Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

Zeljafcv wrote:
van der iV a.k.a Totti wrote: Ponavljam,najiskrenije se nadam da cemo izgubiti u Cacku(ne bi mi smetala ni katastrofa),a onda da se u Novom Sadu od prvog minuta ori sa zapada:Uprava napolje!!!
A sta ces ako ne izgubimo? Ja bi voleo da pobedimo, i bicu zadovoljan sa 2. mestom.
Mozemo pobediti samo ako kupimo utakmicu.Eventualno neki X (0:0),bunkerom citavih 90 minuta.
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
ice

Post by ice »

PRIJATELJ wrote:Pozdrav za sve.Ice tu sam uvek,(i na forumu a i nazalost na stadionu)ali da ne bi bila ona stara:pas reko,pas poreko ne pisem vise,samo citam.Tesko je lajati na karavane,a oni prolaze,prolaze,prolaze.Pozdrav
Drago mi je da si tu PRIJATELJU i da makar citas forum,sto znaci da pratis situaciju oko voljenog kluba.Nadam se da ce ovi sto vode klub uskoro otici,a mozda ih otera i lajanje samo ako taj lavez bude dolazio od sto vise jedinki.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Friend

Post by Friend »

Nezvanicno saznajem da ce u petak biti odrzana nova skupstina kluba.Da li je ovo istina,i jel zna neko vise o tome?
Alexandar

Post by Alexandar »

FRIEND wrote:Nezvanicno saznajem da ce u petak biti odrzana nova skupstina kluba.Da li je ovo istina,i jel zna neko vise o tome?
Istina.
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
Alexandar

Post by Alexandar »

Prateći ovaj forum i čitajući postove u ovoj temi dolazim do zaključka da 90% postova je napisano bez ikakvog osnova, da velika većina ljudi koji u ovoj temi ostavlja poruke zapravo nema pojma šta se zapravo dešava u klubu već su to samo nagađanja i priče rekla kazala. Svi pljuju po upravi, spominju se %... Najiskrenije cenim sve ljude koji pišu na ovom forumu, iz svakog posta se može videti da svako ovde bukvalno živi za klub i da jako, jako emotivno doživljava sve što se dešava oko kluba, bilo da je to nešto dobro ili loše. Mislim da iz te emotivnosti i najbolje želje za klub često dolazi do toga da se nekad i ne sagleda realno situacija.
Možda ću nekom ispasti ne znam ni ja kakav ali ja sam lično generalno zadovoljan radom ove uprave, govorim od dolaska Bate na čelo kluba.
U martu 2006. Bata je sastavio ovu upravu, obećao da se on za sve pita i da za sve odgovara! Klub je tada bio u totalnom rasulu (svi dobro znate kakav je klub zatekao da vas sada ne podsećam na to vreme) i sa ogromnim dugom. Poboljšani su uslovi u sportskom centru, sezonu smo loše krenuli, na kraju velika radost za sve nas, finale kupa i 3. mesto na kraju sezone. Vladala je velika harmonija, svi smo bili u nekoj euforiji, opet Evropa, Bata objavljuje da smo izmirili sva dugovanja, klub stao na noge i za malo više od godinu dana mi od kluba koji je bukvalno bio pred gašenjem (neki ovde pišu da se to nikad ne može dogoditi, ja vam kažem da je moglo veoma lako da se dogodi a verujte znam šta pišem) dolazimo do kluba koji najbolje posluje od svih srpskih klubova i do toliko željene evropske scene. Neko će reći nameštali smo, nismo bili pošteni, a ja ću vas sve pitati da mi kažu jedan trofej koji nije osvojen na kvarno u ovoj državi od 45-e na ovamo (tu spada i ona naša titula iz 89-e). Pričamo o poštenom osvajanju nekog trofeja, ja ne znam u kakvoj vi državi živite ali u Srbiji je to prosto nemoguće!
Kreće nova sezona, ispadamo od Atletika, po meni časno, u prvenstvu dosta dobro se držimo, ali ispadamo iz kupa od trećeligaša i to je za mene veliki minus! Tadašnji podpredsednik kluba Dubroja obećava da će izgraditi novu upravnu zgradu i pokloniti klubu i veoma brzo kreće gradnja. U zimskoj pauzi prodajemo najbolje igrače, kažu za 4,5 miliona evra, hapse Batu i tada nastaje opšte rasulo oko kluba. Što se kaže ''kad nema mačora miševi kolo vode''!
U prvi plan tada izbija Dubroja, onako čovek što bi se reklo sirovina i bez ikakvog osećaja za vođenjem jednog ozbiljnog kluba. U klub tada ulaze i raznorazne inspekcije koje su se tu zadržale više od 3 meseca, ali nastaju i određeni problemi. Odmah je vraćen kredit koji je uzela bivša uprava u visini mislim od 1.150.000 evra. Javlja se gomila nekih lešinara kojima je klub bio dužan pre Bate sa naduvanim fakturama i kojima Bata nije hteo da plati jer su bile nerealne cifre, a ovi nisu ni smeli da traže od njega. Jedini koji je oprostio dug je Miodrag Kostić. Dubroja svima vraća novac plašeći se da mu ne dođu inspekcije u firmu i ko ga poznaje može da napiše nešto o njegovom ponašanju tih dana. Uplaćen je i doprinos (socijano i penziono) koji nije pre Bate uplaćivan zaposlenima 2 godine, to se lako može proveriti. Sve ukupna cifra je bila skoro 2 milona evra.
Bata izlazi i dolazi do zaoštravanja odnosa između njega i Dubroje, Bata je odlepio što kad je vraćen kredit pare nisu oročene što je bila njegova želja. Mislio je da nisu trebale da se vraćaju pare dužnicima jer su u pitanju bile naduvane cifre. Od tada više ništa nije bilo isto. Dolazi do sve većih svađa između članova uprave, ali je to sve manje više lepo prikrivano. U prvenstvu smo opet treći.
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
Alexandar

