27. kolo: Vojvodina-Banat 4:1
27. kolo: Vojvodina-Banat 4:1
Treba li ponavljati otrcanu frazu da je najtezi mec upravo onaj koji je unapred zacrtan kao sigurno dobijen? Kada je rec o fudbalerima Vojvodine, odgovor je sigurno - da. U ovom prvenstvu smo imali sijaset takvih primera: dve utakmice sa Radom, gostovanje u Krusevcu, OFK kod kuce, dosta na jedvite jade iscupanih "minimalaca" protiv objektivno slabijih ekipa. Da li smo se dovoljno opekli? Sreda je dan kada cemo dobiti odgovor na ovo pitanje. U goste nam dolazi ekipa Banata kojoj predstoji borba za goli superligaski zivot, te bi njima i bod sa ovog gostovanja bio veliki uspeh. Termin odigravanja je takav da izlazi u susret cak i onima koji rade do starih dobrih "pola cetiri", pa eto dobre prilike da se na licu mesta uverimo da li su mecevi protiv tzv. vecitih bili trenutna inspiracija nekolicine pojedinaca ili tim kao celina ulazi u zeljenu formu. Sreda, 16h, Zapad, Sever, Istok (ko sta voli)...
Last edited by budababa on Wed Nov 18, 2009 10:42 am, edited 2 times in total.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Vratite Djurica.SPORT wrote: Veseljko Trivunović, povratnik u tim Vojvodine
Autor Đ. Vukmirović | 20 april 2009 22:47
Novi Sad – U subotu, na „Marakani“, uspešno je vodio niz direktnih duela sa kapitenom Crvene zvezde Nenadom Milijašem i tako bitno doprineo pobedi Vojvodine, a trener Zoran Marić na njega najozbiljnije računa i za naredne utakmice. Pre samo mesec i po, Veseljko Trivunović (30) je, međutim, bio igrač kojeg su u staroj dami našeg fudbala jednostavno svi bili zaboravili.
-Bilo mi je stvarno teško kada su me zimus, bez i jedne reči objašnjenja, otpisali, kada sa ekipom nisam otišao na pripreme – kaže momak koji je, svojevremeno, prošao upravo Zvezdinu fudbalsku školu. – Tada sam bio sasvim blizu odluke da od svega dignem ruke i, jednostavno, napustim fudbal.
Unutrašnju borbu u njemu koja je, naročito intenzivno, trajala dok je praktično sam trenirao u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, presekao je aktuelni šef stručnog štaba Novosađana.
-Ogroman korak za mene je bilo to što mi je omogućio da treniram sa ekipom, a kada me je pozvao u svoju kanceriju i saopštio mi da je tražio da me naknadno licensiraju, shvatio sam da su loši dani pri kraju – vraća se Trivunović u veseli epilog nevesele epizode svoje karijere.
Ponosan je, razume se, što je bio jedan od aktera velike subotnje pobede na našem najvećem stadionu. To, objašnjava, nikada nije lako, bez obzira šta se događa Crvenoj zvezdi.
-Trijumfovali smo sasvim zasluženo i to je značajan korak ka osvajanju drugog mesta na kraju prvenstva, što bi, realno, bio značajan uspeh. No, do tada, ipak, treba napraviti niz koraka, počev od pobeda u strašnjem meču sa Banatom, preko istovetnog učinka protiv Javora u subotu – veli naš sagovornik.
On se, naravno, nada da će i u tim mečevima biti u startnoj postavi Vojvodine, ali to, dodaje, ne doživaljava kao „biti ili ne biti“.
-Uvek sam davao celog sebe, bez obzirao igrao svih 90 ili, recimo, 15 minuta, tako će biti i u buduće – zaključio je Trivunović.
STOŠIĆ SUTRA PAUZIRA
Traži se drugi štoper
Pošto je protiv Zvezde iskoristio pravo biranja, Miodrag Stošić sutra protiv Banata sigurno neće biti u startnoj postavi „lala“, a trener Marić još nije odlučio ko će, uz Darka Lovrića, odigrati na mestu štopera.
-U igri je više kandidata, od Pekovića, preko Mijatovića, do Đurića, ali mi treba još vremena na donesem konačnu odluku – veli strateg Novosađana.
