RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Прва полуфинална утакмица плеј офа
Металопластика - Војводина 34:32
Друга утакмица на програму је следеће суботе од 18 часова на Сланој бари.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

На ре­ванш са ми­нус два РУ­КО­МЕ­ТА­ШИ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ ПО­РА­ЖЕ­НИ ОД МЕ­ТА­ЛО­ПЛА­СТИ­КЕ У ПР­ВОМ ДУ­Е­ЛУ ПО­ЛУ­ФИ­НА­ЛА СУ­ПЕР­ЛИ­ГЕ

Image

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не по­ра­же­ни су од Ме­та­ло­пла­сти­ке у Шап­цу 34:32 у пр­вом по­лу­фи­нал­ном ду­е­лу Су­пер­ли­ге Ср­би­је. Са два го­ла ми­ну­са са­да че­ка­ју ре­ванш.

Тра­ди­ци­о­нал­но не­у­год­но го­сто­ва­ње сва­ко­ме про­тив не­ка­да европ­ског ве­ли­ка­на, би­ло је и но­во­сад­ском ти­му. Емо­тив­но и фи­зич­ки ис­цр­пље­ни на­кон три­јум­фал­ног по­хо­да на Куп Ср­би­је, ушли су у овај ду­ел спо­ро и до­ма­ћи су би­ли ти ко­ји су на­мет­ну­ли же­ље­ни ри­там у увод­ним ми­ну­ти­ма. По­сле го­ла Ма­те­је До­ди­ћа пре­ко де­сног кри­ла, Ме­та­ло­пла­сти­ка је по­ве­ла 7:4 и ак­ту­ел­ном шам­пи­о­ну Ср­би­је уоп­ште ни­је би­ло све­јед­но. Ме­ђу­тим, на дру­гој стра­ни ре­ван­ши­рао се ње­гов пре­зи­ме­њак Сте­фан До­дић и по­сле вр­хун­ске се­квен­це по­рав­нао, а по­том и до­нео пред­ност Вој­во­ди­ни пред од­ла­зак на ве­ли­ки од­мор (18:17).

Чи­ни­ло се да би то мо­гла да бу­де пра­ва ин­јек­ци­ја са­мо­по­у­зда­ња за цр­ве­но-бе­ле, јер ка­ко обич­но би­ва нај­те­же за ри­ва­ла је ка­да до­зво­ли про­ме­ну мо­мен­ту­ма кра­јем пр­вог по­лу­вре­ме­на. Дру­ги би­тан сег­мент је по­че­так на­став­ка и ту Вој­во­ди­на ни­је по­ло­жи­ла ис­пит. Са мно­го ви­ше енер­ги­је су Шап­ча­ни иза­шли на те­рен, а ка­да је Ми­лан Да­кић по­го­дио са де­вет ме­та­ра за 24:21 за до­ма­ће, ста­ње је би­ло алар­мант­но за го­сту­ју­ћи са­став. И би­ла је то са­мо на­ја­ва на­ле­та Ме­та­ло­пла­сти­ке, ко­ји се ни­је за­у­ста­вљао. Из ми­ну­та у ми­нут су до­ма­ћи ро­ва­ри­ли по од­бра­ни ипак фа­во­ри­зо­ва­ног шам­пи­о­на, де­ло­ва­ли све си­гур­ни­је, а Вој­во­ди­на све нер­во­зни­је. Ка­да је Ко­ста Пе­тро­вић по­сти­гао свој је­ди­ни гол на утак­ми­ци за 30:25 у 53.ми­ну­ту, би­ло је ја­сно да Но­во­са­ђа­ни­ма не­ма спа­са. До кра­ја су го­сти по­ку­ша­ли да стиг­ну пред­ност, али ни­је би­ло ре­ал­не шан­се, та­ко да са­да за­у­ста­ју два по­гот­ка пред ре­ванш на свом те­ре­ну. Под­се­ти­мо, у фи­на­ле ће еки­па са бо­љом гол раз­ли­ком.

