Ivanic je bio kod nas i dominirao je i bez tih Boacija, Kangi i podrske vlasti, sudija i ostalog. Dokazao se u evropi u Bate Borisovu gde je plesao po terenu. Dokazao se i u reprezentaciji Crne Gore. A evo i sa zvezdom gura sjajno u svim takmicenjima. I ne mozes da uporedjujes mec Stanisavljevica, Ozegovica i Pavkova sa tim mecom Ivanica protiv Milana jer je Ivanic za korak bio bolji od svih i pravio ogromnu razliku na terenu. Pavkov je tri puta sutnuo i dva pogotka postigao dok je Ivanic plesao po terenu. Igraju na razlicitim pozicijama pa ni ne moze da se vrsi komparacija igre na tu temu. Ni ja ne volim da uporedjujem igrace H2H ali ako neko kaze da je Nikolic bolji od Ivanica on mora to i da potkrepi cinjenicama. A cinjenice su da je Ivanic mnogo mnogo bolji fudbaler odnosno dokazaniji. Osobno ni ja ne volim fudbalere tipa kakav je Lukic ali Lukic je pravio mnogo vecu razliku na terenu od Nikolica. Dvocifren u dve najvaznije kolone u fudbalu. Opet je to statistika i fudbal se ne gleda uvek kroz prizmu iste ali je covek pravio ogromnu razliku na terenu i potvrdjivao statistiku.
Sa onakvim telom covek je jednim potezima resavao utakmice da li to kroz pravovremena dodavanja da li kroz sjajne individualne golove. A i u Madjarskoj igra na visokom nivou i potvrdjuje kvalitet. E sad Nikolic ne moze da utice na bolju igru Sase jer je Sasa najlaksi fudbaler u ligi i protiv svake ekipe ulazi u sanse (da li je to zvezda, partizan ili Kolubara ali ima losu realizaciju i tu mu ne moze niko pomoci sem sam sebi jer je to individualna stvar), kad kazem najlaksi mislim da mu najmanje prostora treba da udje u sansu.
Vulic je za klasu losiji od Ivanica pa je ostvario transfer u Italijansku Seriju A ali i taj Vulic je sa onom sezonom u Napretku bio bolji od svake u Nikolicevoj karijeri.
Ja ne zelim da potcenjujem kvalitete Nikolica samo se stvara mit o njemu ono sto nije. Da je dokazao kvalitet igrao bi protiiv Milana ali jednostavno nije i zato mu je najveci mec kada igra protiv tog Ivanica u zvezdi.
@Turija
zvezda je bez Ivanica za 30 posto losiji tim i momak im je srce i dusa ekipe. Bez Kataija moze da se igra ali bez Ivanica veoma veoma tesko. U Bate Borisovu ne da je bio standardan vec je bio mozda i najbolji fudbaler u celoj njihovoj ligi.
Mislim da nema potrebe da stajes,ovaj forum ionako ima sve manje kvalitetnih postova i svaki dijalog je pozeljan. Nema ovde ni svadje ni ljutnje ni vredjanja,zameranja,jednostavno svako pise iz svoje perspektive i daje svoje vidjenje.
Upravo tako Vojo. Ovo je zdrava diskusija i razmenjujemo misljenja. Samo na taj nacin ova liga i moze da napreduje. Kroz interakciju "publike".
@Djisa
Dacu ti vrlo jednostavan primer
Kante je u Lesteru igrao za 50k funti nedeljno a sad igra u Celziju za 300-400k funti nedeljno zasto?
Zato sto se dokazao.
Ivanic je kod nas igrao za 5k eur mesecno a sad igra za 50k eur mesecno zasto?
Zato sto se dokazao.
Nikolic je igrao za 2-3 k eur u Spartaku i otisao u partizan da igra za 15k eur mesecno ali se nije pokazao i posle par losih odnosno slabijih epizoda u nekim klubovima ili iz nekih drugih razloga vraca u Spartak da igra za mozda malo vece pare nego u proslom mandatu u Spartaku. Zasto?
Zato sto se nije dokazao ali ce dobiti koji evro vise u (u odnosu na prosli ugovor sa njima) klubu koji ga je lansirao jer ipak oni poznaju njegove kvalitet.
Mi da imamo 50k eur mesecno naravno da bi pre vratili Ivanica za te pare nego sto bi ponudili Nikolicu 10-15k jer je Ivanic sigurno resenje.
Ali opet Atalanta, Lester i ostali klubovi su dokaz da ispod radara moze da se ugrabe fudbaleri koji mogu da ti donose trofeje i guraju te da igras zavrsnice takmicenja.
Opet mozda me Nikolic iznenadi i bude bolji od Ivanica ili zaigra na pribliznom nivou u nekom trenutku u karijeri ali to ne menja cinjenicu da je Ivanic trenutno dokazaniji na mnogo visim nivoima fudbala i zato toliko vredi. Lukic se dokazao u TSC-u i sad ima tri puta placeniji ugovor u Madjarskoj a kako je tamo nastavio da igra na visokom nivou vrlo lako moze i taj ugovor da duplira. Jer se na kraju ne svodi sve na individualni kvalitet vec na ono sto mozes da potvrdis. Nikolic je imao vise prilika i nijednom nije potvrdio kvalitet dok za sad Lukic to cini.