Tvoji upisi su bukvalno revolt koji se sadrži u meni i maksimalno se slažem sa tobom. Pogotovo što materijalno nisam odgajan, moj dan ne počinje i ne završava se težnjom ka materijalnom, odgajan sam tako da svet posmatram drugačije.
Juče sam pogledao dosta online prodavnica i uvideo da mi nismo preterali sa cenama u odnosu na konkurente. Takva je situacija i mi protiv toga ne možemo da se borimo, jedino da smo izabrali nekog domaćeg proizvođača ali onda ne bi bili zadovoljni kvalitetom i kukali bi šta smo kupili za 4-6k dinara. Ovako ako je kvalitetan dres, makar znamo šta kupujemo za 8-9.5k dinara. U svakom slučaju nijedno parče tkanine ne bi smelo da košta toliko.
Svesni smo da nam gotovo 2/3 države puši i ako može da se izdvoji za cigare može i za dres. Osim ako se ne vodimo tim kako je pušenje osnovna potreba

Ovo sam naveo kao samo jedan banalni primer.
Dres i sama cena dresa je najmanji problem kod nas. Meni je drago da je dizajn dobar i nadam se da će kvalitet ispratiti dizajn, da će biti kontigent dresova dovoljno širok pa da vremenom i sama cena dresova padne. Generalno pre ili kasnije ko god bude hteo dres dokopaće se do njega na neki način.
Nadam se da klub ima razumevanja i da će moći da se kupe i dobre replike za 4-5k dinara.
Patike se proizvode po benignim cenama a prodaju po malignim.
Jednostavno za šta god da se uhvatimo dolazimo do istog zaključka. Mi smo potrošačko društvo.
Što se tiče same komparacije vojna i civilizovana hijerarhija, svesni smo da civilna hijerarhija važi samo kada se ljudi nalaze u svojim državama ali čim napuste svoje granice zaborave na civilno.
Ultra odnosno navijački stil života nismo mi izmislili već upravo taj civilizovani navijački svet. I on se nalazi širom sveta da je zapravo civilizovani svet samo matematička greška. Fudbalske sredine su ultra sredine i tako je, kako je.
Pretpostavljam da si pod civilizovani mislio na Engleze, daleko su oni od civilizovanog.
Generalno ceo svet je krenuo u mojim očima u pogrešnom smeru tako da… Sve je uniformisano.
“Ljudi su nervozni i gadni, vole pobede u fudbalu i ratu.”
Svi smo uniformisani ovako ili onako, čim se rodimo mi smo zapravo uniformisani. https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ace/464500