RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУ­КО­МЕ­ТАШ ФРАН МИ­ЛЕ­ТА О АДАП­ТА­ЦИ­ЈИ НА НО­ВО­САД­СКИ КЛУБ: Бр­зо учим и укла­пам се

Image

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не од­и­гра­ли су тур­нир у Но­вом Ме­сту, на ко­јем су на­сту­пи­ли у ком­би­но­ва­ном са­ста­ву. За­вр­ши­ли су га као тре­ће­пла­си­ра­ни тим, а у бор­би за тре­ће ме­сто, че­та тре­не­ра Бо­ри­са Ро­је­ви­ћа би­ла је бо­ља од аустриј­ског Вер­ла­ха с 28:27.
Тур­нир у Сло­ве­ни­ји био је од­лич­на при­ли­ка да у цр­ве­но-бе­лом дре­су за­и­гра­ју ле­то­шња по­ја­ча­ња. За наш лист го­во­рио је је­дан од ше­сто­ри­це но­вај­ли­ја, де­сно кри­ло Фран Ми­ле­та, ко­ји је ис­та­као да је за­до­во­љан при­пре­ма­ма и да се укло­пио у еки­пу.

Пр­ви ути­сци су за­и­ста сјај­ни. Сви у клу­бу су про­фе­си­о­нал­ци и по­мо­гли су ми да се осе­ћам до­бро од пр­вог да­на. Ни­је ми би­ло ла­ко на по­чет­ку при­пре­ма, ра­ди­ли смо мно­го на кон­ди­ци­ји и фи­зич­кој спре­ми, а ско­ро смо по­че­ли да ве­жба­мо и с лоп­том. Од­и­гра­ли смо о тур­нир у Сло­ве­ни­ји, ко­ји нам је био пр­ва озбиљ­ни­ја про­ве­ра пред иза­зо­ве ко­ји нас оче­ку­ју у сеп­тем­бру. Ва­жно је да се што бо­ље упо­зна­мо и уигра­мо, ка­ко би све би­ло спрем­но за пр­вен­ство, Су­пер­куп, а за­тим и Ли­гу Евро­пе - ре­као је Ми­ле­та.

Ка­да је реч о си­сте­му ра­да тре­не­ра Ро­је­ви­ћа, ре­као је да се бр­зо на­ви­ка­ва на но­ве усло­ве.

Од­лич­но је за но­вај­ли­је што је око­сни­ца ти­ма оста­ла и мно­го нам по­ма­жу да се адап­ти­ра­мо на си­стем и да схва­ти­мо за­ми­сли струч­ног шта­ба. Сва­ким да­ном је то на све ви­шем ни­воу, схва­та­мо шта тре­нер тра­жи од нас, као и то ка­ко да при­сту­па­мо тре­нин­зи­ма и утак­ми­ца­ма. За са­да сам и ви­ше не­го за­до­во­љан и си­гу­ран сам да сам на­пра­вио до­бар по­тез до­ла­ском у Но­ви Сад - по­ру­чио је Фран Ми­ле­та.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Отказан Свесрпски куп, Европа под знаком питања

У најкраћем року биће сазвана Скупштина Клуба (од које смо добили безрезервну подршку пре десетак дана), на којој ћемо разговарати о овом питању и затражити најбоља решења за наш Клуб - наводе из Борца
Борац се огласио саопштењем:

“Поштовани становници Бањалуке, спортска јавности Републике Српске, Босне и Херцеговине и региона, желимо вас обавестити, да смо принуђени отказати све најављене пријатељске турнире сениорског погона нашег клуба, као и турнир Свесрпског купа који треба бити одигран у Бањој Луци 12. и 13. септембра ове године.

У наредним данима размотрићемо наше наступе у европским такмичењима и Премијер лиги Босне и Херцеговине. Сигурно остајемо посвећени раду и такмичењу у лигама Републике Српске, као и свим омладинским селекцијама, у знак отпора онима који неосновано лажу о нашем клубу и настоје га, разним притисцима, ослабити или чак угасити, а све то због спора у вези са простором на адреси Српска улица бр. 4.

Поносно истичемо да смо обезбедили доказе и сведоке који се не могу "побити" и пресуда мора ићи у нашу корист, али баш од тог тренутка крећу проблеми за наш клуб, јер је гашење Клуба једини начин да дођу до наше имовине.