BILTEN
Grozdanoski još daleko
Vezista Grozdanoski koji već tri nedelje pauzira zbog povrede članka je još daleko od takmičarske ekipe Vojvodine. On bi, od nedelje, trebalo počne da radi sa ekipom, a kada će biti u konkurenciji za tim, još je neizvesno. Slično je i sa golmanom Brkićem koji još nosi gips na desnoj šaci, a juče je, zbog jakog udarca koji je dobio protiv Zvezde, individualno trenirao i Kizito. Danas bi trebalo da se zna da li će on biti spreman za meč sa Banatom.
0.0625

Na danasnjoj konferenciji za stampu odrzanoj u SC "Vujadin Boskov", novinarima su se obratili sef struke Zoran Maric i stoper Darko Lovric. Sto se tice igrackog kadra, sigurno nece nastupiti povredjeni Brkic i Grozdanoski, Stosic pauzira zbog zutih kartona, a isto ceka i Lazetica. Sto se ovog poslednjeg tice, Dzimi je istakao da je Lazetic imao pravo biranja, ali da je njegova trenutna fizicka sprema na niskom nivou i da je u direktnom razgovoru sa njim odluceno da preskoci sutrasnju utakmicu. Na povredu se zalio i Stjepanovic, te sutra nece biti u kombinaciji, a po pitanju stopera Djurica se, po recima trenera Marica, "nista nije promenilo", te on ostaje "na ledu" do daljnjeg. Ono sto ce neke iznenaditi je povratak Vukajlovica u prvih 18, dok u tih istih 18 opet nema mladog Smiljanica. Trener Maric je istakao da se u igri Banata najvise pribojava prekida, kao i zgusnute postavke njihove igre (tj. orijentacije na odbranu). Tako se (doduse, izmedju redova) moglo naslutiti da ce u sutrasnjem mecu priliku dobiti i Hucisvili. Da li od samog pocetka, ili kao dzoker - videcemo sutra. Lovric je istakao da mu je svejedno sa kim ce igrati u paru (skromno dodavsi da ni on jos nije siguran da ce igrati), ali ce to, po prilici stvari, najverovatnije biti Mijatovic, jer Pekovic nije dovoljno fizicki spreman za celu utakmicu. I Dzimi i Lovre su istakli da ocekuju 6 bodova iz dve ovonedeljne utakmice, kao i da ce se svim silama truditi "da prvenstvo zavrse na drugom mestu i obraduju navijace". Toliko od mene, kolega grof Zekula bi mogao dodati jos koju kada se docepa kompjutera.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Posle ove vesti sam morao da izvadim jedan moj post od 22 januara ove godine.budababa wrote:. Ono sto ce neke iznenaditi je povratak Vukajlovica u prvih 18, dok u tih istih 18 opet nema mladog Smiljanica. .
Izvadio sam iz posta samo ono što je u ovom trenutku bitno, a ko želi može pročitati ceo tekst (poduži je post, pa nisam hteo se izgubi suština) i proveriti moju ,,prognozu za proleće 2009" (posebno VojaTurija wrote:U principu sam zadovoljan odbirom Ljupka Petrovića (nadam se da je on birao maksimalno koliko je mogao, pošto je otpalo pola škarta, a pola ostalo za put u Tursku, kao plod kompromisa).
Vukajlo je zamenjen svojim klonom Mariom Đurovskim koji je ipak nešto mlađi, pa se još uvek od njega očekuje da može igrati fudbal (iako ja u to mnogo ne verujem).
Lazetić je, kao miljenik u klubu, jednom solidnom igrom, anulirao sve polugodišnje minuse i pretvorio ih sa ćirlibu-ćirliba tehnologijom u nezaboravne pluseve (dok smo na drugoj strani svedoci da su neki sa samo jednom slabijom partijom ili izjavom anulirali sve godišnje pluseva i pretvorili ih u neoprostive minuse), dok miljenici na (više)godišnji kredit vade avionsku kartu ,,last minute" za Antaliju.
Trivunović je veoma nejasna priča.O čemu se tačno radi mogu znati samo oni koji su tako odlučili.Verovatno će reći da mu se izašlo u susret da ,,lakše" nađe novi klub?......
