Prvi tim

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Prvi tim

Post by gospodinFKV »

Voleo bih da ga vidim nazad, ali je decko u najboljim godinama i to bi zaista bio greh, pogotovo jer je vec par sezona unazad negde 2. ili 3. opcija. Ispasce na kraju da je samo kod nas bio standardan.
Neka brani jos 3-4 godine negde, pa makar to bilo i u Superligi, pa neka dodje nazad da bude mentor. :cheers:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ne bih ja imao ništa protiv da unovčimo i Gočmanca i Rosića. Emila na gol, imamo 5-6 rezervnih golmana(Puškić je treći golman, Toroman u Kabelu, Bogunović u Dubočici, Jakovljević prvi golman Hajduka iz Divoša, lidera srpske lige...), nebitno ko će sedeti na klupi. Ako treba rezerva, raspitati se za zdravlje Braća iz Odžaka. Bolje Rockova masno da plaćamo, nego recimo Vukana Savićevića.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Turija

Post by Turija »

@Rabba
Zasto bi prodavali Gocmanca?
Meni je on odlican mlad golman i bice sve bolji sa godinama. Za mene je Gocmanac No1 trenutno u Vosi. Potencijalni A reprezentativac..
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Milan

Post by Milan »

I meni se jako dopada Gočmanac. Deluje kao veliki potencijal, a mislim i da je materijal da zavoli Vošu...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Ne fali mu ništa, samo mislim da je Rockov bolji golman i dugoročno rešenje.

Postoji taj fenomen igranja u klubovima za koje navijaš, što se ogleda u primerima ciganskih igrača. Onaj Borjan je blago iznadprosečan golman, a kod cigana se pretvorio u faktor za ligu šampiona. To su Rockov i Vojvodina. Dovesti ga, obezbediti ga i obezbediti još jednog lidera u ekipi. Sa njime i Medom, lagano se vraća gen. Gočmanac će dečko i tako za sezonu, maks dve, napusti klub. Taman kad budemo kadri da nešto uradimo. Umesto toga, cementirati crtu, kad već imamo šansu.
Turija

Post by Turija »

@Rabba
Nemoj biti kao Zbiljic, da prodajes najbolje i najperspektivnije igrace Vojvodine.
Ono sto je bio Seri u napadu, to je Gocmanac bio u odbrani, tj. na golu Vose. Sto je Seri stvorio i valorizovao, Gocmanac je sacuvao.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Rabba wrote: Thu Mar 20, 2025 9:18 pm Ne fali mu ništa, samo mislim da je Rockov bolji golman i dugoročno rešenje.

Postoji taj fenomen igranja u klubovima za koje navijaš, što se ogleda u primerima ciganskih igrača. Onaj Borjan je blago iznadprosečan golman, a kod cigana se pretvorio u faktor za ligu šampiona. To su Rockov i Vojvodina. Dovesti ga, obezbediti ga i obezbediti još jednog lidera u ekipi. Sa njime i Medom, lagano se vraća gen. Gočmanac će dečko i tako za sezonu, maks dve, napusti klub. Taman kad budemo kadri da nešto uradimo. Umesto toga, cementirati crtu, kad već imamo šansu.
+1
Turija

Post by Turija »

Volim ja sto je Meda u Vosi, pa da bude i Rockov (ali na klup). Oni su prosli igracki zenit. Za rezultate treba i kvalitet. Ne moze samo emocija.

Ako pogledamo odbrane Gocmanca, videcemo koliko je bodova sacuvao. Gocmanac ima visinu, ima pojavu, ima gipkost i refleks, dobro postavljanje, rezon, smirenost i sigurnost. Sve sto kvalifikuje odlicnog golmana.

To sto je dosao od crnih, gde je bio jos kao jako mlad, ne znaci, skoro pa nista, ako ga Vojvodina afirmise. Sta vise, cini mi se da se momak ,,primio" na Vosu i Novi Sad.
Ako cemo da gledamo po toj liniji odakle je dosao kao junosa, pogledajmo samo koliko je junosa sa FCVB, kao ,,nasi", otislo u blizance.

