Dugo pratim ovaj forum,pa evo konacno sam resio i da se aktivnije ukljucim u raspravu. Evo nekog mog vidjenja ove utakmice.
Izasli su nasi igraci sa zeljom da pobede, trudili se, uklizavali, pokusavali na sve nacine, ali taman koliko ih je sve islo protiv partizana, toliko im danas nista nije polazilo za rukom... Ekipa Spartaka odigrala je motivisano i borbeno kao da se bori za finale LS i na kraju imala i srece da dodje do vodeceg (ujedno i pobedonosnog) gola. Moram priznati da me je u gostujucoj ekipi odusevio nas bivsi clan Vidak Bratic, koji im je danas drzao celu odbranu i pokupio 99% lopti. I svaka cast Spartaku za kornere, posto svaki put se bar 5 igraca zalece na skok i predstavlja opasnost po gol protivnika.
A sad malo pojedinacno o nasima:
Brkic-nije imao puno posla, nisam obratio paznju na njega prilikom gola Spartaka, tako da ne mogu da kazem koliko snosi krivicu. Nepotrebno je nekoliko puta dovodjen u nezgodne situacije povratnim loptama i delovao je pomalo nesigurno u tim situacijama. Svaka cast za ona dva odlaska u protivnicki sesnaesterac
Vulicevic-dobijao je i dosta lopti u probojima po desnoj strani, ali mora popraviti centarsut, borbenost na standardnom nivou
Tumbasevic-covek niti je levak, niti je bek, ali svojim zalaganjem uspeva da sve to prikrije i ni u kom slucaju ne bude slaba karika
Pletch-danasnja partija mi se nije svidela, previse komplikovanja u pojedinim momentima i preveliki izleti, koji su uvek potencijalna opasnost po nas gol zbog nedostatka brzine da se vrati u odbranu
Karan-zadovoljavajuca partija, ne rizikuje puno i cisti lopte, ali s vremenom ce verovatno dobiti sigurnost da malo saceka. Dve situacije mi kvare opsti utisak-po njegovom kretanju prilikom kornera bio sam siguran da cemo primiti gol,sto se i obistinilo i to cini mi se bas preko njega i druga je bespotrebno i bezrazlozno guranje na ivici sesnaesterca prilikom akcije kada je ponisten gol Spartaka. Svaka cast za trud i u napadu na kraju
Adjuru-moram da kazem da mi se uopste ne svidja njegova igra u fazi napada, posto mu je uvek potrebno bar 3-4 dodira da umiri loptu pre narednog pasa. Mozda nije ni losa stvar sto ce pauzirati u sledecem kolu, da vidimo alternative na njegovoj poziciji
Djurovski-slaba igra desnom nogom je njegova odlika, ali sam ocekivao da bar jedan sut bude realna opasnost po gol Spartaka. Prilicno bleda partija, ali ipak igrac koji ima ideju ali cesto ne i dovoljno snage da ideju sprovodi u delo tokom cele utakmice
Tadic-trudio se, trcao, cak i uklizavao ali jednostavno danas mu nista nije islo. Ipak po meni znacajan pomak u odnosu na neke ranije utakmice
Mereba-nije igrao na svojoj poziciji, neka pozicija poluspica mi se cini korisnijom za ovog igraca. Nesto bolji u delu igre kada je igrao na levom boku
Medojevic-decko je dobio 3 udarca u nos i ocigledno povredio ledja pre nego sto je izasao. Ostatak utakmice propratio je sa puno nervoze i podrske saigracima. BRAVO MEDO!!!
Mrdja-danas prilicno neprimetan u zavrsnici napada, ali pretpostavljam da je odvlacio igrace posto su vezni igraci imali vise prostora blizu sesnaesterca
Mudrinski-nista posebno nije pokazao, ali cini mi se kao igrac koji moze da odigra "sidro" i distribuira lopte u prostor brzim igracima poput Mrdje
Smiljanic-usao je pun zara, sprintom dosao do klupe kada ga je Djumi pozvao, grizao, pokusavao. Samo tako nastavi momce
Stjepanovic-dosta kratko je igrao, pokusavao ponesto, nije cak ni puno solirao, ali na kraju bez ikakvog uspeha
Moram jos da dodam da mi se na poluvremenu ucinilo da ce Mitosevic uci, posto je jedini otrcao do svlacionice, a ostali rezervni igraci su ostali na terenu, ali se ubrzo vratio. Videlo se danas i ono sto sam primetio i na utakmici sa partizanom, a to je da je Novakovic igrac koji unosi veliku razliku u timskoj igri i presingu na zadnju liniju protivnika, koji nismo uspeli da izvrsimo ni na kraju utakmice.
PS:izvinjavam se na dugackom prvom postu, trudio sam se da sve pokrijem posto sam posle godinu dana pogledao utakmicu sa zapada