Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Voja
Dežurni spiker

Re: Marketing kluba

Post by Voja »

Duplof wrote: Tue Sep 05, 2023 5:40 pm
Minja wrote: Tue Sep 05, 2023 5:29 pm Радити на маркетингу у Војводини је исто што и копати угаљ у руднику где угља скоро па и нема. Готово па узалудан посао. Однос целог друштва према српском фудбалу је катастрофално лош. Негативан да негативнији не може да буде. Дошли смо до тачке да је баријера око људи толико јака да немаш начин да допреш до истих. Можеш да дубиш на глави, џабе. 34 година то што ми зовемо "титула" првака није изашла из Београда. Као да је забрањено да се било ко ван Беогрљада радује неком фудбалском успеху. Само двојац и тачка. Мислите о томе када причате о маркетингу. Куп ту није чак ни утешна награда. Лично, да сам председник клуба већ у првом колу тог бесмисленог такмичења послао бих омладинце на терен. То такмичење ми не треба да играмо. Чему то служи?

Могу да се раде акције по школама, и то је одлично, али да би Војводина имала реалне и праве резултате маркетинга, а они се не броје само посетом на стадиону, мора другачије и много посвећеније да се ради. То није кампањски посао, то није посао од 8 до 16ч па кући и боли ме уво. То се не учи у школи, на жалост. То чак није посао за шест месеци или годину дана па дође нова екипа и све крене као да се пре ништа радило није, то је континуитет који ми немамо. То је враћање фокуса са навијача на клуб, то је рударски посао поновног проналажења угља тамо где мислиш да га више нема. Врашки тежак посао.
+1

Što je najgore, verovatno bi mnogi ljudi sa foruma bili bolji u marketingu samo kad bi se uveštili oko novih tehnologija (a čak ni to nije teško). Ne može marketing voditi neko rekreativno i neko ko ne voli klub. Isto tako, taj neko ne može raditi za sitniš.

Cela priča oko marketinga dobija na gorčini kad se setimo da nam predsednik kluba ima diplomu za taj posao.
Okupimo se na forumu, skupimo lovu i otkupimo pravo na grb i ime kluba u svrhe marketinga i razvalimo :)
Image
lapo-lapo

Post by lapo-lapo »

Najbolji marketing su rezultati kojih nemamo godinama! Ja ne vidim da li je moguce toliko pokrenuti i animirati ljude pa da nas bude recimo desetak hiljada svaku uakmicu kod kuce, sto bi pravilo ozbiljnu razliku i siguran sam da bi uticalo na bolja izdanja igraca na terenu, kada godinama vec ne mozemo nista ozbiljnije uraditi i stalno smo vecito treci, (sada je i to upitno) naprosto je frustrirajuce i nije zacuđujuce sto ima ljudi koji su skroz digli ruke od kluba i ne prate vise nista u vezi FKV-a, jednostavno odustali su usljed godina razocarenja. Pa samo jednom da smo usli u grupe tokom proslih sezona bi imalo veceg znacaja od bilo koje marketinske akcije! Buduci da cemo neko vrijeme igrati van Novog Sada, ova sezona je u tom pogledu izgubljena. Bolje da igramo malo u Kuli pa u Backoj Palanci i sl. i onda tu pokusati nesto marketinski kako bi se pridobili novi simpatizeri. Ko je nama kriv sto titula tolike godine ne ide iz Beograda? Neko je spomenuo koliko gledalaca ima na Velez - Zeljo, pa da li su to oni imali neki poseban marketing? Ovdje nema situacije da stadion dominantno navija za Zelju ili Sarajevo kada odu u Mostar, Tuzlu, o Zenici da ne govorim tamo ni u ludilu tako nesto ne mogu imati. Cak i Borac kada gostuje u Doboju ili Prijedoru nisam primjetio da stadion navija za Borac bez obzira sto Lesinara bude vise od domacih ultrasa, ljudi navijaju za lokalni klub. Liga je konkurentnija, interesantnija i ne zna se sampion nakon prvog kola. Cak nisam siguran da je nesto kvalitetnija od Super lige i da bi se u njoj Vosa, TSC, Cukaricki prosetali da titule. Nedavno sam cuo neku tvrdnju kako 90% Srba navija za vecite u sta ne mogu da povjerujem iako nazalost nije daleko od istine. Sem u Novom Pazaru, jos jedino Novi Sad i Kragujevac mogu da im pariraju da nemaju domacu atmosferu gdje god da gostuju sirom Srbije. To me izluđuje, nikada necu shvatiti kako je ljudima u npr. Nisu bliza Zvezda od Radnickog...
Turija

Post by Turija »

