O vrednosti nečije umetničke kreacije ozbiljno raspravljati može neko ko je kompetentan u tom pogledu a ja sebe ne smatram takvim pa ne bih to ni činio. Lično, meni se scenski prikaz pojedinih momenata iz naše istorije dopao, takođe i kompletna scenografija, glumci, pesme koje su to pratile, efekti upotrebe led ekrana i drugog su po meni bili sasvim ok. Dopuštam da se nekom to nije dopalo i da je zamišljao nekakvu drugačiju koncepciju, ali po mom sudu ovo je bilo sve s merom, primereno mestu na kojem se odvijalo i odgovarajuće u odnosu na povod. Lično sam zadovoljan, nije bilo neke vašarske atmosfere i sličnih stvari, ali ni patetike u koju često ovakve predstave mogu skliznuti.
Najslabija tačka za mene u bili govori, bilo ih je previše i predugo su trajali (pri čemu je istini za volju Zbiljićev govor bio najkraći i najmanje zamoran) a da suštinski ništa posebno nije rečeno, nego su ova dvojica iskoristili priliku i za uvijenu političku promociju čemu tamo nikako nije bilo mesto. To je minus, a ostalo je po meni bilo sasvim zadovoljavajuće.
Otprilike to su u najkraćem moji ustisci od sinoć, pri čemu je jako važno da je do proslave uopšte došlo jer na žalost za stogodišnjicu nismo imali baš ništa (osim onog koncerta koji su organizovali navijači a ne klub) i zato je za mene ovo napredak.
Koncert Big benda realno nije nešto što privlači mnogo ljudi, bez obzira na njihov kvalitet, ali pitanje je ko bi bio adekvatan za ovaj povod i posebno prostor ispred SNP-a? Rok koncert nije baš prikladan za to mesto, bilo kakvi narodnjaci naravno još manje i nadam se da tako nešto nikom nije ni padalo na pamet i onda je izbor prilično sužen. Jedino ako je neko priželjkivao "našeg" Baneta i Garavi sokak
I samo da dodam da je za mene možda i najjači utisak bilo prisustvo velikog broja naših bivših igrača, među kojima sam se posebno prijatno iznenadio kad sam video Marasa i Zovka