Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Владика
Administrator

Post by Владика »

SPORT wrote:JNa promociji u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, novi trener Vojvodine Ljupko Petrović izjavio je da je mogućnost borbe za šampionsku titulu jedan od najvažnijih motiva za njegov treći dolazak u Novi Sad i najavio da će učiniti sve da ona bude i osvojena. - Svaki drugi pristup bi bio nerealan. Jeste da je ispred nas snažan Partizan, ali zaostatak je svega tri boda i pokušaćemo ne samo da ga nadoknadimo već i prestignemo – dodao je Petrović koji se na zvaničnoj promociji pojavio u društvu predsednika „lala“ Vojislava Gajića i potpredsednika Mirka Dubroje i Ljubomira Apra.

Petrović je, da podsetimo, Vojvodinu do sada vodio u šampionskoj sezoni 1988/89, odnosno u sezoni 1996/97. Ovog puta, on je ugovor potpisao na godinu i po.

- Gledao sam sadašnji sastav Vojvodine u meču protiv Partizana i u još par utakmica. Mislim da je potencijal nesporan, a ja ću učiniti sve da motivšem igrače da uvek pružaju 100 odsto svojih mogućnosti i da postanu traženi u evropskim klubovima.

Petrović je najavio da ni u novom angažmanu u Novom Sadu, neće odstupiti od opredeljenja da šansu daje mladim i darovitim fudbalerima kakvih Vojvodina ima i danas.

- Od Šukera iz vremena dok sam bio trener Osijeka, preko Jokanovića ili Mihajlovića u Vojvodoni, do recimo Jugovića u Radu, pa u Crvenoj zvezdi, uvek sam afirmisao mlade fudbalere, nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Da je Petrović doveden s namerom da se osvoji titula prvaka Srbije juče je potvrdio i Vojislav Gajić.
- U subotu smo saznali da je Ljupko Petrović slobodan trener i od tog trenutka nismo imali nikakvu dilemu, a ono što je za posebnu pohvalu jeste činjenica da su, prilikom dogovora o saradnji, važnije bile šampionske ambicije, nego lični uslovi – rekao je Gajić.

U vreme svog prvog angažmana u Vojvodini, „pozlaćenog“ šamionskom titulom, Petrović je, da podsetimo, radio u tandemu sa sportskim direktorom Miodragom Kosanovićem.
Mada Kosanović danas nema nikakvu formalnu funkciju u novosadskom superligašu, u „srpskoj Atini“ je vrlo rasprostranjeno mišljenje da je upravo on, u velikoj meri, doprineo da poznati trener ove zime ponovo sedne na klupu Vojvodine.

O STEPANOVIĆU
Nije na vreme bio slobodan

Potpredsednik UO Vojvodine Ljubomir Apro osvrnuo se i na oprečna tumačenja razloga zbog kojih nije realizovan dogovor o dolasku Dragoslava Stepanovića u Novi Sad.

- Jedini i isključivi razlog što do toga nije došlo jeste činjenica da gospodin Stepanović nije u dogovorenom roku razrešio svoje odnose sa Čukaričkim, odnosno doneo čiste papire o raskidu prethodnog ugovora – bio je izričit Apro.

TANjGA
Majstor za mlade igrače

- Mislim da Vojvodina, u ovom trenutku, u zemlji nije mogla da nađe boljeg trenera i srećan sam, naravno, što se Ljupko vratio u Novi Sad – izjavio je za „Sport“ član Petrovićeve šampionske generacije iz 1988/89. Miroslav Tanjga.
– Nadam se da će i on naći dovoljno motiva da se ceo posveti novom izazovu.
Njegov dolazak biće posebno dobar za mlade igrače Vojvodine, ne samo zato što je on poznat po tome što daje šansu mladima, već zato što je njima potreban upravo trener Ljupkovog znanja i autoriteta.

STRUČNI ŠTAB
Radojičić ostaje

Petrovićev prethodnik Dragan Radojičić će, kako je saopšteno, sigurno ostati u stručnom štabu novosadskog superligaš
a.
- To je definitivna odluka, a tek treba da se dogovorimo ko još će biti u krugu mojih najbližih saradnika – potvrdio je Petrović.

