Trener(i) FK Vojvodina
Re: Trener(i) FK Vojvodina
Lalatović je sve samo ne cvećka. Iako sam lično ovde pre dve godine žestoko zagovarao njegov dolazak i bio veoma srećan kad se to desilo, moram priznati da nije bio bezgrešani da mu se s vremena na vreme ponešto ozbiljno moglo zameriti, pre svega u vezi nekada teško shvatljive selekcije igrača, ponekad postavke igre i slično. Izjavama uglavnom nisam poklanjao mnogo pažnje, jer smatram da se svaki trener mora ocenjivati prema učinku a na po pričama, koliko god se one dopadale ili ne. Pored toga, u poslednje vreme mi je veoma smetalo to što se jako približio nekima koji svojim delima nanose mnogo više štete FKV nego koristi, iako su im usta puna Vojvodine, tako da nisam već mesecima napisao ni slovo na temu Lalatovića, za razliku od mnogih, većinom onih koji su ga napadali iz ličnog animoziteta, ne potkrepljujući te napade skoro nikada nečim relevantnim, osim argumentacije tipa ne volim ga, ne dopada mi se itd
Koliko vidim, njegov odlazak iz kluba je izvestan, što će svakako nekima s foruma doneti zadovoljstvo i neka uživaju u tome, imaju pravo na to. Međutim, bojim se da ćemo, ako se zaista obistine neke od pominjanih (katastrofalnih) najava za njegovog naslednika, svi zajedno ovde uskoro imati razloga za sve drugo osim osećaja zadovoljstva. Uvren sam da će se onda, s te distance, uz mnogo više realnosti vrednovati sve ono što nam je takav kakav jeste donosio Lalatović, bilo to dobro ili i ne baš. Da ne kažem, mislim da će ga neki praviti od blata. Voleo bih da grešim ali bojim se da će biti tako. Živi bili pa videli.
Koliko vidim, njegov odlazak iz kluba je izvestan, što će svakako nekima s foruma doneti zadovoljstvo i neka uživaju u tome, imaju pravo na to. Međutim, bojim se da ćemo, ako se zaista obistine neke od pominjanih (katastrofalnih) najava za njegovog naslednika, svi zajedno ovde uskoro imati razloga za sve drugo osim osećaja zadovoljstva. Uvren sam da će se onda, s te distance, uz mnogo više realnosti vrednovati sve ono što nam je takav kakav jeste donosio Lalatović, bilo to dobro ili i ne baš. Da ne kažem, mislim da će ga neki praviti od blata. Voleo bih da grešim ali bojim se da će biti tako. Živi bili pa videli.
Raspad sistema nece imati NIKAKVE veze sa Lalatovicem. Imace jedino veze zbog manjka strategije kluba i onoga ko ce da finansira klub.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- slanobarac
Može neki link za ovu vest ili je to ono rekla kazala. Nisam nigde video.Deep Purple wrote: Ali izgleda da smo doveli novog trenera i da je to Slavoljub Djordjevic iz Radnika. Neka povede Makarica sa sobom. Ne znam sta da mislim o "Psiholjubu"
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Sport ... dnika.html
Ево предлога - без званичног тренера, селекцију воде чланови форума који имају стажа релевантног на истом, играчи се пред сваку утакмицу бирају на основу гласања, како и за играча утакмице. Најгрлатији од нас је онај који ће бити представник на клупи и дерњати се поред терена.
Такође, на исти начин се ради и трансфер политика.
Испод 6. места нећемо бити а паре нам не требају.
Новинари нек пренесу и то.
Да ли то медији преносе оно што ми напишемо овде?Slavoljub Đorđević želja Vojvodine: Trener Radnika kandidat za Lalatovićevog naslednika
Aktuelni šef stručnog štaba Radnika iz Surdulice Slavoljub Đorđević kandidat je za trenera Vojvodine, saznaje 021.rs.
Prema nezvaničnim saznanjima, želja uprave novosadskog kluba je da na mesto Nenada Lalatovića dođe Đorđević, dok bi Milan Kosanović ostao sportski direktor. Više o ovoj mogućnosti će se najverovatnije razgovarati na sednici Upravnog odbora koja je trebalo da se organizuje danas, ali je odložena za ponedeljak.
