Original dresovi su preskupi (match worn klasa) plus je ovo jubilej odnosno jubilarni dres. Ovo je nažalost realna cena. Zeljo prodaje svoje dresove za 69 eur ove sezone. Blizanci ce u košarci svoje prodavati za 12k. Replike se prodaju za 6-7k
Marketing kluba
- Deep Purple
Re: Marketing kluba
Last edited by Deep Purple on Tue Oct 17, 2023 1:03 pm, edited 1 time in total.
-
Moje iskreno misljenje je da će opet dres imati onaj koji može da plati a ne onaj koji treba da ima. Za navijače Vojvodine komplet garnirura može da ide maks 5000 dinara, sve preko toga je čist luksuz. Ajmo da kažemo muž, žena, i deca da ga kupe. 4x8, eto minimalca.
Iskren da budem nisam ni ocekivao nista jeftinije.
Za prvu seriju dresova mogla se napraviti promotivnija akcija. Cilj je valjda da sto vise ljudi kupi dres i nosi ih po gradu, na utakmicama, na terminima fudbala sa ekipom...
Ako prebacimo u kalkulaciju npr. za prvih 200 dresova, 200kom x 4000 RSD popusta = 800.000 RSD troska za klub, iliti 6800 EUR. Smesna cifra, a efekat ogroman
Za prvu seriju dresova mogla se napraviti promotivnija akcija. Cilj je valjda da sto vise ljudi kupi dres i nosi ih po gradu, na utakmicama, na terminima fudbala sa ekipom...
Ako prebacimo u kalkulaciju npr. za prvih 200 dresova, 200kom x 4000 RSD popusta = 800.000 RSD troska za klub, iliti 6800 EUR. Smesna cifra, a efekat ogroman
Last edited by ssnigd on Tue Oct 17, 2023 1:30 pm, edited 1 time in total.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
- Deep Purple
Tržište diktira cenu, svi original dresovi po svetu su preskupi, ne pita se klub puno u vezi toga. Niti određuje cenu. @Stexman sigurno može da pruži proverenije informacije. Klub ima samo procenat zarade. Generalno je tako na zapadu a sad da li je tako i kod nas nisam siguram ali mislim da jeste.ultra komsa wrote: ↑Tue Oct 17, 2023 1:02 pm Moje iskreno misljenje je da će opet dres imati onaj koji može da plati a ne onaj koji treba da ima. Za navijače Vojvodine komplet garnirura može da ide maks 5000 dinara, sve preko toga je čist luksuz. Ajmo da kažemo muž, žena, i deca da ga kupe. 4x8, eto minimalca.
@ssnigd
Možda bi klub mogao da “otkupi” te dresove pa proda po tim cenama.
- Grbavica.021*
+1Minja wrote: ↑Tue Oct 17, 2023 1:30 pmИскрено, чини ми се да људи који седе у клубу уопште не разумеју шта значи навијати за овај клуб и делује ми да нико ту нема било какве емоције ни према клубу ни према људима који се налазе око клуба а без интереса. Све је то само пословни однос и овај потез показује да смо добили третман оваца за шишање. Не треба бити много мудар па укапирати да ће ствари бити само све скупље и скупље и просечном Сланинару све мање добациве. Оном Сланинару који сваки дан мисли на клуб и живи за њега. Ова цена циља неке друге људе, а то свакако нисмо више ми. "Модеран" фудбал је срање. Ми не желимо та корпоративна срања. Не морамо бити фудбалска елита. Све се своди на извлачење што више новаца из џепова просечног човека, ништа више. Ја га свакако нећу купити, а нећу га купити ни подмлатку јер ће лекција бити да не треба бити овца за шишање. Клуб има и превише начина да заради новац, а први је да не преплаћује лоше играче. Једна бачена плата или један неразуман трансфер кошта као ко зна колико хиљада оваквих дресова.ssnigd wrote: ↑Tue Oct 17, 2023 1:06 pm Iskren da budem nisam ni ocekivao nista jeftinije.
Ako prebacimo u kalkulaciju npr. za prvih 200 dresova, 200kom x 4000 RSD popusta = 800.000 RSD troska za klub, iliti 6800EUR. Smesna cifra, a efekat ogroman

- Uvek sa tobom
+1
Ако неко има информацију, било би добро да подели која је набавна цена Келме дреса према ФКВ.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
УПРАВА НАПОЉЕ !

Nisam upucen u cenovnike dresova kod nas. E evropi se krecu cene od 50-110 evra. Kod nas nazalost cene i kad su realne nisu vecini prihvatljive. Tako i meni sve preko 5 soma je previse.
Neću da pricam na stetu kluba ali dobro znam sta i kako su se radili dresovi za prethodnu i ovu sezonu.
