Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by gospodinFKV »

Kao sto je neko napisao vec, problem lezi u zemljistu. Cale moj vec godinama govori da moze da se napravi odlican dil s gradom. Realno, nikom nije u interesu da se Vosa otera, nego se lepo dogovore klub i grad - grad proda stadion zbog zemljista, zaradi haos mnogo novca zbog lokacije i deo utrosi da nam izgradi stadioncic na jednom od terena na Vujadinu. Jedino je ta caletova ideja vise bila da se napravi lep moderan mali stadion od 10.000 mesta, a mi ovde pricamo o prosirenju.

Druga, po meni mnogo lepsa opcija, je renovacija Karadjordja. Koliko se vec godina prica o podizanju istoka na nivo severa i zapada i njihovom spajanju. Tu bismo tacno dobili na toj brojci od par hiljada koji nam fale, plus imamo strasno mnogo neiskoriscenog prostora ispod istoka, koji moze da se pretvori u lokale, i ne bismo vise imali 4 strane sveta i 6 razlicitih tribina...
severozapad

Post by severozapad »

Daj neki dimnjak i na istok da se sever ne oseca lose :)
Zezam se, slazem se sve sa tobom osim sa tim lokalima. Zna se koja je prica sa nasim preduzetnicima, kafana/rostilj i idemo. Bojim se da bi nam se fino spajao miris sa istoka i severa da se tu puste lokali u iznajmljivanje.
Turija

Post by Turija »

Pravljenje novog stadiona izvan grada, istog kapaciteta, je uludo bacanje i ono malo para /što se ima/, a zaduživati se sa nekim kreditima je čista glupost - tj sigurna propast.
Treba završiti rekonstrukciju postojećeg, izravnati istočnu tribinu sa severnom, pokriti istok, sever i jug, napraviti gradsku podzemnu garažu sa 3 nivoa iza istočne tribine (ako ne može podzemna,kao npr u centru Ljubljane, zbog ovdašnjih podzemnih voda, napraviti nadzemnu spratnu) i naplaćivati parkig.
Grad Ljubljana naplaćuje 2 evra po satu i iz tog prihoda finansira kulturu i besplatne javne WCe.Ko hoće kolima pred Stadion, kao i u Centar, neka plati - ko neće, neka dođe gradskim, biciklom ili peške (nije Novi Sad prevelik grad).
Novi Sad nije naučio da ide na sportske predstave izvan grada.Eto npr, Hala na Slanoj Bari je predaleka za domaću publiku, a ima Šampione na njenom parketu.
Sa tom garažom rešavamo 2 goruća problema: dobijamo vrhunski garažni prostor u srcu Novog Sada, a od UEFA potrebnu kategoriju stadiona.
Decenske navike navijača se ne menjaju lako.Rekonstrukcijom stadiona i okolnog prostora, sve nam je na dohvat ruke.Ljudi, pa i najzagriženije navijači Vojvodine jedva odu po sezonsku u FCVB, a ne da će ići neki povremeni gledaoci (ako neće breg Muhamedu, mora Muhamed bregu).
Prava je stvar da Klub preseli svu administraciju na Stadion, kao i klupski Šop.To je idealna lokacija i za Novosađane i za goste.
Policija neka radi svoj posao po PS i neće biti problema sa eventualnom kontrolom gostujućih navijača, kao i gužvama svih vrsta.
Sada je realna prilika da se ponovo otvori priča i nastave poslovi oko rekonstrukcije našeg stadiona.
Ja još uvek nisam pristalica da neko kupi FCVB kao i lokaciju našeg stadiona, jer sutra može sve to da nestane o čas posla i da se ugasi Klub.Kada se bude iskristalisala situacija u društvu i delovala pravna država u svim segmentima, možda to može biti tema?Za sada, možemo samo ostati i bez onoga što imamo.
Fudbalski klub može nestati, grad ipak ne može - dok ima Novosađana.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ima i opcija da se sagradi manji stadion, pravi fudbalski sa 6-10.000 mesta, koji bi bio u punom vlasnistvu kluba, i koji bi se koristio za redovne utakmice u domacim takmicenjima (za prvenstvo nam vise i ne treba, a ako domaci navijaci imaju pravo prece kupovine karata onda bi ta brojka bila idealna i za utakmice sa blizancima jer bi oni dobili samo ono sto pretekne i tako sigurno bili manjina). A Karadjordje da ostane gradu da na njemu organizuju atletiku, koncerte, mitinge, izlozbe, pickematerine, ali da u slucaju da Vosa igra utakmicu sa velikim interesovanjem ima pravo na koristenje Karadjordja.