Jedna tačka sednice biće i predlog sportskog direktora Kosanovića o produžetku ugovora sa igračima i šefom stručnog štaba, ali i finansijska situacija novosadskog superligaša.
Aktuelni šef struke Vojvodine Nenad Lalatović, najavio je povlačenje iz Vojvodine, nakon što je dve sezone zaredom vratio Vojvodinu u vrh domaćeg fudbala, obezbedio igranje evropskih mečeva, ali i nakon što je sa timom osvojio Kup Srbije. Njegov drugi mandat u Vojvodini obeležile su i nesuglasice sa upravom novosadskog kluba, koje su se intenzivirale proteklih meseci.
Uprava Vojvodine odlučila je da promeni pristup građenju tima, te će se u narednom periodu fokusirati na omladinsku školu, kao i na smanjenje troškova kluba. To znači da na prvom mestu neće biti "jurenje" rezultata, već će klub nastojati da izgradi tim koji bi u budućnosti bio kandidat za osvajanje trofeja i igranje u Evropi.
Radnik iz Surdulice pod vođstvom Đorđevića pruža odlične partije i jedno je od ovosezonskih iznenađenja, a trenutno zauzima petu poziciju u prvenstvu, jedno mesto ispod Vojvodine. Dobre partije tima iz Surdulice poklopile su se sa dolaskom Đorđevića u klub, koji je pre toga vodio omladinske selekcije Crvene zvezde.
Đorđević je bio u Crvenoj zvezdi u istom periodu i kada je sadašnji sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović bio pomoćnik Vladanu Milivojeviću, tadašnjem šefu stručnog štaba beogradskog kluba.
U intervjuu koji je Đorđević u januaru ove godine dao za mozzartsport, navodi se da je "dragocene savete iz Ljutice Bogdana poneo zahvaljujući Milanu Kosanoviću". Tokom igračke karije Đorđević je nastupao za timove iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Rusije, Austrije, Uzbekistana.
Nenad Lalatović je pre nekoliko kola najavio svoj odlazak iz Vojvodine zbog otvorenog neslaganja sa upravom. Izjavio je i da postoje ponude za njegov angažman, ne otkrivajući o kojim klubovima se radi. Lalatović je ranije izjavljivao da bi voleo da mu je angažman u Vojvodini poslednji u srpskom fudbalu, te da bi karijeru voleo da nastavi u inostranstvu.
Ево предлога - без званичног тренера, селекцију воде чланови форума који имају стажа релевантног на истом, играчи се пред сваку утакмицу бирају на основу гласања, како и за играча утакмице. Најгрлатији од нас је онај који ће бити представник на клупи и дерњати се поред терена.
Такође, на исти начин се ради и трансфер политика.
Испод 6. места нећемо бити а паре нам не требају.
Новинари нек пренесу и то.
- slanobarac
- Deep Purple
Vidis da saznaje 021.rsslanobarac wrote:Može neki link za ovu vest ili je to ono rekla kazala. Nisam nigde video.Deep Purple wrote: Ali izgleda da smo doveli novog trenera i da je to Slavoljub Djordjevic iz Radnika. Neka povede Makarica sa sobom. Ne znam sta da mislim o "Psiholjubu"

- slanobarac
On nije trener za nas. Ne sporim da može doći još veća neznalica na njegovo mesto kad vidim ko nam je u upravi kluba. Ali to svakako ne znači da sutra ovoga treba praviti od blata.Cane wrote:Lalatović je sve samo ne cvećka. Iako sam lično ovde pre dve godine žestoko zagovarao njegov dolazak i bio veoma srećan kad se to desilo, moram priznati da nije bio bezgrešani da mu se s vremena na vreme ponešto ozbiljno moglo zameriti, pre svega u vezi nekada teško shvatljive selekcije igrača, ponekad postavke igre i slično. Izjavama uglavnom nisam poklanjao mnogo pažnje, jer smatram da se svaki trener mora ocenjivati prema učinku a na po pričama, koliko god se one dopadale ili ne. Pored toga, u poslednje vreme mi je veoma smetalo to što se jako približio nekima koji svojim delima nanose mnogo više štete FKV nego koristi, iako su im usta puna Vojvodine, tako da nisam već mesecima napisao ni slovo na temu Lalatovića, za razliku od mnogih, većinom onih koji su ga napadali iz ličnog animoziteta, ne potkrepljujući te napade skoro nikada nečim relevantnim, osim argumentacije tipa ne volim ga, ne dopada mi se itd
Kažeš lični animozitet, napadi bez argumentacije i sl. Kakav, npr. ja, mogu imati lični animozitet jer ga lično ne poznajem, ne otima mi hleb iz ruku, nije mi zgazio psa, bacio smeće preko plota. Ali je zato mnogo puta uvredljivo pričao o klubu koji ga debelo plaća. Pljuje u bunar iz koga pije vodu a to je nedopustivo. Šta mu se pripisuje u zasluge? Kup? I? To je i Sosa Babić osvojio pa nije toliko uzdignut kao Lalatović. I to sa čini se najmlađim timom u istoriji.