@lapo-lapo, sve si u pravu i jos plus imamo blizanacka rukovodstva u klubu, gradu i pokrajini. Kakve rezultate i kakav marketing se moze ocekivati u takvoj situaciji?
Imas los proizvod, a hoces dobru i masovnu ,,prodaju". Neko ce mozda i ,,kupiti" robu jedanput, zbog reklame i vise ne. Cak i oni koji bi hteli da ,,kupovinom" pomognu, ali za to treba poverenje da se ide u dobrom pravcu i da se kvalitet stalno popravllja i podize. Da li to imamo sa Vosom?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Nije cak toliko stvar ni u uspesima i rezultatima. Ni u SFRJ Vojvodina nije se nauzimala trofeja niti igrala Evropu svake godine ali je stadion uvek bio pun. Zasto - pa zato sto se imalo sta videti, cak i kad smo rezultatski lose stajali. Utakmice su bile neizvesne i svako je svakog mogao da pobedi, na primer one sezone kad smo ispali u drugu ligu unakazili smo cigane 4:1 kuci. Danas se na 90% utakmica domaceg prvenstva rezultat unapred zna. Onda, nekad su igraci bili fudbalski potkovani, vladali su osnovnim tehnickim i taktickim elementima igre, trcalo se, trudilo se, borilo se za dres - imalo je sta i da se vidi, a ne k'o danas setnja i kurcobolja i sakrivanje od lopte a kad kojim cudom dodje do tebe odbije se k'o od drvene bandere, kad treba pas duzi od 5 m da se odigra ide protivniku ili u aut... Ne kazem da su nasi igraci nesto posebno po tom pitanju ili da su gori od ostatka lige, nego kvalitet fudbala kod nas se toliko srozao da ovo danas sto ima u "super" ligi nekad ne bi prolazilo ni u medjuopstinskim ligama.

Dakle daj narodu nesto da ima da gleda, nekakvu neizvesnost, fudbalsku borbu, trud, bilo sta, vratice se i publika, bice ponovo puni stadioni.

A sad zasto se ne radi na tome - pa bas zato sto je kod nas i Savez i Liga i svi ostali klubovi u drzavi zapravo samo servis za opsluzivanje blizanaca (u zadnje vreme samo jednog od njih) gde je sve samo njima podredjeno i samo se njihov interes gleda. Ustvari nije to ni njihov interes jer kad budu sve totalno upropastili i sami ce implodirati. Zapravo bez zdrave konkurencije ne mogu ni oni da opstanu ali dok oni tako zagledani u sopstveni pupak i umisljeni u svoju nedostiznu velicinu to budu shvatili bice vec kasno. Najverovatnije vec jeste kasno...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

@Radoye, mi ni tad, kada smo ispali, uopste nismo bili losa ekipa ( sto se vidi i po toj pobedi nad njima 4:1), nego su se urotili protiv nas. Liga jaka, gde od svakog protivnika mozes izgubiti, narocito u gostima, i uz malu ,,pomoc" sudija, odes u drugu ligu. Slucaj Zjajo, pobeda nad njima i ispadnes iz Lige.
Ali, tada su se svi mobilisali u klubu, gradu i pokrajini, pa se stiglo i do druge titule prvaka exYu i bez marketinga.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slanobarac

Post by slanobarac »

Predsednik kluba studirao marketing a nikad gora situacija u istom. Kakva ironija.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Neizlecivi

Post by Neizlecivi »

lapo-lapo wrote: Tue Sep 05, 2023 9:37 pm kada godinama vec ne mozemo nista ozbiljnije uraditi i stalno smo vecito treci, (sada je i to upitno) naprosto je frustrirajuce i nije zacuđujuce sto ima ljudi koji su skroz digli ruke od kluba i ne prate vise nista u vezi FKV-a, jednostavno odustali su usljed godina razocarenja.
A ovamo prozivamo dupelisce Beograda sto navijaju za dva kluba iskljcivo iz razloga sto osvajaju trofeje koji im se serviraju na tacni...
Ne mogu da nadjem opravdanje u tome da neko navija za Vojvodinu, klub koji je u 110 godina osvojio 2 titule, a prestane da je prati zbog losijih rezultata ili sta vec.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

slanobarac wrote: Wed Sep 06, 2023 9:19 am Predsednik kluba studirao marketing a nikad gora situacija u istom. Kakva ironija.
Добро сад, не треба претеривати, било је и горе...

Време је за Вошин трећи породични дан!
https://www.fkvojvodina.rs/vreme-je-za- ... dicni-dan/
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Milan

Post by Milan »

