Kriminal u srpskom fudbalu

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Go west

Re: Kriminal u srpskom fudbalu

Post by Go west »

Rabba wrote: Fri Feb 14, 2025 2:44 pm Znam da je u pitanju član uprave partizana, ali jedna zanimljiva rečenica koja odlično opisuje stanje u klubovima, pa i našem.

tekst:
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... eno/504843

rečenica:
"Dva monitoringa smo prošli, to ljude ne zanima, a da to nismo uspeli, motkama bi nas isterali. Sad imamo licencu, koja je ogroman posao do kraja marta, finansijska forenzika kompletna, revizorska kuća... Ali nama to odgovara, da još jednom dođemo do tih cifara. Ko zna šta ćemo još tu da nađemo."

Suština i nešto na šta se često referenciram kad pričamo o dugovima klubova. Zato verujem da su cigani tu oko 150 miliona u crvenom, crni 75-100 a mi između 25 i 30. Upravo zbog te rečenice.
Meni je jako simpatično da se Rasim štreca zbog 2500 eura dnevne kamate poreskoj upravi, ko da će morati da je partizan ikad plati. :)
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Minja wrote: Sat Feb 15, 2025 1:58 pm Prva stvar koja mora da se uradi kada se stvore uslovi jeste kompletno raspustanje Skupstine kluba. Kakvi crni dozivotni navijaci skupstinari, kakvi bakraci. Vi ljudi nikoga ne predstavljate tamo.
:cheers:

I definisanje mehanizma na koji se nova skupstina bira tako da ima legitimitet u "bazi", ili ako se redefinisu vlasnicki odnosi da se zameni skupstinom akcionara pa ko koliko % kluba poseduje toliko glasova ima.

Onog momenta kad je skupstinu preuzeo Bato i pretvorio je u organ koji niko ne bira a koji samo blanko aminuje sve njegove odluke klub je stavljen na putanju kojoj je jedino moguce ishodiste ovo sto sada imamo, uzurpacija i totalni nedostatak kontrole. Ne kazem da je situacija pre toga bila sjajna, daleko bilo, ali ovo sto je napravljeno je recept za propast. Imas UO i predsednika ciji rad niko ne kontrolise i koji mogu da raspolazu klubom kao da je njihova privatna imovina pri cemu on to zapravo nije i oni ne snose nikakvu odgovornost pravnu ili finansijsku za lose postovanje. Plus transparentnost nula, niko pojma nema kakvo je zapravo finansijsko stanje pa kad jednoj garnituri dosadi zajebancija i odu pa je zameni druga mi u dan-dva od "nikad bolje, finansijski najstabilniji u regionu sve placamo na vreme" dodjemo do "racuni blokirani dugovi ogromni prethodna garnitura nam ostavila haos". Toliko puta smo culi istu pricu, barem da smisle nesto novo i originalno jedared...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

@ Minja
Sto se tice plusa, uopste, nisam optimista, a sto se tice minusa, mislim da Vosa moze da ga iznese?

Kako ce se svi klubovi izvuci iz svojih minusa, jednog dana, kad budu morali, ne znam? I, kako ce vratiti dugove, zavisi kome realno duguju, kad sve to bude, koliko-toliko, transparentno.
Oni koji imaju zalozenu neku vredniju imovinu, jos i mogu. Pa, da se krene, sve iz pocetka, na zdravoj osnovi.

Zato mene, odavno, zanima jedino teren. Jer, o ciframa ( transferi, plate, minusi, plusevi u poslovanju...) nema smisla pricati.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slanobarac

Post by slanobarac »

Kad dođe vreme ti klubovi će otići za 1€ kao i šećerane. Novi gazda će vratiti dug i to vidim kao jedno od rešenja.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Turija

Post by Turija »

slanobarac wrote: Sat Feb 15, 2025 4:26 pm Kad dođe vreme ti klubovi će otići za 1€ kao i šećerane. Novi gazda će vratiti dug i to vidim kao jedno od rešenja.
Kome trebaju ti klubovi bez navijaca, a da poslovanje bude transparentno?
Ovde se 80 godina medijski, i na svaki nacin, forsiraju samo 2 kluba, pa 90% ljudi navija za njih.

