RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Turija

Re: RK Vojvodina

Post by Turija »

Bravo momci i Struko, uradili ste neverovatnu stvar pobedom u Spaniji. :lala:
Jos samo jedan korak do potpunog uspeha. :cheers: .
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ СУТРА ГОСТУЈУ ОБИЛИЋУ У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: Нема опуштања у првенству

Image

Актуелни шампиони Србије рукометаши Војводине направили су сјајан резултат у уторак савладавши Ла Риоху у Шпанији у четвртом колу Лиге Европе са 32:29 (17:15). Тријумфом у Логроњу пулени Бориса Ројевића су пришли на корак до пласмана у наредну фазу такмичења. Ипак, пред нове европске окршаје Воша ће сутра одмерити снаге са Обилићем у 11. колу Суперлиге Србије од 18 часова у Београду. Војводина је до сада беспрекорна у домаћем првенству и налази се на водећој позицији на табали са 20 бодова са билансом од десет победа без ремија и пораза. С друге стране Обилић је стартовао слабије и заузима девету позицију на табели са пет бодова са две победе, једним ремијем и седам пораза.

Пред дуел са Београђанима средњи бек Новосађана Бранко Томић истакао је да екипа мора да мислима да буде на терену и да на 60 минута заборави на Лигу Европе. Остварили смо веома важну победу у Лиги Европе и тако се осветили Ла Риохи за пораз у Новом Саду, веома смо близу циља и пласмана у наредну фазу, али не смемо да занемаримо обавезе у домаћем првенству. Очекује нас интересантна утакмица са Обилићем у којој никако не смемо да их потценимо. Свесни смо да смо фаворити, али нема опуштања. Желимо да што пре решимо утакмицу и одморни дочекамо предстојеће изазове.

Доле је линк за пренос утакмице Обилић - Војводина :cheers:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

11.коло Супер рукометне лиге, полувреме
Обилић - Војводина 11:22
Најбољи стрелац: Вукашин Воркапић 8/9, Милан Голубовић 5/5
Најбољи голман: Фран Лучин 7/18
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

11.коло Супер рукометне лиге, Обилић - Војводина 20:38 (11:22)
Најбољи стрелац: Вукашин Воркапић 12/13, Милан Голубовић 6/6
Најбољи голман: Фран Лучин 14/34
Асистенције: Бранко Томић 4
Седмерци: 3/3
Искључења: Дарко Миленковић, Стефан Сунајко и Бојан Рађеновић
У 12.колу Војводина ће остовати екипи Динамо из Панчева, утакмица је на програму 20.децембра.

Рукометаше Војводине очекује у уторак утакмица 5.кола ЕХФ Лиге Европе против македонског Алкалоида, утакмица почиње у 18:45 часова а игра се на Сланој бари. :cheers:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ СИГУРНИ У БЕОГРАДУ: Воркапић бројао до 12

Image

Рукометаши Војводине савладали су Обилић са 38:20 (22:11) у 11. колу Суперлиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића лако су изашли на крај са Београђанима и тако дошли до новог тријумфа пред нове изазове у Лиги Европе. Од првог минута било је јасно да ће Београђани тешко освојити макар и бод. Разиграни Новосађани су након уводног егала и резултатске клацкалице додали гас и брзо стекли осетну предност. У нападу су бриљирали играчи по десној страни крило Вукашин Воркапић и бек Милан Голубовић. На голу шампиона Србије бриљирао је хрватски интернационалац Фран Лучин. Воша је била доминантна у првом периоду и пред почетак последњег минута имала је десет голова више од ривала (11:21).

У наставку сусрета виђен је очекиван сценарио. Новосађани су били незаустављиви и постепено су увећавали предност. Десно крило Србије и Воше Вукашин Воркапић играо је бриљантно и меч је завршио са 12 погодака уз само један промашај. Пратили су га Милан Голубовић са шест и Дарко Миленковић са пет погодака. Имали су и Београђани неколико добрих момената, али су након 60 минута борбе црвено-бели убедљиво славили и остали једини тим у Суперлиги са свим победама.

Обилић - Војводина 20:38 (11:22)

БЕОГРАД: СЦ Вождовац, гледалаца: 400. Судије: И. Колавчић и Б. Колавчић. Седмерци: Обилић 1 (1), Војводина 3 (3). Искључења: Обилић 8, Војводина 12 минута.

ОБИЛИЋ: Сук (1 одбрана), Остојић 2, Савић 1, Гојковић 1, Јестровић 1, Антељ, Денић 2, Иванић 1, Стојановић 5, Мандић 3 (1), Турудић, Станић 4, Митровић, Бандука, Тасић (4 одбране), Бећировић.

