Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
churguzijanac

Re: Uprava

Post by churguzijanac »

Ova uprava pravi kompromise tamo gde ne bi smela. Sa druge strane nije u stanju da napravi dogovor sa nasim najboljim igracem. Ej porajtali se sa Micom,kao trazi velike %. Doveli ste polutana kolko oces, da popune broj i da ih razigravate menadzerima.Ozegovic 50% menadzerski igrac, a vi ne mozete sa Micom da se dogovorite.Majke vam ga nabijem nesposobne i lopovske!
salefkv

Post by salefkv »

churguzijanac wrote:Ova uprava pravi kompromise tamo gde ne bi smela. Sa druge strane nije u stanju da napravi dogovor sa nasim najboljim igracem. Ej porajtali se sa Micom,kao trazi velike %. Doveli ste polutana kolko oces, da popune broj i da ih razigravate menadzerima.Ozegovic 50% menadzerski igrac, a vi ne mozete sa Micom da se dogovorite.Majke vam ga nabijem nesposobne i lopovske!
Na sastanku se pricalo o ovom, Mica Ivanic je prvi igrac omladinske skole kome su uopste dopustili da uzme procente, po mom misljenju, Ivanic nije vredan toga, i ubedjen sam da od njega fudbalera nece biti. Razumite da on odigra dobro jednu od 5 utakmica, i onda ga nema ostale 4, dzabe sto on tu jednu odluci kad nema kontinuitet dobrih igara, a ko ce da dovede takvog igraca...? Groningen je nudio 800 000 za njega, otisli su u Letoniju da ga gledaju i ljudi su napustili utakmicu na poluvremenu ... Zatim, Pavlovic mu je menadzer te se verovatno i tim procentima sveti za to sto je oteran iz kluba, kada su Ivanicu ponudili finalni ugovor koji je po recima Dundje bio onakav kakav su on i Pavlovic zahtevali, Ivanic je odgovorio sta vi meni to pokazujete, pokazite to mom menadzeru pa nek on odlucuje... Pavlovic mu je pred Plzen napunio glavu da ga trazi Selta i njega od tada na terenu nema. Jeste on rekao NE partizanu, ali ima preveliki kredit kod svih nas, valja napomenuti i da je predsednik pred sam kraj prelaznog roka napisao Ivanicu jel moze da saljemo vest medijima "Ivanic odbio partizan, i produzio ugovor sa Vojvodinom", pa da pakujemo kofere na zimu na sta je Ivanic odgovorio "a ne znam sefe, ne mogu sad stvarno"... Ako se dobro secam, ponudili su mu 50% uvecan ugovor + 30% procenata, i to je stvarno granica, ni ja kao navijac mu ne bih ponudio vise. Veruje se da ce Lalatovic umnogome pomoci produzenju ugovora sa Micom, jer je on od njega napravio igraca u Proleteru, i Ivanic ga jako postuje.

Tog istog Ozegovica koliko god ga ja ne voleo smo doveli za dzabe, daj Boze da nastavi u repki da reseta i mi ga na zimu pakujemo, cak i sa tih 50% cemo zaraditi vise nego od velike vecine igraca koje smo prodavali, a on je bio vec oformljen igrac u trenutku dovodjenja. Takvi igraci kao on su retki (prgavi, borbeni) i to je ono sto se trazi...

Zatim Palocevic, OFK-a je navodno imala ponudu 800 000 i terza je poludeo sto smo mu pokupili igraca(zato se i nadaju da od Ozega, njega i Rosica dobijemo 2m iako i meni to zvucni malo nerealno), Stanisavljevic je 75% nas, i jedno za mene iznenadjenje je da Lakicevic nije cak ni 50% nas, 50% ne znam kome ide a ostatak se deli nama i Donjem Sremu u ne znam kojoj srazmeri, po mom misljenju za tih 30%* Lakicevica koji nam pripadaju ga ne bih nikad stavio u prvih 11

Prestanite ljudi vise da pisete menadzerski igraci, svaki malo bolji igrac ima menadzera, jedini ko ga u Vojvodini trenutno nema je Puskaric, neko je napisao zasto FKV ne osnuje menadzersku agenciju, menadzeri sluze da odvode igrace u klubove, svaki menadzer ima neke svoje kontakte, ne znam ko bi u Vojvodini bio kompetentan da to radi, a sve i da ima takve osobe zasto bi radio za menadzersku agenciju FKV kad moze da radi za sebe i uzme 3 puta veci novac nego sto bi ovde dobijao od plate.

