Transferi
Re: Transferi
Ovakvi povraci trebalo bi da budu pravilo, a ne izuzetak. Ipak, retki su oni koji zaslužuju da im vrata FKV budu uvek otvorena, kao što je to slučaj sa Brkom.
Dobrodošao kući!
Dobrodošao kući!
- slanobarac
Da, to je nacin da Klub vrati identitet.Red Marquis wrote:Definitivno u klubu kao i igračkom kadru fale slaninari, zato je ovo svakako dobra stvar.
Raduje me povratak Brkica, kome je Vojvodina jedini klub za koji navija u Srbiji.

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Za Brku, Kacara , Krasica , Stepanova , Tadica , Jovanovica ....vrata su uvek otvorena....Valjda nikog necemo prevariti kao onomad Stepanova.
Dobro dosao Brko!
Neko je rekao trebaju nam malo jaci bonus igraci, to se videlo na svakoj utakmicu, blizanci tu imaju mnogo jaci izbor, treba nam i jedna klasna devetka , krivo mi zbog Matica sto je napravio tako glup potez da sedi na klupi blizanca.Eksplodirao bi sad.
Ono sto me brine , Maksimovic me za sad nimalo ne podaeca na onog igraca sto je onako dobro igrao kod nas, deluje mi nesto slabasno
Dobro dosao Brko!
Neko je rekao trebaju nam malo jaci bonus igraci, to se videlo na svakoj utakmicu, blizanci tu imaju mnogo jaci izbor, treba nam i jedna klasna devetka , krivo mi zbog Matica sto je napravio tako glup potez da sedi na klupi blizanca.Eksplodirao bi sad.
Ono sto me brine , Maksimovic me za sad nimalo ne podaeca na onog igraca sto je onako dobro igrao kod nas, deluje mi nesto slabasno
Danilo, ne treba ni malo zaliti za Maticem.
Prava steta za nas je odlazak Nikolica. Tek sada se vidi koliko nam fali.
Ali Lalatovic je trener koji ne voli odlicne igrace ( i koji imaju jaku licnost), jer ga ne slusaju bespogovorno, vec dovodi, samo za nijansu, bolje igrace od domaceg proseka. I njih stalno vodi sa sobom u sve klubove gde radi.
Nama fale 2 igraca u ovom timu. Jedan ofanzivni vezni, a drugi u spicu. Nemanja Nikolic je bio taj 2u1.
Mrkaic je bolji od Matica, samo ga Lalatovic trosi i (zlo)upotrebljava na pogresan nacin, na stetu Vose i samog Mrkaica. Sad trazi od Mrkaica da bude Nikolic, a on to ne moze.
Mrkaic trpi, a Nikolic sigurno ne bi, a da (opravdano) ne prigovori. U tome je verovatno i poenta njegovog odstranjenja iz Vose. Lalatovic, verovatno, tesko moze da radi sa igracima iznad proseka? Vrovatno, zbog toga ne ide u inostranstvo? Nije problem samo engleski jezik. Mora da menja neka svoja ustaljena rigidna shvatanja.
I sad ga jos u medijima uzdizu iznad Stankovica, Lehnera, Vujketa, Toze, Krstica, Baneta Sekulica.... Mislim, stvarno...samo kod nas moze.
Mi vapimo za napadacem, a imali smo ga na raspolaganju.
Plasim se da cemo, uskoro, prodati i ove sto sad imamo? Pre svih Bojica i Covica?
Ne bi me iznenadilo i da Brka prodje kao Stepi, pa ( u neku ruku) i Lazetic.
Ali Lalatovic je trener koji ne voli odlicne igrace ( i koji imaju jaku licnost), jer ga ne slusaju bespogovorno, vec dovodi, samo za nijansu, bolje igrace od domaceg proseka. I njih stalno vodi sa sobom u sve klubove gde radi.
Nama fale 2 igraca u ovom timu. Jedan ofanzivni vezni, a drugi u spicu. Nemanja Nikolic je bio taj 2u1.
Mrkaic je bolji od Matica, samo ga Lalatovic trosi i (zlo)upotrebljava na pogresan nacin, na stetu Vose i samog Mrkaica. Sad trazi od Mrkaica da bude Nikolic, a on to ne moze.