Zato mislim da i obicna majica u bojama kluba ima isti efekat kao i ovaj originalni dres(ako je originalni). Setimo se samo onog pokradenog finala kupa u rupi 2011-e, kad smo nosili takve majice, efekat je fenomenalan. I tome treba klub da se posveti, 1000-1200 din za majicu kao repliku dresa mora biti svima dostupna pred svaku utakmicu da sto vise ljudi bude uniformisano. A ovi kolekcionari sto mogu da se ispruze 8k za dres, neka kupuju originale. Mi nismo klub koji moze da se igra sa svojom bazom navijaca i eksperimentiše trzištem.
Džabe je sto je dres lep na izgled, kada mali procenat ljudi moze da ga priusti i za nekoliko godina ce se spominjati samo ovde na forumu kao jedan od lepsih.
- Grbavica.021*
Мало ми било досадно па сам тражио на интернету колико коштају дресови Славије из Прага, на основу којих су и наши дресови урађени поводом 110 година клуба и 100 година Карађорђа. Цена за дрес реплику је од 1800 до 2000 чешких круна што је отприлике 8500 до 9500 динара. Оригинал дресови су драстично скупљи и цена им је 3700 чешких круна или ти 17600 динара. На крају ћеш још испасти да смо добро и прошли али опет неко моје мишљење 8000 динара за наш стандард није мала пара и то што је горе речено требало би свима да буду доступни а не мали број људи који има пара да може да их приушти. 

Kao prvo, veoma mi je drago da počinjemo igrati u novim dresovima, svakako mislim da nema potrebe čekati početak kalendarske godine ako su već nabavljeni. Što pre to bolje. Drugo, hvala Bogu da se počinje i s prodajom, samo opet bi pitao, ljudi kad će i online prodaja? Bez toga u današnje doba ne ide, shvatite već jednom. Zar je to toliki problem organizovati, stvarno mi nije jasno.
E sad, što se tiče cene nisam baš expert da bi znao koliko koštaju u nabavci itd, pa bi onda mogao tvrditi da su skupi ili jeftini, ali ako su to zaista originalni dresovi (znači identični onima u kojima će igrati naši igrači, a ne nekakvi nazovi "originali") onda mi poredeći s dresovima drugih klubova na našem tržištu i ne deluju preskupi, nego sasvim umereni. Pri tome smatram da su trenutno ubedljivo najlepše dizajnersko rešenje od svih postojećih, tako da se zbog svega toga lično ne bi posebno žalio na cenu. Svakako pod uslovom da su zaista originalni, a to nećemo znati dok se na pojave na terenu i u shopu pa da se uporede. A slažem se da bi u narednom periodu trebalo razmisliti i o izradi replika ovog dresa koje bi bile povoljnije i pristupačnije za mnoge.
E sad, što se tiče cene nisam baš expert da bi znao koliko koštaju u nabavci itd, pa bi onda mogao tvrditi da su skupi ili jeftini, ali ako su to zaista originalni dresovi (znači identični onima u kojima će igrati naši igrači, a ne nekakvi nazovi "originali") onda mi poredeći s dresovima drugih klubova na našem tržištu i ne deluju preskupi, nego sasvim umereni. Pri tome smatram da su trenutno ubedljivo najlepše dizajnersko rešenje od svih postojećih, tako da se zbog svega toga lično ne bi posebno žalio na cenu. Svakako pod uslovom da su zaista originalni, a to nećemo znati dok se na pojave na terenu i u shopu pa da se uporede. A slažem se da bi u narednom periodu trebalo razmisliti i o izradi replika ovog dresa koje bi bile povoljnije i pristupačnije za mnoge.
Pa gledajući u drugim shop-ovima u većim klubovima u Evropi, ovo je za nijansu jeftinije. Originalni dresovi od Bajerna, Barselona i sl iznose tipa 80 do 100e. I meni pada na pamet nabavna cena, ali zar mi nemamo ugovoreno sponzorstvo i da bi to trebalo da bude neka vrsta saradnje? Okej treba da se prihoduje, ali nisam siguran da li se mora pod toliko maržom ako želiš i da prodaš nešto.
ssnigd wrote: ↑Tue Oct 17, 2023 1:06 pm
Vrlo jednostavno, a opet za neke komplikovano razmišljanje.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Zašto u sred oktobra izlazimo s novim dresovima? Zar promocija nove garniture dresova i njihova "implementacija" nisu mogle sačekati 2024. godinu? Nažalost, mislim da ovim neko hoće da nam zamaže oči i skrene pažnju s rezultata. A možda i neko želi da skupi neke poenčiće da "i mi Slaninari dobijemo nešto". Sama pomisao na to mi se gadi.
