Naš predsednik
-
Iz Sporta:
PLjUŠTE I KAZNE
Vojvodina.
Od dolaska Ratka Buturovića na čelo „stare dame“ srpskog fudbala, sve obaveze prema fudbalerima se zaista ispunjavaju besprekorno. Obećane rate, plate i premije se isplaćuju redovno.
Takva doslednost, međutim, važi i za sankcije, što su, i fudbaleri i stručni štab, najbolje osetili u poslednjih mesec dana. Za poraz (2:3) i eleminiaciju iz Lav kupa Srbije od Inđije kažnjeni su sa po 1.000 evra, a po 500 evra za poraz (1:2) u prijateljskom meču sa, takođe trećeligašem Radničkim u Somboru.
Konačno, narednu platu umanjenu za po dodatnih 500 evra dobiće Mario Đurovski, Miloš Stojčev i Veseljko Trivunović jer se nisu pojavili na nedeljnoj utakmici „lala“ protiv Bežanije. Oni, doduše, jesu bili povređeni i zbog toga nisu mogli da nastupe u tom meču, ali je predsednik našeg najstarijeg superligaša nepokolebljiv u stavu da su morali da budu na stadionu „Karađorđe“ i drugove bodre u jednom za klub izuzetno važnom prvenstvenom okršaju.
Apsolutno podržavam potez Predsednika.Po džepu, za nedostatak odgovornosti. Ne može niko da blamira svetlu tradiciju Vojvodine.
A, i ova trojica novajlija neka se nauče reda.Ako može Nastić da bude na tribinama i u Kuli i Novom Sadu, Sepuja i Ubiparip u Novom Sadu, zašto ne bi i gore pomenuti
Znači njih interesuje Vojvodina samo kad su na terenu?Kad nisu, šiša im se.
E, pa gospodo, tako neće moći.Koga ne vežu emocije, a nema poštovanje prema Klubu, to će ga koštati 500E.Čisto, da znaju gde su.Bravo, Predsedniče
Trebalo bi po džepu i ove što su zaduženi za marketing i transfere, da ne spavaju na poslu
PLjUŠTE I KAZNE
Vojvodina.
Od dolaska Ratka Buturovića na čelo „stare dame“ srpskog fudbala, sve obaveze prema fudbalerima se zaista ispunjavaju besprekorno. Obećane rate, plate i premije se isplaćuju redovno.
Takva doslednost, međutim, važi i za sankcije, što su, i fudbaleri i stručni štab, najbolje osetili u poslednjih mesec dana. Za poraz (2:3) i eleminiaciju iz Lav kupa Srbije od Inđije kažnjeni su sa po 1.000 evra, a po 500 evra za poraz (1:2) u prijateljskom meču sa, takođe trećeligašem Radničkim u Somboru.
Konačno, narednu platu umanjenu za po dodatnih 500 evra dobiće Mario Đurovski, Miloš Stojčev i Veseljko Trivunović jer se nisu pojavili na nedeljnoj utakmici „lala“ protiv Bežanije. Oni, doduše, jesu bili povređeni i zbog toga nisu mogli da nastupe u tom meču, ali je predsednik našeg najstarijeg superligaša nepokolebljiv u stavu da su morali da budu na stadionu „Karađorđe“ i drugove bodre u jednom za klub izuzetno važnom prvenstvenom okršaju.
Apsolutno podržavam potez Predsednika.Po džepu, za nedostatak odgovornosti. Ne može niko da blamira svetlu tradiciju Vojvodine.
A, i ova trojica novajlija neka se nauče reda.Ako može Nastić da bude na tribinama i u Kuli i Novom Sadu, Sepuja i Ubiparip u Novom Sadu, zašto ne bi i gore pomenuti

Znači njih interesuje Vojvodina samo kad su na terenu?Kad nisu, šiša im se.
E, pa gospodo, tako neće moći.Koga ne vežu emocije, a nema poštovanje prema Klubu, to će ga koštati 500E.Čisto, da znaju gde su.Bravo, Predsedniče

Trebalo bi po džepu i ove što su zaduženi za marketing i transfere, da ne spavaju na poslu

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Iz Dnevnika:
RATKO BUTOROVIĆ TVRDI DA NEMA POTRESA
Na pitanje da li je na pomolu potres u FK Vojvodina zbog suspenzije Damira Kahrimana, predsednik kluba Ratko Butorović je rekao:
- Nije to ni talasanje, a ne potres. Kakav bismo mi klub bili, kada bi smo jednu takvu odluku Upravnog odbora nazvali potresom. Nije problem u klubu, već u Kahrimanu. Dečko lebdi u oblacima već duže vreme, umesto da se spusti na zemlju. Dozvolio je sebi da treneru Brziću potura telefon gde je na vezi čekao njegov menadžer u želji da razgovara s našim šefom stručnog štaba. Da je Brzić prihvatio taj razgovor, i njega bih odmah suspendovao. No, Ivica je pametan čovek i kategorično je odbio taj razgovor – kaže Butorović.