Ми као бивши европски шампион, вишеструки првак Републике Српске и Босне и Херцеговине, вишеструки првак и освајач Купа Југославије, Републике Српске и Босне и Херцеговине, понос нашег града, Републике Српске и региона, Клуб који послује са својом првом регистрацијом од 1950. године, остављени смо сами да се боримо са криминалном хоботницом.

У протекле две године, суочили смо се с огромним изазовима, претњама, тужбама, губивши не само снагу, време и енергију, већ и преко 100.000 КМ због поменутог спора.

У најкраћем року биће сазвана Скупштина Клуба (од које смо добили безрезервну подршку пре десетак дана), на којој ћемо разговарати о овом питању и затражити најбоља решења за наш Клуб.

Хвала на разумевању и подршци.”
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

После девет месеци паузе, Милан Милић поново се прикључио тренинзима. :cheers:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Какав је то Куп без Борца?

Image

Маринко Умичевић, председник РС Републике Српске верује да ће се пронаћи решење за Бањалучане.
Борац је пре неколико дана саопштењем одустао од учешћа на традиционалном Свесрпском купу који ће се одржати 12. и 13. септембра у Спортској дворани „Борик“, а чији би технички организатор требало да буде.

Потом се огласио и Рукометни савез Републике Српске не доводећи у питање одржавање Купа „са или без Борца“, а онда је одржан и састанак представника Савеза и клуба. Борац се још увек није, званично, предомислио, али први човек Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић је оптимистичан.

Какав је то Свесрпски куп без Борца? И даље се надам да ће се Борац такмичити и да ћемо превазићи проблеме. Имао сам позиве из Србије од пријатеља који су ме питали о чему се ради, али сам рекао да постоје одређени проблеми, ништа не кријемо, али и да ћемо их превазићи. Увек сам био оптимиста, тако је и сад – рекао је Умичевић.

Први човек рукомета у Републици Српској је додао:

Велика је ствар што је покровитељ Свесрпског купа председник Републике Српске Милорад Додик, који је на рачун Савеза већ уплатио 150 хиљада марака. Желим најискреније да му се захвалим и сигурно је да без њега не бисмо могли да организујемо овај спектакл на којем очекујемо да коначно победи неко од наших тимова!

Организатор Свесрпског купа у Бањалуци је Рукометни савез Републике Српске, док су технички организатори РК Борац и ЖРК Борац.

Љубитељи рукомета у Бањалуци и Републици Српској имаће прилику да уживају у квалитетним и занимљивим утакмицама. До сада су у конкуренцији рукометаша трофеј једино освајали играчи новосадске Војводине, а код играчица двапут Јагодина и једном Железничар из Инђије. Надам се ће овог пута неко од тимова из Републике Српске успети да дође до победничког пехара. Сигуран сам да ће и трибине дворане „Борик“ бити испуњене и да ће се све утакмице играти у сјајном амбијенту. Улаз у дворану оба такмичарска дана биће слободан – истакао је Маринко Умичевић.

ВОЈВОДИНА И партизан ЗА СУПЕР КУП СРБИЈЕ

Познати су сви термини утакмица Свесрпског купа у обе конкуренције.

Први полуфинални сусрет код мушкараца је 12. септембра, а снаге ће одмерити Борац и добојска Слоге од 17.45 часова. Након њих на паркет ће изаћи рукометаши Војводине и партизана (20.15 часова) и овај дуел биће уједно и Супер куп Србије.
Дан касније, 13. септембра, од 17.45 часова биће одиграно финале Свесрпског купа за рукометашице у којем ће се састати Борац и црвена звезда. Од 20.15 часова је предвиђено мушко финале.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

