Pitanje za sve navijace Vojvodine
-
sve ovo sto se desava je zalosno.klub kakav je bio pre godinu ili dve stoji na istom i nastavlja da se radi po istom.osobe koje pokusavaju da vrate vojvodinu bar blizu onoga gde je bila jos uvek su nepozeljni.nije ovde uopste pitanje koliko trener ima znanja i volje nego koliko odredjenim ljudima to odgovara.na forumu ima ljudi koji znaju 1000 puta vise pojedinosti o tome sta se desava u klubu pa bih voleo ako neko zna zasto je djuricic uopste doveden,koliko je bilo odmah u startu procentualno da ce ostati duze u klubu i koliko se daje procenata novom treneru da ce ostati trener duze od djuricica.cisto sumnjam da je djuricic imao vise od 20% prvog dana na poslu.ova smena trenera(ja smatram da je to vec ranije reseno) je sramotna ali mi zivimo u svetu u kojem nema sramote vec je novac jedina stvar koja je bitna.najsvetlija tacka i covek koji je i na televiziji i na terenu pokazivao ljubav i zelju(opet)se tera iz kluba.pa dokle vise?ne daj boze ali cini mi se da od iduce godine igramo drugu ligu ali daj boze da nas iduce godine novi trener vodi u ligu sampiona.ako je djumi sa ovim timom i uslovima izborio opstanak a ljudima u klubu ne valja onda ce verovatno dovesti boljeg
pa i bolje igrace nego sto je djuricic izabrao i eto novih sampiona.djuricicu tebi zelim ,ako se ne desi cudo pa ostanes tu gde ti je i mesto, sve najbolje i ko zna mozda opet jednog(ali boljeg)dana da se vratis u fk vojvodinu

SG,mozda ne bi bilo lose poslati taj stav u medije... dajte se jednom organizujte sve grupe i uradite pravu stvar,sacuvajte nam Djumija!!!!Stara Garda wrote:Zvanican stav navijacke grupe STARA GARDA:
Djuricic Milan trener Vojvodine i u sezoni 2005/2006![]()
p.s. na prvoj stranici posta je bio moj licni stav,a ovo je posle razgovora sa vecinom clanova grupe.
Niko ne spori trenerski kvalitet Dzimija Marica,ali Djumi se mora ispostovati do kraja.
Gde je sada Sava Savic? Nije li ovo pravi trenutak za pomirenje SS i clanova ovog Foruma???
Savo prenesi nas stav sada kada je najpotrebnije,neka vidi narod.... SACUVAJMO DJUMIJA,SACUVAJMO VOSU!!!!

Stara (znam, neki ce reci i prevazidjena) izreka kaze da se fudbal igra zbog navijaca. Ako je ostalo i zrnce istine u tome, ljudi u rukovodstvu bi trebalo da obrate paznju na "vox populi", i da ne dozvole da i krajem ove, kao i krajem prethodnih sezona, brisemo sve tragove za nekim ljudima i krecemo od nule. Na koji nacin bi trebalo da skrenemo paznju javnosti na ovaj problem, to neka odluce ljudi koji malo bolje poznaju situaciju u klubu (Stara Garda, Minja, ...), a za pocetak i "reaktiviranje" Save Savica predstavlja prvu liniju odbrane (ili napada, kako ko vise voli). Zato, navijaci, nemojmo dati da preuzimanje skupstine ostane samo marginalni cin u borbi za bolju Vojvodinu, vec stvar isterajmo do kraja. Sa Djumijem i u sledecu sezonu!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Ljudi,cemu panika.Covek je jos uvek trener Vojvodine i mozda ce i ostati.Uostalom jeftinijeg trenera ne mozemo naci jer nas ovaj za sada jako malo kosta.Vojo,najvise mrzim kada cujem fraze tipa:napad na Kostunicu je napad na Srbiju ili napad na Canka je napad na Vojvodinu ili napad na Mila je napad na Crnu Goru.Zasto mislis da ce mo ako sacuvamo trenera sacuvati Vojvodinu.Alo,F.K.Vojvodina je institucija(u trenutnoj krizi) i samo se ime Ilije Pantelica moze vezati za nju jer je ostavio trag u njoj.Svi ostali su samo prolaznici kroz nju i svih se secamo po necemu(ili ih se u opste ne secamo).Ovaj trener ce ostati upamcen po pojavljivanju na sajtu kluba i aktivnom ucestvovanju