B92 wrote: Rajevac: "Ja sam birao igrače"
Selektor Gane Milovan Rajevac odbacio je optužbe medija da je u reprezentaciju zvao igrače zbog određenih viših interesa.
On je rekao da je potpuna glupost, informacija da je agent Goran Milovanović uticao na njegov izbor reprezentativaca za takmičenje u Kupu afričkih nacija, gde je Gana stigla do finala.
"Ja sam donosio odluku da pozivam određene igrače koji su mogli da mi pomognu. Igrači koji su sposobni da se nose sa mojim sistemom. Pozivi su išli isključivo na osnovu kvaliteta, sigurno da nisam išao okolo i pitao igrače prvo ko im je menadžer", rekao je Rajevac na konferenciji za novinare u Akri.
55-godišnji srpski stručnjak je istakao da takve optužbe stavljaju sumnju u njegovu stručnost i stručnost njegovog stručnog štaba.
"Niko se nije mešao u moj izbor. Kada vidim potencijal u nekom igraču, ja ga pozivam. Tako radim i tako će uvek biti. Najbitnije je da igrač ima kvalitet da uradi dobar posao za reprezentaciju i Ganu", kaže Rajevac.
Gana je prošle nedelje izgubila finalni duel Kupa afričkih nacija od Egipta sa 1:0. "Crne Zvezde" će na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi ovog leta biti u istoj grupi sa Srbijom.
Trener(i) FK Vojvodina
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
Ovo sam morao da prenesem iz Dnevnika jer je tekst veoma lepo procitati!
ЗАГОРЧИЋ И ДУНЂЕРСКИ: Терен пре компјутера
АНТАЛИЈА: Први сарадници шефа стручног штаба Војводине Бранка Бабића су Златомир Загорчић и Љубиша Дунђерски. Реч је о бившим фудбалерима пониклим у омладинско-пионирској школи црвено-белих, које су путеви одвели током каријере на различите стране.
Загорчић је после завршетка омладинског стажа једно време провео у Кабелу, а затим постао незамењиви ослонац одбране канаринаца са Детелинаре, где је провео шест година и био капитен. Инострану каријеру наставио је у бугарском Литексу, а добрим играма стекао је статус репрезентативца Бугарске, укњиживши 35 наступа за А тим, уз учешће на једном Европском првенству. Играо је потом у швајцарском Лугану, па опет у Литексу и Новом Саду, где је завршио каријеру.
- Одмах сам се определио за тренерски посао, радио са млађим категоријама Војводине, асистирао Моми Раичевићу у Новом Саду и Љупку Петровићу у Литексу, да бих, ево, непуну годину провео у Војводини – каже Загорчић.
Дунђерски је крчио фудбалски пут у Бачком Јарку, чачанском Борцу, улазећи с оба клуба у ранг више, а потом се обрео у Војводини одакле је с капитенском траком стигао до финала Купа после 31 године, а затим се преселио у италијанску Серију А. Играо је за Аталанту из Бергама, а потом за Комо и Тревизо. Каријеру је после повратка наставио у Војводини, а завршио је у Новом Саду.
- После играчке каријере сам с директором Бошком Коврлијом у клубу на Детелинари био задужен за спортски део, али сам временом увидео да ми је место на терену . Тако сам одлучио да се посветим тренерском послу и спреман сам да учим. Сјајно је то што имам прилику да с нешто искуснијим Загорчића печем занат у клубу моје младости – каже Дунђерски.
Обојица истичу изванредну сарадњу са шефом стручног штаба Бранком Бабићем, па је занимљиво чути и његове импресије о млађим колегама.
- За обојицу је најважније да воле свој посао. Имају одличну комуникацију са играчима, што је основни предуслов за бављење тренерским позивом. Поштујем то што настоје да се развијају у правцу и ван пуке теорије фудбалске игре, јер проблематику сагледавају на терену, а не искључиво путем компјутера – вели Бабић.
Загорчић и Дунђерски поседују тренерску А лиценцу и стрпљиво чекају дан када ће им бити омогућено да стекну и профи звање. Оно што је извесно је то да је Војводина у њима добила младе стручњаке од ауторитета на чијим каријерама могу многи да им позавиде. Свесни су, ипак, да је пред њима ново фудбалско поглавље.
- Лакше је било када смо били играчи. Други су мислили о нама, а сада ми морамо да водимо рачуна о другима, а 25 играча подразумева и 25 ћуди, па свакоме треба прићи на посебан начин. Трудимо се да тако и радимо – поручују Љубе и Зага.
