Uprava
Re: Uprava
Odemo 20-30 godina nazad i pogledamo predsednike našeg kluba.
Ljude koji su ga vodili. Gomila kreatura.
Onda pogledaš Zbiljića i nešto mu zameriš, malo je patetično i licemerno.
Dakle, 20-30godina imaš šaku plaćenika koji sede u skupštini, dovode razne šarlatane sa kojima se identifikuju, svoju ljubav prema klubu naplate sa par zelenih i onda nam danas popuju kako Zbiljić nije dobro rešenje. Da naravno da nije jer vam neće dati jedan jedini dinar, ima sve da vas rastera koji vegetirate na grbači ovog kluba, lažno se predstavljajući nekim vernim "navijačima/firmašima".
Bukvalno nema niti jedan razlog da neko bude protiv Zbiljića, čak šta više sasvim smo sigurni da će proterati bandu iz skupštine, lažne grobare, znamo da ima novca, ljudi mu veruju ima mogućnosti da dovede neku kvalitetnu ekipu oko kluba.
Nakraju krajeva, sledeća godina je ozbiljna priča oko evropskih takmičenja sasvim realno da se uđe u grupnu fazu konferencije/ liga evrope. Malo li je posle svih ovih godina lutanja??'''??????
Dakle, 20-30godina imaš šaku plaćenika koji sede u skupštini, dovode razne šarlatane sa kojima se identifikuju, svoju ljubav prema klubu naplate sa par zelenih i onda nam danas popuju kako Zbiljić nije dobro rešenje. Da naravno da nije jer vam neće dati jedan jedini dinar, ima sve da vas rastera koji vegetirate na grbači ovog kluba, lažno se predstavljajući nekim vernim "navijačima/firmašima".
Bukvalno nema niti jedan razlog da neko bude protiv Zbiljića, čak šta više sasvim smo sigurni da će proterati bandu iz skupštine, lažne grobare, znamo da ima novca, ljudi mu veruju ima mogućnosti da dovede neku kvalitetnu ekipu oko kluba.
Nakraju krajeva, sledeća godina je ozbiljna priča oko evropskih takmičenja sasvim realno da se uđe u grupnu fazu konferencije/ liga evrope. Malo li je posle svih ovih godina lutanja??'''??????
- Red Marquis
- Moderator
Evo mene zabole za tu vašu Evropu. Od koje mi nikad ništa ne vidimo jer ispadamo u sezoni kupanja.
Meni treba klub koji će da vodi neko ko ne gleda kao naprednjački poslušnik ka Beogradu, ko ne sređuje tendere UltraKopu. Neko ko neće praviti od tima, jakog trećeg, bez obzira što smo sad daleko i ispod toga. Bolje biti osmi ali uvek gristi nego treći koji se natrći gazdama.
A vest da će i Bajati da ostane u klubu mi je dovoljna da znam da ista stranačka mafija će da drma samo će da se zidovi malo okreče.
Meni treba klub koji će da vodi neko ko ne gleda kao naprednjački poslušnik ka Beogradu, ko ne sređuje tendere UltraKopu. Neko ko neće praviti od tima, jakog trećeg, bez obzira što smo sad daleko i ispod toga. Bolje biti osmi ali uvek gristi nego treći koji se natrći gazdama.
A vest da će i Bajati da ostane u klubu mi je dovoljna da znam da ista stranačka mafija će da drma samo će da se zidovi malo okreče.
Io odio Belgrado
Sve to lepo zvuči i prvi bi podržao pojavljivanje nekoga ko nema veze sa strankama i politikom. Bilo kojim strankama i bilo kojom politikom, da budem jasan. Međutim, svakom je jasno da je takva mogućnost pre privatizacije (koja će biti verovatno nikada kako stvari stoje) ravna naučnoj fantastici, pa je onda i priroda takvih zamerki van realnosti i ne služi ničemu.
A inače voleo bih da mi neko navede jednu upravu FKV od 1945 do danas koja nije bila "stranačka", odnosno u manjoj ili većoj korelaciji sa tadašnjim političkim faktorima.
A inače voleo bih da mi neko navede jednu upravu FKV od 1945 do danas koja nije bila "stranačka", odnosno u manjoj ili većoj korelaciji sa tadašnjim političkim faktorima.