Ме­та­ло­пла­сти­ка – Вој­во­ди­на 34:32 (17:18)

ША­БАЦ: Ха­ла спор­то­ва "Зор­ка" Су­ди­је: М. Јев­тић и Ђ. Јев­тић (Ла­за­ре­вац). Сед­мер­ци: Ме­та­ло­пла­сти­ка 1(2), Вој­во­ди­на 6(6). Ис­кљу­че­ња: Ме­та­ло­пла­сти­ка 4, Вој­во­ди­на 4 ми­ну­та.
МЕ­ТА­ЛО­ПЛА­СТИ­КА: До­дић 9, Али­ло­вић 4, Мир­ко­вић, Ми­ло­ва­но­вић 3, Га­ва­ше­ли­шви­ли 1, Ар­сић (11 од­бра­на), Да­мја­но­вић 9, Па­вло­вић 5, Пе­тро­вић 1, Да­кић 2, Ђу­кић.
ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Лу­чин (2 од­бра­не), Ми­лић 1, Ми­ле­та 5, Ву­ко­вљак 2, Стан­ков 1, Пе­дро 6, Тр­на­вац (9 од­бра­на), Пу­ши­ца 1, Ра­ђе­но­вић 4, Ни­ко­лић 2, До­дић 2, Пре­до­вић 1, Хес­хам 5, Пук­хо­ски, Јо­ва­но­вић 2.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

(НЕ)ЗАБОРАВЉЕНИ: ЂУРАЂ ТРБОЈЕВИЋ, ВРХУНСКИ РУКОМЕТАШ И УСПЕШАН ТРЕНЕР Истински ас којем није било суђено да дотакне звезде

https://www.dnevnik.rs/sport/rukomet/ne ... 2025-05-18
Као тренер РК Војводина освојио је Куп Србије 2011. године.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПО­СЛЕ ПО­РА­ЗА РУ­КО­МЕ­ТА­ША ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ ОД МЕ­ТА­ЛО­ПЛА­СТИ­КЕ У ПР­ВОМ ДУ­Е­ЛУ ПО­ЛУ­ФИ­НА­ЛА ПЛЕЈ–ОФА Без пре­по­зна­тљи­вог ни­воа

Image

Ко­штао је ру­ко­ме­та­ше Вој­во­ди­не сла­би­ји по­че­так, ка­ко пр­вог, та­ко и дру­гог по­лу­вре­ме­на. До­ма­ћа Ме­та­ло­пла­сти­ка је баш у тим пе­ри­о­ди­ма на­пра­ви­ла раз­ли­ку и ис­по­ста­ви­ло се да је то, по­го­то­во у дру­гих 30 ми­ну­та, би­ло до­вољ­но да се ак­ту­ел­ном шам­пи­о­ну на­не­се уда­рац са 34:32 у пр­вом ду­е­лу по­лу­фи­на­ла плеј-офа Су­пер­ли­ге Ср­би­је. Са­да је на Но­во­са­ђа­ни­ма да на свом те­ре­ну уз­вра­те, на­док­на­де ми­нус два и ове­ре фи­на­ле, ка­ко се се­ри­ја игра на укуп­ну гол-раз­ли­ку.

Кри­ло Вој­во­ди­не Бо­јан Ра­ђе­но­вић по­сти­гао је че­ти­ри по­гот­ка и од­и­грао јед­ну од бо­љих пар­ти­ја у по­след­ње вре­ме, али то ни­је би­ло до­вољ­но да за­у­ста­ви не­ка­да­шњег шам­пи­о­на Евро­пе.

Ни­је би­ло то-то. Ни­смо би­ли на пре­по­зна­тљи­вом ни­воу, ни што се ти­че од­бра­не, ни што се ти­че на­па­да. По­че­так је био те­жи за нас, не­ко­ли­ко про­ма­ше­них зи­це­ра и од­мах ула­зи­мо у јур­ња­ву за ре­зул­та­том, што је про­у­зро­ко­ва­ло и до­ста гре­ша­ка. Ана­ли­зи­ра­ће­мо утак­ми­цу и ви­де­ти у че­му смо гре­ши­ли, где мо­ра бо­ље. Си­гу­ран сам да ће­мо се по­тру­ди­ти да из­ву­че­мо по­у­ке из овог окр­ша­ја и да се мак­си­мал­но спре­ми­мо за на­ред­ну – под­ву­као је пр­во­ти­мац Но­во­са­ђа­на.

