Lav Kup Srbije - sezona 2009/10
Gledajuci utakmice Vose u drugom delu sezone jedino logicno sto moramo uraditi je sledece.
S obzirom da g. Pletsch zavrsava karijeru ,levog beka nemam ostali centrali su slabi... dakle sa ovim igracima ne treba racunati na sledecu sezonu prema tome nema poente uigravati je.
Jedino resenje je da odbranu pojacamo i to bukvalno ,sa Medom mozda i sa Tumbom ili Djurom u sredinu staviti Merebu i Marija da dele lopte napred ka Mrdji i Bilbiji. Dakle da igramo na kontre tj nesto slicno kao kad nas je Rajevac vodio.
Mereba i Mario imaju strasne lopte tako da Mrdjina brzina moze doci do izrazaja i kad on povue molim ga da usmeri loptu Nemanji cisto da ne moramo 10 kontri da radimo da bi dali 1 gol.
Jednostavno kakvi su nam igraci takva treba i taktika/formacija da bude a ne da silimo nesto sto nikako ne moze uspeti.
brkic
vulicevic plec karan meda tumba
djurovski merebashvili tadic/novakovic
mrdja bilbija
5-3-2
znaci vrlo jednostavno.. fajteri nazad mozgovi u sredinu i brzina napred
S obzirom da g. Pletsch zavrsava karijeru ,levog beka nemam ostali centrali su slabi... dakle sa ovim igracima ne treba racunati na sledecu sezonu prema tome nema poente uigravati je.
Jedino resenje je da odbranu pojacamo i to bukvalno ,sa Medom mozda i sa Tumbom ili Djurom u sredinu staviti Merebu i Marija da dele lopte napred ka Mrdji i Bilbiji. Dakle da igramo na kontre tj nesto slicno kao kad nas je Rajevac vodio.
Mereba i Mario imaju strasne lopte tako da Mrdjina brzina moze doci do izrazaja i kad on povue molim ga da usmeri loptu Nemanji cisto da ne moramo 10 kontri da radimo da bi dali 1 gol.
Jednostavno kakvi su nam igraci takva treba i taktika/formacija da bude a ne da silimo nesto sto nikako ne moze uspeti.
brkic
mrdja bilbija
5-3-2
shecky, svidja mi se kako si ovo zamislio, dosta slicno razmisljamo!shecky wrote: brkic
mrdja bilbija
5-3-2
Ja bi samo malo ispravio formaciju... stavio bi Medu ispred Pleca i Karana, sto je po meni i njegova najprirodnija pozicija (dobar je i na mestu stopera), mislim da bi se tako neutralisala tromost Pleca i poneki kiks Karana, a na taj nacin bi njegova najznacajnija uloga bila u kvarenju protivnicke igre i probijanja veznog reda u polukontrama i ucesnistvo u kreaciji nasih napada. Tako da bi to prakticno bila formacija 4-1-3-2.
A u kad smo vec kod ''trenerisanja'' Mrdja iza Bilbije, pa u varijanti da ne prodje ta prica, probati sa izmenom Bilbija - Mudrinski.
P.S. Zao mi je sto Vosa zbog par slabih igraca u prvom timu (iz odbrane prvenstveno) i uopsteno slabe timske igre, mora ovoliko da kombinuje i da se obazire na igrace Partizana i na njihovu igru... Umesto da Djumi izvede 11 najjacih i jednostavno pregazimo one papane, sto bi uradila svaka iole ozbiljnija ekipa trenutno.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Ja mislim da protiv Partizana uopste nece biti kljucna poslednja linija tj. stoperi vec timska odbrana u fazi kad nemamo loptu... Treba potraziti razlog zasto je poslednja linija gresila, a to je cesto bio slucaj zbog nediscipline i sto ne igramo timski, pre svega vezni red, nakon cega odbrana ostaje prepustena sama sebi.
Ove sezone se to cesto desavalo, da odbrana bude prepustena sama sebi bez ikakve ozrganizovane podrske veznog reda i spiceva i onda do izrazaja dolaze svi njihovi (ne)kvaliteti, brzina Pleca i taktica nezrelost Karana!
