Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Владика
Administrator

Post by Владика »

SlobaNN wrote:Cuo sam sada na SOS kanalizaciji i da je otisao Dragan Radojicic, zna li neko vise o tome?
Нови односно стари помоћници су Лаза Грубор и Димитров. И после Џимија, Џими! Избор и није неко изненађење. Има уговор са клубом па не може да их одбије а и једини има тренерску лиценцу! Џими по трећи пут! Нека доведе сина из Барселоне!
vladans

Post by vladans »

Turija wrote: Jako sam dobro zapamtio jedan od postova PRIJATELJA na temu Džimi Marić.Post koji je nažalost velika istina o liku i delu našeg ,,novog" trenera i bivšeg igrača.Ne znam samo da li mi lakše ili teže pada to što je bio među zapaženijim igračima Vojvodine i ponikao u ovom Gradu.
Mnoge stvari, kao i ljubavi su se obesmislile svugde.
PRIJATELJ wrote:Ma sta te je razocarao.Obicna ljigavstina.Jezim se od ovih reci jer neznam da li sam i jednog igraca voleo ko njega,(e koliko sam puta na zapadu skocio na noge posle njegovih triblinga i prodora)bio sam ubedjen da ce biti veliki trener a on je postao Cvetkov pion i marioneta.Sto se vrati Dzimika,i sad bi bio bog za mnoge i potajna nada da si ti onaj pravi za klub.Svaka ljubav je slepa(ovo je fudbalska)ali si mi otvorio oci.Ma bolje da ne pisem.Ajd.....
budababa

Re: Izvinjenje

Post by budababa »

fruskogorac wrote:Najpre jedno ljudsko, iskreno izvinjenje *budababi* i ostalima sto sam sinoc, nenamernom greskom, otvorio novi post.
Dakle, od danas je zvanicno DZIMI MARIC novi sef strucnog staba, pomagace mu Grubor, Jankovic i Dimitrov. Press konferenciju su prisustvovali gospodin Gajic, gospodin Ridjosic i gospodin Rabrenovic.
Nije nikakav problem, nemoj cak ni da pominjes 8) Da li je neko prisustvovao konferenciji i da li je novi/stari trener nesto obecao (titulu, mozda)? Hm, ne bih bio u Dzimijevoj kozi jer ce vec prva utakmica da ga obelezi, a kakve su nam sanse u Cacku sa razjedinjenom upravom i demoralisanim fudbalerima...?
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

SlobaNN wrote:Cuo sam sada na SOS kanalizaciji i da je otisao Dragan Radojicic, zna li neko vise o tome?
Mogu samo reci,hvala ti Boze!Kakva je to seljacina,nije mi jasno ni sta je dolazio.
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

DNEVNIK wrote:. 13.08.2006TRENER ZORAN MARIĆ O ODLASKU IZ VOJVODINE

Zoran Marić DŽimi stigao je u Vojvodinu posle drugog kola minulog fudbalskog šampionata kada je smenjen Milan Đuričić, a Novosađani imali nula bodova. Bilo je to sredinom avgusta 2005. godine, a sudbina je htela da se sa igračima Vojvodine rastane u isto vreme godinu dana kasnije. Vojvodina je izgubila u Kuli (0:1), a potom i u Novom Sadu od Borca (0:2) što je bio dovoljan razlog da fudbalski gospodin povuče (ne)očekivani potez.

Zbog čega je otišao Zoran Marić?

Ko žuri sa odgovorom lakonski će zaključiti da treneru posle dva startna poraza “ne preostaje ništa drugo”. Uostalom, šta tek da Novosađani očekuju u mečevima sa Zvezdom i Partizanom, kada “tek tako” gube od Borca na svom terenu!

A onda, kada se strasti smire, utisci slegnu i razum nadjača emocije sledi realna analiza. Od prvog dana priprema za novu sezonu bilo je jasno da ovaj tim Vojvodine očekuje teška sezona. Uostalom, i na Skupštini kluba najavljeno je da će Vojvodina ovu sezonu iskoristiti da stabilizuje klub, a da će tek potom početi da stvara ekipu za velika dela. U situaciji kada je tim ostao bez napadačkog tandema LJubiša Vukelja - Marko Jovanović iluzorno je bilo očekivati da novajlija Bošković i klinci Ubiparip i Čović, uz Despotovića koji je deo priprema proveo tražeći inostrani angažman, budu dostojne zamene.Činilo se da će odbrana biti glavni adut Novosađana, ali s tupom oštricom i prosečnom veznim redom i poslednji bedem Vojvodine osuđen je bio na povijanje do posrnuća.

