Uprava
Re: Uprava
Стадион Пазара је три у главу за овај наш.
Нема атлетску стзу, трибине не одударају свака свом фазону као наше, немају мањак столица ту и тамо.
Нема атлетску стзу, трибине не одударају свака свом фазону као наше, немају мањак столица ту и тамо.
Znaci, al ovom timu ljudi nece da daju simbolican novac za ulaznicu, a ne jos i dodatni trosak na stadionu. Za sta?
Bez ulaganja i kupovine dobrih igraca nema ni pobeda nad cz i par. A sta da ocekujes od Kajevica recimo, i da je zdrav, pa njemu je genetski usadjeno da gubi od cz, ili Radulovic, Vukan... Lalat... potpuno neozbiljno.Vladimir wrote: ↑Fri Jan 12, 2024 1:54 pm Sve je to potrebno što se navodi u prethodnim postovima, ali najviše znači pobede nad cz i par. To vraća navijače, pridobijaju se novi, naročito deca, konstantno dobre igre, vrh tabele.... Mi ne znamo za pobedu godinama protiv njih, dobro je da nas i ovoliko dolazi na stadion.
Sve ce krenuti na bolje kada se pojavi neko kome je zaista stalo do Vose i njenih uspeha. Mozda se 3 roka nece kupiti nijedan igrac, 4. prelazni rok ce se kupiti jedan, ali vredan igrac, temelj, osnova... i prepoznace to navijaci, prepozna se koncepcija svakog od nas veoma lako. E tad ce se vratiti i navijaci.

-
Da, samo što ta teorija ne drži vodu za prošlu sezonu.
Bilo je 6k ljudi u novembru (TSC), bilo je solidan broj ljudi i tokom proleća (na primer Pazar). Dakle, ljudi su dolazili i posle avgusta na stadion.
Prošle godine je bio veliki hajp oko Voše. Manje-više je svaki dan bio neki tekst, vest, intervju. Igrači koji su dovodjeni su bili hajpovani (i na ovom forumu), bila je prilika da se igra grupna faza Evrope...drugim rečima, nije bila baš tipična sezona.
Ono što je ta sezona pokazala je da postoji kakvo-takvo interesovanje i da ljudi mogu da se animiraju.
Samo što zbog tipičnog mentaliteta pored animacije treba da im ponudiš još nešto da bi ostali...RK im je ponudio evropsku titulu i sjajne igre u Evropi pa opet niko ne dolazi da ih gleda.
Postoji i ta realna mogućnost da jednostavno ljude u Novom Sadu ne interesuju lokalni klubovi. Da je broj onih koje Voša interesuje vrlo limitiran i da novi stadion, rezultati, pobede opet ne bi dovele do neke masovnosti na stadionu.
Koliko pobeda i uspeha imaju St. Pauli, Dinamo Drezden u trećoj ligi? Bez problema imaju 20k+ gledalaca stalno. Ima nešto i u mentalitetu, lokal patriotizmu, tradiciji...bilo koji grad u Srbiji da ima evropske titule u rukometu/odbojci cenio bi to mnogo više (bez obzira što i u svim tim gradovima imaš milion navijača režimskih klubova).
Ono što nama fali, mnogo više nego što nam fali stadion/titule/pobede, je identitet.
Nešto što je samo naše, osobeno, osećaj pripadnosti...imala je Voša (i Novi Sad) to nekada, sada je (kao i grad) postala jedna bezlična masa.
Bilo je 6k ljudi u novembru (TSC), bilo je solidan broj ljudi i tokom proleća (na primer Pazar). Dakle, ljudi su dolazili i posle avgusta na stadion.
Prošle godine je bio veliki hajp oko Voše. Manje-više je svaki dan bio neki tekst, vest, intervju. Igrači koji su dovodjeni su bili hajpovani (i na ovom forumu), bila je prilika da se igra grupna faza Evrope...drugim rečima, nije bila baš tipična sezona.
Ono što je ta sezona pokazala je da postoji kakvo-takvo interesovanje i da ljudi mogu da se animiraju.
Samo što zbog tipičnog mentaliteta pored animacije treba da im ponudiš još nešto da bi ostali...RK im je ponudio evropsku titulu i sjajne igre u Evropi pa opet niko ne dolazi da ih gleda.