PS
Postujem ja i Seju i Crnog i Barosa, ali Gocmanac je uz Serija bio nas kljucni igrac i najstandardniji sa visokim nivoom igre i forme.
Skoro bez oscilacije. Ako mu se zamera jedna malo slabija procena protiv Spartaka ( u rasulu cele ekipe), onda smo neobjektivni. Pa i najvecim svetskim golmanima mora da se desi poneka slabija intervencija.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Turija wrote: Thu Mar 20, 2025 10:17 pm Oni su prosli igracki zenit.
Rockov kao golman sa 30 prošao zenit? Teško, Turija, baš teško. Pre bi se moglo reći da tek ulazi u 5-6 najzrelijih gomanskih godina. Imamo priliku koja se dešava jednom po generaciji. Da imamo priliku da dovedemo opako kvalitetnog igrača, koji je naš i gde, kao šlag na tortu, postoji mogućnost da to bude dugotrajno rešenje. Uz dobru platu, narednih 10 godina bismo rešili pitanje golmana, čak i za potencijalne evropske avanture.

I, da, po mom skromnom mišljenju, Rockov je bio fantastičan golman dok je bio kod nas i bio je bolji golman nego što je sada Gočmanac.
Turija

Post by Turija »

Ne volim da kazem nijednu slabost Rockova, kao golmana, jer je nas i volim ga sto je takav. On treba ekipi kao i Medojevic, ali Rockov, posle prvog nastupa za Vosu, kad je bio sjajan, kasnije je stagnirao i gubio sigurnost. Vidi se i po daljoj karijeri.
Objektivno, sa 30 godina je prerano da bude drugi golman i bolje je da negde bude prvi. Vosa u rasulu i steta bi bila da se sada vrati ( pogledajmo situaciju i tretman Medojevica i Poletanovica i svih nasih povratnika poslednjih 5-10 godina).

Ja o nasim golmanima ( i igracima) na pozajmicama, nemam bas neko visoko misljenje i da su nam najbolja resenja u narednim godinama. Gocmanac, po svim karakteristika, mnogo odskace. Nisam cak u prethodnim postovima naveo i njegovu igru sa obe noge i sigurno ispucavanje, sto je danas jako bitno za golmana u savremenom fudbalu.
Milan

Post by Milan »

Rabba wrote: Fri Mar 21, 2025 1:09 am

I, da, po mom skromnom mišljenju, Rockov je bio fantastičan golman dok je bio kod nas i bio je bolji golman nego što je sada Gočmanac.

Uh. Rockov u drugom mandatu je bio poprilično kilav…
POŠTO OBRAZ ???!!!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Rabba, razumem emocije i slabost prema ljudinama koje nasa skola ume da izbaci, kojima pripada i Rockov, ali ne da nije bolji sad od Gocmanca, nego mislim da je mrtva trka izmedju Rockova iz prvog mandata i Gocmanca sada. :cheers:

Dobar golman, ali nije za to da nam bude prvi golman. Pogotovo ne nakon 3 sezone u kojima je upisao 15 utakmica sve ukupno. Zato kazem, neka brani jos 3-4 godine negde standardno. Zasto ne neki Spartak, Radnicki, i da dodje nazad kada bude spreman da bude druga opcija. Ponavljam, greota da u najboljim golmanskim godinama bude na klupi ovde, jer bi stavljanje njega na gol pre Gocmanca bilo ravno zlocinu. :cheers:
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Роцкова пратим редовно од одласка из Војводине, то није исти голман након оне озбиљне повреде што је имао, то се могло видети и у другом мандату и ако је имао добрих одбрана тад, у Сарајеву је био на мети навијача док је бранио, буде 1 утакмицу играч утакмице, па 2 за редом кикса и сл., сад је закуцан за клупу. Ја бих први волео Роцкова за првог голмана, али мора прво негде да редовно брани коју годину, па тек онда, Гочманац је свакако први избор.
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Сад каже коментатор што преноси Србија - Белгија, пријатељску су нешто раније одиграли Железничар и Војводина, Железничар победио 1:0 голом Петра Гргића, лопту на путу до гола закачио Тањга јуниор :mrgreen:
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
VošaNS

Post by VošaNS »

Korać postigao gol za Luksemburg u pobedi protiv Švedske 1:0 :cheers:
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Post Reply