Izvinjavam se na malo duzem postu.
ragazzi di Neoplanta

Post by ragazzi di Neoplanta »

Casual 1989 wrote:Svako vidi onako kako zeli a ne kako jeste. Posto se nismo razumeli da razjasnim, ne kazem da je ova uprava savrsena ali smatram da joj treba dati jos malo vremena.
Izbegni tu demagogiju molim te,ispada sad da ja vidim stvari kako ja želim u nekoj mojoj ludoj fantaziji,a ne kako jesu realno tj. kako ih ti realno prenosiš :lol:
Grešiš,odlično smo se razumeli,nije Zaga savršen,ali smatram da mu je trebalo dati još malo vremena.
Blago forumu sa novoregistrovanim članovima koji tako otvoreno mesecima unazad pišu protiv onih koji nisu za slaninarsku upravu.
Ne bih se nastavljao da mi nisi na pisao da ja "gledam kako ja želim,a ne kako jeste",klasično diskreditovanje mene i svega što sam napisao,to ti neću dozvoliti da uradiš.
Registrovao si se na forumu pre 8-9 meseci i dovoljno je prelistati kakve si postove pisao i svima će biti jasno svrha tvog boravka ovde i pisanja tvojih postova,i koju težinu oni nose.
Over&Out.
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."
Casual 1989

Post by Casual 1989 »

Pitao si me za misljenje i odgovorio sam ti lepo, odmori me sad malo.
borrissey

Post by borrissey »

Ja da sam na mestu predsdnika zajednice superligaša, ove sastanke bih održavao mnogo češće. Sazoveš konferenciju za forumaše, malo transparentnost trt-mrt, malo isprozivaš igrače, malo mašeš ciframa, i eto ti jeftinih poena.

Kao što reče Turija, ova uprava je imala najveću blanko podršku u novijoj istoriji - a šta smo dobili? Deveto meto na tabeli, užasnu atmosferu i poseravanje po glavi od strane bivših zvezdinih igrača u pokušaju. Što je previše, previše je. UPRAVA NAPOLJE!

Da stvar bude gora, dok mi očajavmo, rukometaši i odbojkaši igraju Ligu šampiona u sablasno praznom Spensu...
fkvoša1914

Post by fkvoša1914 »

borrissey wrote: Da stvar bude gora, dok mi očajavmo, rukometaši i odbojkaši igraju Ligu šampiona u sablasno praznom Spensu...
[video]https://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8[/video]
churguzijanac

Post by churguzijanac »

salefkv wrote:
churguzijanac wrote:Ova uprava pravi kompromise tamo gde ne bi smela. Sa druge strane nije u stanju da napravi dogovor sa nasim najboljim igracem. Ej porajtali se sa Micom,kao trazi velike %. Doveli ste polutana kolko oces, da popune broj i da ih razigravate menadzerima.Ozegovic 50% menadzerski igrac, a vi ne mozete sa Micom da se dogovorite.Majke vam ga nabijem nesposobne i lopovske!
Na sastanku se pricalo o ovom, Mica Ivanic je prvi igrac omladinske skole kome su uopste dopustili da uzme procente, po mom misljenju, Ivanic nije vredan toga, i ubedjen sam da od njega fudbalera nece biti. Razumite da on odigra dobro jednu od 5 utakmica, i onda ga nema ostale 4, dzabe sto on tu jednu odluci kad nema kontinuitet dobrih igara, a ko ce da dovede takvog igraca...? Groningen je nudio 800 000 za njega, otisli su u Letoniju da ga gledaju i ljudi su napustili utakmicu na poluvremenu ... Zatim, Pavlovic mu je menadzer te se verovatno i tim procentima sveti za to sto je oteran iz kluba, kada su Ivanicu ponudili finalni ugovor koji je po recima Dundje bio onakav kakav su on i Pavlovic zahtevali, Ivanic je odgovorio sta vi meni to pokazujete, pokazite to mom menadzeru pa nek on odlucuje... Pavlovic mu je pred Plzen napunio glavu da ga trazi Selta i njega od tada na terenu nema. Jeste on rekao NE partizanu, ali ima preveliki kredit kod svih nas, valja napomenuti i da je predsednik pred sam kraj prelaznog roka napisao Ivanicu jel moze da saljemo vest medijima "Ivanic odbio partizan, i produzio ugovor sa Vojvodinom", pa da pakujemo kofere na zimu na sta je Ivanic odgovorio "a ne znam sefe, ne mogu sad stvarno"... Ako se dobro secam, ponudili su mu 50% uvecan ugovor + 30% procenata, i to je stvarno granica, ni ja kao navijac mu ne bih ponudio vise. Veruje se da ce Lalatovic umnogome pomoci produzenju ugovora sa Micom, jer je on od njega napravio igraca u Proleteru, i Ivanic ga jako postuje.

