čeda_maraš wrote:Moj predlog je jasan.Da mi što volimo Vojvodinu se sastanemo i vidimo šta konkretno možemo da uradimo.Medju nama sigurno ima pametnih ljudi i što više mišljenja to bolje.
Da se fudbalski klub u Srbiji moze voditi pamecu i ljubavlju, Vojvodina bi mogla biti u trci za titulu svake godine, kada bi je preuzeli pravi ljudi. U ovom trenutnom sistemu, mozes samo da dizes dovoljno buku, dok buka ne postane neprijatna za (ne)ljude na vlasti, jer im kvari narativ kako je ovo jedna utopija. Onda oni procene da li je kompromis vredan da ne budu siledzije na sekund, pa ako jeste - dobijes ono sta trazis. Ako nije, onda si placenik, izdajnik, kriminalac, itd. Buka i protesti na stadionu trenutno jesu najbolje resenje. U ovom slucaju, najbolje sto mozemo da dobijemo je da dodje neko za nijansu bolji, ali podjednako podoban, da nas vrhuska pomiluje po glavici i kaze ''eto, vidis da moze, nema potrebe da se bunite''.
Shvatite da je srpski fudbal kriminalna organizacija. Jedna jako razvijena kriminalna organizacija, gde su (gle cuda) klubovi mahom drzavni, a oni privatni su privatni pod aminom (gle cuda) drzave. Masine za pranje para, nacin kontrole i tala s navijacima, ruzicaste naocare za debile koji misle da su dva mesta u LS znak ozdravljenja. Vojvodina u ovom sistemu nikada nece biti relevantna, zato sto im mi nismo relevantni na drzavnom nivou. Isto tako Vojvodina nikad nece biti ugasena u ovom sistemu, jer smo vrlo relevantni na gradskom nivou. Dok ne promenimo sistem, Vojvodina ce vegetirati u vakuumu drzavnog namiga fudbalskoj mafiji. Ljubav i pamet to nece promeniti, jer te ljubav i pamet nece spasiti od zapaljenih kola, pretnji porodici ili neceg goreg, jer ljubavlju i pamecu pokusavas da izbijes opranu lovu iz dzepa krimogenih struktura.
U vremenima gde je glava jeftinija od vekne hleba, ljudi nemaju bas volje da je stavljaju u torbu za ovo, jer je gangrena odavno prevazisla razmere jednog fudbalskog kluba. Sistem > kriminal > fudbal > FKV. Tim redom.
Zivi bili i cuvajte se u ovim morbidnim vremenima.