ВОЈВОДИНА: Лучин (14 одбрана), Шијан 2, Воркапић 12 (3), Вуковљак, Азиз 3, Ратковић 3, Транавац, Миленковић 5, Сунајко 1, Пушица 1, Рађеновић 2, Драшко, Томић 1, Роган, Голубовић 6, Пуховски 2.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЛЕ: Воша дочекује Алкалоид (28.новембар)

Рукометаши Војводине у уторак, 28. новембра, у СЦ Слана Бара играју одлучујућу утакмицу у оквиру Ф групе Лиге Европе када ће у 5. колу дочекати македонски Алкалоид од 18 часова и 45 минута. За Новосађане је то утакмица у којој би са евентуалном победом направили значајан корак ка пласману у Топ 16 фазу. Карте за утакмицу биће подељене преко друштвених канала, као и школама рукомета и клубовима који требовање ураде преко градског рукометног савеза или рукометног савеза Војводине.
Ове утакмице су најтеже јер сви очекују победу, а противник није ни мало наиван. Наравно, наша победа у Шпанији против Ла Риохе дала нам је велику могућност да зависимо сами од себе. Имамо доста болесних и повређених играча, али поносан сам на тим који се жртвује, дају играчи и више од максимума, играју за своје повређене другаре и за навијаче и то доноси резултате. Такође, публика јесте јако важна и надам се да ће препознати тренутак јер сада нам треба додатни ветар у леђа јер неће бити лако против Алкалоида. То је добар тим, имају одличне играче. Морамо да будемо стопосто у утакмици од првог до последњег минута – каже тренер Борис Ројевић.

Image
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ДОЧЕКУЈУ МАКЕДОНСКИ АЛКАЛОИД: За потврду квалитета и пласман у наредну фазу Лиге Европе

Image

Рукометаши Војводине победом над Ла Риохом у Логроњу дошли су на корак до пласмана у наредну фазу Лиге Европе. Чета Бориса Ројевића у уторак у петом колу у оквиру групе Ф дочекује Алкалоид из Скопља који са клупе предводи легендарни Кирил Лазаров. Меч се игра од 18.45 часова у хали на Сланој бари.
Пред окршај са Македонцима стратег Војводине Борис Ројевић истакао је важност меча.
Ове утакмице су најтеже јер сви очекују победу, а противник није наиван. Наравно, наша победа у Шпанији против Ла Риохе дала нам је могућност да зависимо сами од себе. Имамо проблем са повређенима играчима, али сам поносан на тим који се жртвује, момци који су на терену играју за своје повређене другаре и за навијаче и то доноси резултате – јасан је трофејни стручњак.
У другом мечу групе Ф такође у уторак састају се Ла Риоха и Силкеборг од 20.45 сати
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

АНДРЕЈ ТРНАВАЦ, ГОЛМАН РУКОМЕТНОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА: Тек треба да откријемо потенцијал ове екипе

Image

Један од јунака победе рукометаша Војводине у Шпанији у Лиги Европе (ЛЕ) био је голман Андреј Трнавац, који је чак 19 пута бриљантним одбранама зауставио нападаче Ла Риохе, чиме су Новосађани на корак од пласмана у другу фазу другог по важности клупског такмичења Старог континента. Узвратили смо Ла Риохи истом мером на њиховом терену. Нама у Новом Саду је недостајало спортске среће, али ни ми нисмо били на препознатљивом нивоу на Сланој бари. У Логроњу смо пружили лепу партију посебно у одбрани, дали смо неколико голове после њихових техничких грешки, постигли смо 32 гола у односу на 24 на нашем терену. Највећа разлика у нашу корист биле су полуконтре и мање техничких грешака, као и сјајан почетак другог полувремена, када смо додирнули осам голова предности. И поред наше слабости у финишу сусрета, показали смо да смо боља екипа од шпанске – подсетио се утакмице 4. кола ЛЕ Вошин голман Андреј Трнавац.

Милићева порука као адреналин
Пред излазак на терен рукометаши Војводине имали су и додатан мотив да у Логроњу буду на високом нивоу. Погледали смо кратак видео снимак, који је направио стручни штаб, са победама, трофејима и поруком Милана Милића, која нам је дала додатну енергију. Ћутали смо, језа нас је полако обузимала и знали смо да побеђујемо – открио је Андреј.