Post by Alexandar »

Novu sezonu počinjemo sa blamažom protiv Hapoela, u prvenstvu toplo hladno, u kupu opet blamaža od Hajduka sa Liona, ali nekako je to sve došlo u drugi plan jer samo na kraju drugi sa samo 3 boda zaostatka za vodećim. Kakva je atmosfera vladala oko kluba (čitaj između članova uprave) mislim da je ovo veliki uspeh. Posledica tih odnosa je i frka koja se podigla kod dovođenja trenera. Da se razumemo, nisam bio ni za Petrovića, ali isto tako ni za Stepanovića (poznajem ga lično pa zbog toga ovo i pišem). Obojica su isti! Ko ih poznaje zna o čemu pišem.

Ovo se dešavalo a sada ću reći zašto sam zadovoljan radom ove uprave. Mislim da je klub podignut na daleko veći nivo od zatečenog stanja kad je Bata postao predsednik, izgrađena infrastruktura, imamo sa čim da se ponosimo i pridobijamo nove klince da vole klub, jer deca vole pobednike a mi to polako postajemo.
Šta im zameram? Obećanja tipa uzimamo titulu, kup... Mislim da prvo moramo da znamo gde nam je mesto a mi to ne znamo.

Nastaviću...
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
chinaman

Post by chinaman »

@ Alexandar

Pre svega slazem se sa tobom da svi mi koji ovde redovno ostavljamo postove, ukljucujuci i tebe, zivimo za FK Vojvodinu i dali bi sve da se ona vrati na mesto koje joj zasluzeno pripada. Za nas par koji zivimo u inostranstvu ovaj forum je vise od samog mesta za razmenu misljenja.

