OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
borrissey

Re: OK Vojvodina

Post by borrissey »

Bravo momci! Moram sebi da zamerim na malodušnosti. Svaka čast, samo napred i hajde više stvarno da napunimo taj SPENS, sad kad je najvažnije! Samo da izdržimo sad u istom ritmu!
Turija

Post by Turija »

Moram da pohvalim ovog izveštača (M Ristić) Dnevnika.Odlično je uočio i preneo na papir događaje sa ovog meča. :lala:
Dnevnik:
Финале плеј-офа: Брејк Новосађана, сјајни Мехић
Ажурирано пре 1 час 16 секунди

Ушао у игру Давид Мехић и покварио актуелног шампиона! Одбојкаши Војводине НС семе славили су победу у другом мечу финала плеј-офа над Црвеном звездом, изједначили на 1:1
Одбојкаши Војводине НС семе изједначили у финалној серији, фото: Ф. БакићЦрвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Вождовац”, гледалаца: 300, судије: Симоновић (Крагујевац), Миљковић (Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Јевтић (л), Шкрбић, Гмитровић, Ставлић, Милутиновић 7, Јаковљевић 15, Стојсављевић 8, Мунћан 4, Благојевић 19, Вељовић, Буцуљевић 3.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 1, Николић 12, Бојичић, Станковић 15 (11 бл), Вемић 17, Премовић, Јовановић 3, Кујунџић, Пековић (л), Мехић 10, Радовић, Минић 25.

и серију за титулу преселили у Нови Сад. Није било слабог места ни слабог сегмента игре код новосадских црвено-белих, а победа је утолико вреднија када се зна да су Београђани добили први сет.

Иако је Војводина боље почела и имала предност (9:7), активни блок Звезде преокренуо је стање ствари на терену. Побегли су Београђани на 16:12, али су гости стигли на поен дефицита (18:17). Ипак, неизвесна завршница припала је актуелном шампиону, а гости су имали чак осам грешака у првом периоду и тесно га изгубили.

У другом сету, сценарио из првог меча финала. Воша се разгоропадила, напала убитачним сервисом, активирао се Минић, али и блоковима Вемић и Станковић. Предност је расла из минута у минут и дошло се до експресног изједначења.

Имала је Звезда 9:6 у трећем сету, али се Воша вратила после сервиса Николића. Проиграли су домаћи у одбрани, изнудили пар грешака Новосађана и повели 19:15 у касној фази сета. Тада је нервозног Николића, тренер Воше Страхиња Козић, заменио младим Давидом Мехићем и направио потез утакмице. Мехић је одмах одличним сервисима вратио егал (19:19), а Војводина је повела после сјајних потеза Минића и Вемића. Погрешио је Јаковљевић и донео 22:20 гостима, а ови су то задржали и повели 2:1 у сетовима иако су пропустили неколико контри.

Остао је Мехић у постави и играо као да није јуниор. Јовановић је одлично разигравао екипу, Минић и Вемић били су ту да одржавају ниво игре, а чаробни Станковић и одлични Мехић да направе разлику. Ризик из сервиса се исплаћивао, нападнут је Јаковљевић, али је Звезда ипак дошла до две сет лопте (24:22). Тада је на сцену поново ступио Мехић, донео изједначење после добре одбране Пековића, а онда два пута узастопно изблокирао Благојевића за коначних 26:24 и велику победу која серију сели на два меча у Нови Сад.

М. Ристић

Двa меча у Новом Саду

Трећи мећ финалне серије игра се у Новом Саду у четвртак 28. априла од 17 часова уз директан тв пренос, а четврти меч је такође у Српској Атини на програму после ускршњих празника у среду 4. маја.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Milan

Post by Milan »

Obzirom da nisam znao za ishod meca, cim sam u ovo doba video da su pustili snimak na rts-u, bilo mi je jasno da su cigani dobili. Steta! Naivno smo izgubili ovu utakmicu. U zavrsnici cetvrtog seta, kada smo ih stigli, nerazumljivo tolerisanje pri izmeni kod cigana. Izgubili su broj za izmenu i sudija je nedopustivo dugo cekao dok ga nisu pronasli. To se ispostavilo kljucnim, jer je igrac koji je usao svojim servisima ucinio da smrde osvoje set...
POŠTO OBRAZ ???!!!
salefkv