Ispred njih se ne nalazi organizovani blok koji se konstatno, ZAJEDNO i disciplinovano krece, i koji zatvara svaku i manju rupicu... Kad mi otvorimo taj prostor i pustimo da odbranu direktno napadaju protivnicki igraci oni ce kiksati makar bili i za klasu bilju igraci... U drugom poluvremenu protiv Partizana kad smo se formacijski zgusli i kad smo pametno zatvarali sve njihove igrace, odbrana skoro da i nije imala posla osim onih kontri...
Kao tim smo najslabija ekipa u ligi, katastrofalno stojimo (takticki) kad nemamo loptu, svako trci za sebe, bez ikakve linije koja ce zajedno vrsiti presing ili zatvarati pukotine... Zato sam pohvalio drugo poluvreme protiv partizana jer je to jedinih 45 min ove sezone gde smo dobro "stajali"!
Ukoliko krenemo sa 5 pozadi, unapred smo izgubili (po meni), samo je pitanje trenutka kad cemo primiti gol (i cigani su to uradili u Pragu i dobili 3 komada)! Sredina koliko god i da je bolja od njihove ne bi mogla da im parira sa igracem manje, a samim tim ni spicevi ne bi imali nekih lopti... Mislim da bi se Djurovski i Merebasvili raspali od trcanja, a oni kad su umorni ni taj njihov ofanzivni deo ne dolazi do izrazaja!
Dakle, samo disciplinovanom igrom veznih igraca koji bi bili potpomognuti sa jednim spicem-Mrdjom (kao sto smo igrali protiv Japanaca), onda ni odbrana nece imati toliko posla... U tom slucaju mislim da bi ovo mogla biti prava utakmica za Karana jer iako je dosta los na zemlji mislim da je u vazduhu neprikosnoven i da je u stanju da cuve te trome spiceve poput Klea!
Ove sezone se to cesto desavalo, da odbrana bude prepustena sama sebi bez ikakve ozrganizovane podrske veznog reda i spiceva i onda do izrazaja dolaze svi njihovi (ne)kvaliteti, brzina Pleca i taktica nezrelost Karana!
Ispred njih se ne nalazi organizovani blok koji se konstatno, ZAJEDNO i disciplinovano krece, i koji zatvara svaku i manju rupicu... Kad mi otvorimo taj prostor i pustimo da odbranu direktno napadaju protivnicki igraci oni ce kiksati makar bili i za klasu bilju igraci... U drugom poluvremenu protiv Partizana kad smo se formacijski zgusli i kad smo pametno zatvarali sve njihove igrace, odbrana skoro da i nije imala posla osim onih kontri...
Kao tim smo najslabija ekipa u ligi, katastrofalno stojimo (takticki) kad nemamo loptu, svako trci za sebe, bez ikakve linije koja ce zajedno vrsiti presing ili zatvarati pukotine... Zato sam pohvalio drugo poluvreme protiv partizana jer je to jedinih 45 min ove sezone gde smo dobro "stajali"!
Ukoliko krenemo sa 5 pozadi, unapred smo izgubili (po meni), samo je pitanje trenutka kad cemo primiti gol (i cigani su to uradili u Pragu i dobili 3 komada)! Sredina koliko god i da je bolja od njihove ne bi mogla da im parira sa igracem manje, a samim tim ni spicevi ne bi imali nekih lopti... Mislim da bi se Djurovski i Merebasvili raspali od trcanja, a oni kad su umorni ni taj njihov ofanzivni deo ne dolazi do izrazaja!
Dakle, samo disciplinovanom igrom veznih igraca koji bi bili potpomognuti sa jednim spicem-Mrdjom (kao sto smo igrali protiv Japanaca), onda ni odbrana nece imati toliko posla... U tom slucaju mislim da bi ovo mogla biti prava utakmica za Karana jer iako je dosta los na zemlji mislim da je u vazduhu neprikosnoven i da je u stanju da cuve te trome spiceve poput Klea!