Sto se tice tvoje kritike, ja licno nisam 100% upucen u desavanja u klubu zato sto zivim godinama van Novog Sada. Zakljucke donosim na osnovu cinjenice da znam neke ljude koji rade u klubu, a takodje verujem i da su ljudi koji ovde ostavljaju postove vise - manje dobro informisani u desavanjima u Vosi. Sa druge strane sve i da ne znam nikoga i da nisam iz NS - a dovoljno je citati novine i videti sta se dogadja. Drugi deo prvenstva nije cestitio ni poceo a mi dovodimo vec cetvrtog loseg trenera koji se ne libi da izjavi da mu je borba za ocuvanje drugog mesta prioritet. Zakazuje se skupstina kluba po drugi put u nedelju dana, a funkcioneri se prepucavaju po stampi. Prelazni rok je, po obicaju, uradjen katastrofalno. Nije dovedeno nijedno ozbiljno pojacanje, a nismo uspeli ni da se lisimo svih igraca koji objektivno nemaju kvalitet za nas klub. Jednia svetla tacke "zimske pijace" je ta da nas niko od kvalitetnih igraca nije napustio. Doslo je do velike greske na samom kraju priprema kada je ekipa otputovala u Crnu Goru iako se znalo da su vremenski uslovi losi. Partije prvog tima su sve gore, a neki od igraca koji su predstavljali oslonac ovog tima (Igor Djuric) su se isto utopili u sivilo. Mladi igraci i dalje tavore na klupi (i tribinama), a "pojacanja" sumnjivog kvaliteta imaju zacementirana mesta u timu. Cinjenica da smo i dalje drugi na tabeli govori o kvalitetu nase lige, a ne o kvalitetu naseg tima.

Vezano za tvoju ocenu rada uprave, ti si samo biranim recima izrazio ono sto drugi izrazavaju malo ostrijim recima:
- Pre dolaska Bate klub je bio pred gasenjem i verovatno bi se i ugasio da nije ucinjen radikalan rez
- Uprava na celu sa gore pomenutim je stabilizovala klub u finansijskom i organizcionom smislu i dovela ga do sanse da se treci put zaredom plasira u Evropu (sto nam se nikad u istoriji nije desilo) i bori se za titulu
- Temeljno je renovirano "srce" naseg kluba SC Vujadin Boskov, a takodje su uradjene i manje promene na stadionu (koliko se moglo zbog cinjenice da nije nase vlasnistvo)
- Izgradjena je nova upravna zgrada sto je prva investicija u FK Vojvodini jos od izgradnje SC Vujadin Boskov sredniom 70' ih.
- Poceli smo da pobedjujemo najomrazenije klubove i to na njihovom terenu, a igralo se finale kupa
- U gradu su konacno pocele da se osecaju pozitivne vibracije i povecano je interesovanje za Vosu kako mladjih tako i starijih kategorija
- Posle odlaska Bate iz kluba, "reformisana" uprava nije u stanju da napravi korak dalje (a mi svi znamo sta to znaci)
- Klub je ponovo poceo da se zaduzuje iako je od obestecenja za prodaju nekoliko kljucnih igraca inkasirana pristojna suma novca

Slazem se sa tobom da Stepanovic nije mnogo bolji od Petrovica, i licno sam bio pre za Aleksandra Jankovica nego za njega. Medjutim za razliku od Petrovica, Stepanovic je covek van kluba i sigurno ne bi dozvolio da ga neki (zna se na koje mislim) drze kao privezak.

Jedino nisi napisao nista o "cuvenom" paru kameleona R&R ali verujem da ce oni doci na red u tvom sledecem postu.

Sto se svih nas licno tice (a sto je dobro primetio madda fakka) na sva usta smo hvalili ucinak tokom priprema da bi posle "promenili plocu" i krenuli u opstu pljuvacinu. Verujem da smo svi imali utisak da se vidi svetlo na kraju tunela a sad kad je ugasena i ta zadnja nada proradile su emocije.