Postoji i ta realna mogućnost da jednostavno ljude u Novom Sadu ne interesuju lokalni klubovi. Da je broj onih koje Voša interesuje vrlo limitiran i da novi stadion, rezultati, pobede opet ne bi dovele do neke masovnosti na stadionu.
Koliko pobeda i uspeha imaju St. Pauli, Dinamo Drezden u trećoj ligi? Bez problema imaju 20k+ gledalaca stalno. Ima nešto i u mentalitetu, lokal patriotizmu, tradiciji...bilo koji grad u Srbiji da ima evropske titule u rukometu/odbojci cenio bi to mnogo više (bez obzira što i u svim tim gradovima imaš milion navijača režimskih klubova).
Ono što nama fali, mnogo više nego što nam fali stadion/titule/pobede, je identitet.
Nešto što je samo naše, osobeno, osećaj pripadnosti...imala je Voša (i Novi Sad) to nekada, sada je (kao i grad) postala jedna bezlična masa.
@Nevernik II
Bravo, sve tačno!
Bravo, sve tačno!

I od tih 5-6 hiljada ljudi s početka prošle sezone, potpisujem da bar pola ne navija za Vojvodinu, a usudio bih se reći da je deo te polovine bio uslovljen iz stranke. Pravom Vojvodinašu je teško prodati istu maglu dvadeseti put. Pun je grad ljudi koji vole klub, ali kao što si napisao Neverniče, ovo više gotovo ni po čemu nije onaj klub za koji smo počeli da navijamo.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Rukomet je malo izmesten, a i nedovoljno marketinski pretstavljen.
Da je FKV osvojila npr. LK ( rang evropskog rukometnog takmicenja koji je osvojio RKV) bio bi pun stadion.
Klisa bi trebala da lako napuni tu salu, ali sadasnju vecinsku Klisu Vosa ne interesuje. Nazalost, pa i na bruku.
Odbojka je imala pun Spens, kada je igrala znacajne evropske utakmice i domace derbije. Za stare ( pa i nove) Novosadjane mnogo znaci da se igra u centru grada. Stvar navike, pa i sportske ,,lenjosti".
Drugo, isto jako vazno, za razlicitu posetu nekad i sad je velik pad standarda srednje klase u nasem drustvu.
Zato @Voja i kaze, nece niko da da ni simbolican novac za ulaznicu, a ne za pice.
Za kafic, pice i cigarete se vec mnogo lakse daje i mnogo vise ( iako i tamo nema mnogo sta da se vidi). Opet, stvar navike (bar da se bude vidjen i da vidis nekog, ako nista vise od toga).
PS
Mislim slicno, kao i @Raba, da je od tih 5-6 hiljada mnogo njih bilo stranacki dovedeno, da bi se stvorio neki hajp o velikom povratku navijaca?
Centar jeste pun razocaranih navijaca Vose, a na periferijama grada, prigradskim naseljima i selima ih ima malo. Vama u centru NS, Telepu i nekim kvartovima grada, to stvara zabludu. U selima po Vojvodini se izgubilo mnogo navijaca Vose od kada je televizija usla u svaku kucu.
Da je FKV osvojila npr. LK ( rang evropskog rukometnog takmicenja koji je osvojio RKV) bio bi pun stadion.
Klisa bi trebala da lako napuni tu salu, ali sadasnju vecinsku Klisu Vosa ne interesuje. Nazalost, pa i na bruku.
Odbojka je imala pun Spens, kada je igrala znacajne evropske utakmice i domace derbije. Za stare ( pa i nove) Novosadjane mnogo znaci da se igra u centru grada. Stvar navike, pa i sportske ,,lenjosti".
Drugo, isto jako vazno, za razlicitu posetu nekad i sad je velik pad standarda srednje klase u nasem drustvu.
Zato @Voja i kaze, nece niko da da ni simbolican novac za ulaznicu, a ne za pice.
Za kafic, pice i cigarete se vec mnogo lakse daje i mnogo vise ( iako i tamo nema mnogo sta da se vidi). Opet, stvar navike (bar da se bude vidjen i da vidis nekog, ako nista vise od toga).
PS
Mislim slicno, kao i @Raba, da je od tih 5-6 hiljada mnogo njih bilo stranacki dovedeno, da bi se stvorio neki hajp o velikom povratku navijaca?