Najviše pobeda? Bravo, svaka čast ali u kojoj konkurenciji?
Sve vreme na kzš posvećuje samopromociji, svađa se javno sa upravom, preti itd, itd.....
Znači moje je mišljenje a ne mora se niko složiti sa njim da je taj čovek trebao davno dobiti šut kartu zbog svog ponašanja. A igra nam je katastrofalna. Kako su došli iz Turske to više nije bilo za gledanje. Strašno. Znaš li koliko smo bodova imali na polusezoni? Koliko smo daleko (u bodovima) bili od npr Čuke, partizana? Kolika je danas razlika? Kao obezbedili smo Evropu kao nikad ranije. Kakav je to stav? Treba posle toga ići na pijacu i rasprodaja bodova i ugleda može da počne? To je meni neshvatljivo i to može Trgovački i ostali ali Vojvodina ne sme.

DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Ne zameram nikome na stavu, svi imamo ovde pravo na to, bez obzira koliko smo u pravu ili ne. Pogotovo jer i s tim razlikama u mišljenju svi želimo dobro za FKV. To je za mene ključno a sve drugo su finese, da tako kažem.
Ono što sam ja rekao je da treba sačekati barem 5-6 meseci, videti kako stoje stvari i kuda se ide, pa tada objektivnije donositi zaključke da li nam je njegov odlazak doneo napredak ili baš i ne. Ukoliko se ispostavi da je stanje bolje nego sada obećavam da ću ovde priznati da ste bili u pravu svi vi koji jedva čekate da Lalatoviću vidite leđa i nemam problem s tim. Voleo bi takvu objektivnost i s druge strane, ali nije neophodno.
Što se tiče poređenja s nekim vremenima kad smo bili na ivici preživljavanja, ipak se nadam da nismo ni blizu tome i voleo bih da razmišljamo o boljitku i kako ići ka tome a ne ka ambisu.
Još nešto, meni lično je neuporedivo draži trener koji izgara, čak i po cenu da često pretera u nastupu i kaže nešto što i nije morao, nego onaj koji se ne pomeri sa klupe tokom cele utakmice i koji u svom "mrtvilu" nikada i nikome neće zaparati uši. Ta opcija "nit si vino nit si voda" meni ne odgovara, ali jasno mi je da ima ljudi kojima je takav nedostatak temperamenta bliži od Lalatovićevog "ludila" i ne mislim da zbog toga manje vole FKV od mene. Imaćemo uskoro prilike da upoređujemo. Takođe, kad već prosuđujemo setimo se zaista odmerenog držanja recimo Ivanovića, Stolice, Veselinovića ... pa uporedimo i njihova dostignuća s Lalatovićevim. Zaključke neka svako izvodi za sebe, prijatelji dragi.
Ono što sam ja rekao je da treba sačekati barem 5-6 meseci, videti kako stoje stvari i kuda se ide, pa tada objektivnije donositi zaključke da li nam je njegov odlazak doneo napredak ili baš i ne. Ukoliko se ispostavi da je stanje bolje nego sada obećavam da ću ovde priznati da ste bili u pravu svi vi koji jedva čekate da Lalatoviću vidite leđa i nemam problem s tim. Voleo bi takvu objektivnost i s druge strane, ali nije neophodno.