Mrkaic trpi, a Nikolic sigurno ne bi, a da (opravdano) ne prigovori. U tome je verovatno i poenta njegovog odstranjenja iz Vose. Lalatovic, verovatno, tesko moze da radi sa igracima iznad proseka? Vrovatno, zbog toga ne ide u inostranstvo? Nije problem samo engleski jezik. Mora da menja neka svoja ustaljena rigidna shvatanja.
I sad ga jos u medijima uzdizu iznad Stankovica, Lehnera, Vujketa, Toze, Krstica, Baneta Sekulica.... Mislim, stvarno...samo kod nas moze.
Plasim se da cemo, uskoro, prodati i ove sto sad imamo? Pre svih Bojica i Covica?
Last edited by Turija on Wed Sep 30, 2020 8:56 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Mislim da kod Nikolica nije u pitanju fudbalska stvar, vec politicka...
Svi znamo za dobro poznati, javni, sukob Lalatovica i Lazetica, a kako price kruze, Lazetic je 'svoje' igrace (medju kojima je bio i Nikolic) terao da otvoreno budu protiv (bojkotuju) Lalatovica. Zato je opasno imati dve struje u klubu, pogotovo u sportskom sektoru, i onakvom trenutku, kada smo imali sasvim solidne rezultate.
Zato je prosle zime bilo pitanje ili-ili (ili Lalatovic ili Lazetic). A u tom trenutku manje pogubna opcija po nas bila je Lalatovic, sto se i ispostavilo ispravno. Epilog sukoba je odlazak nekih Lazeticevih igraca, medju kojima je i Nikolic (koji je pri tom bio pozajmljen igrac sa dosta velikom platom). Slicna stvar je bila i sa Kokirom.
E sad, to su samo 'kafanske' price... ko zna sta jos sve stoji u pozadini toga. Ali ako realno pogledamo, verovatno ima istine u tome. Koliko god da je Lalatovic tvrdoglav, nemoguce je da otpise jednog od ocigledno najkvalitetnijih napadaca u ligi, a dobro zna da nam je ta pozicija najkriticnija.
Svi znamo za dobro poznati, javni, sukob Lalatovica i Lazetica, a kako price kruze, Lazetic je 'svoje' igrace (medju kojima je bio i Nikolic) terao da otvoreno budu protiv (bojkotuju) Lalatovica. Zato je opasno imati dve struje u klubu, pogotovo u sportskom sektoru, i onakvom trenutku, kada smo imali sasvim solidne rezultate.
Zato je prosle zime bilo pitanje ili-ili (ili Lalatovic ili Lazetic). A u tom trenutku manje pogubna opcija po nas bila je Lalatovic, sto se i ispostavilo ispravno. Epilog sukoba je odlazak nekih Lazeticevih igraca, medju kojima je i Nikolic (koji je pri tom bio pozajmljen igrac sa dosta velikom platom). Slicna stvar je bila i sa Kokirom.
E sad, to su samo 'kafanske' price... ko zna sta jos sve stoji u pozadini toga. Ali ako realno pogledamo, verovatno ima istine u tome. Koliko god da je Lalatovic tvrdoglav, nemoguce je da otpise jednog od ocigledno najkvalitetnijih napadaca u ligi, a dobro zna da nam je ta pozicija najkriticnija.
Jebena je stvar kada ljudi na funkcijama u klubu krenu da menadzerisu igrace (ili se utale s njihovim menadzerima) umesto da rade svoj posao.N13 wrote:Svi znamo za dobro poznati, javni, sukob Lalatovica i Lazetica...
Menadzeri su globalno zlo fudbala, organizovani kriminal kome bi trebalo svim sredstvima stati na put a ruku pod ruku su sa kladionicarskom mafijom.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Ma dosao da zavrsi karijeru kod nas, sto je svakako dobra stvar.Voja wrote: Podrzacu jer je Brx nas,ali ne vidim poentu
Brkic vec neko vreme ne igra aktivno (povrede), ali jos nije zvanicno zavrsio karijeru. Zato verujem da je potpisao do kraja sezone, da bi u nasem dresu zvanicno zavrsio karijeru.