Nesto slicno je donedavno funkcionisalo ovde kod mene, TFC je imao stadion od 20.000 mesta a za vece utakmice su igrali na centralnom gradskom stadionu od 50.000 koji inace koriste bejzbol i CFL klubovi. (Sad se CFL seli na TFC-ov stadion koji se zbog toga prosiruje na 40.000 mesta, sto je meni glupo jer su do sada imali solidnu atmosferu na svom stadionu (prosek nekih 12-15.000 gledalaca) a sad ce da zvrji prazan.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Milan

Post by Milan »

Turija wrote: Novi Sad nije naučio da ide na sportske predstave izvan grada.Eto npr, Hala na Slanoj Bari je predaleka za domaću publiku, a ima Šampione na njenom parketu.

Decenske navike navijača se ne menjaju lako.Rekonstrukcijom stadiona i okolnog prostora, sve nam je na dohvat ruke.Ljudi, pa i najzagriženije navijači Vojvodine jedva odu po sezonsku u FCVB, a ne da će ići neki povremeni gledaoci (ako neće breg Muhamedu, mora Muhamed bregu).

:!: :!: :!:

Kad već maštamo, ja sam sam za ideju, a to je neko u Eng. već uradio, ukopavanja stadiona i dobijanja dodatnog kapaciteta na uštrb atletske staze, a konačno se dobije i rešenje sa tribinama uz teren...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Grouch

Post by Grouch »

Jataganac wrote:Nama treba ovo : https://en.wikipedia.org/wiki/Marshal_J ... ki_Stadium" onclick="window.open(this.href);return false;
identicno i preslikano
To je to,nesto na taj fazon,ima milion slicnih primera,pre svega u smislu cene izgadnje.Evo ovaj poljski je kostao oko
11 miliona evra:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kielce_City_Stadium" onclick="window.open(this.href);return false;

Ili nesto ovako,jeste da je cifra 38 miliona ali je to u Holandiji gde su troskovi bar 3 puta veci:
https://en.wikipedia.org/wiki/AFAS_Stadion" onclick="window.open(this.href);return false;
itd.

Sve to lepo moze da se napravi,kad bi normalni ljudi seli za sto,naravno ne odma,nego kad klub malo stane na noge.Dogovoriti se s gradom sta bi kome pripalo od lokala,resiti atletiku,po meni najbolja varijanta da se preseli na stadion Indeksa,da se tamo srede vrhunski uslovi i tribine za koju hiljadu,da se srusi ta kuca iza juga i oslobodi taj prostor koji vredi dosta itd.Moze i neko partnerstvo da se napravi sa nekim jakim firmama koje bi uletele kes a dobile prostor na stadionu.Kako moze Vozdovac da napravi nov stadion u Bg vukojebini a mi ne mozemo u centru NS-a?Nema nikakvog smisla u 21.veku raditi neke nadogradnje i karabudzenja jer je jedino sto tu vredi lokacija,ostalo je obicna betoncina...
Mare

Post by Mare »

