Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Karlsson

Re: Transferi

Post by Karlsson »

Naši mediji, a i klub u potpunosti prećutali da je omladinski golman Ognjen Bogunović otišao u Đenovu na pozajmicu sa opcijom kupovine.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Nekako je prošlo ispod radara, a nisam se setio odmah da prokomentarišem, dokle ide nerealnost na ovom forumu. Kao jedno od imena koje je predloženo za povratak je Bogdan Planić, jer je izraelska liga k*rac, kao i Makabi naspram Vojvodine. Planić za 1.8 miliona evra otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
slanobarac

Post by slanobarac »

Ostalo nešto više od 24 sata do kraja prelaznog roka. Ne nadam se više nikakvom pojačanju. I da dođe, potreban je period adaptacije i uigranosti sa ekipom, tako da ne očekujem neki efekat na igru i rrzultate. Da je došao onaj Fernandez iz Poljske već bi se adaptirao ovako mrka kapa.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Red Marquis wrote: Mon Aug 29, 2022 11:50 pm Ne dođe li neki organizator igre, zabole me za svo botovanje ovde, prelazni rok je neuspešan.
:lala:
Turija

Post by Turija »

Nije neuspesan prelazni rok, ( doveden je NN, Traore, nezainteresovani Baraj i povredjeni Malbasic i UN), ali nista od pompeznih najava o povratku Vose u vrh srpskog fudbala

Sve mi se cini da ce, sutra, dovesti neke alibi igrace, da se ne kaze da uprava nije sposobna za veca dela?
Tesko je sada dovesti dobrog igraca, jer se videlo da su pocetna obecanja, o velikim planovima Vojvodine, previse daleko.
Sa ovim zaredjanim remijima i padom igre drasticno je pao rejting Vose.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Rabba wrote: Tue Aug 30, 2022 2:00 pm Nekako je prošlo ispod radara, a nisam se setio odmah da prokomentarišem, dokle ide nerealnost na ovom forumu. Kao jedno od imena koje je predloženo za povratak je Bogdan Planić, jer je izraelska liga k*rac, kao i Makabi naspram Vojvodine. Planić za 1.8 miliona evra otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.
Otisao je u Emirate.Bila vest odma posto je odjavio cigane.
Ima već godina i ovo mu je šansa da uzme ozbiljnu lovu.Možda bi mogao u nekoj varijanti za godinu dve da se vrati.Inače mislim da za njega ima mesta da se nadje na spisku za Katar i možda uskoči u poslednji voz.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Za mene je takodje neuspesan i to se najvise videlo protiv Radnika.Centralni vezni je najvazniji igrac u ekipi i mi ga nemamo.Jeste uradjeno je dosta dobrih stvari sa dovodjenjem NN, Traorea i Baraya, ali bato moj, nije dovoljno.
Bolji je prelazni rok nego prethodni, ali prethodni nisu ličili ni na šta.
Turija

Post by Turija »

churguzijanac wrote: Tue Aug 30, 2022 4:04 pm Za mene je takodje neuspesan i to se najvise videlo protiv Radnika.Centralni vezni je najvazniji igrac u ekipi i mi ga nemamo.Jeste uradjeno je dosta dobrih stvari sa dovodjenjem NN, Traorea i Baraya, ali bato moj, nije dovoljno.
Bolji je prelazni rok nego prethodni, ali prethodni nisu ličili ni na šta.
Da, slazem se.
Samo, zato se i plasim da ne dovedu neke levake i predstave ih kao kvalitetne nedostajuce igrace.
PS
Golman mislim da nam nije bio neophodan, i da je doveden zbog imidza Barse, kao Vosa, eto, dovela golmana iz Barselone.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Turija
Neće ne boj se u najmanju ruku će doći igrači na nivou prethodnih pojačanja ili neće ni dolaziti, valjda smo shvatili to po tome kako ide prelazni rok.

Najjače ako se pohvali prelazni rok odmah se botuje :mrgreen:

Ko očekuje da će jednim prelaznim rokom da se reše svi problemi i da se napravi tim po meri nije realan. Kada se vezalo sa dovođenjem nekoliko igrača ovde se pisalo odakle nam pare. Kakvi dupli aršini :mrgreen:

Da je samo od nas zavisilo došao bi Fernandez još pre četiri nedelje ali se pitaju i klubovi. Neće ni oni da puste svog najboljeg igrača tek tako. To je kao da mi pustimo sad Simića za 500k pa ovde bi rat izbio tako i Poljaci imaju svoje zahteve. A u januaru možeš direktno da pregovaraš sa igračem i da ga dovedeš za sld sezonu besplatno ili da ga dovedeš za manje novce jer mu ističe ugovor za šest meseci.
Ima tu mnogo stvari koje zavise.

Recimo ti za Radoju možeš da se isprsiš i ponudiš mu nešto iznad mogućnosti ali ne možeš za svakog igrača tako. Jer tebi Radoja ne bi značio samo igrački. Ne možeš ti da očekuješ da ćemo mi dati isti novac za Fernandeza (obeštećenje plus plata) koju bi dali za Radoju (plata).

Jer tebi bi više značio Radoja koji ima pola miliona platu od Fernandeza koji bi imao 250k platu plus obeštećenje 250k.
I jedan i drugi te koštaju isto a koliko bi više značio za sam klub više Radoja?

Ima tu mali milion detalja, recimo izleti igrač kog SD hoće ali trener ga ne želi. Mora tu mnogo stvari da se poklopi.
Cifre sam lupio.

Lakše će Zbiljić da obezbedi novac za Radoju nego za Ferndandeza.
Marko nađe igrača i Zbiljić mora da proceni da li vredi za njega izdvojiti toliko a mora i Rastavac da Aminuje dolazak. Daleko smo mi od bankomata. I ovo nije nikakva insajderska informacija ovo vam je samo zdrav razum.