Сле­де­ћа утак­ми­ца на про­гра­му је у су­бо­ту од 20 ча­со­ва у Спорт­ском цен­тру "Сла­на ба­ра". Дру­ги по­лу­фи­нал­ни пар чи­не Динамо и партизан. Цр­но-бе­ли су у Пан­че­ву сла­ви­ли са ви­со­ких 27:20 и са­да их оче­ку­је са­мо фор­мал­ност - да у Бе­о­гра­ду од­бра­не раз­ли­ку и та­ко за­ка­жу фи­на­ле, у ко­јем су и би­ли про­јек­то­ва­ни. За пот­пу­ни спек­такл, по­треб­но је и да Вој­во­ди­на од­го­во­ри истом ме­ром.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИМА ВОЈВОДИНЕ ПОТРЕБНА ПОБЕДА ОД ТРИ ГОЛА РАЗЛИКЕ ЗА ФИНАЛЕ СУПЕРЛИГЕ: Одбрана води до циља

Image

Рукометаши Војводине неочекивано су поражени у првом сусрету полуфинала плеј-офа Суперлиге у Шапцу (32:34) и пред реванш у Српској Атини имају императив победе са три гола разлике. Друга утакмица игра се у суботу од 20 сати.
Металопластика је постепено подизала форму а награда за добре игре стигла је управо победом над владаром домаћег рукомета. Могли су Шапчани о до убедљивије разлике пошто су имали пет голова предности на истеку 54. минута, али је Воша ублажила пораз на крилима Педра Да Силве.

Новосађани су и те како у игри што је потврдио и голман Андреј Трнавац који је уверен да екипа може до победе потребном разликом.
Прва утакмица је била за заборав. Одбрана, која нам је готово увек доносила победе сада је била наша слаба тачка. Примали смо много голова после брзог центра и из полуконтри. Упркос негативном резултату из Зорке и даље смо фокусирани на циљ и верујемо у тријумф. Пораз нас је погурао да тренирамо још јаче и спремни смо за одлучујућих 60 минута. Металопластика има добру екипу и свакако да нас очекује тежак посао, али имамо квалитет и знамо колико вредимо – јасан је чувар мреже црвено-белих.

Сеса и званично у Вецлару

Египатски репрезентативац Ахмед Сеса и званично је нови рукометаш Вецлара који са клупе предводи Момир Илић. Лево крило потписало је уговор с чланом Бундеслиге до 2027. године. Сеса је на почетку сезоне стигао на Слану бару као велико појачање, али је делимично оправдао очекивања услед неколико повреда и слабије форме. Воша је брзо нашла замену на левом крилу по којем ће следеће сезоне дејствовати повремени репрезентативац Србије Марко Срдановић који у Нови Сад стиже из Вардара.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Званично: Сеса Илићев адут у Вецлару до 2027

Image

Лево крило Војводине од наредне сезоне у Бундеслиги
Као што сте могли да прочитате на нашем порталу још пре више од два месеца – лево крило Војводине Ахмед Сеса наставља каријеру у најјачем шампионату на свету, Бундеслиги. Вецлар га је данас представио као појачање за наредне две године. Египћанин, после сезоне у црвено-белом дресу Новосађана, одлази код Момира Илића у тим из покрајине Хесен. Потписао је двогодишњу сарадњу, до лета 2027. године. Био је јесенас на мети Динама из Букурешта, али на крају је избор пао на Бундеслигу.

Сеса је стигао као велико појачање на Слану бару из афричког првака Ал Ахлија. На почетку сезоне је био одличан, али је после Светског првенства у Данској, Хрватској и Норвешкој пао у форми. Он је прво лево крило Фараона, а блистао је на шампионату планете почетком године, постигао 22 гола из 25 покушаја. Ипак, у црвено-белом дресу српског шампиона није успео да игра на том нивоу, посебно у Лиги Европе. Војводина већ има спремну замену за Египћанина, у питању је повремени репрезентативац Србије Марко Срдановић који стиже из Вардара.