Odbili 2,5 miliona za Kačara
Upravni odbor FK Vojvodina nedavno je odbio bogatu novčanu ponudu za Gojka Kačara.
- Nisu u pitanju ni Partizan, ni Crvena zvezda. Kačara je htela berlinska Herta. Nudili su Nemci 2,5 miliona evra, ali je Upravni odbor odlučio da tu ponudu odbije. Vreme će pokazati da li smo bili u pravu – rekao je predsednik novosadskog superligaša.
Pošto je očigledno da na relaciji Vojvodina-Kahriman već duže ne štima, postavlja se pitanje zbog čega golman nije prodat kada je iz Holandije letos stigao s oreolom najboljeg čuvara mreže u Evropi za igrače do 21 godine?
- Prodali bismo ga, ali kome? Nismo imali nijednu ozbiljniju ponudu za Kahrimana. Evo, njegov menadžer je najavio da će doći u Novi Sad. Neka on plati obeštećenje od 150.000 evra i Kahriman će istog časa moći da izabere novi klub – jasan je Butorović. S. S.
IZ FK VOJVODINA
Mirko Dubroja potpredsednik UO
Mirko Dubroja, član Upravnog odbora FK Vojvodina, izabran je na funkciju podpredsedniak klupskog rukovodstva. Na sinoć upriličenoj prigodnoj svečanosti u klupskim prostorijama, u fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, predsednik kluba Ratko Butorović i zvanično je saopštio ovu odluku.
- Gospodin Dubroja obećao je da će kraj terena s veštačkom travom izgraditi novu upravnu zgradu. Planiramo da tu preselimo i kompletan prvi tim, a postojeće zdanje da ostavimo mlađim kategorijama - rekao je Butorović, uz napomenu da se završetak radova može očekivati oko 25. januara.
Mirko Dubroja se zahvalio na ukazanom poverenju i rekao:
- Preuzeo sam ovu obavezu ali ne obećavam datum kada će upravna zgrada biti gotova. Ono što mogu da obećam je to da će nova upravna zgrada sigurno biti napravljena, a ukoliko vremenske prilike budu dozvolile moguće je da to bude i do 25. januara. Sve što sam do sada u životu obećao, to sam i ispunio - poručio je gospodin Dubroja. S. S.
Eto, sada, prilike da odmah vidimo svi mi, a i Kahriman, da je tako najbolje.
PS
Ovaj Bata je stvarno lik koji me, bez obzira što tako nešto očekujem, ipak iznenadati (prijatno) rezonom i smislom za trgovinu.Potseća me na urednika rubrike:
Šahovski problemi: MAT U DVA POTEZA
Za Cause:viđaćemo se mi još
RATKO BUTOROVIĆ TVRDI DA NEMA POTRESA
Na pitanje da li je na pomolu potres u FK Vojvodina zbog suspenzije Damira Kahrimana, predsednik kluba Ratko Butorović je rekao:
- Nije to ni talasanje, a ne potres. Kakav bismo mi klub bili, kada bi smo jednu takvu odluku Upravnog odbora nazvali potresom. Nije problem u klubu, već u Kahrimanu. Dečko lebdi u oblacima već duže vreme, umesto da se spusti na zemlju. Dozvolio je sebi da treneru Brziću potura telefon gde je na vezi čekao njegov menadžer u želji da razgovara s našim šefom stručnog štaba. Da je Brzić prihvatio taj razgovor, i njega bih odmah suspendovao. No, Ivica je pametan čovek i kategorično je odbio taj razgovor – kaže Butorović.
Odbili 2,5 miliona za Kačara
Upravni odbor FK Vojvodina nedavno je odbio bogatu novčanu ponudu za Gojka Kačara.
- Nisu u pitanju ni Partizan, ni Crvena zvezda. Kačara je htela berlinska Herta. Nudili su Nemci 2,5 miliona evra, ali je Upravni odbor odlučio da tu ponudu odbije. Vreme će pokazati da li smo bili u pravu – rekao je predsednik novosadskog superligaša.
