Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
hvylarn

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by hvylarn »

Mislim pored svih okolnosti dok je Zbiljić tu, teško da će pristupiti Lalatu. Jasno mi je da je bilo mnogih situacija gde je izjavio pa prekršio ali mi u ovoj situaciji deluje da nema želju da obnavlja saradnju sa Lalatom zbog predašnjeg iskustva.
Milan

Post by Milan »

hvylarn wrote: Wed Feb 14, 2024 1:52 pm Mislim pored svih okolnosti dok je Zbiljić tu, teško da će pristupiti Lalatu. Jasno mi je da je bilo mnogih situacija gde je izjavio pa prekršio ali mi u ovoj situaciji deluje da nema želju da obnavlja saradnju sa Lalatom zbog predašnjeg iskustva.

To bi ujedno bila jedna od retkih pozitivnih stvari. Mislim na to da se ne dovede Lalat, da ne bude zabune...
POŠTO OBRAZ ???!!!
hvylarn

Post by hvylarn »

https://meridiansport.rs/fudbal/nenad-l ... -partizan/

Već kad ga spominjemo.
Dugo se u fudbalskim krugovima pričalo o potencijalnom povratku Lalatovića na klupu Vojvodine. Saga je završena dolaskom Božidara Bandovića u redove Stare dame, a “Lala” je potvrdio glasine.

“Ne želim da lažem – bilo je kontakta sa Vojvodinom. Nisam tada želeo da pričam na tu temu, jer 70 odsto uprave je bilo za mene, a 30 odsto nije. Nisam hteo da idem tamo ako me svi ne žele, ako je makar jedan protiv – ne idem. Tako sam odlučio. Ja sam trener koji ima najviše pobeda sa Vojvodinom u istoriji kluba, trener sa kojim je uvek igrano na evropskoj sceni. Smatram da tim ljudima treba da bude čast da se vratim u Novi Sad i da navijači to priželjkuju, ali objasnio sam zašto do toga nije došlo. Vojvodini želim sve najbolje i siguran sam da ću se jednog dana opet vratiti tamo i ponovo osvojiti trofej sa klubom. Sada sam fokusiran samo na Spartak i daću svoj maksimum da ostvarimo zacrtane ciljeve”.
Turija

Post by Turija »

Vosi treba trener koji ce unaprediti igru i igrace.

Citamo sada sta je Topic rekao, tj. sa koliko je ,,falinki" tehnicko taktickih dosao u prosecnog prvoligasa Portugalije. Evo i Milosevic ,,mora" iz Stutgarta na pozajmicu. I ostali iz te generacije U17, gde su - tu su ( Bukinac, Kovacev), nema vidnog napretka.

Lalatovic je svoj trenerski maksimum dostigao i ne verujem da moze ponuditi nesto novo i vise.
Nasi treneri kasne za Evropom deceniju-dve. Prerspavali su mnoge godine. Delom je kriv i sistem, ali i nedostatak volje za licnim usavrsavanjem i pracenjem savremenih trendova. No, najmanji problem je, da je samo fudbalska struka protracila vreme.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Turija wrote: Wed Feb 14, 2024 5:27 pm Vosi treba trener koji ce unaprediti igru i igrace.

Citamo sada sta je Topic rekao, tj. sa koliko je ,,falinki" tehnicko taktickih dosao u prosecnog prvoligasa Portugalije. Evo i Milosevic ,,mora" iz Stutgarta na pozajmicu. I ostali iz te generacije U17, gde su - tu su ( Bukinac, Kovacev), nema vidnog napretka.

Lalatovic je svoj trenerski maksimum dostigao i ne verujem da moze ponuditi nesto novo i vise.
Nasi treneri kasne za Evropom deceniju-dve. Prerspavali su mnoge godine. Delom je kriv i sistem, ali i nedostatak volje za licnim usavrsavanjem i pracenjem savremenih trendova. No, najmanji problem je, da je samo fudbalska struka protracila vreme.
А ми доводимо тренера са Тајланда...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Nije u pitanju pojedinac vec sistem. Ovde ni kvalitetan trener nista ne bi uradio. Kada kazem sistem ne mislim na drzavu, blizance, vec na nas klub i sistem unutar kluba. Trebaju nam ljudi koji ce voleti posao koji rade i klub u kom rade. Dok se ne postavi ta osnova, menjacemo trenere non stop
Image
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Turija wrote: Wed Feb 14, 2024 5:27 pm Vosi treba trener koji ce unaprediti igru i igrace.

