Transferi
Re: Transferi
Prodati Čumića, uzeti Merija, Jovića, desetku i desnog beka. Eto, rekao sam!
- Red Marquis
- Moderator
Ne prodati Čumića, uzeti Merija obavezno, naći desetku i desnog beka i preskočiti Jovića, I ja sam rekao.
Io odio Belgrado
Kojim parama?Red Marquis wrote: ↑Wed Sep 13, 2023 12:36 pm Ne prodati Čumića, uzeti Merija obavezno, naći desetku i desnog beka i preskočiti Jovića, I ja sam rekao.
Čumića ne puštati ispod tri miliona čistih. Za ostalo, pustiti Ranka da bira, a MJ nek to sprovede.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
- slanobarac
Sta kojim parama? uzeli smo 15 miliona evra zadnjih godinu dana od prodaje igraca, kredita od Vujadina a plus dobili pare i od drzave. Eto sa tim parama, samo treba pitati Zbijica gde su zavrsile tolike pare.Karlsson wrote: ↑Wed Sep 13, 2023 1:20 pmKojim parama?Red Marquis wrote: ↑Wed Sep 13, 2023 12:36 pm Ne prodati Čumića, uzeti Merija obavezno, naći desetku i desnog beka i preskočiti Jovića, I ja sam rekao.
Jednoglasno „ne“ znači da se samo jedan glas sa foruma čuo protiv transfera Čumića u Rubin. Da nisam digao dževu ode nam kapiten za tepsiju ribe.Mozzart wrote:Jednoglasno "ne" za transfer Čumića u Rubin!

Šalim se, naravno. Još uvek strepim od Zbiljićevih smicalica i ne bi me čudilo da ponude nije ni bilo vrv kao i one Bolonjine za Kabića. Atmosfera je nepovratno narušena i sada smo u sranju jer niko nije zadovoljan i bilo bi idealno da neko do petka pošalje ponudu oko 4 milke, koliko je možda i trebalo staviti kao minimum, kako rade veliki evropski klubovi.
U najboljem scenariju, kako neko reče, Čume će igrati sa 101% bez obzira na sve.
Uz crno smeće se i mi spominjemo. https://www.maxbetsport.rs/fk-partizan- ... el-463622/
Sta kojim parama? uzeli smo 15 miliona evra zadnjih godinu dana od prodaje igraca, kredita od Vujadina a plus dobili pare i od drzave. Eto sa tim parama, samo treba pitati Zbijica gde su zavrsile tolike pare.
[/quote]
Gde mogu da se pronađu ovi podaci?
https://www.butasport.rs/poznata-cifra- ... ila-u-tim/
Nije baš 15, ali je lepa cifra. Fali tu recimo za pozajmicu za Ivanovića itd.
Ljudi morate razmisljati od cega klib zivi. Mi ako prihodujemo novac kada prodamo igraca, to ne znaci da imamo taj novac da ulozimo za kupovinu drugog igraca. Mi od te prodaje zivimo, nazalost.
Ako uzmemo u obzir da je prosecna bruto plata igraca 8.000 evra u prvom timu (neko rece da niko nema ispod 10k, ali ja mislim da mladi igraci imaju ispod, tako da uzimam neki prosek od 8k). Ako u prvom timu imamo 30-ak igraca na platnom spisku, to je skoro 250.000 evra samo na plate igraca prvog tima. Mesecno! Bonusi su u proseku 20-30% od plate, pa je to jos oko 60.000 evra mesecno. Kad na to dodamo troskove odrzavanja stadiona i sportskog centra, komunalni troskovi, stipendije omladincima i katedita, trenerima prvog tima, trenerima omladinskoj skoli, troskovi prevoza prvog tima, omladinskih selekcija, kupovina opreme svima, potrosni materijali, plate zaposlenih u klubu, i jos milion troskova, ispasce da mi bez 450.000 evra mesecno ne mozemo da zivimo. 12 meseci u godini, to je oko 5.5 miliona cistih troskova godisnje. I to je minimum minimuma.