Grouch wrote:
Jataganac wrote:Nama treba ovo : https://en.wikipedia.org/wiki/Marshal_J ... ki_Stadium" onclick="window.open(this.href);return false;
identicno i preslikano
Sve to lepo moze da se napravi,kad bi normalni ljudi seli za sto,naravno ne odma,nego kad klub malo stane na noge.Dogovoriti se s gradom sta bi kome pripalo od lokala,resiti atletiku,po meni najbolja varijanta da se preseli na stadion Indeksa,da se tamo srede vrhunski uslovi i tribine za koju hiljadu,da se srusi ta kuca iza juga i oslobodi taj prostor koji vredi dosta itd.Moze i neko partnerstvo da se napravi sa nekim jakim firmama koje bi uletele kes a dobile prostor na stadionu.Kako moze Vozdovac da napravi nov stadion u Bg vukojebini a mi ne mozemo u centru NS-a?Nema nikakvog smisla u 21.veku raditi neke nadogradnje i karabudzenja jer je jedino sto tu vredi lokacija,ostalo je obicna betoncina...
Po meni ideja sa Indeskom uopšte nije lošai! Preseliti se na prostor gde je sada teren Indeksa, a ovu lokaciju prodati. Dogovor napraviti sa gradom, goleme pare mogu da se uzmu za ovu lokaciju gde je sad naš stadion, za deo tih para izgraditi samo fudbalski stadion na prostoru današnjeg Indeksovog terena. Opet bismo bili u gradu a ne van grada pa nema te bojazni da ljudi ne bi dolazili, a tu ima dovoljno prostora da se uredi i parking prostor i ostalo sve što Uefa traži za igranje međunarodnih utakmica. Dobar predlog. Čak možda razmisliti i o Kabelovom igralištu iako je dosta nas koji navijamo za Vošu emotivno vezano i za Kabel pa i Indeks.
laki

Post by laki »

Ne znam da li je dobra ili losa ideja, ali to se nikada nece desiti, ako realno gledamo stvari. Ljude zabole k***c i da srede juznu tribinu, naprave tribinu koja prokisnjava! Ej u 21. veku prokisnjava jebena tribina koja je napravljena nedavno. Tacnije prokisnjavala je odmah kada je i bila napravljana. A da ne govorim o kompletnoj izgradnji stadiona i svega ostalog. Pa to bi se gradilo 30 godina cak i da se dodje do takvog dogovora!! SRBIJA!
Image
Grouch

Post by Grouch »

@Mare:mislio sam da se atletika preseli na Indeks a ne mi,da se tamo njima sredi manji stadioncic sa vrhunskim uslovima a da mi imamo cisto engleski stadion.Nema potrebe mi da se selimo,zasto bi nekom prepustali vrhunsku lokaciju...
Mare

Post by Mare »

Hehe, eto nisam te dobro razumeo, :D ali ostajem da ova ideja koju je l te nisam dobro razumeo ima smisla pre svega zbog finansijske konstrukcije. Para nema i tu da očekujemo da nam neko nešto veliko radi, popravlja i obnavlja na Karađorđu je mrka kapa. Prodajom postojećeg bi se došlo do finansijskih sredstava za izgradnju novog, a lokacije Indeksa i Kabela mislim da su idealne. No i to je samo maštanje, jer i da se proda pitanje gde bi te pare završile i kad bi mi dobili stadion, zato šta je tu je.
Daljac

Post by Daljac »

Rešenje koje je primenio Mančester Siti je, za našu trenutnu situaciju, najbolje:

Pre:
Image
Posle:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _Stand.jpg
Milan

Post by Milan »

Na to sam mislio...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Djisa

Post by Djisa »

Ja mislim da treba da trazimo da nas prime u Englesku Premier ligu. Dobili smo Sampdoriju, imamo najbolji tim kod nas, uskoro cemo imati I Evropski stadion, ne znam sta nam jos fali :dance2: :dance2:.
Kup je nas!
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Samo da vam kažem da se ne nadate da ćemo se otarasiti atletike. Jači su od nas mnogo. Iako ne deluje tako, tu se vrti mnogo ozbiljna lova i imaju jako jaka leđa.
Vise nista nije isto!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

PanonskiFantom wrote:Samo da vam kažem da se ne nadate da ćemo se otarasiti atletike. Jači su od nas mnogo. Iako ne deluje tako, tu se vrti mnogo ozbiljna lova i imaju jako jaka leđa.
Od onog dana kada su skraćena tri reda zapada zarad atletske staze meni je bilo jasno ko je tu važniji.
Io odio Belgrado
Post Reply