С. Савић
Izuzetno je vazno da i Zaga i Ljube koji su bili izvanredni igraci prenesu svoje iskustvo na igracki kadar danasnje Vose.I Zaga i Ljube su kod mene polagali za "A" licencu i mogu vam reci da su zaista izuzetno talentovani treneri.U buducnosti ce sigurno biti prvi treneri Vojvodine i zato je veoma vazno da na terenu provode sto vise vremena i sticu iskustvo koje ce im biti neophodno.
Za njih je vazno da se upoznaju i sa teorijskim osnovama fudbala i taktike jer ce preko njih da usvoje znanja o raznim vrstama taktike i sredstvima taktike u fudbalu.Konacno kako mogu da rese problem ako neznaju da ga lociraju i nazovu pravim imenom.Takodje moraju da sagledaju i prihvate mogućnosti primene računara kao pomoćnog sredstva u svom radu.
Kako rece pre neki dan selektor Portugala Keiros na predavanjma u Beogradu za PRO licencu;Mi u Mancesteru koristimo kompjutere da dobijemo informaciju pre utakmice a ne za vreme utakmice,Na taj nacin sprecavamo poraze u nizu.
Ljube i Zaga su igrali na zapadu i otuda i pohvale na njihov odnos prema radu.
Moram da kazem da sam veliki optimista posle ovakvog prelaznog roka,jos samo da se resi ovo sa Kizitom.
Veliko je bogatsvo imati za saradnike ovakve ljude i trenere.
ЗАГОРЧИЋ И ДУНЂЕРСКИ: Терен пре компјутера
АНТАЛИЈА: Први сарадници шефа стручног штаба Војводине Бранка Бабића су Златомир Загорчић и Љубиша Дунђерски. Реч је о бившим фудбалерима пониклим у омладинско-пионирској школи црвено-белих, које су путеви одвели током каријере на различите стране.
Загорчић је после завршетка омладинског стажа једно време провео у Кабелу, а затим постао незамењиви ослонац одбране канаринаца са Детелинаре, где је провео шест година и био капитен. Инострану каријеру наставио је у бугарском Литексу, а добрим играма стекао је статус репрезентативца Бугарске, укњиживши 35 наступа за А тим, уз учешће на једном Европском првенству. Играо је потом у швајцарском Лугану, па опет у Литексу и Новом Саду, где је завршио каријеру.
- Одмах сам се определио за тренерски посао, радио са млађим категоријама Војводине, асистирао Моми Раичевићу у Новом Саду и Љупку Петровићу у Литексу, да бих, ево, непуну годину провео у Војводини – каже Загорчић.
Дунђерски је крчио фудбалски пут у Бачком Јарку, чачанском Борцу, улазећи с оба клуба у ранг више, а потом се обрео у Војводини одакле је с капитенском траком стигао до финала Купа после 31 године, а затим се преселио у италијанску Серију А. Играо је за Аталанту из Бергама, а потом за Комо и Тревизо. Каријеру је после повратка наставио у Војводини, а завршио је у Новом Саду.
- После играчке каријере сам с директором Бошком Коврлијом у клубу на Детелинари био задужен за спортски део, али сам временом увидео да ми је место на терену . Тако сам одлучио да се посветим тренерском послу и спреман сам да учим. Сјајно је то што имам прилику да с нешто искуснијим Загорчића печем занат у клубу моје младости – каже Дунђерски.
Обојица истичу изванредну сарадњу са шефом стручног штаба Бранком Бабићем, па је занимљиво чути и његове импресије о млађим колегама.
- За обојицу је најважније да воле свој посао. Имају одличну комуникацију са играчима, што је основни предуслов за бављење тренерским позивом. Поштујем то што настоје да се развијају у правцу и ван пуке теорије фудбалске игре, јер проблематику сагледавају на терену, а не искључиво путем компјутера – вели Бабић.
Загорчић и Дунђерски поседују тренерску А лиценцу и стрпљиво чекају дан када ће им бити омогућено да стекну и профи звање. Оно што је извесно је то да је Војводина у њима добила младе стручњаке од ауторитета на чијим каријерама могу многи да им позавиде. Свесни су, ипак, да је пред њима ново фудбалско поглавље.
- Лакше је било када смо били играчи. Други су мислили о нама, а сада ми морамо да водимо рачуна о другима, а 25 играча подразумева и 25 ћуди, па свакоме треба прићи на посебан начин. Трудимо се да тако и радимо – поручују Љубе и Зага.
С. Савић
Izuzetno je vazno da i Zaga i Ljube koji su bili izvanredni igraci prenesu svoje iskustvo na igracki kadar danasnje Vose.I Zaga i Ljube su kod mene polagali za "A" licencu i mogu vam reci da su zaista izuzetno talentovani treneri.U buducnosti ce sigurno biti prvi treneri Vojvodine i zato je veoma vazno da na terenu provode sto vise vremena i sticu iskustvo koje ce im biti neophodno.