Jedino sto mi se ne dopada u tvom tekstu je sledece: "Moramo da znamo gde nam je mesto, a mi to ne znamo". Nadam se da si ovim hteo da kazes da je prvo trebalo udariti bolje temelje pa onda zidati zgradu. U suprotnom, to zvuci kao poznati recnik iz Beograda.

Ono sto mene licno najvise plasi je da ne vidim ko bi mogao da preuzme klub po odlasku ove uprave. Situacija u gradu, zemlji i blizem okruzenju je daleko od ruzicaste.

Ovo je moje vidjenje situacije, a ako je bilo previse emocija u tekstu nemojte mi zameriti. Vec danima me obuzimaju lose slutnje i ova informacija o ponovnom zakazivanju skupstine samo potvrdjuje ono o cemu razmisljam. Toliko za ovaj put.
Milan

Post by Milan »

Nema veze sa našom, ali nije zgoreg pročitati...
Budžet Partizana 11 miliona evra
Budžet Fudbalskog kluba Partizan za 2009. godinu iznosiće 11 miliona evra, izjavio je predsednik Dragan Đurić.

"Procena je da će nam za drugu polovinu godine trebati oko 5 miliona evra, dok je za prvih 6 meseci planirana suma od oko 6 miliona", izjavio je Đurić posle sednice Upravnog odbora, održane u ponedeljak.

Glavni izvor finansija trebalo bi da bude novac uplaćen od transfera Zorana Tošića i Adema Ljajića u Mančester junajted.

"Raduje nas što je zatvorena konstrukcija za 2009. Pod uslovom da se plasiramo u Ligu šampiona od UEFA bismo dobili značajna sredstva, otprilike dodatnih 6 miliona. Slika bi se u tom slučaju značajno popravila", kaže Đurić.

Predsednik Partizana ponovio je da od svih članova Upravnog odbora očekuje da novčano pomognu klubu i odredio rok od 45 dana za uplatu po 100.000 evra.

"To će biti bespovratna pomoć, a ne pozajmica, kao ranije", istakao je Đurić.

14. sednica UO održana u ponedeljak označila je i zvaničan ulazak funkcionera Socijalističke partije Srbije Branka Ružića u Upravni odbor Partizana.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Alexandar

Post by Alexandar »

Pa da nastavim...

Kada kažem da ne znamo gde nam je mesto, mislim da smo svi malo više poleteli nego što smo zaista imali razloga. Koliko god mrzeli Zvezdu i Partizan ipak moramo da priznamo da su oni daleko ispred nas. Oni su sistematski pravljeni da budu veliki, 60 godina država stoji iza njih, mediji, milionska populacija u Srbiji, ma mašinerija. Onda se pojavi Vojvodina, klub bogate tradicije ali isto tako klub koga skoro 20 godina nije bilo nigde i koji je isto tako sistematski rušen. U klub su došli ljudi koji su veoma uspešni u svojim poslovima i koji misle da se može srušiti jedan sistem koji je godinama građen. E tu im je bila najveća greška. Umesto da su radili korak po korak, sada bi svi mi bili prezadovoljni sa ovim drugim mestom, pa za par godina i titula da se napadne što da ne, ali opet ponavljam mi smo svi poleteli pa sad smo kao nešto nezadovoljni. Neko će reći kao Partizan i Zvezda su u krizi pa smo mogli iskoristiti to da budemo prvaci ali oni i takvi su ipak za nas mašinerija.
Zameram upravi što su lako menjali trenere. To je odlika malih klubova zato se i na tom polju mora promeniti situacija.
Najveci problem u upravi je Dubroja
Ovo je napisao Budababa a ja bi dodao da osim njega mesta u klubu ne bi smelo biti ni za Apra! Kada bi njih dvojica napustili klub mislim da bi opet krenulo na bolje.

