Prvi tim

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Milan

Re: Prvi tim

Post by Milan »

Trojac u napadu bi trebalo da upotpuni Kejleb Zadi Seri, ali jasno je koliko su striktni taktički zahtevi Nenada Lalatovića, kada ni jednom od najboljih igrača lige nije zagarantovano mesto u prvih 11. Naime, omaleni dribler i temperamentni trener nisu uvek na istim talasnim dužinama, najpre zbog činjenice da internacionalac Obale Slonovače često zanemaruje odbrambene zadatke, koji su ključni kako bi Lalatovićeva zamisao bila efikasna. U postavci gde defanziva počinje presingom odmah po izgubljenoj lopti, ne može da postoji niti jedna slaba karika – inače sve pada u vodu. Vrlo je moguće da neće biti strpljenja za Serijevo nonšalatno vraćanje nakon izgubljene lopte.

:? :roll:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Lazo Bakmaz postao bolid...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Turija

Post by Turija »

Ovaj citat sa Mozzarta o Seriju van ekipe, bio bi u rangu kao kad bi Ljupko Petrovic 1988/89 izbacio Sestica iz tima. Ali, Ljupko je bio trener, pa mu je Sestic bio kljucni igrac za osvojenu Titulu.

No, sta se od ovog nabedjenog trenera moze ocekivati, osim mlataranja rukama, psovanja i vrtenja jednog te istog, kao na pokvarenoj gramofonskoj ploci.
Ovaj tim Vose ne moze, niti treba, da igra presing na protivnickoj polovini. To nijedna ekipa u domacoj ligi ne moze (eno, i Blagojevic ispovredjivao pola tima crnih).
Jasno je svakom, ko iole nesto zna o sportu. Nemamo igrace za takav profil igre, ni napred, ni nazad. A, ovaj se nameracio da naseg najboljeg i najefektivnijeg napadaca izbaci iz ekipe. Da li jedino on vodi ovaj tim, ili u klubu postoji i uprava i struka? Presing nije samo vijaj protivnicke igrace po terenu. Presing treba znati i namestiti, sinhronizovati i izdrzati.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Bez brige Lalatović kada bi izostavio Serija iz 11 sam sebi bi potpisao otkaz, ako je “preživeo” ono sa Dudićem sa Serijem ne bi.
ssnigd

Post by ssnigd »

Rabba wrote: Sun Jan 26, 2025 2:59 am Lazo Bakmaz postao bolid...
Sta se desava sa likovima, koji su delovali gotivno, da ovako bulazne.
Mi imamo bukvalno tri igraca sa kojima se mozemo poistovetiti. Meda kapiten, Korac i Seri.
Kako iko moze da izostavi Serija iz ekipe? Ne verujem u toliku ljudsku glupost, cak ni Lalata da je toliko retardiran.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Video sam se sa drugarom koji radi u omladinskoj reprezentaciji Srbije, radi kao skaut na Nemačkom tržištu (pronalazi naše klince koji imaju naših korena i pokušava da ih privoli da igraju za naše omladinske selekcije).

Kaže da mali Mladenović u Vojvodini po motoričkim sposobnostima i po broju pretrčanih kilometara na treniznima apsolutni lider u Vojvodini.
I da samu razliku pravi i na okupljanjima sa reprezentacijom.

Kaže čim malo ojača (sazri) praviće veliku razliku u našoj ligi.

On je inače navijač Vojvodine i ima kontakte sa samom porodicom Mladenovića od ranije, veruje da ako se kockice poslože da smo možda napravili i najveći transfer u poslednjih x godina sa dovođenjem Mladenovića.
Last edited by Deep Purple on Sun Jan 26, 2025 10:56 am, edited 1 time in total.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ne radi se ovde čak ni o poistovećivanju, već o uticaju na igru i rezultate. Ova ekipa bez Serija je barem 30% lošija. Nije se u skorije vreme pojavio igrač sa tolikim uticajem na igru. On je čovek nas prerastao, a ne mi njega, da bi bilo prostora za bilo kakve fudbalske vizije garija kojeg su oterali govnjivom motkom od svuda gde nije Superliga Srbije.
Turija

Post by Turija »

ssnigd wrote: Sun Jan 26, 2025 10:51 am
Rabba wrote: Sun Jan 26, 2025 2:59 am Lazo Bakmaz postao bolid...
Sta se desava sa likovima, koji su delovali gotivno, da ovako bulazne.
Mi imamo bukvalno tri igraca sa kojima se mozemo poistovetiti. Meda kapiten, Korac i Seri.
Kako iko moze da izostavi Serija iz ekipe? Ne verujem u toliku ljudsku glupost, cak ni Lalata da je toliko retardiran.
Sve tacno.
Ta trojka je okosnica Vose. Polako se namece Njegos i Baros na levom beku (u tandemu sa Serijem), kao i nasa dva golmana. To su igraci koji mogu, i bez ozbiljnije potpore ostalih, da iznesu utakmicu.