O KOMŠIJAMA
Hrvati bolje organizovani

- Kvalitet srpskog i hrvatskog fudbala je otprilike jednak, ali je u Hrvatskoj organizacija znatno bolja – preneo je Petrović utiske iz susedne zemlje u kojoj je, protekle jeseni, vodio Kroaciju iz Seveta.
– Tu, pre svega, mislim na činjenicu da svi klubovi moraju da imaju stadione sa reflektorima, da se sve utakmice igraju u isto vreme i da državna televizija praktično direktno prenosi sve mečeve.
Jan

Post by Jan »

Sportska centrala wrote:

Ljupko Petrović ne obećava titulu
23.12.08. 22:50

Novi-stari trener Vojvodine Ljupko Petrović zna da se od njega i ekipe u nastavku sezone očekuje napad na titulu, ali nije spreman da obeća da će po drugi put u svojoj karijeri sa Novosađanima stići do šampionskog trofeja.
VOŠA ZAUVEK !!!
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

Jan wrote:Sportska centrala wrote:

Ljupko Petrović ne obećava titulu
23.12.08. 22:50

Novi-stari trener Vojvodine Ljupko Petrović zna da se od njega i ekipe u nastavku sezone očekuje napad na titulu, ali nije spreman da obeća da će po drugi put u svojoj karijeri sa Novosađanima stići do šampionskog trofeja.
Dobre su mu sampionske ambicije! :roll: :roll: :roll:
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
dapokalypto

Post by dapokalypto »

Sta ima da obecava, ionako je sam rekao da cemo biti vecito treci.. :evil:
Milan

Post by Milan »

Kakav su oni to dogovor imali postignut sa Stepijem kada im je odjednom cifra koju je tražio izgleda velika!? O čemu su na pregovorima pričali? Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su nas sve ovako izigrali. Vuku nas za nos, a nažalost nema ko da im se suprodstavi.

Tek sada mogu da se sagledaju ogromne posledice po ionako poljuljan ugled našeg kluba. Kakvi sve komentari dopiru do mene... Crvenim od stida i muke. A taj osećaj, kada nisi ti taj koji je odgovoran i koji može nešto da promeni, a blam hoće da te pojede, mi je jedan od najgorih. Sada imaju pravo svi oni koji nas nazivaju malograđanskim klubom...
POŠTO OBRAZ ???!!!
DUB

Post by DUB »

Мене тај коктел срамоте и разочарања још не пролази, расте из дана у дан као какав тумор који ме изједа.
Јутрос отворим Блиц и имам шта да видим. Огроман наслов "КАКО ЈЕ ИЗИГРАН ДРАГОСЛАВ СТЕПАНОВИЋ!".

Ево и линк за оне са јачим стомаком.
http://www.blic.rs/sport.php?id=71400

Ако смо за нешто важили онда смо важили за господски клуб са традицијом. Стара дама српског фудбала говорили су људи... Сада смо се спустили на ниво тог чукаричког са чијим газдом мафијашем наша управа прави дилове како он не би морао да плати тренеру свог клуба оно што је уговорено и сада смо за многе, на жалост правих навијача Војводине постали Стара курва српског фудбала
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

DUB wrote:Ако смо за нешто важили онда смо важили за господски клуб са традицијом.
Rekoh ja vec da ne moze klub da bude gospodski dok mu u upravi sede seljacine...
chinaman

Post by chinaman »

Slazem se, sramota me pojede kad procitam komentare posetilaca na B-92 i ostalim sajtovima. Nismo bolje ni zasluzili nego da se ljudi sprdaju s nama.
Jan

Post by Jan »

Gde god da procitas komentare, u vezi ovog nam novog trenera, 99,9 %je prosto nezadovljno odlukom da nam doticni bude trener.
Da li ce ovo imati uticaj na doticnog... da "odleti" kao svojevremeno golub (pigeon).
Ko je pustio goluba?