Tog istog Ozegovica koliko god ga ja ne voleo smo doveli za dzabe, daj Boze da nastavi u repki da reseta i mi ga na zimu pakujemo, cak i sa tih 50% cemo zaraditi vise nego od velike vecine igraca koje smo prodavali, a on je bio vec oformljen igrac u trenutku dovodjenja. Takvi igraci kao on su retki (prgavi, borbeni) i to je ono sto se trazi...

Zatim Palocevic, OFK-a je navodno imala ponudu 800 000 i terza je poludeo sto smo mu pokupili igraca(zato se i nadaju da od Ozega, njega i Rosica dobijemo 2m iako i meni to zvucni malo nerealno), Stanisavljevic je 75% nas, i jedno za mene iznenadjenje je da Lakicevic nije cak ni 50% nas, 50% ne znam kome ide a ostatak se deli nama i Donjem Sremu u ne znam kojoj srazmeri, po mom misljenju za tih 30%* Lakicevica koji nam pripadaju ga ne bih nikad stavio u prvih 11

Prestanite ljudi vise da pisete menadzerski igraci, svaki malo bolji igrac ima menadzera, jedini ko ga u Vojvodini trenutno nema je Puskaric, neko je napisao zasto FKV ne osnuje menadzersku agenciju, menadzeri sluze da odvode igrace u klubove, svaki menadzer ima neke svoje kontakte, ne znam ko bi u Vojvodini bio kompetentan da to radi, a sve i da ima takve osobe zasto bi radio za menadzersku agenciju FKV kad moze da radi za sebe i uzme 3 puta veci novac nego sto bi ovde dobijao od plate.

Izvinjavam se na malo duzem postu.
Sta sad, menadzer je kao jedna visokoprofilisana kategorija ljudi! Nemoz' ih naci! Nema kompetentnih za taj posao! Sve mulac do mulca bez bozjeg kontakta u svetu interneta. Koliko samo ima igraca koji su nosili nas dres, a sad igraju po belom svetu, plus bivsi igraci i treneri. Sve i da nemas kontakte ako si dovoljno inteligentan mozes da iskoristis sve postojece resurse i da ih stvoris i to vrlo brzo!

U FKV bi postojao budzet za takve aktivnosti, tako da pojedinac ne bi morao da ulaze svoje pare. Sve to moze da se napravi i razvije samo da postoji interes za klub, a ne za sopstvene dzepove.

Prava uprava bi pokazala kvalitet i zavrsila pricu sa Micom. Sad ce kao Lalatovic tu nesto da pomogne. Znas kako ce da pomogne!? Tako sto ce da ga pogura u zvezdu na zimu bez dinara obestecenja!? Sve i da nebude tako, nije lalatovic taj koji treba da zavrsava pricu sa Micom.

Da li je Tadic imao kontinuitet dobrih igara u Vosi?

Da nece sad Mica koji je oladio i jedne i druge ispasti najvece go**o u FKV i los igrac!? Mani me te price.

Mi za Micu nemozemo dobiti velike pare, pre svega sto njemu ugovor vrlo brzo izlazi, a uprava nije sposobna da se snadje u datim okolnostima. Mi smo mali klub i bez rezultata na evropskom nivou da bismo mogli da uzimamo velike pare od obestecenja.

Poslednje i najvaznije: Nas klub vode diletanti na celu sa predsednikom.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

salefkv wrote:Prestanite ljudi vise da pisete menadzerski igraci
Pa sad si napisao, covece, kako imamo igrace u prvih 11 koji su 50% nasi, 75% nasi, manje od 50% nasi...ciji su onda ako nisu menadzerski??

Sta koji ku*ac mi razigravamo igrace, kada ce neko drugi da pokupi kajmak. Zasto moramo da se tako sunovratimo kao neki superligasi, koji su tako surovali sa kojekakvim Majamijima, Los Andjelesima,...?!