- slanobarac
Obraćaš se pogrešnim ljudima, ovo je forum navijača Vojvodine. Tu bandu koju pominješ ćeš naći na drugom mestu. I oni zaista ne bi trebali imati mesta u klubu. Ali nije rešenje dovesti drugu ekipu koja će nastaviti posao.draganas wrote: ↑Wed May 18, 2022 12:29 pm Odemo 20-30 godina nazad i pogledamo predsednike našeg kluba.
Drugo, botuješ ovde za tog Zbiljića odavno. To te već u startu diskredituje iz ozbiljne priče. Svako od nas može uz dva, tri klika doći do biografije dotičnog "poslovnog čoveka". Postoji ona romansirana koju je verovatno sam pisao ali ima i ona prava pa neka svako čita šta želi. Bata,...... pumpadžija,...... Zbiljić.... Kakav niz sportskih radnika nedostojan Jedinstva iz Rumenke a ne Voše. Dobro reče @markiz, bolje biti osmi nego da se i dalje trćimo blizancima za mrvice sa astala.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
slanobarac wrote: ↑Wed May 18, 2022 9:04 am Nisam nigde napisao da imam gotovo rešenje. Izneo sam svoje mišljenje kako bi trebalo da se vratimo na pravi kolosek. Valjda toliko mogu.
Ubeđen sam da Zbiljić nije rešenje. Možemo možda nešto instant i ostvariti ali dugoročno ovo bi bilo produžavanje agonije i tihi silazak na marginu. Uostalom, vreme će pokazati jesam li bio u pravu.
Ako mislis da Zbiljic nije resenje, onda bi bilo logicno da znas ko je resenje. Ali da to bude realno. Predlozi bolje resenje od Zbiljica i ja cu pozdraviti. Ja licno mislim da je Zbiljic bolje resenje od svih drugih mogucih. A sad dal je dobro, to ce vreme pokazati.
Kup je nas!
- slanobarac
Ima ovaj grad dosta ljudi koji imaju SVOJ novac a ne naš novac. Samo oni bi taj svoj novac uložili kada bi stanje u našem fudbalu bilo koliko toliko normalno. Sada su realna rešenja Zbiljić, Gajić, Dubroja, Vuković, Bajatović..... (nastavi niz). I sad tebi ovaj Zbiljić izgleda najbolji. Možda i jeste tako ali on je i dalje "kontroverzni biznismen". Znači nema dobrog rešenja u ovakvim uslovima i tako je kako je. I nemoj očekivati od nekog sa foruma da predlaže čelnika kluba. Sami će se oni javiti jer tuđe pare se lako namirišu i troše još lakše. 

Ajd ja da se ponovim, kao i svake sezone. Sada su samo jača imena u najavi.
Dakle, ukoliko uzmemo nemoguću situaciju da nam je fudbal čist od politikanata i mafije, zašto ne bi moglo u klub uvući ljude iz Continentala, Nideka, novosadskih Vega IT, 3Lateral i slično... Imaju novca, do Evrope u Srbiji nije teško, promocija je tu...
Grad bi mogao da ima potpredsednika, kao i do sada ili neku važnu kontrolnu funkciju. A sport da vode sportisti. Meni deluje jednostavno, osim što pošten svet ne želi u kaljugu.
Dakle, ukoliko uzmemo nemoguću situaciju da nam je fudbal čist od politikanata i mafije, zašto ne bi moglo u klub uvući ljude iz Continentala, Nideka, novosadskih Vega IT, 3Lateral i slično... Imaju novca, do Evrope u Srbiji nije teško, promocija je tu...
Grad bi mogao da ima potpredsednika, kao i do sada ili neku važnu kontrolnu funkciju. A sport da vode sportisti. Meni deluje jednostavno, osim što pošten svet ne želi u kaljugu.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
- slanobarac
Baš tako. Na IT sektor sam i mislio kada sam rekao da imaju svoje a ne naše pare. To su kompanije koje imaju milione i sigurno bi uložili samo kad...... znate sve.Krle wrote: ↑Wed May 18, 2022 6:09 pm Ajd ja da se ponovim, kao i svake sezone. Sada su samo jača imena u najavi.
Prilicno dugo sam u IT-u, i radim u jednoj od gore nabrojanih kompanija.