na njemu.Nisam bas siguran da ce mo ga spominjati po rezultatima a to je za trenera najvaznije.Sto se tice njegovog dolaska sami znate da sam vec jednom napisao da je on bio odredjen za trenera i pre pizona i da je kineski golub samo imao Vojvodinu kao masku pred put u Kinu.Njega u klub je doveo Milan Djakovic,njegov prijatelj i sugradjanin iz Pazove.Potpisao je na dve i po godine za 30000e po godini.Prica se da je od te sume duzan Djakovicu za to sto ga je doveo.Sa njime, dovedeni su drugoligaski igraci koji su vlasnistvo menadzera Vice i Djakovica.Moje je misljenje da bez obzira na vase odusevljenje pojedinim nijedan od njih nece igrati, ne zapazenu, vec nikakvu ulogu u klubu.(ako trener ne ostane).Zasto Vojo mislis da S.Savic treba da se pomiri sa ovim forumom tako sto ce dati ili preneti podrsku treneru.S.Savic moze da se pomiri sa ovim forumom samo pravim i istinitim pisanjem o klubu.( i naravno svakodnevnim).Ljudi, nama ako ne dodje svezih para u klub,propali smo.Sa ovim igrackim kadrom ovaj trener je vidjen vec peto kolo.On u klubu ima podrsku samo navijaca.Svi ostali ga vide kao nuzno zlo(bez uvrede,samo prenosim reci jednog clana uprave).A nazalost navijaci,niti igraju,niti donose pare a pravo da vam kazem ni ne odlucuju nista.Ljudi,da li znate da ako se situacija fundametalno(sto kaze Radovan) ne promeni da ce mo mi biti mozda jedini prvoligas koji nece otici na pripreme nigde i koji ce uci u novu sezonu sa dugom od neisplacene nijedne rate i neisplacene nijedne plate ove godine.Sa cim ce mo pred cara a dogodine ispada osam klubova iz lige.I sto je najgore svi ce u celoj situaciji naci neki interes,samo ce mo mi cvileti na stadionu i prepucavati se ovde.Da objasnim:igraci koje niko nece odigrace jos jednu sezonu u prvoj ligi,trener,ma ko bio i koliko ih bilo upisace u karton da su bili treneri u F.K.Vojvodini sto bez obzira na sve ima neku tezinu,clanovi uprave ce sigurno imati neke koristi,sto materijalne sto politicke.Samo smo mi naj...li.Pozdrav.
PRIJATELJ:
nboya:
Vaistinu. Finansije su i dalje najveci problem. I bash zato ne treba chachkati i druge rane nezaceljene (menjati trenera bez potrebe i sl.).Ljudi, nama ako ne dodje svezih para u klub,propali smo.
nboya:
Shta se chudish, pa prethodni trener nam je trajao celih 5 dana pred put u Kinu, a ni par njih pre njega nje dobacilo ni celih 6 meseci. Ovo kao da je seoski cirkus a ne prvoligashki fudbalski klub sa najduzhom tradicijom u zemlji...Ne mogu da verujem da se uopste razmislja o smeni trenera koji je ovde samo pola godine. Ima li gorih cobana od nas.

I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Prijatelju,prijatelju... oduvek sam bio opcinjen tvojim postovima,jer si me na neki nacin priblizavao mom voljenom klubu,ustvari,klub si priblizavao meni.Bio sam opcinjen i zbog tvoje misterioznosti oko tvog nicka sa kojim nam se predstavljas,bas je bilo cool i IN,slusati na neki nacin "samog Boga" jer niko ne zna ni ko si ni odakle si,dolazio si na ovaj forum kao dar s neba.Ali,moram ti reci i to da me je ovaj tvoj gornji post malo razocarao,jer... Prijatelju,jesu li to maske pale???
Nikada me nije zanimalo ko si,ali ovim tvojim postom sam nam nemeces odgovor.Slabo ja znam ko je ko u NSu,ali izgleda da tebe znam,mozda iz novina,mozda sa TVa... nije ni bitno.
Od danas,dozivljavam vas na drugi nacin,od danas,kad vam se obracam u nekom od postova,necu vas prozivati (u fazonu "Djumijeva supruga" isl),vase poruke necu shvatati kao neku eskluzivu,kao saplitanje noge nekome drugome,nego kao obican vapaj za sacuvanje svoje pozicije (koju trenutno zauzimate)...