У СУ­СРЕТ 8. СВЕ­СРП­СКОМ КУ­ПУ У РУ­КО­МЕ­ТУ: Ба­ња­лу­ка спре­ма спек­такл

Бли­жи се одр­жа­ва­ње 8. Све­срп­ског ру­ко­мет­ног ку­па у Ба­ња­лу­ци, а са­да су по­зна­ти сви де­та­љи овог спек­та­кла. Пр­ву по­лу­фи­нал­ну утак­ми­цу, 12. сеп­тем­бра, игра­ће ру­ко­ме­та­ши Бор­ца м:тел-а и Сло­ге од 17.45 ча­со­ва. По­сле њих (20.15), на пар­кет ха­ле „Бо­рик” иза­ћи ће ру­ко­ме­та­ши но­во­сад­ске Вој­во­ди­не и бе­о­град­ског пар­ти­за­на, а овај ду­ел ће се ра­чу­на­ти и као Су­пер­куп Ср­би­је.
Дан ка­сни­је, 13. сеп­тем­бра, од 17.45 ча­со­ва игра се фи­на­ле Све­срп­ског ку­па у кон­ку­рен­ци­ји да­ма из­ме­ђу Бор­ца (Ба­ња­лу­ка) и цр­ве­не зве­зде (Бе­о­град), а по­че­так му­шког фи­на­ла за­ка­зан је за 20.15 ча­со­ва. Све утак­ми­це ди­рект­но ће да пре­но­си Ра­дио-те­ле­ви­зи­ја Ре­пу­бли­ке Срп­ске.

Не­ма сум­ње да ће љу­би­те­љи ру­ко­ме­та у Ба­ња­лу­ци и Ре­пу­бли­ци Срп­ској има­ти при­ли­ку да ужи­ва­ју у ква­ли­тет­ним утак­ми­ца­ма. Код ру­ко­ме­та­ша до­сад су тро­феј је­ди­но осва­ја­ли игра­чи Вој­во­ди­не, а код ру­ко­ме­та­ши­ца два пу­та Ја­го­ди­на и јед­ном Же­ле­зни­чар из Ин­ђи­је. На­дам се да ће овог пу­та не­ко од на­ших ти­мо­ва до­ђи до же­ље­ног пе­ха­ра, а си­гу­ран сам да ће има­ти и по­др­шку са три­би­на, уз на­по­ме­ну да је улаз бес­пла­тан - ре­као је, на­ја­вљу­ју­ћи Све­срп­ски куп за "Глас Срп­ске", пред­сед­ник Ру­ко­мет­ног са­ве­за РС, Ма­рин­ко Уми­че­вић.

Пр­ви чо­век са­ве­за ве­ру­је да ће Бо­рац игра­ти Све­срп­ски куп, ко­ји се одр­жа­ва под по­кро­ви­тељ­ством пред­сед­ни­ка РС Ми­ло­ра­да До­ди­ка.

На­дам се и да­ље да ће игра­ти, јер ка­кав је то Све­срп­ски куп без Бор­ца. Зва­ли су ме љу­ди из Ср­би­је да пи­та­ју о че­му се ра­ди, ре­као сам да има­мо про­бле­ма и да их не кри­је­мо, али да ће се то ре­ши­ти, јер сам оп­ти­ми­ста. Ве­ли­ка ствар је то што је по­кро­ви­тељ, пред­сед­ник Ми­ло­рад До­дик, на ра­чун са­ве­за већ упла­тио 150.000 ма­ра­ка. Ко­ри­стим при­ли­ку да му нај­и­скре­ни­је за­хва­лим и си­гур­но је то да без ње­га не би­смо мо­гли да ор­га­ни­зу­је­мо овај ру­ко­мет­ни спек­такл - на­гла­сио је Уми­че­вић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Војводина спаринговала са афричким шампионом, победа, па пораз на Сланој бари

Image

Новосађани у првом мечу славили против Ал Ахлија са 28:25, а онда поклекли од истог ривала – 27:31
Српски шампион Војводина имаће деби ове сезоне 12. септембра у Бањалуци против партизана у Суперкупу Србије. После турнира у Словенији, где су Лале биле треће у комбинованом саставу, чета Бориса Ројевића је одиграла два припремна меча са афричким шампионом Ал Ахлијем.

За великана из Каира је до скоро играло велико летошње појачање Новосађана, лево крило Ахмед Сеса. Прошле сезоне је на кормилу тима био Шпанац Давид Давис, сада стратег Динама из Букурешта, а наследио га је доскорашњи тренер европског вицешампиона, Данац Стефан Мадсен.
У првом мечу на Сланој бари, Воша је славила са 28:25, док је у другом дуелу у Новом Саду Ал Ахли био бољи – 31:27.