Post by salefkv »

Ali elektronska reklama koja se vrtela tokom meca "crvena zvezda marketing" i njihov grb usred nase hale ... :rage: :rage: :rage:
borrissey

Post by borrissey »

Milan wrote:Obzirom da nisam znao za ishod meca, cim sam u ovo doba video da su pustili snimak na rts-u, bilo mi je jasno da su cigani dobili. Steta! Naivno smo izgubili ovu utakmicu. U zavrsnici cetvrtog seta, kada smo ih stigli, nerazumljivo tolerisanje pri izmeni kod cigana. Izgubili su broj za izmenu i sudija je nedopustivo dugo cekao dok ga nisu pronasli. To se ispostavilo kljucnim, jer je igrac koji je usao svojim servisima ucinio da smrde osvoje set...
Taj momenat je definitivno prelomio meč. Sudija je direktno uticao na ishod tog seta, jer je pauza trajala skoro dva minuta. Ja dosta dugo pratim odbojku i nisam video tako grubo kršenej pravila. No, Kozić je dodatno doprineo porazu, jer nije ništa uradio da spreči njihovu seriju i gubitak seta. Loše vođenje sa klupe u ključnim trenucima meča. Treba da skupimo muda i da i makar ne damo da titulu osvoje na SPENSu.
Turija

Post by Turija »

borrissey wrote:
Milan wrote:Obzirom da nisam znao za ishod meca, cim sam u ovo doba video da su pustili snimak na rts-u, bilo mi je jasno da su cigani dobili. Steta! Naivno smo izgubili ovu utakmicu. U zavrsnici cetvrtog seta, kada smo ih stigli, nerazumljivo tolerisanje pri izmeni kod cigana. Izgubili su broj za izmenu i sudija je nedopustivo dugo cekao dok ga nisu pronasli. To se ispostavilo kljucnim, jer je igrac koji je usao svojim servisima ucinio da smrde osvoje set...
Taj momenat je definitivno prelomio meč. Sudija je direktno uticao na ishod tog seta, jer je pauza trajala skoro dva minuta. Ja dosta dugo pratim odbojku i nisam video tako grubo kršenej pravila. No, Kozić je dodatno doprineo porazu, jer nije ništa uradio da spreči njihovu seriju i gubitak seta. Loše vođenje sa klupe u ključnim trenucima meča. Treba da skupimo muda i da i makar ne damo da titulu osvoje na SPENSu.
,,Na sreću", nisam gledao ovu utakmicu zbog neodložnog posla, inače bi se potpuno iznervirao.
Da li su naši uložili žalbu, jer ako izmena nije spremna a zatražena je, sudija mora dosuditi kazneni poen toj ekipi ili oduzeti servis ( zavisi koja ekipa je imala sevis u toj situaciji).
I pre 2 dana sam rekao da su oba trenera ,,krš", što se tiče vođenja ekipe, kada sam čuo kakve prazne priče pričaju na tajmautu.
Gradski i pokrajinski sport nam je u ,,du...u".Ničim prepoznatljiv, čak ni kao prijatno iznenađenje u nekom kraćem kontinuitetu.Ako se ovako nastavi, sve će nam biti tako, ne samo sport.Mladi i kvalitetni ljudi nam odlaze odavde, sa nesagledivim posledicama.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Junior

Post by Junior »

Jako, jako naivno izgubljen meč. Definitivno je sve prelomljeno prilikom te famozne izmene, ali najgore od svega je što je sudija prvo pokazao njihovom igraču da ipak ne može da uđe na teren, da bi se onda začula sirena za izmenu. Onda nastaje totalna konfuzija i na kraju ipak dolazi do izmene. Vemić ide i svađa se sa sudijom, umesto da, kao kapiten, skrene pažnju igračima da se koncentrišu na poen koji sledi. I na kraju je upravo on sjebao taj prvi prijem kada je krenula njihova serija.