I jos nesto,smatram da FC Vojvodina nije u "trenutnoj krizi" vec...
Sad mi navedi posle 1989 godine,sve trenere Vose kojih smo se duzni secati po rezultatima njihovih timova?
Zasto vam sad odjednom ne valjaju???Niko ih nece?Aaaaa,zbog toga... oki-doki!!!!
Veliki pozdrav Prijatelju!!!!
Nikada me nije zanimalo ko si,ali ovim tvojim postom sam nam nemeces odgovor.Slabo ja znam ko je ko u NSu,ali izgleda da tebe znam,mozda iz novina,mozda sa TVa... nije ni bitno.
Od danas,dozivljavam vas na drugi nacin,od danas,kad vam se obracam u nekom od postova,necu vas prozivati (u fazonu "Djumijeva supruga" isl),vase poruke necu shvatati kao neku eskluzivu,kao saplitanje noge nekome drugome,nego kao obican vapaj za sacuvanje svoje pozicije (koju trenutno zauzimate)...
Ha,ha,ha... znaci li to u ovom trenutku da Djumi ima vise od 20% sansi???Mi ne pravimo paniku,mi samo iznosimo nas stav,cini mi se da je panika sad na drugoj strani.Jeftin trener... nema veze Prijatelju,slobodno to uzmi kao izgovor,mi cemo ga prihvatiti.PRIJATELJ wrote:Ljudi,cemu panika.Covek je jos uvek trener Vojvodine i mozda ce i ostati.Uostalom jeftinijeg trenera ne mozemo naci jer nas ovaj za sada jako malo kosta.
Tacno... ali pitam te ja,da li bi i Ilija Pantelic bio ono sto jeste da je u svojoj karijeri imao Prijatelja i da je proveo samo 6 meseci u Vosi???PRIJATELJ wrote:Zasto mislis da ce mo ako sacuvamo trenera sacuvati Vojvodinu.Alo,F.K.Vojvodina je institucija(u trenutnoj krizi) i samo se ime Ilije Pantelica moze vezati za nju jer je ostavio trag u njoj.
I jos nesto,smatram da FC Vojvodina nije u "trenutnoj krizi" vec...
Prijatelju,mislim da te vise boli to pojavljivanje Djumija na sajtu nego njegovi losi rezultati... gotovo sam ubedjen!!!PRIJATELJ wrote:Ovaj trener ce ostati upamcen po pojavljivanju na sajtu kluba i aktivnom ucestvovanju na njemu.Nisam bas siguran da ce mo ga spominjati po rezultatima a to je za trenera najvaznije.
Sad mi navedi posle 1989 godine,sve trenere Vose kojih smo se duzni secati po rezultatima njihovih timova?
Ovo me apsolutno ne zanima... al su ovo cinjenice koju mogu pokazati (ne)sposobnost ljudi koji vode FC Vojvodina!!!PRIJATELJ wrote:Sto se tice njegovog dolaska sami znate da sam vec jednom napisao da je on bio odredjen za trenera i pre pizona i da je kineski golub samo imao Vojvodinu kao masku pred put u Kinu.Njega u klub je doveo Milan Djakovic,njegov prijatelj i sugradjanin iz Pazove.Potpisao je na dve i po godine za 30000e po godini.Prica se da je od te sume duzan Djakovicu za to sto ga je doveo.Sa njime, dovedeni su drugoligaski igraci koji su vlasnistvo menadzera Vice i Djakovica.
Prijatelju,kojim smo mi to pojacanjima bili odusevljeni?I ko je od njih igrao zapazenu ulogu?I ko ce od njih uopste i igrati ako Djumi ostane?Pucas u prazno...PRIJATELJ wrote:Moje je misljenje da bez obzira na vase odusevljenje pojedinim nijedan od njih nece igrati, ne zapazenu, vec nikakvu ulogu u klubu.(ako trener ne ostane) .
Zasto te plasi ime S.S???"Istinito pisanje o klubu"?Pa hoce li nesto slagati,ako u javnost iznese stav navijaca koji su stali u odbranu svog trenera?PRIJATELJ wrote:Zasto Vojo mislis da S.Savic treba da se pomiri sa ovim forumom tako sto ce dati ili preneti podrsku treneru.S.Savic moze da se pomiri sa ovim forumom samo pravim i istinitim pisanjem o klubu.( i naravno svakodnevnim) .