Војводина је довела за наредну сезону шесторицу појачања, то су повратник у црвено-бели табор после четири и по године паузе због повреде и сезоне и по у Металопластици, Милан Јовановић, бразилски средњи бек Жоао Педро да Силва (ЋСМ Букурешт), хрватско десно крило Фран Милета (Винхорст), словеначки пивотмен Миха Кавчић (Олимпијакос) и још један кружни нападач, бронзани српски јуниор из Португалије 2022. године, Бранко Предовић (Горење Велење). Највеће појачање Лала требало би да буде египатско лево крило Ахмед Сеса које је стигло из афричког шампиона Ал Алхлија и кога је повреда спречила да игра на Олимпијским играма овог лета.

Радује у једанаестроструког узастопном шампиону Србије повратак у тренажни процес репрезентативца Србије, средњег бека Стефана Додића који је прошле сезоне играо само један меч у црвено-белом дресу. Почео је да тренира и леворуки Милан Милић, али десног бека неће сигурно бити на старту сезоне после опоравка од тешке операције лигамента колена и паузе од девет месеци.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ АНДРИЈА СТАНКОВ ПРЕДВОДИО СРБИЈУ ДО ШЕСТОГ МЕСТА У ЕВРОПИ: Желим игром да се наметнем Ројевићу

Image

На минулом кадетском рукометном првенству Европе Србија се представила са веома јаком екипом и побрала симпатије заљубљеника у овај спорт. Истина, изабраници селектора Дарка Тривковића завршили су „тек" као шести, али су противници добро упамтили „орлиће". Генерацију која тек треба да заблиста, као капитен предводио је пивот Војводине Андрија Станков.
По повратку у Србију на заслужен одмор, Станков је рекао да му је жао што екипа није могла да стигне до бољег пласмана. Подсетимо, Србија је била убедљива у прелиминарној фази, а потом је, поразом од Немачке у главној рунди, остале без шансе за полуфинале.

Убеђен сам да смо достојно бранили боје наше земље - истакао је Станков. - Изгарали смо на терену, борили се, али није нам се дало. Остаје жал што у овом саставу нисмо стигли до полуфинала и борбе за медаљу. Можемо да будемо задовљни приказаном игром. Одлично смо се слагали на терену и на тренутке смо били врхунски. Сигуран сам да је паду форме у главној рунди кумовао и умор, али то није изговор. Ово нам је подстрек да наставимо с радом и да се на наредном турниру окитимо медаљом.

Играма у Војводини, Славији и репрезентацији, овај младић стекао је статус лидера кадетске селекције и, како је признао, осећај је феноменалан.

Велика ми је част и обавеза то што сам капитен овој групи момака. Имамо све карактеристике породице, држимо се заједно, помажемо једни другима и, исто тако, много очекујемо једни од других. Поверена ми је одговорност да будем капитен и сматрам да сам се добро носио с тим. Имао сам прилике да прошле сезоне редовно радим с првим тимом Војводине и много тога сам научио од мајстора рукомета, какве шампион Србије има.

Након недељу дана одмора, Андрију Станкова очекује повратак у први тим Воше, где ће се прикључити припремама. Требало би, као што је то и најављивано, да има значајну улогу у сениорском тиму, након што су екипу напустила сва три пивота од прошле сезоне: Лука Роган (Лајпциг), Живан Пешић (Охрид) и Немања Ратковић (партизан).

Колико год је првенство било исцрпљујуће, једва сам чекао да се прикључим првом тиму. Клуб ми је изашао у сусрет и пружио прилику да се опоравим након Европског првенства. Очекују нас напорне припреме и још напорнија сезона. поново се боримо на више фронтова, а моја жеља је да се наметнем тренеру Ројевићу и да имам већу минутажу него лане - закључио је бисер и пивот Новосађана.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШ ВОШЕ ЂОРЂЕ ДРАШКО, НАЈБОЉИ ЛЕВИ БЕК КАДЕТСКОГ ЕП : Наставићу у истом ритму и у црвено-белом

Рукометни клуб Војводина је незаустављива сила у домаћем првенству, а, поред квалитетних интернационалаца и сјајних домаћих играча, красе га и прави бисери српског спорта.