VOX POPULATION
VOŠA ZAUVEK !!!
DUB

Post by DUB »

Ма не боли мене то што је доведен Љупко, дочекао сам ја и испратио разне "Љупке" на и са клупе Војводине, чак бих могао рећи и да сам се навикао и да то захтева стручну дијагнозу, али ово што су сада урадили, такво каљање имена и угледа клуба, е то још нисам доживео! Не смем ни једне новине у руке да узмем, ни један сајт, портал, форум да отворим на нету бојећи се шта ћу тамо прочитати. 90% "спортске" јавности у овој земљи је једва чекало овако нешто па да крене са највећим пљувањем по Војводини а ми тј. наша управа им је то поклонила "на извол'те"! Па само будала није могла да види какве ће последице по имиџ клуба изазвати овакав непромишљен потез. И све то урадити Степију који је својим наступима у јавности просто "натерао" медије да се "заљубе" у њега. Колико би добили маркетиншки његовим доласком са овим потезом губимо 10 пута толико. И још нешто, бојим се да је ово тек почетак хајке на Војводину. Многи ће ово видети као идеалну шансу да је уруше до краја да је спусте на најниже гране ако не и да је угасе а неће ни мало презати од тога.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Владика
Administrator

Post by Владика »

Извештај са конференције за штампу- http://www.rtv.rs/sr_ci/vesti/sport/fud ... 103579.jsp

Зашто сам желео да хер Степи дође? Да нам треба тренер од интегритета и поштења онда не би терали Брзића. Ово време захтева послушног тренера који мало хаје за људскост и професионално поштење у ја све то добро знам. НЕ би се Степи пуно питао али би ми срце било пуно што смо га отели звезди и партизану. Исто као када смо довели Батеза у одбојци, није нам био потребан али је био звездин капитен. Али шта је ту је......
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Ko ce biti novi trener
Stepanovic
60% [ 14 ]
Vermezovic
0% [ 0 ]
neki starac
26% [ 6 ]
Grujic
13% [ 3 ]

Total Votes : 23
Somborac

Post by Somborac »

Curcic nije postao trener, porodicni razlog je bio porodjaj njegove supruge!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Predsednik Vojvodine Gajić traži rez!
Autor Đ. Vukmirović | 01 mart 2009 23:02

Poraz u Kruševcu iz temelja prodrmao Vojvodinu čija je predsednik odmah reagovao. „Mi moramo da budemo evropski klub, a oni koji su došli sa strane i ne doprinose ostvarenju uspeha neka idu“, kazao je Gajić.

Novi Sad – Na sastanku koji je juče, neposredno pre treninga uobičajenog za dan posle svakog prvenstvenog meča, održao sa kompletnim stručnim štabom, predsednik Vojvodine Vojislav Gajić zatražio je da se u igračkom kadru napravi oštar rez i da fudbaleri koji ne daju odgovarajući doprinos više ne nose njen dres! Povod je, razume se, tragično izdanje i poraz Novosađana u Kruševcu. Mada nije želeo da govori o imenima, prvi čovek „lala“ jasno stavio do znanja da se njegov zahtev, pre svega, odnosi na „legionare“ koji nastupaju za Vojvodinu.

- Ako onaj ko je došao sa strane ne donosi prevagu u duelima Vojvodine sa njenim rivalima, onda mu u njoj nije ni mesto! Mi imamo dovoljno svoje supertalentovane dece, spremne da se, do zadnjeg daha, bore za klupski dres – izjavio je za „Sport“, neposredno po završetku sastanka.

On je dodao da će podršku za ovakav stav zatražiti i od svih svojih najbližih saradnika, a, ukoliko ona izostane, i od klupske Skupštine.
- Ne činim ovo zbog sebe. Iako sam poznat kao čovek koji se ne povlači lako, ja ne moram da budem predsednik Vojvodine, ali ona mora da bude evropski klub – podvukao je Gajić.

Jučerašnji trening protekao je u turobnoj atmosferi koju nije moglo da razgali ni prvo prolećno sunce. Neposredno po njegovom završetku, pitali smo trenera Ljupka Petrovića da li je spreman da napravi rez koji je Gajić od njega tražio.
- Spreman sam na sve korake nephodne da moj tim dobije karakter i bude takmičarski efikasan – glasio je kratak Petrovićev odgovor.

Ništa opširniji strateg „lala“ nije bio ni kada je reč o zaista deprimirajućem porazu od Napretka.
- Ne možete sa tri i po igrača igrati i dobijati utakmice, a ja sam ih u Kruševcu imao upravo toliko. Ipak, bivao sam i u težim situacijama i nalazio izlaz, biće tako i ovoga puta – prokomentarisao je Petrović žureći u Kulu na meč između Hajduka i Javora.