Са Новосађанима је освојио три трофеја, летос Суперкуп и Свесрпски куп у Бањалуци, прошлог месеца и Куп Србије у Краљеву, а има шансу да пригрли и најважнији трофеј са Лалама, титулу Србије. У суботу на Сланој бари, Воша јури два гола минуса (32:34) из Шапца против Металопластике у реваншу полуфинала плеј-офа Супер рукометне лиге Србије.

Вецлар је пре две недеље преузео Момир Илић, иако је првобитни договор био да Аранђеловчанин седне на клупу од наредне сезоне. Тим је у доњем делу табеле у Немачкој, у серији пораза, али ће вероватно да остане члан елите и наредне сезоне.
„Апсолутно је неопходно да ојачамо нашу позицију левог крила“, каже Јасмин Чамџић, спортски директор Вецлара и додаје:
„Када се на тржиште појавио Ахмед, играч који је доказао своју класу на међународној сцени у земљи која је међу осам најбољих и који такође повећава наше тактичке могућности својом флексибилношћу у одбрани, реаговали смо. Веома смо задовољни што нас је изабрао“, рекао је Чамџић.

Момир Илић је био главни “кривац” због доласка Египћанина. Имао је прилике ове сезоне да га гледа у дресу Војводине.
„Пре свега, Ахмед доноси добре рукометне вештине. Имао је скоро 100 одсто шут на Светском првенству ове године. Такође ми се свиђа његов карактер. Он је играч који никада не одустаје. Потребан нам је тај менталитет. То одговара стилу који имам на уму за наш тим”, истакао је нови тренер Вецлара.

Ахмед Хешам Нафеа или скраћено Сеса се преселио из своје домовине Ал Ахлија у Војводину лета 2024. године. Са Ал Ахлијем, једним од најуспешнијих клубова у Африци, три пута је освојио египатско првенство и три пута Египатски куп. Такође је три пута освојио Афричку Лигу шампиона. Дебитовао је за репрезентацију у пријатељској утакмици 2020. године. Први наступ у званичној утакмици уследио је 2022. године.

Пошто је због повреде пропустио Светско првенство 2023. године, као и Олимпијске игре у Паризу, бриљирао је на овогодишњем Светском првенству, постигавши 22 гола из 25 покушаја. Двадесетседмогодишњак је био најбољи стрелац свог тима на Афричком купу нација 2022. године, а 2024. године је проглашен за најбоље лево крило турнира.
„Мој циљ је увек био да стигнем до Бундеслиге. Срећан сам што се овај сан сада остварује“, каже Сеса, који је почео да игра рукомет са шест година.

Египћанин ће носити дрес са бројем 79.
“Желим да се докажем у најјачој лиги на свету, радујем се сусрету са навијачима у Вецлару и желим да урадим свој део како бисмо осигурали да играмо не само атрактиван већ и успешан рукомет”.

Илићу ће у раду да помаже од наредне сезоне земљак Владан Јордовић, некадашњи помоћник селектора Србије Веселина Вуковића са ЕП у Београду 2012, а последњих сезона је био део Академије ПИК Сегеда.

Вецлар наредног лета очекују бројне промене у играчком кадру. Клуб напуштају Домен Новак (Фленсбург), Жолт Краковски (Ђер), Владимир Врањеш (Чурго), Расмус Ејлерсен, голман Тил Климке (Хеј елит, Данска) и Виктор Петерсон Норберг. Новајлије ће бити Никлас Тајс (Хутенберг), Давид Сирил Акапо (Постдам), холандски чувар мреже Барт Равенсберген (Гепинген) и тројица Хрвата, Јосип Симић (Постдам), пивотмен Никола Граховац (Веспрем) и Филип Вистероп (Ајзенах).
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Велики пех за Вошу: Без Николића на Шапчане, Додић вероватно игра

Image

Десни бек Новосађана због повреде метатарзалне кости не може да помогне саиграчима у реваншу полуфинала плеј-офа Супер рукометне лиге Србије
Нема среће Јовица Николић с повредама. У првом делу сезоне један од најбољих рукометаша Војводине ове године је опет имао неколико пауза које су га избациле из ритма.