Pošto je očigledno da na relaciji Vojvodina-Kahriman već duže ne štima, postavlja se pitanje zbog čega golman nije prodat kada je iz Holandije letos stigao s oreolom najboljeg čuvara mreže u Evropi za igrače do 21 godine?
- Prodali bismo ga, ali kome? Nismo imali nijednu ozbiljniju ponudu za Kahrimana. Evo, njegov menadžer je najavio da će doći u Novi Sad. Neka on plati obeštećenje od 150.000 evra i Kahriman će istog časa moći da izabere novi klub – jasan je Butorović. S. S.
IZ FK VOJVODINA
Mirko Dubroja potpredsednik UO
Mirko Dubroja, član Upravnog odbora FK Vojvodina, izabran je na funkciju podpredsedniak klupskog rukovodstva. Na sinoć upriličenoj prigodnoj svečanosti u klupskim prostorijama, u fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, predsednik kluba Ratko Butorović i zvanično je saopštio ovu odluku.
- Gospodin Dubroja obećao je da će kraj terena s veštačkom travom izgraditi novu upravnu zgradu. Planiramo da tu preselimo i kompletan prvi tim, a postojeće zdanje da ostavimo mlađim kategorijama - rekao je Butorović, uz napomenu da se završetak radova može očekivati oko 25. januara.
Mirko Dubroja se zahvalio na ukazanom poverenju i rekao:
- Preuzeo sam ovu obavezu ali ne obećavam datum kada će upravna zgrada biti gotova. Ono što mogu da obećam je to da će nova upravna zgrada sigurno biti napravljena, a ukoliko vremenske prilike budu dozvolile moguće je da to bude i do 25. januara. Sve što sam do sada u životu obećao, to sam i ispunio - poručio je gospodin Dubroja. S. S.
Eto, sada, prilike da odmah vidimo svi mi, a i Kahriman, da je tako najbolje.
PS
Ovaj Bata je stvarno lik koji me, bez obzira što tako nešto očekujem, ipak iznenadati (prijatno) rezonom i smislom za trgovinu.Potseća me na urednika rubrike:
Za Cause:viđaćemo se mi još

Last edited by Turija on Thu Oct 25, 2007 4:58 am, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Podrzavam potez predsednika,ali to sto ce igraci biti kaznjeni sa 500 evra nece u sustini promeniti njihov odnos i emocije prema klubu! Ovim su dokazali da ih apsolutno ne zanima FK Vojvodina(ubedjen sam da nisu jedini).Mislim da bi od sada trebalo svakom novom igracu neke stvari detaljno objasniti kako se ubuduce ove greske ne bi ponavljale!Turija wrote:E, pa gospodo, tako neće moći.Koga ne vežu emocije, a nema poštovanje prema Klubu, to će ga koštati 500E.Čisto, da znaju gde su.Bravo, Predsedniče

STOP MAFIJI!!!
Za mene je izuzetno znacajna cinjenica u svemu ovome da je Bata otvoreno rekao za ponudu Herte.To je ono sto nam je falilo transparentnost,a od kada je Bata u klubu vise ne moramo da nagadjamo o visinama transfera.Ovo cak nije bilo nesto sto bi se krilo da nije receno,jednostavno Bata je izasao u javnost sa informacijom.Svaka cast i treba nastaviti sa tom praksom.
Sto se tice kaznjene trojke,pozdravljam potez predsednika takodje.Igraci moraju da pokazu ne samo red i disciplinu,nego i neku osnovnu solidarnost i kucno vaspitanje.Mada nije strasno ako se to jednom desilo,i ne mora da znaci da je doticnu trojku bas briga za Vojvodinu,mada kad bolje razmislim Djurovskog sigurno jeste,Stojceva mozda nesto manje,ali sto se tice Trivunovica mislim da bas i nije tako,koliko sam cuo momku se svidja u Vojvodini.No,nadam se da ce se sada nauciti,a 500 evra ipak nije neka velika kazna tako da je sve na svom mestu.
Sto se tice kaznjene trojke,pozdravljam potez predsednika takodje.Igraci moraju da pokazu ne samo red i disciplinu,nego i neku osnovnu solidarnost i kucno vaspitanje.Mada nije strasno ako se to jednom desilo,i ne mora da znaci da je doticnu trojku bas briga za Vojvodinu,mada kad bolje razmislim Djurovskog sigurno jeste,Stojceva mozda nesto manje,ali sto se tice Trivunovica mislim da bas i nije tako,koliko sam cuo momku se svidja u Vojvodini.No,nadam se da ce se sada nauciti,a 500 evra ipak nije neka velika kazna tako da je sve na svom mestu.