DŽentlmenstvo Zorana Marića potvrdilo se i na konferenciji za novinare posle meča s Borcem, kada je staloženo saopštio svoju odluku.
- Od mene se tražio rezultat, a ja ga, bez obzira na sve činjenice, nisam imao na startu prvenstva. Pošto nisam video na koji drugi način da pomogmen ovoj ekipi, odlučio sam se na ostavku. Očekujem da ovaj potez prene tim i igrače, a mom nasledniku želim sreću i uspeh. Žao mi je što idem iz kluba, jer volim Vojvodinu, ali sam odluku doneo hladne glave. Ne, nisam ishitreno postupio posle skandiranja navijača. I da smo preokrenuli rezultat, što je prema prikazanom bilo nemoguće, isto bih postupio. Neka neko drugi proba da iz ove ekipe izvuče više. Ja sam uradio sve što sam mogao, a i da nisam ono što bih eventualno uspeo bilo bi nedovoljno za iole ozbiljniji utisak. Činjenica je da Vojvodina ima mlade i talentovane igrače, njima treba vremena da stasaju, ali ovaj sistem takmičenja traži rezultate odmah i sada - rekao je Zoran Marić.

Šta će Zoran Marić raditi “sutra”?
- Popiću kafu s predsednikom, sačekaću nekoliko dana da se utisci slegnu, a onda ću videti šta i kako dalje. Ostaću u fudbalu, to je sigurno - istakao je Marić.
A šta ako posle razgovora s predsednikom Marić ipak promeni odluku, jer je njegov rad više puta ocenjen kao uspešan i davano mu je puno poverenje?
- To se sigurno neće desiti. I ranije sam govorio rukovodstvu da od mene previše očekuje. Uostalom, ne vidim da sada postoji takva vrsta podrške koja bi me ubedila da promenim odluku - više je nego jasno poručio Zoran Marić.
Sava Savić

Učinak

Četrdesetšestogodišnji Zoran Marić odigrao je za prvi tim Vojvodine 48 utakmica i postigao 11 golova. Bio je internacionalac u Španiji (Selta i Kompostela), gde je i završio za trenera i stekao profi licencu, tako da je prošle godine bio jedini trener u domaćem prvenstvu s tim statusom.
Od 20. avgusta 2005. do 12. avgusta 2006. godine, Zoran Marić je vodio seniore Vojvodine u trideset prvenstvenih mečeva. ostvario je 11 pobeda, deset remija i devet poraza, uz gol razliku 30:26.
Navijači će posebno pamtiti dva datuma. Po pozitivnom 27. novembar 2005. godine kada je posle deset godina pobeđena Crvena zvezda u Novom Sadu - 1:0. Mrlja na klupi svakako je bila eliminacija u Kupu kada je 22. septembra Vojvodina u šesnaestini finala izgubila od Crvene stijene u Podgorici 0:2.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/tex ... est=127395

Napadamo drugo mesto :lol: a i slika je do jaja :roll:
Image
Turija

Post by Turija »

Sada, kada je već dosta stvari jasno, a najjasnije je da će Mariću biti najteže da nađe izlaz iz ovog lavirinta.Međutim, može sebe lansirati vrlo brzo u srpsku trenersku orbitu.Dakle, kolikogod ima težak zadatak, ima i veliku šansu.
Ja nekako očekujem da mu se sada (barem na početku) neće niko bitno mešati u posao, što je velik trenerski izazov.A, najvažniji Džimijev korak biće koje će igrače izabrati.Ja bih u takvoj situaciji izabrao najborbenije i najlojalnije, isto tako i saradnike (vidimo da je vratio Dimeta :!: :!: ).Pošto je Džimi tu starosedelac i dobro poznaje situaciju (ne treba tek da upoznaje igrače, njihove karaktere i kvalitete), mislim da ima izvanrednu šansu, bez obzira na težak trenutak i velike podele u rukovodstvu.Aktuelni deo rukovodstva će tek sada morati da istinski sarađuje sa trenerom, kao i između sebe, ako još ne bude daljih deoba (mada, možda je i realno da dođe do još nekih razmimoiližanja i opredeljivanja između tabora).Međutim, aktuelna uprava će imati dodatni motiv, kako bi dokazala ispravnost svog stava.S druge strane, postojaće opozicija, što može koristiti Voši, jer se neće smeti praviti kardinalne greške.
E, sad ostaje ono glavno: da li će Džimi imati dovoljno hrabrosti da napravi zdrav rez?Tu pre svega mislim da li će smeti uvesti u prvih 11 one koji jedva čekaju takvu priliku, npr: Smiljanić, Trivunović (i u nedelju je bio na zapadnoj tribini)...., kao i da izbaci iz postave ,,nedodirljive" i počne pametno da uvodi našu decu u prvi tim (Predsednik se, bar javno za to zalaže, a nadam se da nije samo na rečima?).
Situacija je vrlo delikatna, za Džimij i ima samo dva puta : il pukovnik, il ,,pokojnik"- naravno trenerski.Srednji put (balansirani) ne postoji, jer Vojvodina više nema vremana za ,,ne talasaj, i drž se tarabe".
Sad za kraj posta, šta se može drugo, nego da poželim Džimiju sreću -po treći put na klupi Vojvodine.
Last edited by Turija on Tue Mar 10, 2009 11:32 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Jebote,ala se redjaju,kao na nekoj sa coska tamo iliti ispod nekog od mostova.... ccc....