Verujem da ce braniti samo poslednju utakmicu u sezonu, na Karadjordju, za svecani oprostaj i to je to, pa posle mozda ostane neki trener golmana, ili slicno.
Zato puna podrska za ovaj povratak. Da je srece, cesce bi ovo gledali.
- churguzijanac
Ima centarfor, Stefan Savija.Deluje da ima potencijala.Turija wrote:Da li imamo nekih momaka koji obecavaju na tim pozicijama?Istocno stajanje wrote:Nama treba dobar bonus igrac, da ne igramo prvo poluvreme kao sa igracem manje. Zukic se nije pokazao, Topic je cesto povredjen... Najbolje bi bilo da bonus igrac bude na poziciji koja nam fali, a to su devetka i/ili desetka.
Vidakov je cfor u Kabelu, a desetka iz sopstvene skole nam je neresiv problem decenijama.
Pricalo se o Bogdanovicu kao spicu, medjutim ne znam da li moze medju seniore, tj visoke i snazne protivnicke stopere?
Mozda neko ima saznanja o nasim Omladincima?
- Deep Purple
Uz svo poštovanje ja ne vidim kako je Nikolić bolji igrač od Čovića npr? A eto Čović igra odlično kod Lalatovića. Nikolić ima žute minute i zato će mu maksimum biti lige regiona. A da li si siguran uopšte da je Lalatović i hteo Nikolića pritom na pozajmicu da razigrava tuđeg igrača za kog nije ni postojala šansa da ga otkupimo (Lazetić). Jednostavno mnogo mi više sumnjamo u Lalatovića nego što smo u neke druge. Niti je Nikolić odličan igrač (Za Srpski nivo dobar) niti Lalatović sa takvima ima problema. Jer eto ti čist primer Drinčića koji ima karakter i veruj mi ume i da povuče a i da potegne a eto Lalatović i sa njim gura. A Bojić i Čović gde će da odu da im bude bolje a da imaju neke mnogo veće pare? Niti možemo za njih uzeti neko obeštećenje niti se njima isplati da idu. Da odu u Mađarsku ligu ili neki Grčki timovi koji se bore za opstanak ili sredinu tabele plus za koje pare? A porodice im ovde. Kod Lalatovića je igrao u Nišu Japanac Ryota Noma čak bio i kapiten kvalitetan igrač doveden iz Rudara (Pljevlja) ima on nos za igrača. Zanimljivo je da je Noma besplatan agent i ima lepu tržisnu vrednost plus je u najboljim godinama (550k 28g) i mislim da će ga čak i vratiti i da bi bio odlično pojačanje jer sve igra u vezi.Turija wrote:Danilo, ne treba ni malo zaliti za Maticem.
EDIT: Slažem se oko uzdizanja da je preterano ali opet bitno je da se nešto piše pozitivno o našem klubu. I koliko god da je preterano niko ništa nije Lalatoviću poklonio i koliko mi se čini fale mu 3 pobede da se izjednači a 4 pobede da bude trener sa najviše pobeda na našoj klupi. Taman da se ispuni onih 15 bodova o kojima ste Voja i ti pisali (Ako računamo Inđiju). Nadam se Turija da ćemo sačuvati tim i na ovu ekipu dodati dva pojačanja eto nek budu Noma i npr Ožegović jer ipak mi na kraju dana i nemamo para za "brža jača bolja" pojačanja a opet ovaj tim deluje sasvim dobro.

Mi nemamo para ni da vratimo Medojevića koji se lomi po Kipru umesto u klubu koji voli. I to pritom igra u Ael-u a ne Apoel-u ili Omioni-i...
Stvar tacke gledista. Ako se postavis blagonaklono, onda je tako. Ako tezis da sto objektivnije sagledas stvarnost, radi veceg uspeha, bilo bi dosta drugacijih ukrstenih argumenata - pojedinacno i kolektivno u sagledavanju Vosinog tima i Struke.
Medjutim, necu ih navoditi, jer bi licilo na mracenje i kvarenje pobednicke atmosfere. Istina, samo u domacim okvirima.
Uzecu jedan, najmanje bolan argument, bez bilo koje i cije devalvacije vrednosti nase ekipe.