Uporedite ove dve recenice,pa neka svako donese zakljucak kakav hoce!!!PRIJATELJ wrote:A nazalost navijaci,niti igraju,niti donose pare a pravo da vam kazem ni ne odlucuju nista ===> Ljudi,cemu panika.Covek je jos uvek trener Vojvodine i mozda ce i ostati.
Sad se setih kakve su pripreme i kakav tretman imali igraci u (cini mi se Zobnatici) za vreme bombardovanja,pa se setih koliko ste pljuvali po ucinjenom u Antaliji,pa se setih da je Franc bio najbolji bez timske pripreme... toliko o pripremama.U Vosi se pripreme samo svode na to "da dupe vidi puta"!!! A vama je (vidim ja) bas stalo,da se ide...!?PRIJATELJ wrote:mi biti mozda jedini prvoligas koji nece otici na pripreme nigde.
E moj Prijatelju,a kada smo mi kukali na igrace vi ste ih branili recenicom "Kakvi su,takvi su - nasi su!!!"PRIJATELJ wrote:Da objasnim:igraci koje niko nece odigrace jos jednu sezonu u prvoj ligi.
Zasto vam sad odjednom ne valjaju???Niko ih nece?Aaaaa,zbog toga... oki-doki!!!!

Ne znam na koga mislite!?PRIJATELJ wrote:Samo smo mi naj...li.
Veliki pozdrav Prijatelju!!!!

Od kada je fubala (barem ovog "modernog") treneri su bili glavni krivac za neuspehe kluba. Nekada je to zaista tako, ali u većini slučajeva kao potrošna roba, bili su smenjivani, kada god se spomene loša finansijska situacija ili loši potezi uprave, jer je ipak mnogo lakše smeniti jednog trenera, nego 20 loših igrača ili isto toliko loših članova uprave.
Tako je to i kod nas, sa tom razlikom što se u odnosu na ostatak fudbalskog sveta kod nas češće spominju pitanja lošeg vođenja kluba, pa samim tim i treneri češće dobijaju zamene.
Para nema, to je činjenica, a fudbalski klubovi, ako ne računamo par izuzetaka, ne umeju da ih naprave. A i zašto bi, kada uprava koja vodi klub, ne gubi ništa lošim rezultatima i lošim poslovanjem kluba. Ljudi koji sede u upravnim odborima ne odgovaraju nikome, niti će se ikada u njihovom CV-u pojaviti podatak da su vodili fudbalski klub koji je propao. Pored toga, ni procenat od prodaje pokojeg privatnog igrača nije loš kao džeparac.
Zaposleni u klubu za loše obavljen posao ne dobijaju otkaze, često ne primaju plate, pa im se mnogo i ne radi, ali im se zauzvrat pruža siguran posao.
Igrači igraju onoliko koliko im se igra, jer zna se ko može (mora) da igra. Moraju da igraju igrači od čije prodaje interes imaju menadžeri koji su ih doveli. Ostali su tu da nađu menadžera koji će ih progurati dalje i tako idemo u krug.
Shvatite da u našim fudbalskim klubovima još uvek vlada socijalizam, gde nije bitno šta radiš i kako to radiš, već je bitno samo da smisliš izgovor zašto radiš tako kako radiš (i to više radi sebe, nego zbog nekog drugog).
Sa druge strane postoje ljudi koji rade svoj posao veoma dobro, jer od toga žive, a indirektno izdržavaju sve ostale. To su menadžeri koji svoje igrače guraju i rukama i nogama i ja im to uopšte ne zameram. Ne zameram im jer su ljudi iskoristili šansu i svojim radom stvorili veze i ime.
Mogu samo da zamislim Markovog menadžera koji ga iz nedelje u nedelju posmatra na terenu kako ovaj vola ne može da ubode. Mislim da je čoveku do sada sigurno čir proradio i pitanje je vremena kada će nesrećnik pući i utrčati u teren da umesto Marka da gol.
Mislim da su ostala sportska društva bar malo napredovala u tom smislu, pa im je zato malo lakše da pronađu sponzora. Pored toga fudbaleri su precenjeni i primaju plate veće nego što bi trebali, pa je i sa te strane teško namamiti nekoga da sipa pare u vreću bez dna.
Merilo uspeha kluba je njegov sportski rezultat i broj ljudi koji će doći da posmatra utakmicu, jer na taj način sponzori koji daju pare za reklamu (jer to jeste suština sponzorstva) imaju veću ciljnu grupu. Ako to uzmemo u obzir, ja da imam para, verovatno bih pre uložio u penzionere koji po lepom vremenu imaju veći broj posmatrača dok boćaju na keju, nego F.K. Vojvodina u istom tom trenutku.