Sta ocekivati od Dzimija!?
Ja ocekujem da ponovi isto sto je uradio Klemente sa Mursijom.
Dakle,istu igru,iste rezultate!!!
Otprilike; 1:0,0:0,0:1,0:1,0:0,0:0,0:1,1:0 i takoooo
Image
Alan Ford

Post by Alan Ford »

Radojicic je od danas trener Novog Sada.
šumar

Post by šumar »

Teško je reći ko se više usrećio,kanarinci ili mi.Kakva bruka za ovaj grad,kakve skandalozne uprave i treneri.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Kakva je to uopšte izjava da idemo na drugo mesto??? Pa jel drugo mesto vodi u Ligu Šampiona...bože, ćuti i nastoj da ne izgubiš previše bodova da ne pomislimo da ćemo i treće mesto izgubiti...
Možda da ispadnemo pa da vidimo duel trenerskih magova Marić-Radojičić? To bi bio spektakl. Gradsko-luzerski derbi.
Oborićemo rekord madridskog Atletika iz doba Hezusa Hila po broju trenera...
SlobaNN

Post by SlobaNN »

Alan Ford wrote:Radojicic je od danas trener Novog Sada.
Neka mu je sa srecom, ali iskreno :!: Od Dzimija ne znam sta da ocekujem :? neka je i njemu sa srecom :D
A i svi vi vec sada napadate gosp. Marica, pa pustite coveka malo da radi pa cemo onda govoriti, ne zahvalno je govoriti unapred :!:
Last edited by SlobaNN on Wed Mar 11, 2009 12:38 am, edited 1 time in total.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

E ljudi uspeo sam danas da se i nasmejem u svoj ovoj sagi oko nasih trenera...
Procitah na nekom forumu LJUPKO PETROVIC MANEKEN RUBINOVOG VINJAKA :lol:
mihailov

Post by mihailov »

Izborom Dzimija Marica nista se nece promeniti u igri,ostace on tu do kraja sezone najverovatnije,a uprava ce se potruditi da namestanjem obezbedi 2.mesto.Ocekujem jednu kracu seriju dobrih rezultata,cisto da se smire strasti i klub vrati u kontrolu.
Tim u Cacku?-po ukusu svih clanova uprave!
Mrdja i Mijatovic u startnoj postavi,Aleksic ponovo na klupu...
Ne znam,nadam se da ce krenuti na bolje,da ce krenuti pravi ljudi da odlaze...al nema leba kanda :?
Napred Voso!
021

Post by 021 »

Džimi sada prihvata potpuno raštimovanu ekipu koju su od početka sezone sistematski uništavali njegovi prethodnici. Ostaje pitanje, bar do subote, da li će imati hrabrosti (i dozvolu) da unese bilo kakve promene, a i najmanja bi u ovom trenutku bila veliko osveženje.
Put ka ozdravljenju biće dugačak, a ono što bi odmah trebalo da sledi jeste eliminisanje određenih igrača. Jasno, tu pre svega mislim na Mrđu, Lazetića, Đurovskog, Mijatovića... Najbolje bi bilo kada bi se odmah krenulo sa stvaranjem novog tima čiju bi osnovu činili naši klinci. Lepo zvuči, ali svi dobro znamo kolike su šanse da se to i desi... Kad malo bolje pogledam, mi jedva da imamo 11 pravih igrača. Tačnije, sa trenutnim igračkim kadrom taman bi se mogao sastaviti jedan normalan tim. Ako uzmemo u obzir kako je Džimi vodio ekipu prethodni put, teško da će se bilo šta promeniti. Možemo samo čekati i nadati se.
Post Reply