Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Dragojlo

Re: Transferi

Post by Dragojlo »

Prisetih se nekog časopisa "Moja Voša" što je pre dvadesetak godina nešto kratko izlazio (ne onaj "Voša" što je izdavao Vlaović), i dan-danas pamtim šta je tada u jednom broju rekao Bekvalac, ta rečenica je bila velikim slovima na naslovnoj strani....
BEZ EVROPE, VOJVODINA NIJE VOJVODINA!
Eto.
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Ma prosto osvojiti kup ove sezone, uzeti 5 milki od Evrope, pa mozes da biras koje ces igrace dovesti.
Uprava napolje!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ni to nažalost nije tačno, naši operativni troškovi su upravo 4-5 miliona, što, znači da plasman u evropu samo isplaćuje trenutnu sezonu.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
slanobarac

Post by slanobarac »

Rabba wrote: Wed Apr 05, 2023 9:17 am Ni to nažalost nije tačno, naši operativni troškovi su upravo 4-5 miliona, što, znači da plasman u evropu samo isplaćuje trenutnu sezonu.
A gde su tu sponzori? Gde je Zbiljić? Ako sa tih strana nema prihoda onda bih i ja ili bilo ko sa ovog foruma mogao voditi klub.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Dobro, onda jedno konceptualno pitanje, stvarno veruješ da tu neko donosi ozbiljnije pare u klub? Ja ovako procenjujem situaciju: Obzirom da smo bliski vladajućoj stranci, sva(ili bar većina) dugovanja, koja verujem da nisu mala, po slobodnoj proceni ~15-20 miliona evra, su stavljena na led dok ne bude bilo potrebno da isplivaju. Novi dugovi se prave, menice pišu, operativni troškovi se namiruju iz tih "meničnih" para, svima lepo, dok ne dođe na naplatu.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Wed Apr 05, 2023 9:32 am
Rabba wrote: Wed Apr 05, 2023 9:17 am Ni to nažalost nije tačno, naši operativni troškovi su upravo 4-5 miliona, što, znači da plasman u evropu samo isplaćuje trenutnu sezonu.
A gde su tu sponzori? Gde je Zbiljić? Ako sa tih strana nema prihoda onda bih i ja ili bilo ko sa ovog foruma mogao voditi klub.

Sve sportske sekcije na balkanu odnosno u svakom sportu imaju otvoren budžet. Može da se napravi projekcija šta će i koliko izdataka da nosi. Na osnovu toga se i prodaju igrači da bi se ta rupa popunila, da li će od evrope da se zaradi. Koliko će ko i novca da unese u klub. Ovde ne pričam striktno o nama već o svakom klubu i SD u regionu. Mislim sam Mamić je rekao da oni ulaze u svaku sezonu sa prijekcijom budžeta i sa samo 20% novca od tog budžeta koji imaju u tom trenutku. Ostatak novca doprinesu rezultati u evropi i prodaje igrača.
Ili ona priča o menicama, pa naravno da će ko god uloži u klub da ima neku garanciju ili u slučaju da se zadužuju i nadaju od prodaja ili evrope da će moći da obrću. Nije to od juče. Naravno da će on svaki dinar svoj uloženi gledati da vrati ili da zaradi. Nije to apstraktna nauka. Upravo zato ako nema tih prihoda ti, ja ili bilo drugi neće moći da vodi klub. Ako Grad Novi Sad i(li) Srbija Gas nama garantuju pet miliona eur po sezoni to onda znači da možemo ti i ja ili bilo ko drugi da vodi klub jer imamo zagarantovane prihode. Ti si nesvesno u stvari dao kompliment Zbiljiću jer bez garantovanih sponzorskih “dobara” on vodi klub relativno pozitivno jer evo i svevišnji daje komplimente kako se posluje čisto. A šta je istina mislim da retko ko zna.

Ono što ja mogu za Zbiljića da kažem je sledeće, sticajem okolnosti jedan moj poznanik koji ne ide na stadion još iz Batinog vremena ove sezone ide redovno. Imao je poslovni sastanak sa njim, on je iz IT sektora i oni su bukv kako mi on sam kaže više pričali o fudbalu nego o poslu zbog kojeg su imali sastanak. I sad taj drugar macola koji je pričao kako njega stadion neće videti ide redovno ove sezone. Kaže preveslao ga Zbiljić pričom i evo ga redovan je. Još kaže kako je Zbiljić daleko od naivnog čoveka. Mislim ja na ovom forumu šta god da napišem o Zbiljiću ispašće da mi je čovek rodbina (tvoje reči @Slanobarac) ja samo prenesem ono što znam i što čujem od poznanika.

A vreme će pokazati da li je radio u interesu kluba ili ne.