Što se tiče poređenja s nekim vremenima kad smo bili na ivici preživljavanja, ipak se nadam da nismo ni blizu tome i voleo bih da razmišljamo o boljitku i kako ići ka tome a ne ka ambisu.
Još nešto, meni lično je neuporedivo draži trener koji izgara, čak i po cenu da često pretera u nastupu i kaže nešto što i nije morao, nego onaj koji se ne pomeri sa klupe tokom cele utakmice i koji u svom "mrtvilu" nikada i nikome neće zaparati uši. Ta opcija "nit si vino nit si voda" meni ne odgovara, ali jasno mi je da ima ljudi kojima je takav nedostatak temperamenta bliži od Lalatovićevog "ludila" i ne mislim da zbog toga manje vole FKV od mene. Imaćemo uskoro prilike da upoređujemo. Takođe, kad već prosuđujemo setimo se zaista odmerenog držanja recimo Ivanovića, Stolice, Veselinovića ... pa uporedimo i njihova dostignuća s Lalatovićevim. Zaključke neka svako izvodi za sebe, prijatelji dragi.
- Deep Purple
U Srbiji u svakoj pori drustva najbolje prolaze galamdzije. Lalatovic ako ode kod predsednikovog sina u Rad meni veca potvrda o tome ko je i sta je nece trebati (sve se to znalo i ranije). To o politici sam mu oprostio njegova privatna stvar ali je preterivao na konferencijama. Ipak upisao u istoriju ali i pored toga nadam se da do treceg mandata nikad nece doci. Razlika izmedju Lalatovica, Stankovica i Stanojevica su minimalne i ne zna se ko je veci sarlatan i bot , ovaj nas je malo brzoplet pa mu neke stvari izlete iz usta pa ga vode kao postenijeg ili iskrenijeg od druge dvojice. Hvala mu na lepim stvarima koje je uradio u vidu kupa i sto nas je vratio u vrh ovog nazovi fudbala koji je u poslednjih mesec dana kulminirao. Hvala mu sto se borio za plate svih zaposlenih. Zelimo mu svi sve najbolje. Sledece sezone da napravi evropsku ekipu od Fk Rada. Bice organizovanih sendvica i autobusa za utakmice, bice pun stadion, dobar budzet i zabava zagarantovana. Mozda bude prenosa na roze ili srecnoj televiziji.Cane wrote:Ne zameram nikome na stavu, svi imamo ovde pravo na to, bez obzira koliko smo u pravu ili ne. Pogotovo jer i s tim razlikama u mišljenju svi želimo dobro za FKV. To je za mene ključno a sve drugo su finese, da tako kažem.
Lalat ide tamo gde mu daju pare i to je to. Nikakav on faktor stabilnosti nije. Nijednog klinca on nije afirmisao, to satro ubacivanje pojedinih nije afirmacija, nego puka statistika. Eto, debitovali su kod mene.
Zasto voli Bajata? Zato sto mu daje pare
Zasto ne voli Samardzica? Zato sto mu NE DAJE pare
Zasto voli Obradovica iz Cuke ili Tonceva? Zato sto su mu davali pare..
Otisao bi taj i u TSC, pa bi partijao sa Becarima i pricao o najorganizovanijem klubu i zaboravio scenu od leta.
Ono sto Lalatu skidam kapu je osvajanje Kupa i pisanje po grobarima. Bez njega tu tekmu, ne bismo dobili sigurno.
I da, vise sam se obradovao tom Kupu, nego onom sa Sosom Babicem. Iako je Sosa simbol promocije Vosine dece u poslednjih desetak godina.
Edit: evo i dnevnika
https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/tra ... ma-trenera" onclick="window.open(this.href);return false;
Zasto voli Bajata? Zato sto mu daje pare
Zasto ne voli Samardzica? Zato sto mu NE DAJE pare
Zasto voli Obradovica iz Cuke ili Tonceva? Zato sto su mu davali pare..
Otisao bi taj i u TSC, pa bi partijao sa Becarima i pricao o najorganizovanijem klubu i zaboravio scenu od leta.
Ono sto Lalatu skidam kapu je osvajanje Kupa i pisanje po grobarima. Bez njega tu tekmu, ne bismo dobili sigurno.