- Uvek sa tobom
Nema sumnje da se gol brani u sredini. Za ovo sada, nikako nekrivim vezni red za golove koje primamo, kako to da nismo primali tako lako golove prethodnih godinu - dve dana? Pobeđivali smo sa 1:0, ali nismo imali toliko gluposti u zadnjoj liniji. Sada bi isto tako pobeđivali, da nemamo ovako loše bekove i štopere. Veza i napad su se najmanje izmenili letos i zimus, čak smatram da su se malo i pojačali. Ulazili su u šanse, sad što nemamo kvalitetnog realizatora, to je već druga tema. Međutim, problemi nastaju od ovog proleća. Protiv partizana smo se u drugom poluvremenu zgusli i naizgled dobro "stajali", jer su oni tako hteli i prepustili nam dominaciju na sredini i opredelili se za kontre, čak je i Pleč dobio dozvolu da ode napred. Pre toga, seti se samo kako je naša zadnja linija reagovala kada je bila u situacijama 2 na 1 u korist štopera, pa opet taj 1 uspe da se nađe sam pred golmanom u šansi i ima vremena da pita Brkića gde da mu šutira. Gde su naši štoperi tada? Ne može vezni red da pazi na Klea i Lekića, zar ne? Uzimam tu dvojicu i njihove golove kao očit primer da je naša zadnja linija neuigrana i da je zato ispadala. Protiv blizanaca, svaki gol smo bili u većini u odbrani i opet nas pune. Zadnja linija nam je najveći problem, bez dileme. Kleo 2 puta gol (sam između 2 štopera), Lekić 2 puta gol (sam između 2 štopera). Džaba Karanu visina i skok, kada on ne zna da igra u prostoru, što je jedna od osnovinh karakteristika dobrog štopera i bez koje mu ostalo ne vredi, on se gubi u prostoru. Uzeću sličan primer Manchester U, koji se najbolje na svetu brane iz sredine i napada, ali sve je to bilo uzaludno, kada su u odbrani igrali na mestu štopera Evans ili Brown. Po meni je sve ovo realno i potpuno sam opušten, jer nisam ja vodio prelazne rokove Vojvodine i letos i zimus prodao Đuku, Stoleta, Lovrića, Pekovića, Kizita, Gvozenovića, Pavlovića, (Mojsova). Sa bilo kojim od ove 8-morice igrača mi bi mnogo bolje "stojali" u zadnjoj liniji.
Slažem se:
Slažem se:
Moji favoriti od naših za četvrtak je Firma 1989, tamo ćemo svi sigurno biti tim, srce na tribini ima da ostavim!Preva93 wrote:takodje sto se tice nase odbrane , pogledajte u predhodnih par sezona , Djuric , Lovric,Pekaric...to su igraci koji su drzali Vosu ka vrhu , stub odbrane zajedno sa Kizitom ...Pletch je spor ko traktor mozda ali je igrao napolju i ima dosta znanja i iskustva ..zna da se postavi i mudar i pametan ...time pokusava da bar malo svoju manu prikrije , a ostalim igracima odbrane trenutno nebih o tome ...jer ne zelim da neko pogresno nesto shvati . Znam da sam mozda klinac za ovde sve vas ali nadam se da cete moje misljenje uvaziti i na neki nacin postovati . Hvala
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Iskreno,ja uopste ne vidim nacin kako mi u cetvrtak mozemo da pobedimo osim ako nas posteno ne ukaki?!
Vecina nas ovde nije verovala ni u pobedu protiv OFK-e,bila je i pre utakmice zadovoljna bodom,pa kako sad da verujem u pobedu protiv partizana u polufinalu kupa i to na njihovom stadionu..
Ako gledamo citavu sezonu,mi nismo ni jednu tzv.jacu ili bitniju utakmicu pobedili,protiv zvezde i partizana cetiri lagana poraza,protiv OFK-e,dve neresene,protiv Austrije jedan poraz i jedan egal rezultat,jedino smo pobedili popularni Spale, ali utakmicu protiv kluba koji se pre tri godine fuzionisao sa treceligasem da ne bi nestao,prosle godine igrao u drugoj ligi,a danas sa sve prepostenim Moracom,hara superligom,ne ubrajam u te jace...
Neki spominju jucerasnju utakmicu partizana u Jagodini,kao razlog za optimizam,ali ako se setimo kako je izlgedala nasa utamica protiv BSK-a tako bazirani optimizam brzo pada u vodu!
Po mom skromnom misljenju,da bi nas ukakilo u cetvrtak,mi moramo odigrati utakmicu suprotno,drugom poluvremenu protiv partizana u Novom Sadu i utakmici protiv zvezde u Beogradu..Nesto slicno kao sto je reprezentacija lige igrala protiv Japana,cvrsto i agresivno sa dobro postavljenim blokom na nasoj polovini i onda moliti Boga da neko izbaci Mrdju u dve tri sanse kako bi on dao bar jedan gol i to je to jer ako mi sa nasim sporim tenkovima ponovo budemo izletali na cetrdesetak metara,crno nam se pise...