Он сматра да је Воша заслужила да се нађе у Топ-16 екипа у овом такмичењу и прија му констатација да су његове одбране, можда, биле и пресудне. Сложио бих се с тим да су моје одбране овога пута биле важне поготово на крају када су Шпанци покушали да се „врат у живот“. То је све нормално, можда ће следећу утакмицу да ће главна рола да припадне Франу Лучину, или ако нама не иде тада ће евентуално наша одбрана и напад да то надокнаде... Једни без других не можемо да функционишемо.
Војводина може и на првој позицији да заврши овај део такмичења.

Сутра озбиљно на Алкалоид
Сутра од 18:45 часова Воша има прилику да, против Алкалоида, разреши све дилеме у вези наставка такмичења у ЛЕ.
Без обзира на то што смо их победили у Скопљу, не очекујем ни мало лагану утакмицу, морамо да се спремамо максимално озбиљно. Млада су екипа, играју све боље. Против нас су имали најлошије издање. У Шпанији су одиграли нерешено, против Силкеборга држали се до пред сам крај... Победом стављамо тачку на први део такмичења и да на најлепши начин завршимо јесењи део сезоне – сматра Трнавац.
Ако смо Силкеборг победили у Новом Саду, што то не бисмо урадили и на њиховом терену, поготово што немамо шта да изгубимо. Зашто не дати све од себе и не надати се? Тада би смо у наредну групу пренели четири бода.
Андреј сматра да ова екипа Војводине, када се врати Грегор Оцвирк и прикључи Стефан Додић, има велики потенцијал.

Андреј доследан наследник Андре
Рукометне гене, без сумње, Андреј је наследио од деде по мајци, Андрије Бањанина, легендарног голмана Звезде и репрезентације Југославије, врхунског судије и контролора.
Тренирао сам фудбал и кошарку, према којој имам велику љубав, коју ми је усадио мој отац иначе кошаркаш. Међутим, деда ме је у петом разреду одвео на рукомет у РК СЦ Вождовац уписао код Саше Кандића и прве две године није пропустио тренинг, чак ми је и показивао. На жалост, преминуо је раније него што сам ја стасао у оно што је одувек прижељкивао. Жао ми је што није дочекао да види моје партије. Али, он је ту негде горе и све то види и уверен сам да је поносан на мене – уверен је Андреј.

Тек током сезоне треба да откријемо где је наш максимум, за који мислим да је велики. Полако све иде како треба, слажу се коцкице, једино нам је жао нашег другара Милана Милића који се повредио и много ће нам недостајати. Драго ми је то што се Голубовић добро снашао и на његов рачун иду све похвале.
Обично сви спортски путеви воде ка Београду, ка Звезди и Партизану, а код Андреја је то било у супротном смеру.
Да је други спорт, кошарка или фудбал, у питању можда би тако било, али у рукомету зна се ко је главни. За разлику од Звезде, Партизан се држи некако. Мени је још олакшица била та пошто мој отац већ деценију живи у Новом Саду, а и Београд је близу. Шампион је шампион, Лига Европе још један мамац, здрава прича је у клубу, који иде узлазном путањом, а можда за коју годину и Лига шампиона стигне у Нови Сад, па да и ја будем део те приче. Од првог дана сам оберучке прихваћен, зближио се посебно са голманом Франом Лучином, који ме је, уз капитена Миљана Вуковљака, увео у екипу, врхунски ме примили. Фран и ја помажемо један другом, међусобна смо подршка и здрава смо конкуренција, без трена љубоморе – истакао је Андреј Трнавац.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Воша ставља шлаг на торту, Топ 16 куца на врата Слане баре

„Потрошња је велика, скраћена ротација на бековским позицијама, али верујем да ћемо уз помоћ наших навијача, као што је била против Силкеборга, да стигнемо до победе“, сматра тренер Лала Борис Ројевић. „Ово нам је друга меч лопта“, истиче дефанзивни специјалсита Миљан Пушица пред дуел са скопским Алкалоидом који предводи легендарни Кирил Лазаров данас (18.45, Арена Спорт 2) у петом колу Лиге Европе.

Воша ставља шлаг на торту, Топ 16 куца на врата Слане баре
„Потрошња је велика, скраћена ротација на бековским позицијама, али верујем да ћемо уз помоћ наших навијача, као што је била против Силкеборга, да стигнемо до победе“, сматра тренер Лала Борис Ројевић. „Ово нам је друга меч лопта“, истиче дефанзивни специјалсита Миљан Пушица пред дуел са скопским Алкалоидом који предводи легендарни Кирил Лазаров данас (18.45, Арена Спорт 2) у петом колу Лиге Европе

Новосађани имају све у својим рукама. Победа у Шпанији проитв Логроња Ла Риоха отворила је врата раја за рукометаше Војводине. Бод дели чету Бориса Ројевића од Топ 16 фазе Лиге Европе. И не само то, Лале би у евентуално новоформираној групи пренели сигурно два бода, освојена против Силкеборга на Сланој бари. Познато је да ће, ако не буде изненађења, моћни Фленсбург бити ривал у следећој фази, а други противник вероватно је швајцарски шампион Кадетен Шафхаузен, коме бод треба да буде други испред норвешког Елверума у Групи Е.