I da, vise sam se obradovao tom Kupu, nego onom sa Sosom Babicem. Iako je Sosa simbol promocije Vosine dece u poslednjih desetak godina.
Edit: evo i dnevnika
https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/tra ... ma-trenera" onclick="window.open(this.href);return false;
Gojko Kacar wrote:
- gospodinFKV
Ja sam se vise obradovao tom kupu, ali mnogo vise vrednujem Sosin rezultat. Dva potpuno drugacija sentimenta.
Sto se Djordjevica tice, prvi uslov uprave ispunjava. Ne sporim da je potencijal, ali svi znamo da u ovoj ligi to nije na ceni. Videcemo, gotovo da je ta opcija nemoguca, ali kad bi mogao Makarica da vrati, sto je vec neko napisao, zapusio bih nos pa bih podrzao.
U suprotnom - Vignjevic! Batak je jeftinjarsko ikebana resenje.
Sto se Djordjevica tice, prvi uslov uprave ispunjava. Ne sporim da je potencijal, ali svi znamo da u ovoj ligi to nije na ceni. Videcemo, gotovo da je ta opcija nemoguca, ali kad bi mogao Makarica da vrati, sto je vec neko napisao, zapusio bih nos pa bih podrzao.
U suprotnom - Vignjevic! Batak je jeftinjarsko ikebana resenje.
Za 5-6 meseci stanje nece biti bolje nego sada a ne bi bilo bolje za 5-6 meseci ni da Lalat ostane iz prostog razloga jer nam klub nepovratno ide u 3 lepe majcine i kako stvari stoje tu ni Murinjo ne bi pomogao jer to gde je nas problem nije u nadleznosti trenera. Ako budu bili kakvi izbori skoro pa stigne naredjenje iz centrale da "sponzori" malo odrese kesu onda mozda nakratko zivnemo, cisto da se na konto toga mozda ulovi koji ekstra glas, ali i to ce kratko trajati a ako ne bude izbora nece biti ni toliko. To su sve minimalni kratkotrajni trzaji bez uticaja na dugorocni trend. A cinjenice su da nakon svakog takvog trenutnog trzaja na bolje svaki sledeci pad biva sve dublji i dublji...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Ne mogu da formiram stav u vezi sukoba uprave i trenera, jer su oba ekstremna, tj dva pogubna pola za FK Vojvodinu.
Trener gura svoje igrace pri zalasku karijera, a uprava pravi biznis Vosu sa omladinskom skolom, kao prioritet kluba, bez zelje i obaveze za postizanje takmicarskih rezultata Vojvodine.
I trener i sd i uprava su zvezdaska i tu nema nikakve razlike, osim ko ce koliko novca da uzme i pokloni bodova i igraca zvezdi.
Oba puta vode Vojvodinu u katastrofu, samo je pitanje vremena koja bi varijanta pre dozivela krah.
Bez Evrope, Vojvodina ne postoji.
To mora biti prioritet prve vrste. Nista nije vaznije od toga.
To je imperativ za svaku upravu, grad Novi Sad i APV.
Trener gura svoje igrace pri zalasku karijera, a uprava pravi biznis Vosu sa omladinskom skolom, kao prioritet kluba, bez zelje i obaveze za postizanje takmicarskih rezultata Vojvodine.
I trener i sd i uprava su zvezdaska i tu nema nikakve razlike, osim ko ce koliko novca da uzme i pokloni bodova i igraca zvezdi.
Oba puta vode Vojvodinu u katastrofu, samo je pitanje vremena koja bi varijanta pre dozivela krah.
Bez Evrope, Vojvodina ne postoji.
To mora biti prioritet prve vrste. Nista nije vaznije od toga.
To je imperativ za svaku upravu, grad Novi Sad i APV.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Mi svakako, s bilo kojim timom, u ovakvim uslovima, više od trećeg mesta ne možemo. Eto Trgovačkog, pa uporedite: i plasman u prvorođenoj ligi i u Evropi. Samo što su oni u plusu svake sezone, a mi čekamo da Bajati rasitni.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Video sam Kosanovica u kaficu sa Gagom Radojicicem. Sad, dal nesto znaci, ne znam, ali ja ne bih imao nista protiv da on dodje!
Kup je nas!