravno ne mislim da je ovo gore napisano greska vas koji radite marketing,kontam da klub ne daje kes.Ovo sa Vujketom je odlicno ali obavezno isterajte stand i na gostujucoj tribini.
- severozapad
Predlog Upravi da se organizuje video bim na platou izmedju stadiona i spensa.
Neka ceo plato bude u crveno-belom fazonu.
Tu neka budu i standovi i bim i neka se radi aktivna promocija dok traje tekma jer taj dan ceo Novi Sad treba da zna sta se desava i da o tome prica, a ne samo mi koji cemo biti unutra i ljudi pored tv.
Dakle, napravite festivalsku pricu pored stadiona i neka se slicno ponovi i u sledecoj tekmi.
Moramo nastaviti da budemo avangarda za rezimske klubove i nema bolje prilike nego kad tim igra u evropi.
Uzivaj Novi Sade.
Neka ceo plato bude u crveno-belom fazonu.
Tu neka budu i standovi i bim i neka se radi aktivna promocija dok traje tekma jer taj dan ceo Novi Sad treba da zna sta se desava i da o tome prica, a ne samo mi koji cemo biti unutra i ljudi pored tv.
Dakle, napravite festivalsku pricu pored stadiona i neka se slicno ponovi i u sledecoj tekmi.
Moramo nastaviti da budemo avangarda za rezimske klubove i nema bolje prilike nego kad tim igra u evropi.
Uzivaj Novi Sade.
ПРЕЛЕПО!!! Ко је радио ово, има златне руке! Тешко ми је и да коментаришем ко је све данас стајао у реду, у неколико наврата сам и пропитивао људе где су јуче на Јавору... Клуб је испао више него коректан што је дозволио да се са годишњим може на евро утакмице, зато ко нема карте нека купи годишњу!Stexman wrote:Respekt za ovo!