Bato majstore vodi nas do titule 

Taj smisao za trgovinu je onda trebalo da primeni na Kahrimanu kad je bilo vreme, a ne da ga guraju na mesto prvog golmana na uštrb drugih,a potom da ga suspenduju i na kraju od njega neće biti ništa.Turija wrote:Ovaj Bata je stvarno lik koji me, bez obzira što tako nešto očekujem, ipak iznenadati (prijatno) rezonom i smislom za trgovinu.Potseća me na urednika rubrike:
Kao što sam i ranije napisao u vezi Kahrimana, on je tu da vrši svoje zadatke, a oni koji su tu da sastavljaju tim treba da ocene da li je on svojim igrama podoban ili nepodoban za mesto prvog golmana. Druga je stvar što su od njega pokušavali da naprave zvezdu gurajući ga preko reda i preko menadžera i onda se čude zašto im on potura tog pomenutog na telefon. Sigurno bez razloga, jel? Zbog takve politike kluba izgubili smo mnogo bodova, trpeli svi u okolini, a ti ljudi iz kluba do juče bili prijatelji sa Kahrimanovim menadžerom i sad treba da pozdravljam poteze kluba. Zamisli, setili se posle godinu dana da nešto ne štima u njegovoj igri, nije do neke menadžerske relacije, pa izađu u javnost i ne usklade svoje priče.
A ovaj tekst u vezi Kačara. Hm... Lepo bi bilo da je to zaista tako. Ali, ako je to još jedna konkretna ponuda iz inostranstva koja je stigla u klub kao što su se hvalili za Despota, Tadića i još neke pominjane od pre godinu dana, onda su mi jasni ovakvi tekstovi koji se ne pojavljuju po prvi put. Odnosno, marketing kluba je na nivou, pa se pribegava ovakvim stvarima

Od svih ponuda ja sam siguran samo za Kačara.Međutim, tu su prepreka 2 stvari .Vreme i novac.Punuda je došla isuviše rano i suviše je mala.Kačar vredi 5-10 puta više.Kupiti 3 igrača u jednom sa 20+ godina, košta 20+ miliona $.Red Firm wrote: A ovaj tekst u vezi Kačara. Hm... Lepo bi bilo da je to zaista tako. Ali, ako je to još jedna konkretna ponuda iz inostranstva koja je stigla u klub kao što su se hvalili za Despota, Tadića i još neke pominjane od pre godinu dana, onda su mi jasni ovakvi tekstovi koji se ne pojavljuju po prvi put. Odnosno, marketing kluba je na nivou, pa se pribegava ovakvim stvarima
Treće, zamislite kad bi sad Voša prodala Kačara:REVOLUCIJA
Ovo treće, po mom mišljenju, bilo je odlučujuće zašto letos nisu prodati Despotović i Pekarić.Interesovanja za njih dvojicu su sigurno postojala. Dok, za Tadića već nisam ubeđen.Ali kako prodati prvog strelca lige i Kapitena oslonca odbrane, a najaviti borbu za Titulu.U to ne bi poverovala ni mala deca.Odmah bi krenula priča da je prodaja igrača osnovni motiv zbog koga je Bata preuzeo klub.Ni Dunav, ni Sava ga ne bi oprali.
Međutim, ja sam verovao da će se Despot, ipak prodati i da bi to predsednik ,,preživeo,,.Za Pekaru nismo imali zamenu, pogotovo što je i Stošić bio u prodajnoj opciji i bila bi katastrofa uigravati novi štoperski par, a imati najviše ambicije.
Da zaključim:Jedino je Kahriman mogao letos otići bez problema, pošto smo imali za njega odlične alternative.Međutim, verujem i to, da nije imao bolju ponudu od ove cifre koju je Bata naveo.A, zamislite da smo ga prodali za te pare.Niko živ ne bi verovao da su tu čista posla i da neko nije stavio ogromne pare u svoj džep.A, taj neko, što bi bio glavnoosumnjičen, je niko drugi do Prvi čovek Kluba.Jedva prošla godina, a on već prodaje.Verovatno Bata, letos nije hteo da stavi na kocku svoj autoritet.I, naravno nismo prodali nikog, ali smo jeftino doveli igrače. Jedina tragedija, u svemu tome, je to što još nismo svesni njihove vrednosti.Čini mi se, da u poslednje vreme, polako i to počinjemo da shvatamo, kao i da je Vojvodina ispred svakog pojedinca (i novca).A, dokle će (i da li će) to trajati, niko ne može da zna.