Sve u svemu,ako nesto ne bih zeleo,to je da u cetvrtak budem u kozi naseg trenera...
Vecina nas ovde nije verovala ni u pobedu protiv OFK-e,bila je i pre utakmice zadovoljna bodom,pa kako sad da verujem u pobedu protiv partizana u polufinalu kupa i to na njihovom stadionu..
Ako gledamo citavu sezonu,mi nismo ni jednu tzv.jacu ili bitniju utakmicu pobedili,protiv zvezde i partizana cetiri lagana poraza,protiv OFK-e,dve neresene,protiv Austrije jedan poraz i jedan egal rezultat,jedino smo pobedili popularni Spale, ali utakmicu protiv kluba koji se pre tri godine fuzionisao sa treceligasem da ne bi nestao,prosle godine igrao u drugoj ligi,a danas sa sve prepostenim Moracom,hara superligom,ne ubrajam u te jace...
Neki spominju jucerasnju utakmicu partizana u Jagodini,kao razlog za optimizam,ali ako se setimo kako je izlgedala nasa utamica protiv BSK-a tako bazirani optimizam brzo pada u vodu!
Po mom skromnom misljenju,da bi nas ukakilo u cetvrtak,mi moramo odigrati utakmicu suprotno,drugom poluvremenu protiv partizana u Novom Sadu i utakmici protiv zvezde u Beogradu..Nesto slicno kao sto je reprezentacija lige igrala protiv Japana,cvrsto i agresivno sa dobro postavljenim blokom na nasoj polovini i onda moliti Boga da neko izbaci Mrdju u dve tri sanse kako bi on dao bar jedan gol i to je to jer ako mi sa nasim sporim tenkovima ponovo budemo izletali na cetrdesetak metara,crno nam se pise...
Sve u svemu,ako nesto ne bih zeleo,to je da u cetvrtak budem u kozi naseg trenera...
@Zeljafcv
Citas povrsno ono sto sam napisao!
Nisam rekao da nisu krivi, vec da su zbog nedisciplinovane igre veznog reda gde svako igra za sebe cesto bili prepusteni sami sebi gde su do izrazaja dolazili svi njihovi nekvaliteti, brzina Pleca, takticka nezrelost (neznanje) Karana...
Da, veza je jaci deo ovog tima, cak sam rekao najbolja u ligi (pre prve utakmice sa partizanom), ali to ne menja cinjenicu da jako lose stoje u fazi odbrane, da u napadu ima i previse soliranja, da je zalaganje uglavnom ispod nivoa... Iako je vecina iz tog veznog reda vec dugo zajedno, igraju kao da im je ovo prva polusezona zajedno!
Mancester je savrsen primer i za to sto ja pricam... Sa jednom timskom igrom maksimalno su sakrili nedostatke Brauna i Evansa i Mancester u tom periodu nije uopste primio puno golova, dobili su i Arsenal u gostima, iako je za mene taj tandem Evans, Braun ocajan!
Oni su imali problema sa odbranom kada su bili prinudjeni da stave Flecera i Karika na stopere i tad su gubili neke utakmice, ali su cak i tad uspeli da dobiju jedan Volfsburg u gostima... Meni to sve govori da je ipak veza tj. timska igra kljuc!
Sta hocu da kazem (sta je pisac hteo da kaze
)-poenta:
Da, odbrana nam je ocajna, ali smo mogli daleko, daleko manje golova da primimo samo da je veza igrala organizovanije i borbenije....
Nisam rekao da nisu krivi, vec da su zbog nedisciplinovane igre veznog reda gde svako igra za sebe cesto bili prepusteni sami sebi gde su do izrazaja dolazili svi njihovi nekvaliteti, brzina Pleca, takticka nezrelost (neznanje) Karana...
Da, veza je jaci deo ovog tima, cak sam rekao najbolja u ligi (pre prve utakmice sa partizanom), ali to ne menja cinjenicu da jako lose stoje u fazi odbrane, da u napadu ima i previse soliranja, da je zalaganje uglavnom ispod nivoa... Iako je vecina iz tog veznog reda vec dugo zajedno, igraju kao da im je ovo prva polusezona zajedno!