Lokalpatriotizam je zatrt, a fudbal los. Ko ce, onda u unutrasnjosti, doci da gleda utakmicu kluba iz svog grada, kad igraju dva tima za koje ne navija, a usput, se, jos unapred, znaju plasmani i rezultati?

Mogu doci na utakmicu, samo da izadju na vazduh, ako je lepo vreme i nema zagadjenja.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

Minja wrote: Sat Feb 15, 2025 7:20 pm
Turija wrote: Sat Feb 15, 2025 4:42 pm
slanobarac wrote: Sat Feb 15, 2025 4:26 pm Kad dođe vreme ti klubovi će otići za 1€ kao i šećerane. Novi gazda će vratiti dug i to vidim kao jedno od rešenja.
Ovde se 80 godina medijski, i na svaki nacin, forsiraju samo 2 kluba, pa 90% ljudi navija za njih.
Ako smem da korigujem. Ovo nije tacno. Ogroman broj ljudi navija iskljucivo za njihove pobede. Kada pobeda ne bude bilo, nece biti ni tih sto im je(su) zvezda i partizan vazniji od zivota. Kakva glupost. Vidimo kako to izgleda u politici. Kada su na vlasti, stranke ne mogu da nastancuju clanske karte kolika je navala "navijaca" tj novih clanova. Kada slete sa vlasti, ostane clanova taman za dva automobila i jedan kombi. Nece ni ovde biti drugacije.

Danas su u Krusevcu tribine bile skoro pa prazne. Uz ogradu da nisam video tu na kojoj je kamera. Sve ih je manje i manje. Na partizanovom ne znam da li je bilo par stotina ljudi, tako mi je delovalo. Ne racunam profesionalne navijace. Oni se ne racunaju.
@Minja
To je tacno, ali ja sam mislio na one koji se tako deklarisu, sve dok njihovi pobedjuju.
To je isto ono: glasacemo za vas, kad budete na vlasti.

Nisam danas gledao nijednu domacu utakmicu, a pogotovo ne te dve.To je kad dodjes u fazu da te, ni kod kuce, u tv prenosu ne zanima nas fudbal.

Vosa, jos uvek, ima to zdravo jezgro, koje postoji kod kuce, ali je ne prihvata takvu, kakva je ona poodavno.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Minja wrote: Sat Feb 15, 2025 7:20 pm Ovde se 80 godina medijski, i na svaki nacin, forsiraju samo 2 kluba, pa 90% ljudi navija za njih.
Ako su me ovi protesti icemu naucili, onda je to da u danasnje vreme javno menjenje koriguje mnogo brze nego sto smo mislili. Malo ko od nas je zaista mislio, poucen prethodnim iskustvima, da ce se protesti nastaviti posle praznika, a oni ne da su se nastavili, vec su studenti pobrali simpatije cele normalne Srbije. Danas malo ko moze bilo sta da im zameri, a setimo se svih mogucih opaski prethodnih godina, kako su apoliticni, kako ih nista ne zanima, kako su konformisti, itd. Percepcija okrenuta za 180 stepeni, decenijski imidz promenjen u samo par meseci.

Tako i ovde mislim da bi jedna ili dve sezone u potpunosti srusili taj mit, iz prostog razloga jer se privatizacija nece desiti bez uredjenijeg drustva, a uredjenije drustvo samo po sebi nosi zdraviju medijsku predstavu. I sad zamisli sezonu ili dve, gde Kragujevac, Nis, Novi Sad i Subotica postaju gradovi ciji fudbalski klubovi beleze dobre rezultate, sa infrastrukturom koja se ne raspada, u ligi koja nije podredjena interesima dva kluba. Potpuno druga prica. Isto se moze desiti i na samoj teritoriji Beograda, pa svi ti cigani i grobari, ciji su roditelji navijali za neku OFKu ili Zemun, odu da pogledaju tim koji ''donose iz kuce''.
limanfkv

Post by limanfkv »

Jedan tim koji ima 26 pobeda i 2 nesresene u 28 kola i koji je u poslednjem kolu dao gol u 117. minutu utakmice koja je produzena 10 nije zadovoljan sudjenjem u ligi.
0.0625
denialalner

Post by denialalner »

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... j-publici/

"Milojević: Hvala divnoj publici! Lepa poseta u hladnom danu"

Oni zive u svom svetu, Ćaćilendu....