Red Firm, sasvim se slažem sa tobom u vezi Kahrimana. Ništa nije dobro oko te predsednikove izjave, već je vrlo tužno i jadno. Ta cela stvar me iritira i mislim da vređa našu inteligenciju. Pa svi smo se prvi više od godinu dana nervirali i trpeli zbog bestidnog forsiranja upravo tog Kahrimana, dok su menadžeri i neki iz naše uprave zadovoljno trljali ruke, a sada klub zbog njih još jednom trpi štetu. No, ovaj slučaj samo potvrđuje tezu da je prirodna selekcija u sportu najbolja. Ne može baba silom u Raj. Jedino sam srećan što, kako stvari stoje, Kahrimana nećemo više gledati u dresu Voše. No, ni tu ništa nije sigurno...
U vezi ovog kažnjavanja... U redu je to, ali samo ako postoji neki klupski kodeks ponašanja u kome piše i da igrači moraju biti prisutni na tribinama u slučaju kada nisu rezerve. Ukoliko toga nema (a kod nas kanda nema), onda kazna nije fer. Posle svega je apsurdno raspravljati kome je više, a kome manje stalo do kluba. Možda je neko zaista bio sprečen, ali svi su dobili istu kaznu. Da je nekome stalo više, on bi došao na utakmicu! Zato i ne treba dovoditi igrače iz Beograda, uvek sam bio i biću protiv toga.
U vezi ovog kažnjavanja... U redu je to, ali samo ako postoji neki klupski kodeks ponašanja u kome piše i da igrači moraju biti prisutni na tribinama u slučaju kada nisu rezerve. Ukoliko toga nema (a kod nas kanda nema), onda kazna nije fer. Posle svega je apsurdno raspravljati kome je više, a kome manje stalo do kluba. Možda je neko zaista bio sprečen, ali svi su dobili istu kaznu. Da je nekome stalo više, on bi došao na utakmicu! Zato i ne treba dovoditi igrače iz Beograda, uvek sam bio i biću protiv toga.
Ja mislim da prisustvo utakmici nije stvar ferpleja, već deo profesionalnih obaveza igrača, kao što je obaveza prisutvo treninzima.Ne doći na utakmicu, isto je kao ne doći na trening. Ili ne doći na posao (ili u školi na čas, ako nećeš odgovarati gradivo).021 wrote: U vezi ovog kažnjavanja... U redu je to, ali samo ako postoji neki klupski kodeks ponašanja u kome piše i da igrači moraju biti prisutni na tribinama u slučaju kada nisu rezerve. Ukoliko toga nema (a kod nas kanda nema), onda kazna nije fer.
Da li ćeš kad dođeš na posao biti uposlen ili ćeš (pre)sedeti svoje radno vreme, stvar je poslodavca i potreba posla.Ne mogu, u tom momentu ,,prekobrojni,, još biti nagrađeni slobodom ličnog izbora, dok će drugi da se znoje (istina za premije).Sasvim druga stvar je ako zatraže odsustvo ili ih nešto spreči, ali to se bar danas lako može na vreme (pri)javiti.U navedenim slučajevima sve to je verovatno izostalo.Međutim, obaveštenje o sprečenosti, postaje pitanje sasvim drugog nepisanog kodeksa, zvanog KUĆNO VASPITANJE.
Mislim da svi ovde malo preterujemo oko tih ponuda nasim igracima.Stvari tu uopste nisu tako lose,zna se koliko je bilo kom nasem igracu tesko da se proda u neki jaci evropski klub,a pogotovo ako nema ko da ga pogura.Ne mozemo mi ocekivati da nekog naseg igraca trazi Mancester,kad se do sada nismo pojavljivali u Evropi,a jos nemamo A reprezentativca.Rezultati ce uciniti svoje i kad mi budemo gazili redom bice i nasi igraci trazeni po Evropi.a i ne znam zasto bi nama bio cilj da prodamo igrace po svaku cenu,ja bih voleo da napravimo tim koji ce duze igrati zajedno,naravno da u njemu budu pravi igraci koji to zasluzuju po kvalitetu.No klub i mora da zivi od necega,pa su valjda i prodaje logicne,mada u nasem slucaju u zadnje vreme je malo cudna situacija,jer uglavnom prodajemo rezervne igrace a neki nikako da odu iako su vec zasli u te neke godine kad je vreme.Aliu zato se nadam da mozemo da se upustimo u borbu za titulu i da imamo taj kvalitet,a i da klub polako jaca i ume da se nosi sa pritiscima.A ipak mislim da nas predsednik itekako vuce dobre poteze,spomenucu samo primere Opsenice,Babalja i Dobrica.
Bato majstore vodi nas do titule