Meni lično postaju već jako frustrirajuće ove utakmice sa zvezdom. Pogotovo jer i dalje mislim da ove sezone imamo bolji tim od njih i da nam jako malo mentalne snage fali da dođemo do titule. Svi koji mogu neka dođu u sredu na četvrti meč!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Otišao sam da gledam one balvane namerno, jer sam bio uveren da ovo gubimo. Ne znam šta je tačan razlog, ali cigani nas već poduže vreme delju, da li imaju neki kompleks od njih ili je to što Junior kaže manjak mentalne snage...
Io odio Belgrado
Turija

Post by Turija »

Vemic je bio u pravu sto je, kao Kapiten, protestvovao kod sudije, samo sto se to, potom, lose odrazilo na njegovu igru.
Sudija je morao dati crveni karton gostujucoj ekipi, jer ne verujem da bi napravio takvu kardinalnu gresku da im ne svira tajm out, a da su ga oni imali neiskoriscenog.Medjutim, nije imao hrabrosti ili nije hteo da ih kazni crvenim kartonom.
Nekako mi se cini da nasa ekipa, na celu sa trenerom, nije spremna za vanredne situacije i da se o tome malo razmislja.
Mozda Kozic ima dobar trening, ali izostaje trenerova pomoc sa klupe, kada se ekipa nadje u ozbiljnom problemu.Tajmaut nam sluzi jedino za prekid igre, ali ne i za savete koji bi pomogli igracima da nacine preokret u novonastaloj situaciji, a bez toga je tesko doci do znacajnijeg uspeha.
Turija

Post by Turija »

Izvor Dnevnik
Путоваће се у Београд на мајсторицу
Ажурирано пре 18 часова 28 минута

Упркос поразу одбојкаша Војводине НС семе од Црвене звезде (2:3) у трећем мечу финала плеј-офа и непотврђивање оствареног брејка у Београду, лепа слика из новосадског Спенса обишла је Србију.
1/ 3
Previous image Enlarge Close Next image Минић напада блок Стојсављевића и Милутиновића, Фото: Ф. БакићЈош једном је Нови Сад показао да је одбојкашки град и да има слуха за борбеност и брањење клупских црвено-белих боја па је трибина мале сале била готово пуна. Овога пута домаћи навијачи нису се радовали, јер Воша није искористила позитиван моментум, није повела са 2:1 у победама и није дошла на корак до дуго година очекиване титуле.

Ипак, ништа није готово. Како су Новосађани направили брејк у Београду, тако је ривал узвратио и вратио ствари на меру с почетка серије, али нико не размишља од крају јер је Воша показала до сада више пута да има квалитет и знање вредно титуле. Упркос поразу, мајсторица није далеко, Воши је потребна у следећем окршају победа да бисе серија преселила у Београд.

- Овај пораз ништа не мења – рекао је после треће утакмице капитен Војводине НС семе Милош Вемић. – Нисмо искористили своје шансе, били смо близу, али далеко је крај финалне серије. Знамо и даље шта нам је чинити, шта желимо и колико можемо. Овим поразом само смо пропустили прилику да до титуле дођемо на нашем терену, али је се никако не одричемо.

Овакав став може да радује све оне којима је срце новосадски црвено-бело, а очекује се да ће мала сала Спенса у четвртом мечу, у среду 4. маја од 17.30 часова, бити испуњена до последњег места, јер ваља изборити мајсторицу.

Све је било добро по домаћина до пред крај четвртог сета у трећем мечу, када је због очигледног превида главног судије утакмица добила потпуно другачији ток. Било је 2:1 за Војводину и 19:20, дуга пауза због немогућности измене Звезде (под изговором недостатка таблице с бројем), што никако није проблем Војводине, “пресекла” је серију домаћина па не чуди огорченост првог стратега Новосађана Страхиње Козића.