Medu je Lalatovic vec stavio na klupu i to u nepoznatoj ulozi u ekipi. Taman da i Kapitena unazadi i ponizi.
Medojevic mora biti u 11 i to na svojoj prirodnoj poziciji. Neka se Lalatovic ne zalece sa glupostima. Previse ih vec ima.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Milan

Post by Milan »

Turija wrote: Sun Jan 26, 2025 11:10 am

Medu je Lalatovic vec stavio na klupu i to u nepoznatoj ulozi u ekipi. Taman da i Kapitena unazadi i ponizi.
Medojevic mora biti u 11 i to na svojoj prirodnoj poziciji. Neka se Lalatovic ne zalece sa glupostima. Previse ih vec ima.

:!: :!: :!:
POŠTO OBRAZ ???!!!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Кад се то десило? Меда није почео три или четири утакмице од кад је овај тренер, против црвених, Јединства и у купу.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

CRD FCV wrote: Sun Jan 26, 2025 9:40 pm
Кад се то десило? Меда није почео три или четири утакмице од кад је овај тренер, против црвених, Јединства и у купу.
I ja razmišljam kada se to desilo, zapravo je Meda počeo da igra standardno kod Lalatovića?

Verovatno ne može svaku da počne zbog godina pa neku bude na klupi ali Medojević ima dosta veću minutažu kod Lalata nego kod Bandovića mada je Meda malo i sam bio kriv zbog toga zbog crvenog protiv Maribora ali opet meni je generalno takav utisak da ga Lalatović ceni.
Zato se verovatno i ne traži vezni, ako se ne varam El Maestro je pisao da je kada je tek stigao Lalatović njemu (ne mogu da se setim sad ko je bio želja ali ako se ne varam neki bivši igrač Borca i par superligaša) želja bila da se dovede pojačanje u veznom redu a onda kada je video da Meda može da se odustalo od toga.
Neko moje rezonovanje.

A to da odigra nekad na štoperu mi je skroz okej, naravno ne redovno i u kontinuitetu ali kao neka alternativa i opcija ne vidim problem u tome.
VošaNS

Post by VošaNS »

Ja isto imam utisak da će se Meda preseliti na klupu pre svega zbog formacije, ako u sredini budu Njegoš, Kokanović i UN mesta za Medojevića nema, a vidimo koliko Lalatović gura Uroša. Medojević je i ovo što je odigrao na pripremama igrao kao rezerva ili kao član druge ekipe u onom meču sa Ahmatom. Ako se to stvarno desi to je totalna budalaština.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

VošaNS wrote: Mon Jan 27, 2025 12:28 am Medojević je i ovo što je odigrao na pripremama igrao kao rezerva...
...i to najcesce na poziciji stopera.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Припреме не бих узимао као неки параметар при одређивању првих 11 јер смо не једном играли са једним бонусом.

Да додам, ако Траснфермаркт не греши, Меда има 97 наступа у нашем дресу и фали му 3 за јубилеј. Тренутни распоред каже да би то било у Панчеву. Можда би било згодно да не одигра једну пре тога како би јубилеј био на Карађорђу.

Може и да не прескочи па да му се уручи и дрес са бројем 101 против ИМТ-а, није ни то лоше свакако.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

CRD FCV wrote: Mon Jan 27, 2025 1:56 am Да додам, ако Траснфермаркт не греши, Меда има 97 наступа у нашем дресу и фали му 3 за јубилеј.
Po dostupnim informacijama, greši.

Ali ne mogu da pronađem za koliko. Možda arhiva ovde da odgovor. Meda ima minimum 100 utakmica za nas. Debitovao je još 2006/07 sezone u Apatinu, 07/08 nije igrao(bar ne u ligi), 08/09 ima barem dva nastupa. Obzirom da ta statistika ne postoji ni na transfermarktu ni na soccerwayu, moraću da ozbiljnije da potražim da bih potvrdio ovo.

EDIT: Nakon malo vršljanja po bespućima istorije interneta, Meda je debitovao u ligi u sezoni 06/07 u Apatinu, u sezoni 08/09 u ligi je odigrao 2 tekme(Borac Čačak kući, 26.10.2008, zamenio Tadića u 89. minutu i Banat kući, 1.11.2008, odigrao prvo poluvreme, zamenio ga Veseljko Trivunović). Tek od te sezone se pojavljuje detaljnija široko dostupna statistika za naš fudbal. Prošao sam i razne inkarnacije sajtova našeg FK-a i ne mogu da pronađem detalje za sezonu 2007/08 i recimo kup, mada bi se kup i dao iskopati.

Mene je malo sramota da klub nema evidenciju da je Medi prethodna tekma bila stota u našem dresu.
Post Reply