Ako komsijska koka nosi jaja u nasem dvoristu, a komsija se slaze sa time, zasto bi mi imali protiv, sa argumentom nije nasa koka? Pa, koliko samo ima znacajnih klubova u Evropi koji koriste pozajmice? Kad su isplative i resavaju problem, sto da ne?
To je kao kredit u banci.Ako ti treba i isplati se, uzeces ga.
Ako ti taj igrac donese vise stotina hiljada ili milion evra od UEFA i plus afirmaciju Kluba, to je vise nego da si to dobio prodajom ,,svog" igraca na trzistu.
Koliko smo prodali nasih igraca i sta smo veliko dobili kao Klub?
Medjutim, necu ih navoditi, jer bi licilo na mracenje i kvarenje pobednicke atmosfere. Istina, samo u domacim okvirima.
Uzecu jedan, najmanje bolan argument, bez bilo koje i cije devalvacije vrednosti nase ekipe.
Ako komsijska koka nosi jaja u nasem dvoristu, a komsija se slaze sa time, zasto bi mi imali protiv, sa argumentom nije nasa koka? Pa, koliko samo ima znacajnih klubova u Evropi koji koriste pozajmice? Kad su isplative i resavaju problem, sto da ne?
Ako ti taj igrac donese vise stotina hiljada ili milion evra od UEFA i plus afirmaciju Kluba, to je vise nego da si to dobio prodajom ,,svog" igraca na trzistu.
- Deep Purple
Ipak moraš da znaš jednu stvar prilikom dizanja takvih kredita klub mora da dostavi garanciju. Kakvu mi garanciju možemo da dostavimo? Kakva su nam garancija uspeha 3 stranca od po 500k eur-a ? Kad ih npr Standard ima 11. To je mač sa dve oštrice. Sa na primer sa tom trojicom bi imali veće šanse ali ne toliko velike da bi sebi dozvolili taj luksuz. Blizanci sebi mogu da priušte taj luksuz jer pod pritiskom navijača država im izlazi u susret jer su to potencijalni birači a ko nas šiša? Koji smo mi faktor u ovoj državi? Šta treba da se desi da dignemo kredit, puknemo u Evropi dug se nagomila i da se ugasimo? Gle gde je Ofk Beograd klub takve istorije i tradicije jedan čovek ga je uništio ! Malo se žalili navijači i posle mesec dva zaboravilo se. Ili naći finansijera ili nastavljati ovako te bankarske pozajmice se ne isplate nama jer je to rulet. Mi nemamo finansijera koji rate može da vraća u slučaju ispadanja iz evrope, pada cene igrača itd... Dolazi sad jedan drugačijj problem mi nismo mogli da se trkamo sa blizancima i Čukaričkim po pitanju finansija a sad je priključio TSC. Ili da se nađe neko ko želi da uloži novac ili nastavljati ovako.Turija wrote:Stvar tacke gledista. Ako se postavis blagonaklono, onda je tako. Ako tezis da sto objektivnije sagledas stvarnost, radi veceg uspeha, bilo bi dosta drugacijih ukrstenih argumenata - pojedinacno i kolektivno u sagledavanju Vosinog tima i Struke.
Deep Purple, razumem ja svu tezinu situacije, ali ne razumem pasivnost i neambicioznost da pokusamo da se izvucemo iz prosecnosti.
Nije cak ni problem da je cilj Vose 3-4 mesto u domacaj ligi, problem je sto ne dobacuju dalje od toga.
Problem je sto necemo stranca, a iz svoje skole vise ne izbacujemo vrhunske igrace, makar u domacim okvirima. Gledajuci razvoj situacije, to ce sve teze ici, jer su mladi sve vise nezainteresovani da se bave fudbalom, a i sve je manje dece u Srbiji.
Jedini nacin da uhvatimo voz za Evropu je dovodjenje talentovanih momaka iz Afrike i Juzne Amerike i podignemo nivo, pa ce i nasa deca biti zainteresovanija da dodju u Vosu.
Ne mozemo mi dovesti formirane igrace iz tih zemalja, njih su vec kupili bogati evropski klubovi, vec dobro procenjene mlade talente.