Shvatate li svi vi da su ti procenti ono sta klub vodi u propast! Ugradi se u transfer Pera, Djoka, Mika, Zika kao 18. savetnik posrednika u transferu, i dovidjenja novci...postali smo onaj teski superligaski talog, jer sve sto mozemo da prodamo, delice se na ravne casti sa tim secikesama...

Naravno da svaki malo bolji igrac ima menadzera, ali to ne znaci da se sa tim kancerima fudbala neminovno sklapa dogovor oko procenata transfera. Kad ti dodje lopina i trazi 30% od sledeceg transfera, oteras ga u tri pm, jer nije klub taj koji je odgovoran za izdrzavanje tih pijavica, nego igrac koji ih je zakacio...
Casual 1989

Post by Casual 1989 »

Naravno da svaki malo bolji igrac ima menadzera, ali to ne znaci da se sa tim kancerima fudbala neminovno sklapa dogovor oko procenata transfera. Kad ti dodje lopina i trazi 30% od sledeceg transfera, oteras ga u tri pm, jer nije klub taj koji je odgovoran za izdrzavanje tih pijavica, nego igrac koji ih je zakacio...[/quote]

Aha znaci oterati Pavlovica u tri lepe koji trazi 30% od sl transfera za Ivanica, a Ivanic nece ni da prica sa upravom bez menadzera. I tako Ivanic ode besplatno i to lepo u zvezdu koja pravi tim za LS.

E to je ono sto je uvek neko nezadovoljan, pogledaj na drugoj temi neko je komentarisao "pa sto mu ne bi dali i 50% kad toliko ima i Ozegovicev menadzer".

Nemoj da me shvatis pogresno, ti imas svoje misljenje i to se ceni, ali kao sto vidis realnost je drugacija, naveo sam ti iznad primer.
Sasa1969

Post by Sasa1969 »

Prvo uopste nije tacno da Ivanic odigra jednu utakmicu pa ga cetiri nema nigde ?
To moze da izjavi samo neko ko ima vrlo skromno znanje o fudbalu.Pogledas na kraju utakmice strelce ili asistente i stvoris neku laznu sliku.
Ivanic je ubedljivo najkorisniji fudbaler Vojvodine.Jedini fudbaler cija lopta ide unapred (dodati loptu prvom do sebe zna i pionir ) igrac koji ima osecaj za ubacivanje iz drugog plana i igrac sa odlicnim udarcem.
Mica je za ove ostale nesretnike doktor fudbala !
Sta trazi treba da dobije i tu je kraj price.Ako ne bude tako odlazi bez obestecenja i klub gubi i pare i dobrog fudbalera.
Ako nema para za njegovu platu neka otpuste Vukcevica,Zocevica ,Sekulica,Kovacevica i nek njihove plate daju ivanicu a neka mesta popune sa mladjim igracima Zlicic,Desancic,Stamenic.
Ako se ne dogovore sa Ivanicem odgovornost mora sa snosi uprava.
Neka barem izadju u javnost o ciframa koje trazi nas najbolji igrac a Ivanic neka to demantuje ili potvrdi.
Posto nije bio u timu protiv OFK Beograda smatram da su sanse za dogovor vrlo male...
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Casual 1989 wrote:Aha znaci oterati Pavlovica u tri lepe koji trazi 30% od sl transfera za Ivanica, a Ivanic nece ni da prica sa upravom bez menadzera. I tako Ivanic ode besplatno i to lepo u zvezdu koja pravi tim za LS.
Ne govorim ja o Pavlovicu. On je specificna prica i primer sukoba interesa iz udzbenika. Uostalom to su sada prohtevi preko Ivanica, kad je oteran go**ivom motkom iz kluba, koji je hteo da opljacka.

Ja govorim o ugovorima koji se u startu sklapaju na taj nacin. Takve menadzerske pijavice treba isutirati iz kancelarije kad dodju s takvim uslovima pred sportskog direktora.
salefkv

Post by salefkv »