Izvinjavam se svima što zbog obaveza nisam u mogućnosti da završim sve, pa ću nastaviti malo kasnije.
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
SlobaNN

Post by SlobaNN »

Alexandar wrote: u klubu ne bi smelo biti ni za Apra!
Nemoj tako, Apro je jedan od najjacih advokata u gradu (medju 3-4 sigurno), sta njemu fali?
ice

Post by ice »

Slozio bih se sa nekim iznetim cinjenicama od strane Alexandra,ali ne bih se slozio da je uprava radila koliko je mogla.Ja bih rekao da je sve dobro funkcionisalo samo do finala kupa,a onda je vec kuca pocela da se rusi.Setite se samo tog prelaznog roka i promasenih pojacanja.Smejurija sa Lerincem,par nikakvih igraca takodje dovedenih,da bi onda zbog losih rezultata,na samom kraju dovedeni Tumbasevic,Korac i Djurovski.I tu se pokazalo da je samo Tumbasevic donekle vredeo.Tu se zna ko su krivci bili,Cvetko i Rabren i svaki moralan covek na njihovom mestu bi podneo ostavku zbog toga,ali ne,oni su se jos hvalili.Kraj te jesenje sezone bio je malo bolji,ali svi se pitamo zasto,jer se i secamo i pecenja iz Lucana.Onda sledi prodaja igraca za velike pare,ocenjeno je kao uspeh sto nisu prodati Zvezdi pre svega,ali da cu cigani pa i grobari ponudili vise nego Herta,Rapid,Dinamo i Turci,itekako bi oni to prihvatili.E posle sledi totalni raspad koji ima svoju krivulju i mislim da jos nismo dno dotakli.Ne moze se reci da uprava zeli dobro kada ne zeli da da ni euro prakticno za pojacanja,mi sto godina nismo od nekog domaceg prvoligasa otkupili igraca pod ugovorom,izuzetak je Pavicevic a svi znamo kako je sa njim proslo,a ove otpatke iz Bezanije ne racunam,kao ni crnogorske veze,a i nismo vise u istoj drzavi.Ne zele klubu dobro jer igraju menadzerski i propali igraci vise nego u ijednom domacem klubu,nezamenljivi su i nedodirljivi.Crnogorske veze i bogati ocevi takodje diktiraju sastav tima.Da li je normalno da su jedini igraci koji su oterani bili bas oni koji bi nam sada puno znacili po kvalitetu,Sepuja i Trivunovic?Opsti cirkus.Toga ranije barem nije bilo,pa sam mogao da mirne duse idem na stadion,jeste nismo bas nesto igrali,ali barem je vladala neka konkurencija i nasa deca su dobijala sansu.Kaze se da svi nasi klubovi posluju prljavo.Pa ne vidim nesto da su nama trenutno dorasli po tome,to jest mi poslujemo NAJPRLJAVIJE.Hvaliti upravu smo mogli i u vreme Kostica,i on je neke stvari uradio za klub,imali smo i rezultatske uzlete i dobili Partizan u Beogradu,ali na kraju nam je ispostavljen racun.Tako se ni ovi sadasnji ne razlikuju mnogo od Kostica.Svi su oni u klubu iz racuna.I Kostic ranije a i ovi su dosli u klub u vreme njihovom najveceg poslovnog uzleta,cudno bas da su svi u to vreme pokrenuli svoje najvece poslovne poduhvate,a za klub nema para vec trpi.Stavise,ko mi garantuje da Gajic i Dubroja nisu uzeli deo klupskih para da finansiraju svoje projekte?Jesu li podneli precizan finansijski izvestaj?Nisu.Onda je normalno da covek sumnja.Zatim,sukob unutar same uprave,ni toga ne bi bilo da su stvari ciste,to jest ne bi se cepali na Dubroja,Gajic-Dalton,Bata.A posebna prica su Cvetko i Rabren.Svako ko misli dobro klubu oterao bi ovu dvojicu.
I na kraju MUKA mi je kada cujem price u stilu ljudi mi smo drugi,pa i ljudi mi smo treci a ranije smo tavorili.Kao prvo,drugi sigurno necemo biti,a kao drugo sto puta sam vec govorio o konkurenciji na primer u vreme Kostica.Gde su Zeta,Buducnost,Zeleznik,Terzicev OFK,Matkovicev i post-Matkovicev Sartid,pa i Obilic koji se posle Arkana jos drzao?Sada osim blizanaca nema APSOLUTNO NIKOG.Liga nam je jadnija nego ikada u istoriji.Da nece Javor da nas ugrozi?Ako ovako nastavimo i on i Cacak hoce.A blizanci su nikada jadniji.Pa kada cemo da ih ugrozimo nego sada,mislite da se oni nece stabilizovati i da njih nece ojacati privatizacija a nas hoce?Ali najgore od svega je nas narusen ugled kao gospodskog i postenog kluba.Cirkusi i predstave koje nam se serviraju dovose ljude do granice ludila.Cemu price da je za Popovica za 1 700 000 eura zainteresovan italijanski prvoligas kada svi znamo da nije?Da li misle da smo mi maloumni pa da to progutamo samo da bi se ovaj ucvrstio i bio dizan u nebesa?Cemu sramno pisanje Gavrilovica u Zurnalu,svi znamo da on pise onako kako mu ko plati.Cemu busanja u grudi i pricanje bajki?A tek ona igrarija sa Stepanovicem.Ako nisu hteli da dodje nisu li nas mogli postedeti one bruke ciji je svedok bila cela Srbija.
Ma uprava nema nikakva opravdanja i zato svi slozno-UPRAVA NAPOLJE.

