Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Voja
Dežurni spiker

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Voja »

Dva tri clanka u novinama i eto visenedeljne zabave za forumase.
Image
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Stadion "Vojvodine" treba tako da se zove.

Kakav Karadjordje kakvi bakrači to je stadion Vojvodine.

Kad neki šugavi Proleter ili slični igraju na tom terenu da znaju gde igraju.

Renoviranje da, rušenje ne.

Ovi kad nešto sazidaju to kratko traje, a i ima mnogo prečih stvari u ovom gradu da se zida i sređuje od stadiona Vojvodine.

Škole i bolnice, sve javne ustanove su u raspadu, a vajni gradonačelnik će da diže stadion za ligu Evrope.
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Душан wrote:
novosadjanin wrote:Zanimljiva anketa o imenu novog/renoviranog stadiona Karadjordje:

https://www.021.rs/Sve-vesti/Ankete/94" onclick="window.open(this.href);return false;

Mozda ne bi bilo lose i ovde da se stavi anketa, da se vidi glas foruma, sigurno bi imalo odredjenu tezinu?[/quote
Jeл оно ретардирани гласају, кад је резултат анкете онакав?
Bato ne vređaj.

Ovo je stadion Vojvodine i fala bogu da ljudi to prepoznaju.
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

Не знам кад је клуб изгубио префикс "српски"? Да није можда марсовски клуб? "Грађански, покрајински"... :lol: :lol: Како смо ми зглајзали јеботе
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

Нико не србује. Ово је Србија и Војводина је српски клуб. Да су остали Јуда Макаби и НАК и они би били српски клубови као што је то и овај ТСЦ из Б.Тополе. На то сам циљао а не то ко је основао итд. Наравно да је Војводина клуб свих становника Новог Сада и шире. И прве четири године кад смо основани смо били аустроугарски клуб али се знало ко је оснивач.
Turija

Post by Turija »

Minja sve cinjenicno objasnio.
Od cinjenica ne treba i ne moze pobeci.
Imamo svoju istoriju i ne treba nista da sakrivamo, niti drugima isticemo.
U Vojvodinu se dolazilo sa svih strana sveta, jer je bila pozeljna i obecavala bolji zivot.
Tako je i kroz Klub prodefilovalo mnogo igraca razlicitih nacionalnosti. I oni su ga smatrali svojim, iako je osnovan kao srpski.
Imao je tu sirinu za sve koji ga vole i tako treba da ostane.
Tako su ga i Osnivaci zamislili.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Da se vratimo na aktuelno. Na sednici grada gde se trebalo raspravljati i o stadionu, ništa novo, sve je i dalje pod velom tajne. 021:
Zamenik gradonačelnika Srđan Kružević se osvrnuo i na plan gradnje novog stadiona na mestu "Karađorđa", navodeći da se ovim rade pripreme za gradnju koja će uskoro uslediti. O pitanju toga što u urbanističkom dokumentu nema ni pomena o arhitektonskom konkursu za izgled budućeg stadiona, Kružević je samo naveo da se sve radi u skladu sa zakonom
Io odio Belgrado
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Minja wrote: :) Велико је питање да ли су Аустро-угари уопште и знали да Војводина постоји ха ха ха

Војводина је иницијално основана, одиграна је једна утакмица и то је то што се тиче Аустро-угарске. Почео је рат и више није било простора за фудбал.
Minja, igrao se fudbal u A-U tokom celog rata (kao sto se igrao i tokom onog drugog). Imao si odvojene sampionate Austrije i Madjarske sa sve regularno proglasenim sampionima (sampionat Madjarske je pauzirao 1914/15 i 1915/16; austrijski sampionat se igrao bez prekida).

I Austrougari su dobro znali da Vojvodina postoji posto je klubu eksplicitno zabranjen rad, kao i svim ostalim sportskim i kulturnim udruzenjima Srba na celoj teritoriji A-U odmah nakon izbijanja rata.