Nismo mi npr doveli ni Kizita, ni Abubakara kao dokazane igrace, a znamo koliko su unapredili kvalitet ekipe. Cak ni njih nismo doveli direktno iz njihovih zemalja, vec Srema i OFK.
Mi uopste ne skautiramo u tim zemljama, a pogotovo sad zbog aktuelnog trenera. To je pogubno i samo odlaze trenutak o kojem pises.
FK Vojvodina, Uprava, igraci, navijaci, Grad, Pokrajina moraju biti ambiciozniji. Ne rade oni sada u najtezem vremenu u vekovnoj istoriji Vojvodine. A bili smo nekad ravni, pa cak povremeno i bolji tim od Rome, Fiorentine, Rapida, Seltika, Atletika...
Fudbal danas jeste ekonomija, ali je i sportska igra, gde novac i budzet nisu 100% garancija svake pobede.
Niko sada ne trazi cetvrtfinale KESa, ali da ne mozemo nikad ni do LE je porazavajuce za klub kao sto je Vojvodina.
PS
Vidite i sami koliko je bilo iznenadjenja i ispadanja poznatih klubova u ovim evropskim kvalifikacijama.
Znaci nije nemoguce, samo treba ambicije i kvalitetnog rada.
Nije cak ni problem da je cilj Vose 3-4 mesto u domacaj ligi, problem je sto ne dobacuju dalje od toga.
Problem je sto necemo stranca, a iz svoje skole vise ne izbacujemo vrhunske igrace, makar u domacim okvirima. Gledajuci razvoj situacije, to ce sve teze ici, jer su mladi sve vise nezainteresovani da se bave fudbalom, a i sve je manje dece u Srbiji.
Jedini nacin da uhvatimo voz za Evropu je dovodjenje talentovanih momaka iz Afrike i Juzne Amerike i podignemo nivo, pa ce i nasa deca biti zainteresovanija da dodju u Vosu.
Ne mozemo mi dovesti formirane igrace iz tih zemalja, njih su vec kupili bogati evropski klubovi, vec dobro procenjene mlade talente.
Nismo mi npr doveli ni Kizita, ni Abubakara kao dokazane igrace, a znamo koliko su unapredili kvalitet ekipe. Cak ni njih nismo doveli direktno iz njihovih zemalja, vec Srema i OFK.
Mi uopste ne skautiramo u tim zemljama, a pogotovo sad zbog aktuelnog trenera. To je pogubno i samo odlaze trenutak o kojem pises.
FK Vojvodina, Uprava, igraci, navijaci, Grad, Pokrajina moraju biti ambiciozniji. Ne rade oni sada u najtezem vremenu u vekovnoj istoriji Vojvodine. A bili smo nekad ravni, pa cak povremeno i bolji tim od Rome, Fiorentine, Rapida, Seltika, Atletika...
Fudbal danas jeste ekonomija, ali je i sportska igra, gde novac i budzet nisu 100% garancija svake pobede.
Niko sada ne trazi cetvrtfinale KESa, ali da ne mozemo nikad ni do LE je porazavajuce za klub kao sto je Vojvodina.
PS
Vidite i sami koliko je bilo iznenadjenja i ispadanja poznatih klubova u ovim evropskim kvalifikacijama.
Znaci nije nemoguce, samo treba ambicije i kvalitetnog rada.
-
Ovo je jedan od najgorih prelaznih rokova sto se dovodjenja igraca tice. Cast nasim bivsim igracima koji su se vratili, ali oni nisu pojacanja. Ako su problem pare, da li je moguce da niko od onih "besplatnih" nece da dodje u Vojvodinu? Vise mislim da je to krivica nase uprave. Ej, pa mi smo doveli nekoliko odlicnih igraca i to u sezoni kada smo bili uzasno losi, a sada nakon sto smo se stabilizovali sto se rezultata tice i nakon osvojenog kupa, mi ne mozemo nikog da dovedemo na kriticnim pozicijama, a imamo kao velike ambicije?! Nis se pojacava, TSC, Cuka, sad ce i Partizan verovatno. Nikad duzi prelazni rok, a pojacanja nigde.
Uprava napolje!