Iako on to nije želeo da precizira, opšta je ocena da su, pojedinačnim kruševačkim izdanjem, očekivanja stručnog štaba Vojvodine ispunili samo Igor Đurić, Džozef Kizito i Slaven Stjepanović.

IZVEŠTAJ
Analiza do srede

Na sastanku sa Gajićem, stručni štab Vojvodine dobio je zadatak da, najkasnije do srede, dostavi pismeni izveštaj o razlozima za katastrofalno izdanje i poraz u Kruševcu.

Taj izveštaj, prema Gajićevim rečima, treba da se odnosi i na ukupno stanje u ekipi, uključujući i odgovor na pitanje kako je bilo moguće da, i pored izvanrednih priprema, i odličnog utiska u kontrolnim mečevima i, najzad, ispunjavanja svih materijalnih obaveza prema igračima, start prvenstva bude onakav kakav je bio.

ZAMENA HUCIŠVLIJA
Pogrešio sam

Mnogo oprečnih reakcija izazvala je Petrovićeva odluka da, već u 38. minutu meča u Kruševcu, izvede napadača Hucišvilija, a uvede vezistu Leandra.
- Moram sam da zamenim jednog od napadača. Ni Mrđa, ni Hucišvili nisu, naime, zadržali ni jednu loptu, bili su potpuno statični. Odlučio sam da izvedem Gruzijca i, kako se kasnije pokazalo, pogrešio – bio je juče iskren Petrović.

POPOVIĆ
Tragedija

- Tragedija, to je jedina reč koju ono što smo pružili u subotu zaslužuje. Svaka čast igračima Napretka, dobili su nas srcem, a nama ostaje da se dobro preispitamo i, što pre, okrenemo list. Na sreću, remijem u večitom derbiju na tabeli se ništa drastičnije nije izmenilo, pa su nam šanse još otvorene. Nažalost, jednu, i to kakvu, smo u Kruševcu već prokockali.

SKUPŠTINA
Danas o datumu

Tačan datum održavanja Skupštine Vojvodine još nije utvrđen. Prema Gajićevim rečima, ona će sigurno biti održana naredne sedmice, a danas bi trebalo da bude doneta odluka kojeg dana će to biti. Aktuelni predsednik tvrdi i da je reč o redovnoj sednici na kojoj će biti analiziran rad u 2008. godina. Valja, međutim, napomenuti da se u novosadskim fudbalskim kuloarima priča da bi upravo na njoj moglo da dođe do ozbiljnih kadrosvkih promena.
Sve vise pocinje da mi se dopada Petrovic, jer covek je pravi profesionalac i mislim da je neumesno i nekorektno prozivati ga na krajnje vulgaran nacin kao pojedinci.
Vojvodina: Kazne, nego šta!
Utorak, 3. mart 2009. 12:15

Ljut zbog nezalaganja i poraza u prvom meču nastavka sezone protiv Napretka u Kruševcu, trener fudbalera Vojvodine Ljupko Petrović predložio je da uprava udari igrače i stručni štab po džepu!

"Sankcije nisu zaslužili samo fudbaleri, već svi. Jednostavno, po onom što je bilo prikazano, nismo dali sve od sebe na toj utakmici. Sada je, naravno, sve u rukama ljudi koji vode klub", izjavio je trener novosadskih crveno-belih.

Petrović bi do srede trebalo da dostavi upravi izveštaj i analizu utakmice u Kruševcu, a onda bi čelnici Vojvodine trebalo da donesu odluku.

Nekih rezova u ekipi će svakako biti, ali ne treba očekivati ništa radikalno.

"Nedostajali su nam agresivnost i disciplina, koji su nas krasili na pripremama u Turskoj i Crnoj Gori. Ipak, sigurno je da se Vojvodina nije predala i očekujem da ćemo već u narednom kolu uspeti da napravimo prekretnicu i da započnemo seriju pozitivnih rezultata", izjavio je Petrović.

(MONDO - foto: MN Press)
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

Kako slucajno nije zamenio Mrdju,ali slucajno.Nego bas Gruzijca,koji nije nista pokazao na pripremama,a Mrdja je dao skoro svaku utakmicu gol.Veliki je demagog taj Ljupko.
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Post Reply