Sasa1969 wrote:Prvo uopste nije tacno da Ivanic odigra jednu utakmicu pa ga cetiri nema nigde ?
To moze da izjavi samo neko ko ima vrlo skromno znanje o fudbalu.Pogledas na kraju utakmice strelce ili asistente i stvoris neku laznu sliku.
Ivanic je ubedljivo najkorisniji fudbaler Vojvodine.Jedini fudbaler cija lopta ide unapred (dodati loptu prvom do sebe zna i pionir ) igrac koji ima osecaj za ubacivanje iz drugog plana i igrac sa odlicnim udarcem.
Mica je za ove ostale nesretnike doktor fudbala !
Sta trazi treba da dobije i tu je kraj price.Ako ne bude tako odlazi bez obestecenja i klub gubi i pare i dobrog fudbalera.
Ako nema para za njegovu platu neka otpuste Vukcevica,Zocevica ,Sekulica,Kovacevica i nek njihove plate daju ivanicu a neka mesta popune sa mladjim igracima Zlicic,Desancic,Stamenic.
Ako se ne dogovore sa Ivanicem odgovornost mora sa snosi uprava.
Neka barem izadju u javnost o ciframa koje trazi nas najbolji igrac a Ivanic neka to demantuje ili potvrdi.
Posto nije bio u timu protiv OFK Beograda smatram da su sanse za dogovor vrlo male...
Ovo boldovano moze da izjavi samo neko ko ima vrlo skromno znanje o fudbalu. Sta ti mislis da tek tako mozes da otpustis 4 igraca? Jel si svestan da ti moras da platis taj raskid ugovora i to papreno, igraci su u fudbalu zasticeni kao beli medvedi. Reci ti meni objektivno koja je poslednja utakmica na kojoj je Ivanic dobro odigrao, i koja je sledeca posle te? Njega nema na terenu, on po mom misljenju ni ne moze biti kapiten, kako neko ko je tako flegmatican da povuce ekipu, najbolji primer kakav kapiten treba da bude jeste Ozegovic, ali i sam znam da je suludo da se njemu da traka, samo kazem da takve karakteristike kapiten treba da ima. Jeste Mica doktor fudbala za Sekulica i igrace tog kalibra ali niko ne sme da je iznad kluba, 30% uz 50% povecanja plate je previse a on je i to odbio, samo se nadam da nece na leto otici u zvezdu i pokenjati se po svima (nama) koji su (smo) ga dizali u nebesa, a to je skroz realna prica...
gospodinFKV wrote: Ja govorim o ugovorima koji se u startu sklapaju na taj nacin. Takve menadzerske pijavice treba isutirati iz kancelarije kad dodju s takvim uslovima pred sportskog direktora.
To je jedini nacin da se dovede igrac bez obestecenja, dok ne stanemo na zelene grane sumnjam da cemo drugacije dovoditi igrace, FKV nema sredstava da otvori klupsi sop, a kamoli da dovede igraca za neku sumu...

Usput, na sastanku je bilo reci i o sponzoru, interesovanje da neko bude na dresu Vojvodine je toliko veliko, da za 10 000 eura niko nije hteo da mu logo kompanije bude na mecu protiv Sampdorije koji je verujem gledalo dosta ljudi sirom Srbije ...
Djumi

Post by Djumi »

Da je Bajern tim koji je uvek u vrhu to vam je svima poznato, kao i da posluju skoro savršeno. Imaju svoju viziju za budućnost, toliko su moćni na svim planovima da trenutno ne vidite neki klub u Nemačkoj koji bi mogao da ih ugrozi u rezultatskom smislu.

Pored toga, oni su redovan učesnik završnice Lige šampiona, reklo bi se najredovniji u Evropi u ovom milenijumu.

Potvrda o koliko kvalitetnom razmišljanju se radi govori i sada već čuveni "Plan 2021".

O čemu se zapravo radi?

Jednostavno je, klub planira da ove godine obnovi ugovore sa nekoliko svojih fudbalera koji će biti nosioci tima sve do te 2021. godine. Dakle, u narednih 6 godina gledaćemo skoro sigurno narednu četvoricu:

- Tomasa Milera
- Davida Alabu
- Džeroma Boatenga
- Manuela Nojera

To nije sve, nemački mediji pišu da ima tu još igrača koje će pokušati da nagovore da potpišu ugovore do pomenute godine. Ipak, pomenuta četvorica su prioritet.

Nojeru prvom ističe ugovor, već sledećeg leta, Bajern je spremio novi, nema sumnje da će ga potpisati uskoro.

Miler ima ugovor do 2019. godine, ali uslediće novi po kome će imati veća primanja. Pitanje je samo kada, da li u toku ove sezone, ili u toku naredne. Te 2021. godine imaće 32. godine.

Džerom Boateng ima ugovor do 2018. godine, on je godinu dana stariji od Milera, ali u Bajernu u potpunosti nameravaju da ga ostave u ekipi i do poznih igračkih godina.