Bez obzira što vidim da su se mnogi naježili na pomisao da se neki igrači, možda iz nužde, presele u odbranu, mislim da će se o tome kroz mesec-dva ozbiljno razmišljati.Jeste da to nisu njihove prirodne pozicije, ali jedino oni mogu odigrati dobro i na ,,neprirodnim" pozicijama. Pogotovo što do svojih prirodnih neće moći doći, zbog neprirodnih uslova sticanja pozicija.
Još će tu, na koncu, da pomrse stvari Vukajlović i Stojanović - bez obzira što nisu otputovali u Antaliju.Sve će se ovo dati brzo proveriti, već po povratku iz Turske.
Po mom mišljenju, ne mora da bude ovako jedino ako nas Ljupko ponovo prijatno iznenadi, tj stavi u postavu isključivo najbolje

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Да ли је истина да је отац од Мијатовића онај чувени хармоникаш(http://www.youtube.com/watch?v=YqPV0YaDdmM)? Када буде крај сезоне има да ударимо сви заједно једно колце!ice wrote:Otkud sada Vukajlovic?Samo nam je jos i on falio.A i Mijatovic se vidim vraca.

Cudno - kadgod neko drugi odradi pripreme pa Dzimi preuzme ekipu mi pocnemo da igramo... a posle njegovih priprema ekipa nije licila ninasta...
Jesmo li uopste imali skoro slucaj da je trener koji je odradio pripreme sa ekipom uspeo da kapitalizuje to? Mozda jedino Rajevac? Svi ostali behu najureni posle par kola totalnog uzasa od igre na terenu.
Sta je razlog tome, zasto igraci koji do juce kao da su zaboravili da sutnu loptu odjednom nakon sto je trener sa kojim su prosli pripreme oteran procvetaju i pocnu da gaze sve redom????
Neverovatno!
Jesmo li uopste imali skoro slucaj da je trener koji je odradio pripreme sa ekipom uspeo da kapitalizuje to? Mozda jedino Rajevac? Svi ostali behu najureni posle par kola totalnog uzasa od igre na terenu.
Sta je razlog tome, zasto igraci koji do juce kao da su zaboravili da sutnu loptu odjednom nakon sto je trener sa kojim su prosli pripreme oteran procvetaju i pocnu da gaze sve redom????
Neverovatno!
Koliko se secam isto ovako smo se prenuli i sa Brzicem u drugom delu sezone i kad su vec sve sanse za titulu bile izgubljene. Koliko sam slusao na radiju opet smo dobro poceli pa se opustili pa na kraju dobro zavrsili.
Mrdja i Djurovski su sve bolji i bolji, a vidim da se u strelce upisao i Tadic. Najbolje da oni koji su bili na utakmici malo detaljnije opisu kako smo igrali.
Mrdja i Djurovski su sve bolji i bolji, a vidim da se u strelce upisao i Tadic. Najbolje da oni koji su bili na utakmici malo detaljnije opisu kako smo igrali.
Pre svega zelim da kazem da je Banat jedna izuzetno ali izuzetno nespremna ekipa, na nivou srpskoligasa, sto je cini mi se prouzrokovalo da mi stvorimo onako ogroman broj stopostotnih sansi!
Njihovi vezni igraci su slabo pomagali odbrani tj. slabo su se kretali sto je izuzetno kreativni Djurovski iskoristio u par navrata sa loptama koje oci imaju!Mi smo cini mi se igrali nekako u navratima, stisnemo ih, redjamo sanse, i ocekujem da im damo gol pa onda stanemo(i primimo gol, i to odlican gol moram reci)...
Mislim da smo(Mrdja) mogli da damo jos jedno 3 gola, ali ponavljam po meni je razlog izuzetno fizicki slaba ekipa Banata, ali sa druge strane to nas ne interesuje i treba pohvaliti momke na prikazanoj igri, ovo vec lici na nesto!Sa par poteza(u prvom poluvremenu) me iznenadio nas bivsi igrac Stevanovic, naravno prijatno!Moram reci da Mrdja ima fenomenalno kretanje i fenomenalno trazi prostor, ali zato ima katastrofalnu realizaciju, sto ga koci da bude mnogo bolji igrac, kazem danas je mogao dati jos 3 komada!
Vukajlovic neprijatno iznenadjenje od Dzimija covek koji nije prosao pripreme i koji je bio otpisan da ima prednost u odnosu na Danija, najperspektivnijeg igraca Vose i Srbije, me je blago receno iznerviralo!