У првом реду, ту су Андрија Станков, капитен кадетске репрезентације, као и Ђорђе, најмлађи од браће Драшко, који је управо на минулом првенству Старог континента приказивао сјајне партије и био у најбољем тиму турнира.

Ђорђе није имао много времена за одмор и, после недељу дана паузе, поново је у тренажном процесу, сада у дресу Војводине. По повратку у Нови Сад, истакао је да је поносан на учинак с репрезентацијом.

Одиграли смо солидно на Европском првенству. Неки су то очекивали, неки баш и не, али сигуран сам да смо могли и до бољег резултата. Такмичење је било веома захтевно. Одиграли смо осам утакмица у 11 дана и умор је у одлучујућим утакмицама учинио своје. Талентована смо генерација и сви у селекцији, као и наши ривали, морају да буду свесни да нисмо рекли завршну реч - рекао је леви бек Новосађана.

Млади Драшко оставио је иза себе феноменално првенство, како на индивидуалном, тако и на екипном плану. Био је најбољи стрелац екипе и седми најбољи голгетер, са 63 постигнута поготка.

Свестан сам добрих партија које сам пружао, али за то нисам заслужан само ја. Ништа не бих могао без подршке с клупе, трибина и сјајне игре саиграча. Када играм за репрезентацију, све је тако једноставно: спреман сам да увек одиграм најбоље што могу и да осветлам образ породици, клубу и држави. За мене је репрезентација светиња.

Шампиона Србије у новој сезони очекује паклено тежак посао. Конкуренција у домаћој лиги веома је јака, а у групној фази Лиге Европе пред четом Бориса Ројевића биће славни Кил и Нексе из Нашица. Војводина је задржала окосницу тима, довела неколико проверених новајлија, а Ђорђе Драшко се, упркос конкуренцији, нада већој минутажи.

Имао сам недељу дана да се одморим од ЕП и затим сам се прикључио припремама Војводине. Стигао сам и да одиграм двомеч са Ал Ахлијем. Следи ми мркотпран рад, како бих се нашао међу 16 играча. Знам да имам квалитет, али морам да га упарим с добрим тренинзима и вољом за успехом. Имаћемо сјајан тим ове године и, без лажне скромности, проналазим се у њему - закључио је Вошин бисер Ђорђе Драшко.

Победа и пораз са Ал Ахлијем
Војводина је у у досадањем току припрема одиграла турнир у Новом Месту, на којем је уписала пораз против Тримо Требња (28:29), након пенал серије, а потом је, у борби за треће место, савладала аустријски Верлах са 28:27. Потом су на Сланој бари уследиле две озбиљније провере са Ал Ахлијем, а по победу су уписали и шампион Србије и првак Египта (28:25, 27:31). Интересантна је била чињеница да је у црвено-белом дресу играо Ахмед Сеса, који је доскорашње лево крило управо Ал Ахлија. Сеса је био у тиму Египта за Олимпијске игре, али га је повреда спречила да заигра на турниру.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ВОШИНА ЕВРОПСКА ЈЕСЕН КРЕЋЕ ИЗ НАШИЦА: Најпре Нексе, па спектакл са Килом

Рукометаши Војводине су другу годину заредом обезбедила директан пласман у Лигу Европе. У прошлој сезони су били надомак пласман у Топ 12, а сада су амбиције поново високе. Црвено-бели су направили добар тим и циљају макар пласман међу осам најбољих екипа другог по квалитету европског такмичења.
Први дуел игра се са Нексом у Нашицама 10. октобра, док се у другом колу очекује прави спектакл у Српској Атини када ће шампион Србије дочекати Кил. Постоје индиције да ће се тај дуел играти у Спенсу, али и даље није потврђена та информација. Потом следе два дуела са Шпанском Торелавегом, а затим нови дуел са Нексеом који ће бити веома важан у борби за Топ 16.

У последњем колу Новосађани гостују Килу у Немачкој.

Распоред

8. октобра: Нексе – Војводина
15. октобра: Војводина - Кил
22. октобра: Војводина – Торелавега
29. октобра: Торелавега – Војводина
19. новембра: Војводина – Нексе
26. новембра: Кил - Војводина
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Post Reply