Cepidlačiću sad, al’ termin baš i nije sjajno odredjen…
POŠTO OBRAZ ???!!!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Neizlecivi wrote: Wed Sep 06, 2023 9:19 am A ovamo prozivamo dupelisce Beograda sto navijaju za dva kluba iskljcivo iz razloga sto osvajaju trofeje koji im se serviraju na tacni...
Ne mogu da nadjem opravdanje u tome da neko navija za Vojvodinu, klub koji je u 110 godina osvojio 2 titule, a prestane da je prati zbog losijih rezultata ili sta vec.
Mislim da si opasno promašio razlog. Gomila ljudi ne prati Vošu, ne zbog rezultata, već zbog taloga u klubu i našem fudbalu uopšte. Ljudi samo ne vole ih se pravi majmunima, a da su primorani da se smeškaju. Zdrava priča u FKV bi bila masivno praćena, sve da Vojvodina igra beton ligu.
slanobarac wrote: Wed Sep 06, 2023 9:19 am Predsednik kluba studirao marketing a nikad gora situacija u istom. Kakva ironija.
Jel znamo gde i kako je studirao, ili je i on kao ovi likovi koji nisu mogli osnovnu da završe, pa su po TIMSovima i Megadetovima magistrirali i doktorirali za 6 meseci?
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Rabba wrote: Wed Sep 06, 2023 10:12 am Jel znamo gde i kako je studirao, ili je i on kao ovi likovi koji nisu mogli osnovnu da završe, pa su po TIMSovima i Megadetovima magistrirali i doktorirali za 6 meseci?
Dragoljub Zbiljić, predsednik Nadzornog odbora kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, predsednik FK „Vojvodina“, rodjen je 1977. u Boru. U Novi Sad dolazi 1996. na studije i 2001. godine stiče diplomu Ekonomskog fakulteta u Subotici, Ogranak u Novom Sadu na smeru Marketing.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Neizlecivi

Post by Neizlecivi »

@Rabba

Nije predstavljeno tako, vec da je problem sto nema rezultata. Ja razumem da neko batali nas fudbal zbog mulja i taloga u kom je klub i fudbal... Doduse onda mogu da batale zivot, jer nam je celo drustvo preslikano u fudbalsku sliku.
Turija

Post by Turija »

Neizlecivi wrote: Wed Sep 06, 2023 10:24 am @Rabba

Nije predstavljeno tako, vec da je problem sto nema rezultata. Ja razumem da neko batali nas fudbal zbog mulja i taloga u kom je klub i fudbal... Doduse onda mogu da batale zivot, jer nam je celo drustvo preslikano u fudbalsku sliku.
Ispadala je Vojvodina i u drugu ligu, pa nije gubila navijace i vratila se na velika vrata sa drugom titulom prvaka one drzave. I onda raspad - cerupanje igraca i Kluba. Nije rezultat razlog, nego bruka i nepoverenje.
Ljudi se zatvaraju u porodicu i uski krug prijatelja, i preslikano je i na drustvo ( kako kazes). Okrecu se sebi i izbegavaju drustveno angazovanje..
Nekad smo radili besplatno mnoge stvari za drustvo, jer se napredovalo i verovalo. Kraduckalo se i tad ( kako bi rekao Velja Ilic), ali se nije kralo na veliko. Ko je krao na veliko, odradio je u zatvoru.
N13

Post by N13 »

Mislim da ste svi u pravu dobrim delom. Ali nije bas sve crno i belo. Sa druge strane, rezultati zaista jesu dobar marketing.

I ono sto je bitno, danasnje vreme se ne moze porediti sa vremenom SFRJ. Jednostavno sve je drugacije.
Nekada ljudima nije bio problem da dodju na stadion po kisi i snegu, da se guzvaju jedni uz druge, stoje 2 sata i gledaju utakmicu. Jer nije bilo alternative.
Danasnje vreme interneta, tv prenosa, dogitalizacije, ubrzanog zivota, visokih ocekivanja, zelje za komforom. Nije to problem samo kod nas, u celoj Evropi je 90-ih godina i pojavom TV prenosa svih utakmica bio problem dolaska na stadion. Ljudima je mnogo veci komfor bio gledati utakmicu iz fotelje nego na oronulom stadionu. Na zapadu su to vrlo brzo shvatili, te su poceli praviti stadionu koji prizaju malte ne kucni komfor. I ljudi su se vratili na stadion. Kod nas toga nema, zato je poseta takva kakva je.
A primer da se to moze promeniti vidimo i u Osijeku i Leskovcu.

Takodje rezultat je bitan. Zamislite da igramo poslednje kolo protiv Javora , gde nam 3 boda donose titulu i grupnu fazu lige sampiona. Pa 3 Karadjordja ne bi bila dovoljna koliko bi ljudi htelo da gleda utakmicu. Jednostavno je tako.

Obezbedite rezultate, veci komfor i ostalo sto je gore navedeno, pa ce biti i publike.
Turija

Post by Turija »

@N13
Nisu Vosini navijaci ti kojima je rezultat najvazniji (mozda ta rec fali, da skorz upotpuni tu moju recenicu). Na kraju, takvi navijaci ce sutra preci da navijaju za klub sa boljim rezultatima, pa bolje da se ne zavaravamo sa njima na tribinama.

Zato u mojoj recenici stoji ,,bruka". Jer, bruka je sto nismo ni treci klub u suzenoj drzavi, da klub funkcionise kako funkcionise posle druge titule, da nikog nije briga i da ga rukovodstva i clanovi vide samo kao licni interes i drustvenu promociju.
Post Reply