Добро је кренуо у Шапцу у првом мечу плеј-офа Супер рукометне лиге Србије, али је средином првог дела игре морао да напусти терен и није се више враћао. У питању је повреда метатарзалне кости. Није пукла, што би значило неколико месеци паузе, само је напрсла, а то значи мировање одређени период.
Први десни бек српског шампиона неће бити спреман за суботњи (20.00) реванш полуфинала плеј-офа са Металопластиком, у коме чета Владана Матића јури два гола минуса (32:34) из дворане Зорке.

На десном беку терет ће морати да изнесе Милан Милић, који је био одличан у првом мечу против бившег клуба, улази у форму после дуге паузе, док би и Бразилац Жоао Педро да Силва могао да одигра на тој позицију, као и на остале две спољне.
У Шапцу се повредио и малерозни Стефан Додић. Није у питању колено и хронична повреда која га мучи годинама него зглоб. Изашао је из игре средином другог полувремена прошле суботе у Шапцу. Врањанац би требало да буде спреман за утакмицу сезоне за српског шампиона.

Подсетимо, неколико месеци ван строја је и словеначки пивотмен Миха Кавчић.
партизан је виђен у финалу плеј-офа после победе у Панчеву против Динама са 27:20, док ће Новосађани имати тежи посао на Сланој бари против одличне Металопластике. Воша има у витринама већ три домаћа трофеја, Куп, Суперкуп и Свесрпски куп, али у наредних неколико недеља је кључна борба за шампионску круну коју Лале не дају већ 11 година.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ ДОЧЕКУЈУ МЕТАЛОПЛАСТИКУ У РЕВАНШУ ПОЛУФИНАЛА СУПЕРЛИГЕ (20): Пожртвованошћу до финала

Image

Рукометаши Војводине имају јасан пут ка новом финалу Суперлиге. Истина, тај пут је доста тежи него што су црвено-бели, а и рукометна јавност у Србији очекивали.
Металопластика је изненадила Новосађане у првом мечу и славила 34:32, па је чети Владана Матића потребно да у суботу (20 часова) славе са три гола разлике како би се борили за нову титулу првака државе.

Један од играча Воше који је подигао форму у последња два месеца је пивот Бранко Предовић. Поред квалитета које поседује, томе је допринела и већа минутажа услед повреде првог играча на црти Михе Кавчића. Поред Словенца, изостаће и десни бек Јовица Николић. Пред одлучујући дуел са Шапчанима Предовић је рекао да очекује неизвесних 60 минута.

Пут до финала је јасан, потребна нам је много боља концентрација и игра у одбрани у односу на прву утакмицу. Нисмо имали фокус, нисмо се борили као што знамо и то је резултирало поразом. Имали смо довољно времена за одмор, али и за припрему и спремни смо за реванш и победу – рекао је Предовић.

Услед Кавчићевог изостанка већу минутажу добио је и Андрија Станков који са 18 година већ има искуство и равноправно се носи са сенироима.
Ово је део сезоне када сви морају да играју одлично. Колико очекујем од себе толико очекујем и од младог Андрије, који показује раскошан таленат и пред њим је сјајна каријера. Без пардона се надмеће са искунијим и старијим играчима чиме потврђује да је један од нјајбољих младих рукометаша у држави – закључио је Предовић.

Воркапић: Имамо квалитет да славимо

Један од најбољих стрелаца Војводине ове сезоне, Вукашин Воркапић истакао је да црвено-бели увек иду на победи.
Увидели смо грешке, извукли поуке након пораза у Шапцу и знамо како да их исправимо. Металопластика има добар тим, али знамо да имамо квалитет да их победимо и наставимо поход на титулу - истакло је десно крило Воше.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Плеј оф, друга утакмица полуфинала СРЛ
Војводина - Металопластика 36:31

Рукометаши Војводине су се пласирали у финале, играће против екипе партизана, прва утакмица игра 31.маја (18:00) се у Београду.
Игра се на две добијене утакмице.
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Post Reply