U Zimskom prelaznom roku su mogla da se dovedu dva ozb igrača pa se odustalo jer bi bio to udarac na budžet, što znači da u neku ruku i racionalno rade. Da im je u interesu da sutra klub grca u dugovima oni bi te igrače vrv doveli zarad rezultata. Mislim to je moje racionalno razmišljanje.
A možda sam se u proceni samo i zajebao a to mi ne bi bio ni prvi ni poslednji put kao vrv i svakom od nas.
slanobarac

Post by slanobarac »

Čim se spomene Zbiljić odma' rođa skače. :mrgreen:
@Rabba Potpuno se slažem sa tvojim postom iznad i nadam se da si omašio sa visinom duga. :cheers:
Duplof

Post by Duplof »

slanobarac wrote: Wed Apr 05, 2023 10:49 am Čim se spomene Zbiljić odma' rođa skače. :mrgreen:
Ma nije mu rođak nego je dobio deo stadiona 100% :mrgreen: :mrgreen:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
FORD

Post by FORD »

Zar Uprava i Novi Sad ne mogu da razgovaraju sa Kontinentalom ili APTIV ili nekom vecom kompanijom koja je dosla u Novi Sad da budu sponzori nasem klubu posto su i oni deo Grada sada a i bilo bi lepo i sa njihove strane da podrze klub iz Novog Sada, a i da se pokazu da su i oni deo ovog Grada.
Pa samo Kontinental moze da pogura Vosu sa bar 3 miliona evra godisnje. Za njih to nije nista. To samo dajem primer. Ovo treba nasa uprava da razgovara o ovome.

Pa da sam Gradonacelnik Grada uveo bih pod morati stranim firmama koje otvaraju fabrike ovde da bar simbolicno spozorisu klubove iz Grada.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Нико не жели да у наш муљевити фудбал уложи динара једног. А замисли реакцију људи, барем дела људи, да се донесе одлука да компаније дају паре фудбалу а не рецимо дечијем селу или нечему другом.
slanobarac

Post by slanobarac »

Primoraš ih da požele! Nije im mulj kad dobiju besplatno zemljište, halu, radnu snagu i subvencije kojima mogu isplaćivati radnike godinama?! Ovaj naš sponzor dobija milione iz budžeta jer posluje negativno i kako on nama da pomogne kad im mi svi pomažemo? Grad nam daje besplatno naš stadion i možda nam plaća struju i vodu. Zbiljić tu nešto mrsi a niko da objavi koliko i da li je zavukao ruku u džep. Prvorođeni nas hvali ( :popa:) i baš to mi nešto smrdi. Neki dan bila Skupština i usvojila finansijski izveštaj i gde smo to videli? Da li je neko to video? Samo da nam neki dobar rezultat ne zamagli stanje dugova i ne postanemo treći blizanac iz drugog braka.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Wed Apr 05, 2023 10:49 am Čim se spomene Zbiljić odma' rođa skače. :mrgreen:
@Rabba Potpuno se slažem sa tvojim postom iznad i nadam se da si omašio sa visinom duga. :cheers:
Ne skačem samo mislim da se preteruje i to je sve. Realno sve su ovo insinuacije i niko ne zna pravu istinu osim njegovih najbližih saradnika.

Pa dobro da li ima nešto dobro da je čovek uradio?
Promenio ti i trenera, ispunio ti je želju :mrgreen:

EDIT: Da se nadovežem samo na @Krle upis ispod jer smo objavili upise u isto vreme. Zbiljić je pokojnog Samardžića i ekipu pohvalio po pitanju finansijskog stanja u klubu. Po njegovim rečima kada je preuzeo klub je situacija bila zadovoljavajuća u smislu da nema puno “repova”.
Voja wrote: Tue Apr 04, 2023 12:36 pm Ako klub planira dovoditi jednog,dva,tri igraca... voleo bih da to ipak budu stranci poput Baraya i Traorea,nesto novo u nasem fudbalu,sveza krv... kakvi crni Docici,Medojevici,Gacinovici.... I nama (navijacima) treba ta nova "ljubav" novi flert,novi izazov,upoznavanje sa igracima,onda tu ide obostrana pozitivna tenzija,iscekivanja,dokazivanje,motivacija,nadanja... a ovi provereni domaci ili povratnici,siti oni nas siti mi njih
Fali sveža krv ali i fale kvalitetni povratnici makar smo imali milion primera u prošlosti da se bez proverenih povratnika u evropu ne može.
A Docić je majstor fudbala za naše uslove.
Ja razumem tu romantizaciju stranaca i od toga pati cela država u svakom sportu.

Ali je ipak X puta dokazano da su domaći ti koji donose prevagu.
Last edited by Deep Purple on Wed Apr 05, 2023 4:56 pm, edited 4 times in total.
Krle

Post by Krle »

Pre dolaska Zbiljića bio je eksterni revizor i njegov izveštaj, po kojem smo tada bili u dugu oko 4,6 miliona evra. Zbiljić je kasnije rekao da je dug pokriven. Novog izveštaja još nema.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
CRD FCV

Post by CRD FCV »

slanobarac wrote: Wed Apr 05, 2023 3:09 pm Primoraš ih da požele! Nije im mulj kad dobiju besplatno zemljište, halu, radnu snagu i subvencije kojima mogu isplaćivati radnike godinama?!
Ај ти то објасни грађанима који кад добију помоћ од државе кажу како је председник дао, ко да је из свог џепа издвојио а не из државног буџета. Субвенције су овде прећутне да испадне како су то стране инвестиције и томе слично.
Ван теме сам сада, у суштини спонзор би дошао сам да је Карађорђе пун на свакој текми.
slanobarac

Post by slanobarac »

Deep Purple wrote: Wed Apr 05, 2023 4:48 pm

Pa dobro da li ima nešto dobro da je čovek uradio?
Promenio ti i trenera, ispunio ti je želju :mrgreen:
Jeste i to je dobro.Malo kasno ali već se vide pomaci na bolje.
Nego, imam ja još nekih ideja pa bi mogao razmisliti da me uzme za savetnika. :mrgreen:
Post Reply