To sto Krle kaze je lako za napisati, a u praksi i nije bas tako. Ono sto mogu sa sigurnoscu da tvrdim je da menadzment tih kompanija sigurno nece ulagati novac (veci) u neki mulj. To su ozbiljni ljudi van sveta politike i kriminala, a nas fudbal u ovom trenutku je upravo politika i kriminal.
Da li postoji sansa da IT udje u sport i ulozi novac? Da, naravno. Ali da bi to uradili, menadzment kompanija mora da iskalkulise da ce im se to visestruko isplatiti (kao sto ste i sami rekli, imaju svoje pare, ne nase, samim tim nece tek tako bacati, vec ce kalkulisati profit). Buduci da sve vece IT kompanije ostvaruju 99% prihoda od izvoza proizvoda i usluga u inostranstvo, njih nase trziste ne zanima... ne zanima ih ni marketing u nasoj zemlji, nema ni promil koristi od toga. Kakvu bi korist IT imao od nosenja logoa na dresu poluamaterskih igraca po domacim livadama? Nikakvu.
Dakle, potrebno je prvo nesto uraditi sa klubom, ocistiti od stetocina, placenih navijaca, parazita. Imati kontinuitet u Evropi, jer evropsko trziste je trziste koje zanima IT i u kom mogu da vide profit od marketinga. Znaci trenutno stanje, borba za sredinu tabele, i izlazak u evropu jednom u 3-4 godine uz ispadanje pre avgusta nije dovoljno da IT ulozi u FK.
Ono sto mogu takodje da garantujem da bi u ovom trenutku IT pre ulozio novac u OK, nego u FK, jer imaju kontinuitet, relativno zdravu pricu, a najavljuje se i iskorak u Evropi. Da se dodje do toga, nazalost, klub ce morati da vode ljudi koje smatramo stetocinama, neprimerenim Vojvodini, ali to je realnost naseg sistema. Zbiljic je od OK napravio brend i zdravu pricu... ako uspe u FK da uradi 70% toga, ja cu biti zadovoljan. Prosli put kad je bio u FK, cak je i dovukao neke privatne kompanije u klub za vrlo kratko vreme. Nije idealno da neko sa takvom biografijom bude na celu naseg kluba, ali je verovatno trenutno najmanje lose. Ako uspe da stabilizuje klub, omladinsku skolu, ostiti ga od vecih stetocina, moj glas ide njemu kao najmanje lose resenje (iz iste price dolazi kao i ovi do sada, ali moj utisak je da je nesto sposobniji od njih). Neka izgradi preduslov da neki privatnici pocnu ulagati u FK... pa posle mozemo pricati o novosadskim IT kompanijama.
To sto Krle kaze je lako za napisati, a u praksi i nije bas tako. Ono sto mogu sa sigurnoscu da tvrdim je da menadzment tih kompanija sigurno nece ulagati novac (veci) u neki mulj. To su ozbiljni ljudi van sveta politike i kriminala, a nas fudbal u ovom trenutku je upravo politika i kriminal.
Da li postoji sansa da IT udje u sport i ulozi novac? Da, naravno. Ali da bi to uradili, menadzment kompanija mora da iskalkulise da ce im se to visestruko isplatiti (kao sto ste i sami rekli, imaju svoje pare, ne nase, samim tim nece tek tako bacati, vec ce kalkulisati profit). Buduci da sve vece IT kompanije ostvaruju 99% prihoda od izvoza proizvoda i usluga u inostranstvo, njih nase trziste ne zanima... ne zanima ih ni marketing u nasoj zemlji, nema ni promil koristi od toga. Kakvu bi korist IT imao od nosenja logoa na dresu poluamaterskih igraca po domacim livadama? Nikakvu.
Dakle, potrebno je prvo nesto uraditi sa klubom, ocistiti od stetocina, placenih navijaca, parazita. Imati kontinuitet u Evropi, jer evropsko trziste je trziste koje zanima IT i u kom mogu da vide profit od marketinga. Znaci trenutno stanje, borba za sredinu tabele, i izlazak u evropu jednom u 3-4 godine uz ispadanje pre avgusta nije dovoljno da IT ulozi u FK.