Daleko od toga da je FK Vojvodina 1914. imala neki ogroman znacaj i bogatu tradiciju kao tek osnovan klub ali nije za omalovazavanje, a upravo cinjenica da je klub u oba rata zabranjivan, da su njegovi igraci i rukovodstvo stradavali pod okupacijom i da su ga komunisticke vlasti nakon rata pokusale preimenovati i sustinski ga promeniti je ono sto mu u velikoj meri donosi na znacaju u poredjenju s nekima koji su pod svakim rezimom na pravoj strani, kad je trebalo dizati ruku u nacisticki pozdrav, kad je trebalo klicati Partiji a i kad je postalo moderno da se sete da su Srbi.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
slanobarac

Post by slanobarac »

Pera Centar wrote: Kad neki šugavi Proleter......
Zašto je Proleter šugav? :evil:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Pera Centar

Post by Pera Centar »

slanobarac wrote:
Nema stadion, nema istoriju, nema navijače.....dopuni sam.

Šugav je jer je lažan klub, koji će da nestane kao naprimer Jagodina.

Puf i nema ga.
slanobarac

Post by slanobarac »

Nemaš ti pojma. Ima i stadion i istoriju i navijače. I nema nikakve veze sa Jagodinom. On će sigurno opstati i igraće ligu koja mu i priliči, verovatno 3,4 stepen takmičenja. Stariji je on od većine superligaša. Sedamdesetih su iznajmljivali gsp aurobuse da vode navijače na gostovanja u okolna sela. To tada nije imala ni Voša već se sve svodilo na individualne odlaske.
pedjans

Post by pedjans »

Kao što sam i mislio, o gradnji budućeg stadiona još niko ništa ne zna.

Nije valjda da je Kružević nešto nadležan za gradnju stadiona!?

Nadam se da neće žuriti sa rušenjem. Ali se bojim da hoće.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Pera Centar wrote:
slanobarac wrote:
Nema stadion, nema istoriju, nema navijače.....dopuni sam.

Šugav je jer je lažan klub, koji će da nestane kao naprimer Jagodina.

Puf i nema ga.
slanobarac wrote:Nemaš ti pojma. Ima i stadion i istoriju i navijače. I nema nikakve veze sa Jagodinom. On će sigurno opstati i igraće ligu koja mu i priliči, verovatno 3,4 stepen takmičenja. Stariji je on od većine superligaša. Sedamdesetih su iznajmljivali gsp aurobuse da vode navijače na gostovanja u okolna sela. To tada nije imala ni Voša već se sve svodilo na individualne odlaske.
Eh...

Proleter su osnovali Slaninari, medju njima i moj deda. To je nekad bio ponosan mali klub, sa svojim stadionom naravno primerenim rangu u kome se takmicio, i sa svojom publikom koja se razume u fudbal i koja je tu iz ljubavi prema sportu a ne zbog titula i trofeja. Jedna cista, postena, ispravna amaterska prica. I zasluzuje duzno postovanje za to.

E sad, ovo u cega se Proleter danas pretvorio sa likovima koji su ga uzjahali je sve samo ne cista i postena prica. A hoce li klub preteci posle njih ili ce se utopiti u nekoj fuziji da bi se nekim od posrnulih prestonickih klubova obezbedila precica za najvisi rang, to ostaje jos da vidimo.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

pedjans wrote: Nije valjda da je Kružević nešto nadležan za gradnju stadiona!?
Što? Čovek je samo 4 partije promenio dosad, koliko ja znam. Znači čovek od integriteta.
A kao osoba koja se bavi spaljivanjem životinjskog otpada, ima li ko stručniji za stadione?
Io odio Belgrado
slanobarac

Post by slanobarac »

@Radoye
Potpuno sam upoznat sa nastankom i istorijatom tog kluba. Znam koliko je tu lokalnih entuzijasta radilo na očuvanju tog kluba. Poznajem i sad neke ljude iz kluba ali zaista ne znam u čega se to pretvorio? Znam koliko prašine je podiglo ono menjanje natpisa na našem stadionu ali ja to sve posmatram kao euforiju što jedan takav klub dobio priliku da igra "velike" utakmice. Zbog toga ne treba pljuvati i pogrdno nazivati gradskog rivala već biti srećan što grad ima dva superligaša. :cheers:
Post Reply