Za njih je vazno da se upoznaju i sa teorijskim osnovama fudbala i taktike jer ce preko njih da usvoje znanja o raznim vrstama taktike i sredstvima taktike u fudbalu.Konacno kako mogu da rese problem ako neznaju da ga lociraju i nazovu pravim imenom.Takodje moraju da sagledaju i prihvate mogućnosti primene računara kao pomoćnog sredstva u svom radu.
Kako rece pre neki dan selektor Portugala Keiros na predavanjma u Beogradu za PRO licencu;Mi u Mancesteru koristimo kompjutere da dobijemo informaciju pre utakmice a ne za vreme utakmice,Na taj nacin sprecavamo poraze u nizu.
Ljube i Zaga su igrali na zapadu i otuda i pohvale na njihov odnos prema radu.
Moram da kazem da sam veliki optimista posle ovakvog prelaznog roka,jos samo da se resi ovo sa Kizitom.
Veliko je bogatsvo imati za saradnike ovakve ljude i trenere.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
- Lala sa zapada
Lalo ako to neko iz kluba bude zatrazio od mene uradicu sve sto je u mojoj moci.Lala sa zapada wrote:Gospodine Djumi, da li postoji mogucnost da se cujete sa Kizitom?
Da uticete na njega da promeni stav i da na neki nacin budete most izmedju njega i uprave?
Kiza nam je toliko toga dao u danima kada nismo imali kvalitetan tim poput danasnjeg. Steta bi bilo da ne krene sa saigracima u pohod na kup!
Kizito je kad je dosao u vosu imao jedne farmerke i to prljave (nemislim nista lose) ali bi voleo da ga podsetim na to!
Ubedjen sam da bi sa Kizitom osvojili Kup!
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Mogli bi i navijaci da urgiraju i na Kizu i na upravu da se situacija izgladi. Da se Kiza privoli da potpise produzetak na godinu dana uz sporazum da ide na leto, a da ga klub licencira za prolece. Eto vidimo na najskorijem primeru kako uprava prati sugestije sa foruma i kako su spremni da pozitivno reaguju na kritike, a siguran sam da bi i Kiza bio voljan da izadje u susret navijacma jer je stalno imao dobar odnos sa njima otkad je stigao u klub. Pa ako vec ne mogu direktno da se dogovore dve strane mozda bi ukljucivanje trece pomoglo...
- Lala sa zapada
- Lala sa zapada
Jedno pitanje za Djumija,mada mogu i ostali reci svoje misljenje jer sigurno
da pratite desavanja i u ostalim NS klubovima.
Zanima me vase misljenje oko trenera Proletera Ljubomira Ristovskog?
Da li mislite da taj covek ima kapacitet i znanje da jednog dana preuzme
neki bolje rangirani superligaski klub,izmedju ostalog recimo Vojvodinu?
Cinjenica je da covek radi odlicno. Od ekipe koju su svi gledali kao
autsajdere i prognozirali im dno tabele,on je napravio najprijatnije
iznenadjenje prvog dela sezone.
Gledao sam njihovih par utakmica i moram priznati da mi se svideo njihov
stil igre i to kako Ristovski vodi ekipu.
U tim utakmicama koje sam ja gledao igrali su sasvim napadacki,hrabro i
otvoreno cime se ne mogu pohvaliti mnoge Superligaske ekipe.
Po tome sto sam ja video,Ristovski je trener koji forsira napadacki,moderan
fudbal sto svakako raduje jer je malo takvih trenera u Srbiji.
da pratite desavanja i u ostalim NS klubovima.
Zanima me vase misljenje oko trenera Proletera Ljubomira Ristovskog?
Da li mislite da taj covek ima kapacitet i znanje da jednog dana preuzme
neki bolje rangirani superligaski klub,izmedju ostalog recimo Vojvodinu?
Cinjenica je da covek radi odlicno. Od ekipe koju su svi gledali kao
autsajdere i prognozirali im dno tabele,on je napravio najprijatnije
iznenadjenje prvog dela sezone.
Gledao sam njihovih par utakmica i moram priznati da mi se svideo njihov
stil igre i to kako Ristovski vodi ekipu.
U tim utakmicama koje sam ja gledao igrali su sasvim napadacki,hrabro i
otvoreno cime se ne mogu pohvaliti mnoge Superligaske ekipe.
Po tome sto sam ja video,Ristovski je trener koji forsira napadacki,moderan
fudbal sto svakako raduje jer je malo takvih trenera u Srbiji.