Ako im je stalo do podrške s tribina, neka za svaku domaću utakmicu bude ova nagradna igra, neka dresovi budu u prodaji pred svaku utakmicu na zapdnoj tribini itd. Lepo je što se vidi nekakav trud i napor da ljudi dođu na stadion ovakvim stvarima, ali to mora mnogo kvalitetnije pripremljeno i odrađeno. Ovako ispade "evo, stiglo nam je X garnitura u klub, 3 dresa ćemo podeliti preko Instagrama i jedan na stadionu". Uz svo poštovanje prema našem majstoru marketinga, ali većina ljudi ima bolje ideje ovde na forumu.
Po meni, cena je očekivana, napisali su mnogi već. Da li je mnogo, jeste, ali zašto ne postoji varijanta originalnog dresa (koji će biti skuplji) i "navijačkog" dresa (onaj povoljniji i, realno, mnogi bi sa njim bili zadovoljni).
Ako im je stalo do podrške s tribina, neka za svaku domaću utakmicu bude ova nagradna igra, neka dresovi budu u prodaji pred svaku utakmicu na zapdnoj tribini itd. Lepo je što se vidi nekakav trud i napor da ljudi dođu na stadion ovakvim stvarima, ali to mora mnogo kvalitetnije pripremljeno i odrađeno. Ovako ispade "evo, stiglo nam je X garnitura u klub, 3 dresa ćemo podeliti preko Instagrama i jedan na stadionu". Uz svo poštovanje prema našem majstoru marketinga, ali većina ljudi ima bolje ideje ovde na forumu.
Po meni, cena je očekivana, napisali su mnogi već. Da li je mnogo, jeste, ali zašto ne postoji varijanta originalnog dresa (koji će biti skuplji) i "navijačkog" dresa (onaj povoljniji i, realno, mnogi bi sa njim bili zadovoljni).
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Realno 8000 za original dres gledajuci sve druge klubove nije puno, ali isto tako gledajuci nas standard je previse .
Po meni je resenje obavezno pravljenje da kazem kopija za nekih 1500,2000 dinara da moze masovno da se kupuje-nosi-poklanja.
P.s Koliko mocno izgleda naprimer tribina Dortmunda kad pogledas zuti se, trebalo bi vratiti kulturu nosenja dresova kod nas, ali sa ovakvim cenama ce to biti kolekcionarski dresovi u sustini.
Po meni je resenje obavezno pravljenje da kazem kopija za nekih 1500,2000 dinara da moze masovno da se kupuje-nosi-poklanja.
P.s Koliko mocno izgleda naprimer tribina Dortmunda kad pogledas zuti se, trebalo bi vratiti kulturu nosenja dresova kod nas, ali sa ovakvim cenama ce to biti kolekcionarski dresovi u sustini.
Potpis. Pogotovo za ono sto sam boldovao u postu od @Minja, a slazem se i sa drugim delom posta.Minja wrote: ↑Tue Oct 17, 2023 2:04 pm
Извињавам се на спаму али морам. Немојте нас униформисати. Ми нисмо војска. Нисмо ботови. Лепота праћења неког клуба је у индивидуалности. Па овај форум и постоји колико постоји зато што нисмо војска. Свако је индивидуа за себе и ту је зато што клуб доживљава на свој начин.
Некада смо сами правили клупска обележја. Заставе и слично. Свака је била другачија. Онда су то преузеле навијачке корпорације и почеле да униформишу људе. Да уништавају лепоту праћења фудбалског клуба. Навијање је претворено у ПОСАО. Еј, посао. "Одрадили смо гостовање" и слично. Немојте људи. Ово је забава, осим ако вас не плаћају да "радите" гостовања. Ми не радимо праћење клуба и не требају нам униформе. Треба да имамо избор прикладне гардеробе по приступачним ценама, пре свега због деце, и то је све.
Навијачи нису војска а не треба да буду ни овце.
Shvatam da se sada nacin navijanja kod mladih menja, ali mislim da je gro navijaca Vojvodine starijih ljudi i srednjih godina i njihove dece.
Navijaci Vojvodine su oduvek odudarali od main streama mase. Znaju zasto su zavoleli Klub ( ne samo zbog trofeja i navijacke masovnosti, jer je tako komforno), vole Vosu na svoj nacin i nisu ovce. Sto smo manjina, nama ne smeta. Smeta jedino neposten odnos prema manjini.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Meni cena dresa deluje razumno. Ocekivao sam i malo vise.
Za 2000 vise ne mozes na majicu da kupis. Dres je dres, ako neko hoce da poklanja i da bude jeftinije kupite majicu obicnu sa simbolima. Ili obicnu majicu pa odradite negde custom print..To moze da budeee mnogo efektnije od generic stvari iz shopa..
Ali dres je dres.
Za 2000 vise ne mozes na majicu da kupis. Dres je dres, ako neko hoce da poklanja i da bude jeftinije kupite majicu obicnu sa simbolima. Ili obicnu majicu pa odradite negde custom print..To moze da budeee mnogo efektnije od generic stvari iz shopa..
Ali dres je dres.