Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Danilo

Re: Transferi

Post by Danilo »

U mnogo cemu se slazem sa tobom, al za budzet ne.Cuka ima dobro izbalansiran unos novca od prodaje igraca i organizaciju kluba gde se tacno zna ko sta radi od ekonoma do skautinga. Kod nas je organizaciono rasulo al ipak budi siguran da imamo veci budzet od njih .Za radnicki ne znam , ne verujem, ne znam ko im moze dati vise nego nama.Navodis Banjca , mi smo za dete u omladincima mislim Miletic iz zvezde platili 50h eura.
Nazalost svi klubovi su na drzavnim sisama sem mozda par, pa kako se snadju i ko stoji iza njih
Turija

Post by Turija »

Meni ta plata 50k godisnje za Banjca ( ako je, momak zaista, talentovan) izgleda prihvatljivo za Srbiju. Narocito ako se igrac razvije po planu i kasnije proda za ozbiljni novac.

10+ k mesecno je trenutno neprhvatljivo, sve dok klub ne postane samoodrziv i profitabilan.

Pucaju i mnogi veliki evropski klubovi, zbog enormnih plata igraca i trenera.
Ta vremena i silni nenaplativi krediti fudbalskih klubova ce biti utopijska proslost i posle pandemije. Ni kladionice ih ne mogu spasti bankrota, ako se ne prilagode novoj realnosti.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Turija wrote:Meni ta plata 50k godisnje za Banjca ( ako je, momak zaista, talentovan) izgleda prihvatljivo za Srbiju. Narocito ako se igrac razvije po planu i kasnije proda za ozbiljni novac.

10+ k mesecno je trenutno neprhvatljivo, sve dok klub ne postane samoodrziv i profitabilan.

Pucaju i mnogi veliki evropski klubovi, zbog enormnih plata igraca i trenera.
Ta vremena i silni nenaplativi krediti fudbalskih klubova ce biti utopijska proslost i posle pandemije. Ni kladionice ih ne mogu spasti bankrota, ako se ne prilagode novoj realnosti.
zvezda mu je ponudila 50k eur i 50k eur Inđiji. Tsc mu je dao veću platu i platio veće obeštećenje tako je bar pisao Mozzart Sport. Svakako momku svaka čast na izboru kluba jer će sigurno imati više prostora u Tsc-u nego u zvezdi i igra sasvim solidnu sezonu.
N13

Post by N13 »

Danilo wrote: Da li mislite da nasi rezervni igraci nemaju izmedju 10 i 15h mesecno ,imaju.Da li Srbijagas daje 750h eura , gidisnje, pa daje.
Au, au, odakle tebi te informacije?
Nemam dokaze da nije tako, ali mi zdrav razum ne dozvoljava da verujem u to.

Moreira je bio kod nas najplaceniji igrac ikada. Imao je platu 13.000 eur (100% tacna informacija). Za Apiju nisam siguran koliko je imao, ali verujem da je cifra slicna.
Kojom logikom danas, kada je finansijska situacija mnogo gora, rezervni igraci imaju toliku platu, pa i vecu? Ja sam prilicno ubedjen da kod nas ni jedan igrac nema preko 5k (osim mozda Drincica, Kovacevica i Maksimovica).

Zatim, Srbijagas 750 hiljada eura godisnje? Nema sanse! Partizan kada je igrao LS, pa mu drzava sredila EPS kao generalnog sponzora, dobijao je od EPS-a 800 hiljada (100% tacna informacija)!
Zasto bi Srbijagas davao gotovo istu cifru Vojvodini, kao sto je EPS davao partizanu koji je igrao Ligu Sampiona i to u vreme kada je partizan bio glavno drzavno mezimce?
slanobarac

Post by slanobarac »