P.S.-nemojte svi na Dubroju samo,Gajic je jednak prevarant,bio je on u raznim upravama pa i u Veterniku sa Opacicem kad ih je islo i dok je on u klubu nama nece svanuti,nemojte da vas zavara sto je toboze fin.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Alexandar

Post by Alexandar »

Samo da vas obavestim da skupštine ipak neće biti ovog petka :lol:
SAMO NAPRED VOJVODINA!!!
djape_ns

Post by djape_ns »

SlobaNN wrote:
Nemoj tako, Apro je jedan od najjacih advokata u gradu (medju 3-4 sigurno), sta njemu fali?

slobo nije bilo smajlija, pa sam pomislio da se mozda i ne salis?
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
SlobaNN

Post by SlobaNN »

djape_ns wrote:
SlobaNN wrote:

slobo nije bilo smajlija, pa sam pomislio da se mozda i ne salis?
Govorim krajnje ozbiljno :!:
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Gradjanski
Gajić: Nisam u sukobu s Butorovićem

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić demantovao je juče tvrdnje u pojedinim medijima da je u sukobu s Ratkom Butorovićem, koji je nedavno podneo pismenu ostavku na mesto potpredsednika, zaduženog za sportska pitanja.

– Na mom stolu ni dalje nema teksta te navodne ostavke mog prijatelja Butorovića. Svakodnevno kontaktiramo i, moram razočarati špekulante, odlično sarađujemo. I u karantinu pred meč s OFK Beogradom, u hotelu "Park", zajedno smo sedeli uz kafu i zbijali šale na račun pojedinih napisa. Između nas nema sukoba, a verujem da će Butorović, kao moj najbliži saradnik ostati na mestu potpredsednika, jer se iskazao kao vrlo umešan čovek fudbala, uspešno predvodeći Vojvodinu.

Gajić je rekao i da će danas saopštiti koga je kooptirao u upravni odbor kluba:

- Proširićemo rukovodstvo sa sedmoro članova. Takođe, javnosti ću predstaviti strategiju kluba u narednom periodu, a obrazložiću i orijentaciju po kojoj ćemo se ubuduće oslanjati samo na svoje snage
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Post Reply