Ovi sponzorski ugovori, tv prava i prodaja ulaznica su smesan novac. Na to sve zajedno izvucemo max 1 do 1.5 miliona. Sve ostalo je prodaja igraca. Dakle, bez da ikog branim, mi ako smo od transfera zaradili oko 4 miliona, to ne znaci da mi mozemo da kupujemo igrace za 4 miliona, niti da je neko stavio u dzep 4 miliona. To samo znaci da mozemo funkcionisati narednih godinu dana, a posle toga moramo opet prodati igrace za toliko para, inace idemo u dubiozu.
Funkcionisanje kluba je mnogo slozenija stvar od kupovine igraca.
Ako uzmemo u obzir da je prosecna bruto plata igraca 8.000 evra u prvom timu (neko rece da niko nema ispod 10k, ali ja mislim da mladi igraci imaju ispod, tako da uzimam neki prosek od 8k). Ako u prvom timu imamo 30-ak igraca na platnom spisku, to je skoro 250.000 evra samo na plate igraca prvog tima. Mesecno! Bonusi su u proseku 20-30% od plate, pa je to jos oko 60.000 evra mesecno. Kad na to dodamo troskove odrzavanja stadiona i sportskog centra, komunalni troskovi, stipendije omladincima i katedita, trenerima prvog tima, trenerima omladinskoj skoli, troskovi prevoza prvog tima, omladinskih selekcija, kupovina opreme svima, potrosni materijali, plate zaposlenih u klubu, i jos milion troskova, ispasce da mi bez 450.000 evra mesecno ne mozemo da zivimo. 12 meseci u godini, to je oko 5.5 miliona cistih troskova godisnje. I to je minimum minimuma.
Ovi sponzorski ugovori, tv prava i prodaja ulaznica su smesan novac. Na to sve zajedno izvucemo max 1 do 1.5 miliona. Sve ostalo je prodaja igraca. Dakle, bez da ikog branim, mi ako smo od transfera zaradili oko 4 miliona, to ne znaci da mi mozemo da kupujemo igrace za 4 miliona, niti da je neko stavio u dzep 4 miliona. To samo znaci da mozemo funkcionisati narednih godinu dana, a posle toga moramo opet prodati igrace za toliko para, inace idemo u dubiozu.
Funkcionisanje kluba je mnogo slozenija stvar od kupovine igraca.
Pa to je plaćeno prošlog leta. Ovo su podaci za ovo leto.hvylarn wrote: ↑Wed Sep 13, 2023 2:42 pm https://www.butasport.rs/poznata-cifra- ... ila-u-tim/
Naravno da neće otići sve na igrače. Ali imaj u vidu da svi igrači osim Vukića su dovedeni na slobodni igrači, a veliki broj igrača je otišao koji su sigurno bili u platežnom vrhu. Što je verovatno u nekim situacijama bila glava za glavu. Niko ni ne očekuje da 100% ode od prodatih igrača na nove, ali definitivno treba da postoji definisano da procenat od toga ide isključivo na nove transfere bez obzira za koji iznos je prodat igrač. E sad koji je to procenat, to teško da ćemo saznati.
@Karlsson
Da, pod uslovom da je isplaćeno istog leta. Ali hajd ako se pogleda godina unazad i obračunaju svi izlazni transferi.
@Karlsson
Da, pod uslovom da je isplaćeno istog leta. Ali hajd ako se pogleda godina unazad i obračunaju svi izlazni transferi.
Last edited by hvylarn on Wed Sep 13, 2023 3:10 pm, edited 1 time in total.
- Deep Purple
@N13
Mnogi to ne shvataju. Plus pride retko kad se od izlaznog transfera dobija odmah novac već sve to ide kroz rate.
Zato ja ovde često spominjem košarku gde blizanci imaju u proseku 20 mil budžete, znate kakve sve izdatke imaju mesečno… I to pazite u neprofitabilnom sportu a mi u profitabilnom moramo na svaki račun da pazimo. A budžet nam je minimum 4-5x manji a u profitabilnom smo sportu.
Mnogi to ne shvataju. Plus pride retko kad se od izlaznog transfera dobija odmah novac već sve to ide kroz rate.
Zato ja ovde često spominjem košarku gde blizanci imaju u proseku 20 mil budžete, znate kakve sve izdatke imaju mesečno… I to pazite u neprofitabilnom sportu a mi u profitabilnom moramo na svaki račun da pazimo. A budžet nam je minimum 4-5x manji a u profitabilnom smo sportu.