E sad ja ponovo na kzn našeg trenera. Kaže prazni frižideri, duguje se 2 plate, nagrada za osvojen kup. Uredu. Objasnite mi onda kako neko ko dobija za loptanje 5 do 10 hiljada eura ima prazan frižider? Neko u ovoj Srbiji radi godišnje za 5000 eura i živi. Ne uživa ali živi. Preživljava. A fudbaler ne može da izdrži 2 meseca bez plate. Koje troškove oni imaju, gde ode taj novac? Nisam populista i ne mislim da moraju svi na isti kazan ali ovo mi govori da je neki loš scenarista pisao tekst za onaj igrokaz trenera. Ili vaše cifre nisu prave ili je neko u klubu jako bezobrazan.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
N13

Post by N13 »

slanobarac wrote:E sad ja ponovo na kzn našeg trenera. Kaže prazni frižideri, duguje se 2 plate, nagrada za osvojen kup. Uredu. Objasnite mi onda kako neko ko dobija za loptanje 5 do 10 hiljada eura ima prazan frižider? Neko u ovoj Srbiji radi godišnje za 5000 eura i živi. Ne uživa ali živi. Preživljava. A fudbaler ne može da izdrži 2 meseca bez plate. Koje troškove oni imaju, gde ode taj novac? Nisam populista i ne mislim da moraju svi na isti kazan ali ovo mi govori da je neki loš scenarista pisao tekst za onaj igrokaz trenera. Ili vaše cifre nisu prave ili je neko u klubu jako bezobrazan.
Brate, mesas poentu. I ocigledno je da pises ovo iz mrznje prema Lalatovicu, nego zato sto ima smisla da to pises. Ubedljivo ga pljujes ovde najvise (postujem stav da ti nije po ukusu, mnogima nije), ali ovaj post ti je jako besmislen i pomalo bezobrazan.

Potpuno je nebitno ko koliko zaradjuje, ako u ugovoru stoji da je plata toliko i toliko (koliko god da je), ona mora da se isplati i tacka! Zasto bi njih trebao da zanima sto neko godisnje radi za 5000 eur, pa zbog toga da se odrice onoga sto je zaradio? I potpuno je nebitno na sta neko trosi novac.
Pa cak i kad je izjavljivao to, vise puta je spomenuo ostale zaposlene u klubu (spremacice, domari, kuvarice...), nego same fudbalere. 10 puta je rekao da jedna zena, bolesna, mora da radi 2 posla kako bi prehranila dete.
Sa druge strane, sto se fudbalera tice, rekao je najbitniju stvar. Svi (kompletan prvi tim i verovatno velika vecina omladinaca), mogu sutra da trazi raskid ugovora, i dobice ga! Zamisli sad koliko je pogubno da zbog necije sujete Vojvodina ostane bez svih igraca i zaposlenih.

Znaci, sustina je da je ovo veoma opasna situacija po klub... totalno je nebitno da li neko moze da zivi bez dve mesecne plate ili ne. Sustina je mnogo dublja i opasnija.

Voleli mi ili ne Lalatovica, sto se ovih stvari tice 100% je u pravu.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Naravno, ugovor je svetinja, i velika sramota je za klub sto se ugovoreno ne isplacuje (i sto su se u proslosti neki nasi igraci ili odricali neisplacenog ili trazili pravdu na sudu).

E sad, ima ugovora koji su sklapani ne iz dobrih namera i koji su stetni po klub (ali dobri po onog ko ih je ugovorio) - puno prljavstine je u nasem fudbalu, dosta je uobicajena praksa da se igracima daju velike plate a da oni onda odredjeni procenat (cesto cak i vecinu) vrate "gde treba", trenerima, sportskin direktorima, klupskom funkcionerima, i naravno da ne zaboravimo menadzere, najvece zlo koje je uslo u fudbal otkad je prvi put covek potrcao za loptom.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
slanobarac

Post by slanobarac »