Савић је слободан џаст сејинг :dance2:
Дати му уговор на 3 године и удри.
slanobarac

Post by slanobarac »

Voja wrote: Wed Feb 14, 2024 6:22 pm Nije u pitanju pojedinac vec sistem. Ovde ni kvalitetan trener nista ne bi uradio. Kada kazem sistem ne mislim na drzavu, blizance, vec na nas klub i sistem unutar kluba. Trebaju nam ljudi koji ce voleti posao koji rade i klub u kom rade. Dok se ne postavi ta osnova, menjacemo trenere non stop
Slažem se sa tobom da treba uvesti red(sistem) najpre u svojoj kući. Međutim, poznato je da se treneri menjaju isključivo zbog lošeg rezultata a manje zbog loše igre. I tu dolazimo do ključne stvari da u ovakvom državnom, fss sistemu, je nemoguće napraviti rezultat koji bi bio zadovoljavajući za naš klub. Po meni to nije čak ni treće mesto i evropske utakmice. Može i to ali moramo ubosti i neki trofej ili bar biti konkurenti za to. Idealan scenario bi bio da mi kao klub uspostavimo sistem i tako spremno dočekamo (ako ih i bude?) neke nove vetrove. Ili da nestanemo.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Ajd jos nesto u odbranu trenera (ne sadasnjeg nego svih :mrgreen: ). Koliko je nasih igraca napravilo preko karijeru, a da kod nas nisu bili prvotimci i da su bili zapostavljeni, na klupi i sl.? Bas me zanima. Znaci ipak da se u klubu dobro radi i da mi ovde cesto preterujemo kada kukako zasto je ovaj ili onaj na klupi
Image
Turija

Post by Turija »

Vojo, gledas jednostrano. Ne moze igrac napraviti zavidnu ino karijeru, ako ima neadekvatne treninge i utakmice, a ostane bez podrske kluba i sportske srece. Sve je to u ,,paketu".
Pitanje za tebe ( posto kazes da su treneri dobro radili i da su procene bile dobre).
Koliko je nasih igraca napravilo dobre ino karijere, posle odlaska Kacara, Radoje, Medojevica, brace Milinkovic Savic, i koliko je godina proslo od tog datuma?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote: Thu Feb 15, 2024 12:43 pm Vojo, gledas jednostrano. Ne moze igrac napraviti zavidnu ino karijeru, ako ima neadekvatne treninge i utakmice, a ostane bez podrske kluba i sportske srece. Sve je to u ,,paketu".
Pitanje za tebe ( posto kazes da su treneri dobro radili i da su procene bile dobre).
Koliko je nasih igraca napravilo dobre ino karijere, posle odlaska Kacara, Radoje, Medojevica, brace Milinkovic Savic, i koliko je godina proslo od tog datuma?
Ne bih da se baziram na rad, vec na odabir prvotimaca. A ne verujem da je lakse napraviti karijeru iz druge lige nego sa Vosine klupe
Image
Turija

Post by Turija »

Hajde, npr. za odabir. Trenutno mi je najbolji primer Neskovic.
Zasto Neskovic bolje igra u Vozdovcu, nego u Vosi?
Mozes reci da je zbog toga sto je godinu dve stariji ( sto moze da bude), ali kljucan faktor je trener i tacna procena i podrska kluba.

Mi ne mozemo da napravimo ,proizvod" ( gadno receno, ali ne mogu da nadjem bolju rec). I Topic nam je otisao kao ,,poluproizvod" ( izvinjavam se Topicu na nazivu, ali da bi bilo u relaciji).
Last edited by Turija on Thu Feb 15, 2024 1:31 pm, edited 1 time in total.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote: Thu Feb 15, 2024 1:09 pm Hajde, npr. za odabir. Trenutno mi je najbolji primer Neskovic.
Zasto Neskovic bolje igra u Vozdovcu, nego u Vosi?
Mozes reci da zbog toga sto je godinu dve stariji ( sto moze da bude), ali kljucan faktor je trener i tacna procena i podrska kluba.

Mi ne mozemo da napravimo ,proizvod" ( gadno receno, ali ne mogu da nadjem bolju rec). I Topic mam je otisao kao ,,poluproizvod" ( izvinjavam se Topicu na nazivu, ali da bi bilo u relaciji).
Neskovic nije otisao kao igrac sa klupe, i Neskovic ne igra nista posebno u Vozdovcu.
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

@Turija, odavde retko ko odlazi u ozbiljne klubove i lige kao ''proizvod'', jer smo mi trziste ''sirovina''. Nemamo ni struku, ni znanje, a vecina ni infrastrukturu (na nivou lige) da od te ''sirovine'' (talenta) napravimo ''proizvod'' (igraca).

Kad se sve to uzme u obzir, ja se manje-vise slazem sa Vojom, jer zaista nema preterano puno igraca koji nakon skartiranja iz Vose uzmu i naprave neke zaje*ane ino karijere, a i ti koji to urade, uglavnom su samo oni igraci koji mozda malo kasnije procvetaju, a mi u datom trenutku prosto nismo imali strpljenja za njih.

Prvi koji pada na pamet je Meri, a ni to cak nije neki primer, jer bi i slepac video da je Meri oteran iz Vose bez sanse samo i iskljucivo jer nije bio podoban u smislu odabira agenta, i doveden je zbog pritiska navijaca. Dakle, ni tu nije bilo lose procene struke.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Luka Gojković iz Javora je za dve klase bolji u svim fudbalskim segmentima od Zukića. A ovaj skupio 100+ nastupa za Vojvodinu. Plačite oči moje ali ovo je istina. Da nema Vojvodine pa da preskaču razrede i uzimaju lepe novce mnogi bi završili i ostali u Srpskoj ligi.

Jedan je prošao sito i rešeto od Srpske pa do Super lige a drugi imao sigurnost u Vojvodini. I ovde nije reč samo o Zukiću već i o 95% naših super-talenata.
Post Reply