- Мислим да су судије код измене у четвртом сету морале другачије да одреагују, овако укаљали су добру одбојкашку представу. Имали смо шансе, али смо грешили. Драго ми је што је публика дошла у великом броју, али ми је жао што је нисмо обрадовали. Ништа није завршено, опоравићемо се колико је то могуће и покушати да изборимо мајсторицу – рекао је Козић.[/
b]

М. Ристић

ЧЕТВРТИ МЕЧ ФИНАЛА ОДБОЈКАШИЦА

Визури прва меч-лопта

Одбојкашице Јединства и Визуре ће у Старој Пазови, у суботу од 17.30, одиграти четврту утакмицу финала плеј-офа, а резултат у серији је 2:1 за Београђанке. Актуелне шампионке имају прву меч лопту за трећу узастопну титулу. Занимљиво је да су досадашња три меча завршена у три сета, а и четврти биће директно преношен на РТС.

Легенде не пропуштају финала

На трећем мечу финала плеј-офа виђен је велики део златне генерације српске одбојке који се окитио најсјајниним одличјем на Олимпијским играма у Сиднеју.

Екипа у саставу Слободан Бошкан, Владимир Грбић, Васа Мијић, Андрија Герић и Ђула Мештер помно је пратила утакмицу, али је и била занимљива свима у сали па и нашем фоторепортеру Филипу Бакићу, који је овековечио поновно окупљање носилаца највећих одбојкашких признања у земљи.

Челници Одбојкашког савеза Војводине на трибинама
Председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић и генерални секретар Бранислав Добродолски били су гости на трећој утакмици финала плеј-офа у друштву члана УО Савеза Божидаром Којићем и великим тренерским именом Јовицом Цветковићем.

Ова позната четворка војвођанске одбојке ретко је била виђана у овом саставу на утакмицама у Новом Саду, али и ту се види важност борби за титулу

Olako prelazimo (trener i Uprava) preko ovog boldovanog i podvučenog dela teksta, a ključan je detalj u meču izjednačenih protivnika - dovoljno da prevagne na željenu stranu.
NE MOŽE TAKO DA SE SUDI MNOGOSTRUKOM ŠAMPIONU I TO JOŠ U NOVOM SADU i da sve ostane samo na konstataciji.
Tu i Legende OK Vojvodine, sve reprezentativac do reprezentativca, čelni ljudi OSV i nikom ništa, svi otišli kući kao da je sve bilo u najboljem redu, a radi se o (izgubljenoj) TITULI :oops:
borrissey

Post by borrissey »

Pobedili smo i izborili majstoricu. Bravo! Međutim, ne mogu reći da smo igrali odlično. Zapravo, mislim da su više oni pali u ključnim trenucima, nego što smo mi odigrali nešto posebno. Vemić i Stanković su, uz na momente odličnog Nikolića, izneli ovu pobedu. Minić standardno mlak, Petrović večeras potpuno izgubljen, rekao bih najgori na terenu. Po statistici imao je 10% uspešnih napada. Za srednjeg blokera, to je baš tužan procenat. Kozić, po meni, ispod nivoa, bez muda da nešto menja i igra ziceraški. Ne znam zbog čega u nekim trenucima nije više dao šansu Mehiću i i posebno Premoviću, pogotovo kada Miniću očigledno nije išlo.

No, idemo po titulu. Ako popravimo te napade kroz sredinu i smanjimo broj grešaka, imamo šanse. Samo napred Vojvodina!

PS: dovikivanje na tribinama je ipak utisak dana! :cheers:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Odbojka definitivno nije moj sport, ali sva podrska nasim moncima. Uz rukometase jedna od retkih svetlih tacaka u nasem SD! :cheers:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

Borrissey, sve si rekao, nemam sta da dodam.
Cestitam nasim momcima i puno srece u Beogradu.
Neizlecivi

Post by Neizlecivi »

Ono sto je mene posebno iznerviralo je da im je Okolic bukvalno svaki put dok je bio na servi pravio velike serije poena. Dok je kod nas danas bio najbolji Vemic. Takodje Minic osim jedne serije mislim, mislim vise od 5 servis gresaka... Hrabo u nedelju! Da ih ceo vikend gazimo, i na travi i na parketu!

P. S. Nabijem vas na novi tržni centar, SPENS vam prokisnjava! I u sali, a pogotovo hodnici.
ssnigd

Post by ssnigd »

Minic je prevara od igraca, 'bem ti korektora bez muda. Videlo se to i u Ligi sampiona, nijedan direktan poen, najvise od njega blok aut.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Post Reply