@N13
Mislim da ti mašiš poentu mog posta. Nisam ja sklapao nerealne plate, nisam ja obećavao nagrade i bonuse. Pitaj te fudbalere ko je stavio svoj potpis u ime kluba pa neka ti oni objasne što će eventualno postati slobodni igrači. Pitaj trenera da li je doveo nekog svog perspektivnog igrača, mladog, talentovanog ili već islužene fudbalere? Kojeg mladog je afirmisani?
Napravio sam bitnu razliku fudbalera od zaposlenih u klubu i to pre neki post ali ti to nisi primetio, očigledno.
Ne pljujem trenera već ne volim tu njegovu retoriku reciklirano radikala. Sve dok nije pomenuo onog što se za sve pita bio mi je čak i simpatičan. Pomenuo sam slučaj Niš. Većina ga je ovde tada kritikovala a ja sam imao razumevanje za to što je uradio.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote:@N13
Mislim da ti mašiš poentu mog posta. Nisam ja sklapao nerealne plate, nisam ja obećavao nagrade i bonuse. Pitaj te fudbalere ko je stavio svoj potpis u ime kluba pa neka ti oni objasne što će eventualno postati slobodni igrači. Pitaj trenera da li je doveo nekog svog perspektivnog igrača, mladog, talentovanog ili već islužene fudbalere? Kojeg mladog je afirmisani?
Napravio sam bitnu razliku fudbalera od zaposlenih u klubu i to pre neki post ali ti to nisi primetio, očigledno.
Ne pljujem trenera već ne volim tu njegovu retoriku reciklirano radikala. Sve dok nije pomenuo onog što se za sve pita bio mi je čak i simpatičan. Pomenuo sam slučaj Niš. Većina ga je ovde tada kritikovala a ja sam imao razumevanje za to što je uradio.
Postaće slobodni igrači jer klub nije finansijski stabilan i to je jedina i prava istina. Možemo mi da pričamo do sutra ko je kriv i da se nerviramo ali džabe. Ja ne krivim nijednog fudbalera čak bi ih i podržao u tome da svi do jednog napuste klub jer tada bi nastala takva šok terapija da mnoge tri Dunava ne bi oprala. Kamo sreće da se svi skupe kao na konferenciji i izmu papire i odu jer ovakav tretman nisu zaslužili. A onda da se svi u klubu i "oko" kluba zapitaju zašto je to tako. A i onako nas niko u ovoj državi ni ne j**e dva posto. Nula od države nula od fudbala. Samo pogledajte preglede mečeva ma nula jebote kakav amaterizam. Dron izgleda radi samo za dve ekipe i ta mala stvar pokaže sve kod nas. Guraju se dve smrdljive ekipe a mi ostali to malo ako ugrabimo kao mi prošle sezone kup i da se udaramo u dupe. Živim za dan kada će neko preuzeti naš klub i shvatiti kakav potencijal ima ovaj klub ali avaj to neću doživeti.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ma daaaa, 100% imaju 10-15 hiljada mesecno. Nemojmo se zajebavati.
Da bilo koji od njih ima 10 hiljada mesecno, ne bi trcali u kojekakve Azerbejdzane. Sve i da postoji igrac u Vojvodini kojem na ugovoru stoji 10 hiljada mesecno, taj mozda dobije dve, a i to kasni. :deal:

Klubovi su nam masine za pranje para, igraci dobiju desetinu onoga sto im po ugovoru pripada, ostatak se opere. Zato svi jure napolje. Mnogo je lakse oprati drzavne pare tako sto nekom superligaskom Tarzanu naduvas ugovor na 10-15 hiljada mesecno, pa uzmes 80%, nego da maknes novce od prodaje igraca. To rade oni sa blanko menicama i strpljenjem da se neko afirmise i proda. :deal:

Jedino sta su ovi u zivotu prodali jeste obraz. :lala:

Po meni, ako dodje do promena, ko god da dodje, moraju se klinci gurati. Samo se tako moze vratiti brend Vojvodini. Neskoviceva intergracija u tim mora biti prioritet broj 1.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Da li cemo videti Bojica i Sanicanina jos koji put u nasem dresu?
Image
Turija

Post by Turija »

Treba na zimu pametno sagledati igracku situaciju.
Koga prodati, koga dovesti i koga od mladjih prekomandovati u prvi tim.
Po mom misljenju, treba smanjiti broj 30ogodisnjih igraca, koji ne donose prevagu na terenu.