David Alaba će 2021. godine imati 29 godina, pokazao je u prethodnim sezonama o kakvom se potencijalu radi, sigurno je da će biti nosilac tima narednih godina i da Bajern neće šteteti novac kada je on u pitanju.

IMA IGRACA KOJI SE NE PRODAJU KAO IVANIC !!!
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

salefkv wrote:To je jedini nacin da se dovede igrac bez obestecenja, dok ne stanemo na zelene grane sumnjam da cemo drugacije dovoditi igrace, FKV nema sredstava da otvori klupsi sop, a kamoli da dovede igraca za neku sumu...
Pa nije, u tome je fora. Jedino ako je Ozegovic bio izricita zelja struke, pa da se preslo preko toga, sto cisto sumnjam. Inace, menadzer ne bi trebao da bude na sisi kluba, vec na sisi igraca, jer zastupa njega, tako da su % od naredne prodaje cista glupost uprave i sportskog sektora. Nema on sta da ima % od naredne prodaje.

Inace ovo sta je Djumi napisao je moguce i bez privatizacije. Problem u nasem fudbalu, kakav god da je, lezi u tom pilicarskom mentalitetu ljudi koji ulazu u isti. Jednostavno, previse se boje da uloze neki ozbiljniji novac i uvedu klub u neko evropsko takmicenje. Za to je potrebno mnogo vece ulaganje od nekog sitnisa, i lakse im je da daju neku smesnu cifru da bi se naplatili u malo vecem sitnisu kad se igrac proda u evropski klub za neku bagatelu. Nisi veliki igrac ako ces klubu da das 100.000e i onda uzeti 150.000 u nekom trenutku. Veliki si igrac ako ces uloziti 400-500.000, ili naci jos par ljudi s takvim ciframa, pa se onda fino opariti kad se udje u LS/LE.

Dokle god nam fudbalom vedre i oblace sitni dzeparosi i secikese, koje se zadovoljavaju mrvicama, nama jednostavno nece biti bolje. Ja sam skroz ok s tim da neko ulozi milion eura, pa posle uzme milion i po, ako ce klub da igra LS ili LE, pa ce nesto i klubu ostati, a i navijaci biti zadovoljni, gledajuci evropske tekme i borbe za trofeje.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ljudi u klubu od predsednika nanize treba da su zaposleni u njemu i da za taj posao primaju platu, a ne da ulazu svoj novac u klub. Kao sto neko ko radi u Petru Drapsinu ne doniosi svoj novac u firmu tako to ne treba da radi ni predsednik ni clanovi upravnog odbora samo zato sto su na tom polozaju. Oni su operativci koji treba da rade svoj posao, da postoje zacrtani ciljevi (rezultatski, finansijski i drugi) za koje ce periodicno da izlaze pred Skupstinu (u slucaju privatizacije, vlasnika jednog ili vise njih) i podnose joj (mu/im) odgovornost. Ako su ti ciljevi ispunjeni guraj dalje, ako nisu - cao dovidjenja, dolazi neko drugi sposobniji da ih ispuni.

Klub treba da zivi od sopstvenih prihoda (marketing/sponzorstvo, publika - ulaznice/tv prava, prodaja igraca) eventualno jos i od dobrovoljnih priloga navijaca i simpatizera ako postoje zainteresovani za tako nesto. U slucaju privatizacije, vlasnik/vlasnici mogu da uloze i svoj kapital. U slucaju privatizacije transformacijom u AD (veliki broj malih vlasnika) klub se dokapitalizuje pustanjem akcija u promet na berzi.

U slucaju da nema privatizacije i da klub ostane u statusu drustva gradjana vazi sve gorenabrojano osim zadnje dve recenice pre ove.

Nas problem u ovoj situaciji je to sto UO ne oseca nikakvu odgovornost pred Skupstinom, jer nije jasno definisan sistem kojim Skupstina kontrolise njegov rad.

A osim toga, nije jasno definisan ni nacin na koji se Skupstina bira i koga tacno predstavlja.

Ako bi se od ovoga (Skupstina, odgovornost UO pred Skupstinom) krenulo postavljanje stvari na zdrave noge puno toga bi se ispravilo i dovelo u red i bez privatizacije koje ce mozda jednog lepog dana biti a mozda i nece (ne lipsi magarce do zelene trave).
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Post Reply