Da se na kraju vratim na temu ovog topika - trenere, tužno je da klub koji je prvi na ovim prostorima doveo profesionalnog trenera, sada nema ni para ni volje za to. Najbitnije za trenera je vreme koje mu je pruženo za rad sa timom, a mi ćemo ih i dalje menjati na svakih 6 meseci, sve dok se jednog dana klub ne ugasi ili privatizuje. U narednih 10-ak godina jedno od ova dva će se neminovno desiti.
Tako je to i kod nas, sa tom razlikom što se u odnosu na ostatak fudbalskog sveta kod nas češće spominju pitanja lošeg vođenja kluba, pa samim tim i treneri češće dobijaju zamene.
Para nema, to je činjenica, a fudbalski klubovi, ako ne računamo par izuzetaka, ne umeju da ih naprave. A i zašto bi, kada uprava koja vodi klub, ne gubi ništa lošim rezultatima i lošim poslovanjem kluba. Ljudi koji sede u upravnim odborima ne odgovaraju nikome, niti će se ikada u njihovom CV-u pojaviti podatak da su vodili fudbalski klub koji je propao. Pored toga, ni procenat od prodaje pokojeg privatnog igrača nije loš kao džeparac.
Zaposleni u klubu za loše obavljen posao ne dobijaju otkaze, često ne primaju plate, pa im se mnogo i ne radi, ali im se zauzvrat pruža siguran posao.
Igrači igraju onoliko koliko im se igra, jer zna se ko može (mora) da igra. Moraju da igraju igrači od čije prodaje interes imaju menadžeri koji su ih doveli. Ostali su tu da nađu menadžera koji će ih progurati dalje i tako idemo u krug.
Shvatite da u našim fudbalskim klubovima još uvek vlada socijalizam, gde nije bitno šta radiš i kako to radiš, već je bitno samo da smisliš izgovor zašto radiš tako kako radiš (i to više radi sebe, nego zbog nekog drugog).
Sa druge strane postoje ljudi koji rade svoj posao veoma dobro, jer od toga žive, a indirektno izdržavaju sve ostale. To su menadžeri koji svoje igrače guraju i rukama i nogama i ja im to uopšte ne zameram. Ne zameram im jer su ljudi iskoristili šansu i svojim radom stvorili veze i ime.
Mogu samo da zamislim Markovog menadžera koji ga iz nedelje u nedelju posmatra na terenu kako ovaj vola ne može da ubode. Mislim da je čoveku do sada sigurno čir proradio i pitanje je vremena kada će nesrećnik pući i utrčati u teren da umesto Marka da gol.
Mislim da su ostala sportska društva bar malo napredovala u tom smislu, pa im je zato malo lakše da pronađu sponzora. Pored toga fudbaleri su precenjeni i primaju plate veće nego što bi trebali, pa je i sa te strane teško namamiti nekoga da sipa pare u vreću bez dna.
Merilo uspeha kluba je njegov sportski rezultat i broj ljudi koji će doći da posmatra utakmicu, jer na taj način sponzori koji daju pare za reklamu (jer to jeste suština sponzorstva) imaju veću ciljnu grupu. Ako to uzmemo u obzir, ja da imam para, verovatno bih pre uložio u penzionere koji po lepom vremenu imaju veći broj posmatrača dok boćaju na keju, nego F.K. Vojvodina u istom tom trenutku.
Da se na kraju vratim na temu ovog topika - trenere, tužno je da klub koji je prvi na ovim prostorima doveo profesionalnog trenera, sada nema ni para ni volje za to. Najbitnije za trenera je vreme koje mu je pruženo za rad sa timom, a mi ćemo ih i dalje menjati na svakih 6 meseci, sve dok se jednog dana klub ne ugasi ili privatizuje. U narednih 10-ak godina jedno od ova dva će se neminovno desiti.
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...
Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Bond,svaka cast na tekstu.Samo mislim da ce vreme za privatizaciju biti mnogo krace i cak polako pocinjem da sumnjam da sve ovo sto se desava sa F.K.Vojvodinom nije slucajno.Mislim da se cak namerno propada da bi se lakse pojavio Mesije-spasilac i sto jeftinije prosao u finansijskoj transakciji.Pozdrav.