Jure rekord FK Pjongjanga, jure 101 posto pobeda...
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Delije danas svojim saopštenjem rekli da su uvek uz narod, sem kad to nisu, a to je eto gle slučaja baš sad :dance2:
Samo se plašim da se ovi naši ćaciji ne jave jer dovoljno nam je sramote.
Io odio Belgrado
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Red Marquis wrote: Mon Mar 17, 2025 8:43 pm Samo se plašim da se ovi naši ćaciji ne jave jer dovoljno nam je sramote.
Sumnjam, jer se ''nasi'' caci ne spominju u kontekstu cele grupe kao cigani, gde je sve sinonimno sa SNS. Sreca u nesreci.
Druga stvar, brojcano su u tom caci sistemu na nivou statisticke greske, te ih je kao takve mnogo lakse kontrolisati, jer je paznja na njima minimalna. Cela sportska Srbija u ovom kontekstu gleda ka onim go**ima, a oni, ako uopste ikad budu pokazali modikum integriteta, to ce najverovatnije opet biti kada on bude bio na ivici, pa njihov prelazak bude percipiran kao ''preloman''. Skupo prodaju svoju podrsku, ali nisu ni oni debili, kad vide da im je stadion zbog ovoga sve prazniji. Cede tu drenovinu dokle mogu, pa ce onda malo da budu oslobodioci. Klasicna jajarska prica, ali su nazalost potrebni. Ne zato sto navijacka podrska nesto znaci studentima i narodu, vec zato sto manjak podrske njemu zadaje znacajan udarac. Tu mu onda ostaju samo oni Dodikovi bolidi, a njih nema dovoljno.
Salvador

Post by Salvador »

Minja wrote: Tue Mar 18, 2025 2:11 pm Једини начин да будем на утакмици против ових, ни име нећу да им напишем, јесте да то траје пар минута па да изађем напоље, али то има смисла једино ако то исто ураде и сви остали навијачи Војводине.

Иначе, занимљив текст, мада већину ствари ми одавно наслућујемо.

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... uper-lige/

Kako saznajemo, jedan od diskutanata, predsednik superligaša, postavio je i konkretna pitanja: ko se nalazi na listi Super lige, koje su sudije pod kamatom i kako u isto vreme vode utakmice, ko od njih igra kladionicu i utiče na integritet takmičenja… Postavljana su i pitanja ko je zapošljavao pojedine sudije i njihove supruge…

Nije tajna da su pojedini arbitri odavno kompromitovani i da veze sa klubovima polako izlaze na videlo.

Problem je što poslednjih sezona pravda često ume da bude selektivna. Izbrisana je vremenom grupa pravičnih i čestitih momaka, a šansu ugrabili vidno kompromitovani i poročni arbitri. Kokezinu ekipu jurišnika, smenili su neki novi „ljudi u crnom“.

I nije teško bilo sakriti ko je po zadatku odrađivao prljave poslove na utakmicama elitnog ranga. Posla za državu odavno je bilo! Najnoviji eho samo je posledica zatvaranja očiju pred nadolazećim problemima.

Sad, kad se priča bliži kraju, sve podseća na onu, u fudbalu davno prisutnu, tražili ste gledajte! Još malo…
Mozda bi bilo dobro da se dogovorimo da svi navijači Vojvodine dođemo na prvih 15 minuta, otpevao par prigodnih pesama uzurpatoru i njegovoj družini, računajući i njegov klub, a i našu upravu i sve ćacije, pa izađemo u 15. minutu.
Iskreno za mene jedino tako ima poente doći.
Nadam se da se možemo dogovoriti?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ja za ovu priliku ponovo proglašavam bojkot za glasanje za igrača sezone kao i prošli put. Svejedno i da bude 5:0 za njih i 10:0 za nas ili bilo šta između ova utakmic ne postoji.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Кога све нема у овом нашем фудбалу

FOTO Novi ispad Gašićevog sina: Slavio sa svojim klubom, a predstavlja i FSS

https://nova.rs/sport/fudbal/vladan-gas ... avlje-fss/
Post Reply