На Слану бару данас (18.45, Арена Спорт 2) долази скопски Алкалоид у петом колу Групе Е Лиге Европе. Калкулације су јасне, с бодом Војводина је сигурно друга, чак и пораз би коло пре краја водио у наредну рунду, ако Ла Риоха не победи Силкеборг у Шпанији.

Ипак, у табору десетоструког узастопног шампиона Србије ништа не препуштају случају, желе тријумфом да овере пласман и да наговесте да тренд раста ове екипе и клуба иде муњевитом брзином и да Лале могу и до нокаут рунде другорангираног европског такмичења.

Повреде Грегор Оцвирка и Милана Милића ремете планове, али кога њега без њега се мора. Тим легендарног Кирила Лазарова долази са само бодом из четири меча, нема шансе да се докопа наредне фазе, стиже растерећен у Српску Атину.

„Идемо на победу, нема калкулација“, као из топа ће тренер Борис Ројевић и додаје:

„Неће бити лако, нема опуштања. Проблем је што имамо скраћену ротацију на бековским позицијама, па много тога зависи, да ли ће да крене играће на спољним позицијама. Играмо сва три дана. Потрошња је велика, има и умора, али верујем да ћемо уз помоћ наших навијача, као што је била против Силкеборга, да стигнемо до победе“.

Против Ла Риоха је време фаворита, али и тешка повреда Милама Милића, оковала ноге црвено-белих рукометашима, али у Шпанији гледали смо праву Вошу, европску Вошу, која је самлела шпански тим и стигла на корак до Топ 16.

„Тако је било и прошле године против Горења у Велену у реваншу четвртфинала ЕХФ купа. Кад нас сви отпишу, онда смо најбољи, а када морамо, онда играмо у грчу, стегнуто. Имамо велику шансу и верујем да нећемо да је пропустимо“, закључио је трофејни стручњак Новосађана.

Стуб одбране Војводине је повратник у репрезентацију Србије Миљан Пушица. После тешке повреде, вратио се пре годину дана у Нови Сад. Са капитеном Миљаном Вуковљаком „затегао“ је дефанзиву која је увек права када се ломи, као и голмани Андреј Трнавац и Фран Лучин.

„Ово нам је друга меч лопта, да тако кажемо. Имали смо тај кикс против Ла Риохе, али смо све надокнадили у Шпанији. Квалитетнији смо од Алкалоида, али видели смо у првом мечу у Скопљу да је незгодна екипа, нижа од нас, игра брзо. Македонски тим долази растерећен, нема шансу за наредну рунду, док нама овај меч много тога доноси. Ипак, верујем да ћемо да победимо пред својим навијачима и прославимо леп успех“, истакао је Пушица.

У претходне две утакмице против Лаа Риохе било је много казни од два минута. У Шпанији сте Вуковљак и ви имали по два искључења до полувремена. Да ли је био у питању другачији судијски критеријум или?

„Ми играмо тако, јако у одбрани, агресивно, можда и грубље, то нам је стил, али зна се шта је за два минута. У Новом Саду смо били много пута остајали са играчем мање, тако је и било и у првом полуврмену у Шпанији. Моје прво искључење није било, друго јесте. У наставку се то нивелисало, и судије су виделе да наш ривал то користи, играчи Ла Риохе су се ’бацали’“.

Сезона је засад као из снова. Може ли и боље?

„Презадовољни смо досадашњем сезоном. Све смо победили осим тог кикса против Ла Риохе. Било је мало проблема на почетку сезоне, али није исто играти у Европи у домаћем шампионату. Имамо искуства међународних мечева из прошле сезоне, али је сада у Лиги Европе већи ниво него у ЕХФ купу, па је и притисак већи. Растемо као тим, штета што су нам повреде пореметиле, али иде све на боље, близу смо наредне рунде, а онда можемо да се боримо и за нешто више“.

Дефанзивни сте специјалиста, али сте у Шпанији дали важан гол у наставку. Повуче ли вас лопта често?