Sve u svemu trebamo biti zadovolji sto smo konacno na Karadjordju videli malo vise golova i cak poneki atraktivan potez sto je u prvom delu sezone spadalo u naucnu fantastiku!Opet ne treba se preterano radovati da ne bi razocarenje bilo vece(ako do njega dodje), jer ponavljam mislim da je razlog za ubedljivu pobedu totalno nespremna ekipa Banata!
edit:
Ladno sam zaboravio da napisem ko je dao golove
1:0 Djurovski, 2:0 Tadic, 3:1 Mrdja, 4:1 Mrdja
Njihovi vezni igraci su slabo pomagali odbrani tj. slabo su se kretali sto je izuzetno kreativni Djurovski iskoristio u par navrata sa loptama koje oci imaju!Mi smo cini mi se igrali nekako u navratima, stisnemo ih, redjamo sanse, i ocekujem da im damo gol pa onda stanemo(i primimo gol, i to odlican gol moram reci)...
Mislim da smo(Mrdja) mogli da damo jos jedno 3 gola, ali ponavljam po meni je razlog izuzetno fizicki slaba ekipa Banata, ali sa druge strane to nas ne interesuje i treba pohvaliti momke na prikazanoj igri, ovo vec lici na nesto!Sa par poteza(u prvom poluvremenu) me iznenadio nas bivsi igrac Stevanovic, naravno prijatno!Moram reci da Mrdja ima fenomenalno kretanje i fenomenalno trazi prostor, ali zato ima katastrofalnu realizaciju, sto ga koci da bude mnogo bolji igrac, kazem danas je mogao dati jos 3 komada!
Vukajlovic neprijatno iznenadjenje od Dzimija covek koji nije prosao pripreme i koji je bio otpisan da ima prednost u odnosu na Danija, najperspektivnijeg igraca Vose i Srbije, me je blago receno iznerviralo!
Sve u svemu trebamo biti zadovolji sto smo konacno na Karadjordju videli malo vise golova i cak poneki atraktivan potez sto je u prvom delu sezone spadalo u naucnu fantastiku!Opet ne treba se preterano radovati da ne bi razocarenje bilo vece(ako do njega dodje), jer ponavljam mislim da je razlog za ubedljivu pobedu totalno nespremna ekipa Banata!
edit:
Ladno sam zaboravio da napisem ko je dao golove

1:0 Djurovski, 2:0 Tadic, 3:1 Mrdja, 4:1 Mrdja
Last edited by Grba_NS on Wed Apr 22, 2009 7:13 pm, edited 1 time in total.
Ja odavno smesniju ekipu od Banata nisam video,pa u toj ekipi nema jednog lika koji uopste lici na pravog fudbalera,od onog nezgrapnog crnca koji je najvise muke pravio nasem cuvenom spikeru,pa sve do debeljuskastog Radosavljeva!Grba_NS wrote:Pre svega zelim da kazem da je Banat jedna izuzetno ali izuzetno nespremna ekipa, na nivou srpskoligasa..
Sve u svemu,utakmica za nijansu bolja od proseka i to je to,jedino moram da ponovim da sam sokiran pojavom Vukajla i medju osamnaest a kamoli to da je danas dobio priliku da igra,cekamo jos Purketa da se oporavi,Lazetica da ocisti kartone i bice samba!
Po meni na momente sasvim lep fudbal, a na momente blagi Boze uzasa. Finis u kome smo postigli 2 gola, a trebali 3, 4 je malo popravio utisak danasnje utakmice. Da nije bilo odlicnih lopti ka Mrdji bila bi to jos jedna u nizu kukavickih pobeda na nasem terenu.
Jos jednom je Maric prevazisao samoga sebe sa svojim izmenama, Vukajlovic
ma idi bre covece, a Dani ulazi u 90-om. Steta sto nije postigao gol posle odlicnog proigravanja nekog iz srednjeg reda. U sledecem mecu nam se vraca Lazetic u prvih 11 pa ce Dani najverovatnije svoju priliku za igru cekati ponovo sa klupe ili ce kao i na marakani poceti a onda u poluvremenu biti zamenjen.
Jos jednom je Maric prevazisao samoga sebe sa svojim izmenama, Vukajlovic

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.