Centar jeste pun razocaranih navijaca Vose, a na periferijama grada, prigradskim naseljima i selima ih ima malo. Vama u centru NS, Telepu i nekim kvartovima grada, to stvara zabludu. U selima po Vojvodini se izgubilo mnogo navijaca Vose od kada je televizija usla u svaku kucu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Koliko dugo pratim Vojvodinu, preko 50 godina i u vođenju kluba su postojali razni periodi. Da ne idem jako daleko u prošlost uporediću period od pre desetak godina i sada pošto sam tada vrlo dobro bio upućen u dešavanja u klubu pogotovo kada je u pitanju bilo finansiranje kluba kao i rashodi koje je klub imao. Govorim o periodu kada je Šćepanović bio predsednik kluba, o periodu kada su u klubu bili braća Milenković, Radoja, Poletanović,Mijat itd.. Klub nije imao sponzore, sem onih koji su bili simbolični i finansiran je najmanje 95 posto prihodima od prodaje igrača a rashodi kluba su na godišnjem nivou bili oko 2 miliona evra. Igrači su imali plate 1500 do 2000 evra a bilo je bukvalno tri igrača koji su imali 5 hiljada evra i to se tada smatralo kao jako velika plata igrača.
Prema informacijama koje imam, sada je situacija skroz drugačija. Sada koliko čujem deset hiljada je redovna plata igrača a spominje se da neki imaju i petnaestak hiljada. Klub sada na godišnjem nivou sa ovim platama igrača sigurno košta 5 do 6 miliona evra. Klub te pare ne prihoduje normalnim prihodima(ulaznice,sponzori,prodaja igrača prihodi od učešća u evropskim takmičenjima). Ono što ja ne volim je to što se sve to finansira "našim" parama, postali smo zvezda i partizan u malom i oni egzistiraju na grbači ovog naroda i to mnogo više nego mi.
Kako će ova priča dalje teći ne znam, dokle ćemo imati političare u klubu koji će navlačiti pare u klub i dokada ćemo biti u političkoj milosti videćemo. Ali da je ovo zdrava priča nije.
Prema informacijama koje imam, sada je situacija skroz drugačija. Sada koliko čujem deset hiljada je redovna plata igrača a spominje se da neki imaju i petnaestak hiljada. Klub sada na godišnjem nivou sa ovim platama igrača sigurno košta 5 do 6 miliona evra. Klub te pare ne prihoduje normalnim prihodima(ulaznice,sponzori,prodaja igrača prihodi od učešća u evropskim takmičenjima). Ono što ja ne volim je to što se sve to finansira "našim" parama, postali smo zvezda i partizan u malom i oni egzistiraju na grbači ovog naroda i to mnogo više nego mi.
Kako će ova priča dalje teći ne znam, dokle ćemo imati političare u klubu koji će navlačiti pare u klub i dokada ćemo biti u političkoj milosti videćemo. Ali da je ovo zdrava priča nije.
Sve si u pravu Rakovac, ali sustina je nesto drugo. U nezdravoj drzavi prica ne moze biti zdrava, osim da batalimo profesionalan fudbal i odemo u 4. rang da igramo za srce i dusu. Mislim da ni to nije resenje.
Ova drzava, ovako privatizovana, je uzrok svih problema. Politicari u svim profesionalnim klubovima su samo posledica. Klub u ovoj drzavi ne moze opstati bez politike. I ne samo klub, ni jedna veca industrija.
Cak i jedna IT industrija koja se smatra najzdravijom u ovoj zemlji, nije nezavisna od politike. Upletena je politika cak i tamo, ali srecom ne preterano (jer su ipak IT kompanije privatne) da bi uticale na IT razvoj.
Dakle nije ovde trajno resenje menjati stvari unutar kluba. Nema vajde od toga. Resenje je menjati stvari unutar drzave. Sistem ceo je los i neodrziv, treba nam reset u celoj drzavi... pa privatizacija u sportu, pa onda da se pravi zdrava prica koju spominjes.
Ova drzava, ovako privatizovana, je uzrok svih problema. Politicari u svim profesionalnim klubovima su samo posledica. Klub u ovoj drzavi ne moze opstati bez politike. I ne samo klub, ni jedna veca industrija.
Cak i jedna IT industrija koja se smatra najzdravijom u ovoj zemlji, nije nezavisna od politike. Upletena je politika cak i tamo, ali srecom ne preterano (jer su ipak IT kompanije privatne) da bi uticale na IT razvoj.