Po svemu sudeci, prodacemo Sanicanina, mozda ode i Bralic?
Bojic, Mrkaic, Andric, Mladenovic, Maksimovic, pa i Gemovic i Djuricin da odu iz Vose, ne bi mnogo izgubili, jer imamo adekvatne i perspektivne zamene ( Devetak, Jelacic, Bjekovic, Miletic, Pantelic, Neskovic, Zukic...).

Drincic treba da ostane i jednog dana zavrsi karijeru kod nas.
Covic komotno moze biti centarfor.
Vuklis, Simic i Toroman sasvim ok golmanski trio.

Po svaku cenu, moramo podmladiti ekipu, jer to je jedina buducnost Vose.

Lalatovic moze i da ostane, ako prihvati takvu politiku Kluba.
A moze i neko drugi biti trener. Ima i dobrih kandidata, koji bi hteli da rade u Vosi.
Jos uvek je Vojvodina fudbalski magnet za trenere i igrace.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Definitivno moramo podmladiti ekipu, trebalo je to jos ranije uraditi, pa mozda ne bismo imali ovako losu finansijsku situaciju.
Da smo umesto Mrkaica ubacili nekog omladinca, sad bi vec bio formiran igrac. Cuka i Tsc su pozitivni primeri kako se radi sa mladima. Tsc mozda nece igrati evropu, ali su zato doveli 4-5 supertalentovanih igraca.
Moramo nazalost da zivimo i od prodaje igraca, a ne samo da molimo politicare. Neka zrtvujemo par sezona sto se tice rezultata, ali da stvorimo odrziv klub.
Nisam optimista sto se buducnosti Vose tice, previse se sljama okupilo oko kluba.
Uprava napolje!
Danilo

Post by Danilo »

Apsolutno se slazem za podmladjivanje uz ostanak 5,6 iskusnijih igraca.
Rekao sam ugovori su veliki i verovatno naduvani.Za platu od 12k.mesecno mozes dovesti igrace ubice za nasu ligu.Ove plate spominjao sam imaju igraci koji kod nas i neigraju, dovedeni kao pojacanja.
Ozbiljne sume daju i Gdin Zbiljic i Gdin Bobar, uz napomenu Srbijagasa od750k.
Voleo bi da neko iz kluba potvrdi ili demantuje
Nemamo mi problem sa finansiranjem , vec sa organizacijom, niko se ne bavi klubom, i uz ogranicavanje ugovora i davanje ugovora maksimalno do 3k najboljima .
Meni se cini da je nas budzet godisnji 2milke u ovom momentu.To nisu male cifre
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Danilo wrote:Apsolutno se slazem za podmladjivanje uz ostanak 5,6 iskusnijih igraca.
Rekao sam ugovori su veliki i verovatno naduvani.Za platu od 12k.mesecno mozes dovesti igrace ubice za nasu ligu.Ove plate spominjao sam imaju igraci koji kod nas i neigraju, dovedeni kao pojacanja.
Ozbiljne sume daju i Gdin Zbiljic i Gdin Bobar, uz napomenu Srbijagasa od750k.
Voleo bi da neko iz kluba potvrdi ili demantuje
Nemamo mi problem sa finansiranjem , vec sa organizacijom, niko se ne bavi klubom, i uz ogranicavanje ugovora i davanje ugovora maksimalno do 3k najboljima .
Meni se cini da je nas budzet godisnji 2milke u ovom momentu.To nisu male cifre
Slažem se da to nisu male cifre već premale.
Jedan Osijek za trenera daje 1 MILION godišnje.
Blizanci kombinovano za plate sa sve filijalama njiihovim skoro pa dobace do 35 mil. A mi i to malo što imamo da uskratimo.
Najbolje da postanemo onda rekreativan klub.
A ta dvojica sto imaju te plate i ne igraju su dovedeni za džabe tako da to moraš u obzir da uzmeš.
Post Reply