Ono sto mogu takodje da garantujem da bi u ovom trenutku IT pre ulozio novac u OK, nego u FK, jer imaju kontinuitet, relativno zdravu pricu, a najavljuje se i iskorak u Evropi. Da se dodje do toga, nazalost, klub ce morati da vode ljudi koje smatramo stetocinama, neprimerenim Vojvodini, ali to je realnost naseg sistema. Zbiljic je od OK napravio brend i zdravu pricu... ako uspe u FK da uradi 70% toga, ja cu biti zadovoljan. Prosli put kad je bio u FK, cak je i dovukao neke privatne kompanije u klub za vrlo kratko vreme. Nije idealno da neko sa takvom biografijom bude na celu naseg kluba, ali je verovatno trenutno najmanje lose. Ako uspe da stabilizuje klub, omladinsku skolu, ostiti ga od vecih stetocina, moj glas ide njemu kao najmanje lose resenje (iz iste price dolazi kao i ovi do sada, ali moj utisak je da je nesto sposobniji od njih). Neka izgradi preduslov da neki privatnici pocnu ulagati u FK... pa posle mozemo pricati o novosadskim IT kompanijama.
N13, bravo za komentar. Napokon realno, suštinsko i konkretno sagledavanje stvari onakvih kakve one jesu a ne pusto iznošenje lepih i uglavnom trenutno neostvarivih želja, a ne ni istresanje frustracija i defetistčko jadikovanje, čega ovde ima i ponajviše. Slažem se s tobom, ovo što se sad najavljuje je daleko od idealnog ali ipak pruža barem tračak nade za izlazak iz ovog teškog kanala u kome smo već dugo. Da li će tako i biti videćemo, ali spoticati ih pre nego što su i počeli je nešto što ne razumem ako potiče od navijača FKV.
Н13, рекао си све што и ја мислим, не бих ништа додао више.
п.с. тешко се навићи на нови изглед форума, ал ето ваљда је то у корак са временом
п.с. тешко се навићи на нови изглед форума, ал ето ваљда је то у корак са временом
Drago mi je da imam kolegu ovdeN13 wrote:
Prilicno dugo sam u IT-u, i radim u jednoj od gore nabrojanih kompanija.

Nećemo sad preterivati, baš jedna od tih navedenih firmi, tj. vlasnik, je upravo kontradikcija tome što si rekao.N13 wrote:
To su ozbiljni ljudi van sveta politike i kriminala, a nas fudbal u ovom trenutku je upravo politika i kriminal.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
I meni citanje postova na neki nacin zamorno... a ni sam ne znam zbog cega i sta treba da se promeni

U pocetku je i meni bilo dosta zamorno pratiti postove, ali sad sam se privikao i nemam zamerke.
Najvece zamerke su druge prirode, tj sto dozivljavamo od strane Kluba, igraca, struke i tretmana FK Vojvodine od strane grada Novog Sada. ('ajd' da pokrajinu ne spominjem, jer ona postoji samo na papiru).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- slanobarac
Ponoviću i stoti put ako treba. Zbiljić mi ne uliva poverenje i mislim da je nedostojan kluba. Ako je to defetizam, jadikovanje i spoticanje nove uprave u redu. Znači izražavam skepticizam u pogledu tog čoveka i to je sve. Baš njih briga šta o njima misli jedan sa foruma i da im baš on kvari velike planove. Ajde molim te!!?Cane wrote: ↑Wed May 18, 2022 11:44 pm N13, bravo za komentar. Napokon realno, suštinsko i konkretno sagledavanje stvari onakvih kakve one jesu a ne pusto iznošenje lepih i uglavnom trenutno neostvarivih želja, a ne ni istresanje frustracija i defetistčko jadikovanje, čega ovde ima i ponajviše. Slažem se s tobom, ovo što se sad najavljuje je daleko od idealnog ali ipak pruža barem tračak nade za izlazak iz ovog teškog kanala u kome smo već dugo. Da li će tako i biti videćemo, ali spoticati ih pre nego što su i počeli je nešto što ne razumem ako potiče od navijača FKV.
Nego niko od vas što mu dajete blanko poverenje da kaže šta zapravo očekuje od njega?Šta bi vas zadovoljilo? Ako je to nešto slično onome što je svojevremeno radio onaj šarlatan kome se smejala cela Srbija, neka hvala.