Dakle nije ovde trajno resenje menjati stvari unutar kluba. Nema vajde od toga. Resenje je menjati stvari unutar drzave. Sistem ceo je los i neodrziv, treba nam reset u celoj drzavi... pa privatizacija u sportu, pa onda da se pravi zdrava prica koju spominjes.
- Red Marquis
- Moderator
Džabe visoke i redovne plate kada one ne prate rezultate i kvalitet ekipe. One su pokazatelj samo da se kako se neplanski arče naše, državne pare. Rezultatski smo tamo gde smo bili i pre ove uprave, tu negde bitka za Evropu, u njoj brzo ispadanje, a infrastrukturno smo još i gori, jer nam se teren i stadion raspadaju, šop i dalje nemamo, a javašluk omladinske škole se nastavio. Mi navijači nikakvu sportsku vajdu nismo videli od tog skoka plata.
P.S. Ja se i dalje nadam sijalicama u wc-u i to je jedino što verujem da ćemo možda i dobiti.
P.S. Ja se i dalje nadam sijalicama u wc-u i to je jedino što verujem da ćemo možda i dobiti.
Io odio Belgrado
Ocigledno nema pomaka dok se Sapuric ne vratiRed Marquis wrote: ↑Tue Jan 16, 2024 9:09 pm Džabe visoke i redovne plate kada one ne prate rezultate i kvalitet ekipe. One su pokazatelj samo da se kako se neplanski arče naše, državne pare. Rezultatski smo tamo gde smo bili i pre ove uprave, tu negde bitka za Evropu, u njoj brzo ispadanje, a infrastrukturno smo još i gori, jer nam se teren i stadion raspadaju, šop i dalje nemamo, a javašluk omladinske škole se nastavio. Mi navijači nikakvu sportsku vajdu nismo videli od tog skoka plata.

-
Mnogo se loših stvari dogodilo što je uticali na identitet, ali mislim da nije izgubljen. Ljudi čine identitet, a ljudi nema jer je:Nevernik II wrote: ↑Fri Jan 12, 2024 2:49 pm Da, samo što ta teorija ne drži vodu za prošlu sezonu.
1. kvalitet loš
2. dodatno, još se i sklanjamo
I u NS, kao i celoj Srbiji je uvek bilo više navijača blizanaca, nego lokalnih klubova. I to ima logičan razlog, osnovani od strane države i državni projekti. U tom trenutku državni sistem takav da je to bio logičan sled. Ima nas koliko ima (nije malo). Vrati kvalitet, borbu, da ne kažem pobede nad blizancima, pa će se dići grad.
Početak marketinga je odlično usmeren na decu, jer deca se moraju od malih nogu zaludeti. Meni ne treba šarenilo, ali njima da. Nadam se da će se pojaviti i neko naše dete koje će biti dobar igrač i pristojan, da se klinci mogu identifikovati.
U ovom momentu za sve to treba par godina.
Za početak, mi ne treba da pljujemo po Zuki, Lazareviću, Bjekoviću, a to radimo. Isto tako svakoga ko pokaže nepoštovanje prem dresu i grbu izviždati, pa nek se j**e.
A što se tiče rukometa, NS nikada nije imao afinitet ka rukometu, a kada su otišli na Slanu baru to je samo pogoršalo. Pa ja taj sport volim, a na prste mogu izbrojati koliko sam se puta iscimao da odem da pogledam utakmicu.
- Uvek sa tobom
Срећан рођендан председнику и да нас почасти данас са пар појачања 

Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
- slanobarac
Pobednički post.Uvek sa tobom wrote: ↑Wed Jan 24, 2024 9:50 am Срећан рођендан председнику и да нас почасти данас са пар појачања![]()
Ne može bolje.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
slanobarac wrote: ↑Wed Jan 24, 2024 1:21 pmPobednički post.Uvek sa tobom wrote: ↑Wed Jan 24, 2024 9:50 am Срећан рођендан председнику и да нас почасти данас са пар појачања![]()
Ne može bolje.
Hahahahaah samo ne znamo na kog predsednika misli. Da li Zbikija ili onog drugog

Come on you Reds!
- Uvek sa tobom
Председнику Збикију је рођус данас
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
УПРАВА НАПОЉЕ !