EDIT: Ne branim ih ja samo se trudim da budem objektivan, pa i ja govorim da nam treba desetka ali zar nije bolje da se sačeka januar nego da se dovode polovnjaci?
Mislim opet se vraćamo na ono hoćemo pojačanja a nećemo polovnjake pa valjda bi klub doveo da je bio u mogućnosti da dovede kvalitetne igrače i bolje da niko ne dođe nego da dođe neko da bi tek došao. Otvoriti se u januaru i dovesti kvalitetnog igrača nego sad nekog polovnjaka.

I recimo da je pre tri dana na ovaj tim doveden Malbašić a ne pre par nedelja sada bi se ovde pričalo o sjajnom prelaznom roku.
Mi u stvari dugo nismo imali ovako skockan tim na vreme.
Fali samo desetka i eventualno štoper da kaže čovek da smo odradili fantastičan prelazni rok.

@Turija
Pa kako sad nije trebao golman zar se nije svako malo isti taj Simić kritikovao ovde?
Last edited by Deep Purple on Tue Aug 30, 2022 4:45 pm, edited 1 time in total.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ne postoji mesto u timu koje toliko škripi koliko mesto organizatora igre. To škripi jako dugo, i sve ostalo, sva pojačanja, slabo imaju smisla ako će Bazuka i Milosavljević da organizuju igru, jer je tim s njima muva bez glave.
Ne pričam o timu po meri, pričam o tome da je prva stvar koja se trebala rešiti je ta, i da se odatle gradi ostalo. Ovako je kao da sam ja zakupio salu, poslao pozivnice, našao kuma, jedino još nisam ženu našao.
Io odio Belgrado
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Red Marquis

Slažem se ali isto tako doveden je U. Nikolić koji je kod nas bio na probi i momak je oduševio, okej nismo imali vremena da ga vidimo ali eto zaslužuje i on šansu ako je već stručni štab bio takvog mišljenja o njemu. A on će nam u stvari i biti kao novo pojačanje kad zaigra uskoro.
To automatski povlači da mi i nemamo konačni sud o prelaznom roku, jer šta U. Nikolić bude na odličnom nivou?
Vojvodjanin123

Post by Vojvodjanin123 »

Red Marquis wrote: Tue Aug 30, 2022 4:43 pm Ne postoji mesto u timu koje toliko škripi koliko mesto organizatora igre. To škripi jako dugo, i sve ostalo, sva pojačanja, slabo imaju smisla ako će Bazuka i Milosavljević da organizuju igru, jer je tim s njima muva bez glave.
Ne pričam o timu po meri, pričam o tome da je prva stvar koja se trebala rešiti je ta, i da se odatle gradi ostalo. Ovako je kao da sam ja zakupio salu, poslao pozivnice, našao kuma, jedino još nisam ženu našao.
Ja bih isto više voleo da imamo igrača tog tipa, ali to zahteva ili promenu stila igre ili čak i promenu formacije. Kad bi Simića pomerili levo, izgubili bi verovatno malo na presingu, jer klasične desetke su uglavnom drugog profila od Simića. Morao bi novi stil igre da se pravi.
Druga opcija bi bila promena formacije na 4-3-3 gde bi Milosavljević i taj novi organizator dobili više slobode, ali nisam siguran koliko bi to odgovaralo Topićevim načinu igre(druga varijanta je da Topić bude na mestu koje sam namenio Milosavljeviću u ovoj formaciji, ali onda bi nam trebao pored organizatora igre i jedan klasičan zadnji vezni).
Turija

Post by Turija »

@ Deep,
Postoji tu dosta zackoljica, pa moze da se gleda i ovako i onako.
Mislim da je Red Marguis u pravu ( kuca se gradi od temelja, a ne krova).

Drugo, nasa najkvalitetnija pojacanja su igraci dosta skloni ( duzim) povredama i to nas puno kosta. Zato tolike oscilacije , kad oni izostanu.

Trece, malo je dovedeno pojacanja za pravu rekonstrukciju tima, jer je proslogodisnja ekipa i nasi mladi igraca vrlo problematicnog kvaliteta.

Cetvrto, Simic je dobar golman sa jednom slabijom tackom: izlazak na centarsut.
Da smo imali bolje stopere to se ne bi tako primecivalo. Dosao Traore i vec N. Simic ima mnogo manje problema te vrste.
Zato mislim da je neophodniji jos jedan stoper, nego jos jedan golman.
Eto, mladog Bogunovica hoce Italijani, a mogao je biti korektna rezerva Simicu u Vosi ( nadam se, ako ga hoce komsije, da ima potencijal?).
Karlsson

Post by Karlsson »

Da se ne lažemo, za naše uslove ovaj rok je veoma dobar. Zadržan je kostur tima, doveden je najbolji igrač Spartaka, igrač sa iskustvom iz prve španske lige, igrač sa iskustvom iz prve portugalske lige. Ostvarili smo posle dužeg vremena milionski transfer i to dva, a odbili smo 500 000 za glavnog igrača što je veliki napredak s obzirom da smo do skoro prodavali prvotimce za 50-100 000 evra.
Ipak očigledno je da fali još jedna ili dve karike da bi slika bila potpuna i dočekali smo zadnji trenutak da se krpimo, ako se uopšte i budemo krpili.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Karlsson wrote: Tue Aug 30, 2022 5:15 pm Da se ne lažemo, za naše uslove ovaj rok je veoma dobar. Zadržan je kostur tima
Ovo je minus a ne plus.
Io odio Belgrado
Post Reply