„Сигурно да те повуче. Када сам дошао у Војводину, тренер Ројевић ми је на почетку давао шансу и у нападу, али видело се да то није то – то. Нисам био физички спреман да играм у два правца, а ни глава није била ’намештена“. Договор је био да се усредсредим на одбрану, да ту могу највише да пружим. Задовољан сам својом улогом у тиму, радим много са кондиционим тренером, немам проблем с коленом, све је у реду, па сам пун самопоуздања. Ако затреба у нападу, ако се укаже шанса, ту сам да помогнем колико могу“.

Вратили сте се у репрезентацију, играли сте двомеч против Словеније овог месеца. Очекујете ли позив Тонија Ђероне за Европско првенство у Немачкој?

„То ми је велика жеља. Мислим да могу да помогнем репрезентацији. И када сам био дуго ван терена, увек само говорио да желим опет да се вратим и да играм за Србију. Ја сам ту, мотив ми не недостаје“, закључио је Пушица.

Са Новосађанима је почео да ради и велико појачање Стефан Додић. Засад, не у пуном капацитету. Наредног месец, луцидни средњи бек има нову контролу, а од јануара би требало да буде у пуном погону и да појача Лале у другом делу сезоне.

Очекује се да и данас дворана Слана бара буде пуна, више од 2.000 навијача. И гости из Скопља ће имати помоћ око 100 присталица. Пре нешто мање од месец и по, у првом колу Лиге Европе, Воша је славила у македонској престоници, у дворани Јане Сандански, са 31:26.
VošaNS

Post by VošaNS »

U paklenoj atmosferi po TOP 16. AJMO VOŠO
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

VošaNS wrote: Tue Nov 28, 2023 11:03 am U paklenoj atmosferi po TOP 16. AJMO VOŠO
:cheers:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Полувреме
Војводина - Алкалоид 16:11
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Крај, Војводина је обезбедила пролеће у Европи. Свака част момци ви сте наша дика и понос, против Данаца у реваншу храбро до нове победе! :cheers:
Војводина - Алкалоид 34:29 (16:11)
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Svaka čast ekipi, bez reči sam !
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

НОВОСАЂАНИ У ТОП 16 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Велика победа рукометаша Војводине против Алкалоида

Image

Рукометаши Војводине победом над Алкалоидом поново су се уписали у странице клупске историје и пласирали се у наредну фазу Лиге Европе. Изабраници Бориса Ројевића одиграли су зрело и заслужено савладали Македонце. Борбено су стартовали домаћи и јасно ставили до знања Македонцима да ће се лоше провести у Новом Саду. Гости су били брзоплети у фази напада што им се на почетку није исплатило, али су ипак успевали да одржавају прикључак. Голман Скопљанаца Благојче Трајкоски бравурама на голу спречио је да Војводина брзо стекне осетнију предност. Разиграли су се црвено-бели и са неколико одбрана Трнавца и лаких голова из контре дошли на плус четири након 20 минута (11:7). Наставила се жустра борба на оба дела терена, а Воша је успешно одржавала предност са којом је и отишла на одмор.

У наставку сусрета Македонци нису мењали тактику, играли су брзо у нападу са свега неколико додавања, а све конце у офанзиви вукао је Марко Митев. Играо се сјајан рукомет у другом полувремену, обе екипе су биле одличне у офанзиви и публика у хали на Сланој бари уживала је у мајсторијама Новосађана и Македонаца.

Чинило се да ће гости да падну и тако допусте домаћима да упишу злата вредне бодове, али то се није десило. Чета Кирила Лазарова играла је храбро и показала је зубе црвено-белима. Ипак, у последњих 15 минута Воша је играла на високом нивоу и предвођена Аиди Азизом, Борисом Пуховским и Вукашином Воркапићем дошла је до победе и пласмана у наредну фазу такмичења.

Војводина - Алкалоид 34:29 (16:11)
НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 1200. Судије: Емил Агакши и Ернест Акагши (Азербејџан). Седмерци: Војводина 2 (2), Алкалоид 4 (3). Искључења: Војводина 6, Алкалоид 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Шијан 1, Воркапић 7 (2), Вуковљак, Азиз 9, Ратковић, Миленковић, Пушица, Сунајко 1, Рађеновић 1, Пешић, Томић, Роган 2, Голубовић 6, Пуховски 7, Лучин (2 одбране), Трнавац (7 одбрана).
АЛКАЛОИД: Ђонов 2, Маркоски 1, Младеновикј, Серафимов 6 (2), Стојчески, Стојковски 5, Митев 5 (1), Гјоргиев 1, Велковски, Омерагикј, Бинго 1, Кофиловски, Митев 5 (1), Савревски 3, Галевски (2 одбране), Трајкоски (7 одбрана).
Post Reply