Mancester je savrsen primer i za to sto ja pricam... Sa jednom timskom igrom maksimalno su sakrili nedostatke Brauna i Evansa i Mancester u tom periodu nije uopste primio puno golova, dobili su i Arsenal u gostima, iako je za mene taj tandem Evans, Braun ocajan!
Oni su imali problema sa odbranom kada su bili prinudjeni da stave Flecera i Karika na stopere i tad su gubili neke utakmice, ali su cak i tad uspeli da dobiju jedan Volfsburg u gostima... Meni to sve govori da je ipak veza tj. timska igra kljuc!
Sta hocu da kazem (sta je pisac hteo da kaze

Da, odbrana nam je ocajna, ali smo mogli daleko, daleko manje golova da primimo samo da je veza igrala organizovanije i borbenije....
Ja sam pri ovome sto je vladans napisao. Dakle, cvrsto i organizovano napraviti jednu cekalicu na njihovu gresku i onda kontra. Taktika "a la Miki Rajevac"
Ako budemo mi organizovali i vodili igru, primicemo 5 komada. Jer da bi tako igrali, prvo moramo nauciti da dodajemo loptu
Tek onda mozemo pricati o nekoj lepoti. U cetvrtak me zabole za lepotu. HOCU POBEDU BRE 

Ako budemo mi organizovali i vodili igru, primicemo 5 komada. Jer da bi tako igrali, prvo moramo nauciti da dodajemo loptu

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Tačno je u neku ruku to što pišeš Grbo, ali ajde da recimo pogledamo samo ovu zadnju utakmicu sa OFK-om.Grba_NS wrote:@Zeljafcv
Sta hocu da kazem (sta je pisac hteo da kaze)-poenta:
Kod prvog primljenog gola jasno se videlo da je i vezni red zakazao, to jest Ađuru i onda ni Karanu nije bilo lako da pokriva prostor oko šesnaesterca.Ali zato kod drugog gola ne može biti kriv nijedan vezni igrač kada je Karan katastrofalno pogrešio i praktično poklonio protivniku gol.
Uzmimo da vezni igrači dobro obave svoj posao, znači nećemo primiti dva kiks gola već samo jedan.Opet dovoljno da izgubimo od Partizana jer čak i da damo jedan gol i oni će ugurati neki na majstorstvo, preko slobodnjaka ili uz pomoć sudije.
Nama je potrebna odbrana koja neće protivniku poklanjati minimum jedan kiks gol po utakmici (a često je to i dosta više) .Sa Karanom, Đurišićem i Nestorovićem u timu mi jednostavno NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO protiv Partizana i to je jasno.S obzirom da je Partizan mnogo jači tim od OFK-a i ostalih, logično je očekivati da će ovoga puta biti poklonjena dva kiks gola, to jest da će se Karanu pridružiti u poklanjanju i Nestorović.I to je realnost ma kako nam se ona ne sviđala.A ako u defanzivi zakažu i Meda i Ađuru, primićemo i treći gol.
Dakle, jasno je da u ovu utakmicu ne možemo da uđemo kao i obično, već da nešto mora drastično da se menja.Stoga formacija sa pojačanom odbranom uz saznanje da se Partizan muči sa bunkerom i ne deluje uopšte tako loše.
Da imamo bar Lovrića u timu, druga bi bila priča (a tek Kizito da je tu) ,ali ga nemamo i moramo misliti o tome.
I da, obavezno ubaciti u drugom poluvremenu Mudrog u igru, ima da izbuši onog Božovića da ovaj ne zna šta ga je snašlo.

Last edited by ice on Mon Apr 12, 2010 6:25 pm, edited 1 time in total.
- novosadjanin
Kisa, koja je danas pocela da pada, je najavljena da ce padati do cetvrtka, a i za vreme utakmice. Takav teren vise odgovara trkacima-fajterima, Medojevic, Adjuru i Tumbasevic (na levom beku) moraju biti starteri!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Mene živo interesuje koji igrači nemaju pravo nastupa zbog kartona (ima li takvih, uopšte)? Pribojavao sam se da će nas par utakmica pred kup filovati kartonima, a taman im je "leglo" da kolo pred polufinale međusobno igraju protivnici blizanaca, Voša i OFK. Videli ste i sami da je sudija delio "šakom i kapom" i jednima i drugima...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...