Koliko znam, to je samo pitanje formalnosti.
Trajković je odavno tu, trenira, igra ove utakmice...
Gde je problem - Hajduk je dobio stečajnog upravnika, pa dok sve u Kuli ne legne na mesto...Tehnikalije!
Vecernje novosti wrote:DVE godine uzastopno najbolji igrač Vojvodine u izboru navijača, nova je uzdanica Partizana. Levi bek Džozef Kizito u petak se zvanično upoznao s novim saigračima i odmah najavio da će u kratkom roku, kako je osvojio „firmaše“, odličnim igrama pridobiti i najvatrenije fanove crno-belih.
- Bio sam četiri godine u Vojvodini, voleo sam njene navijače, a i oni mene. Najviše zato što sam uvek davao maksimum, na treninzima i utakmicama - objasnio je Kizito. - Sad su malo ljuti na mene jer sam otišao u Partizan, ali to se dešava u fudbalu. Figo je bio u Barseloni, pa otišao u Real... Nema više Vojvodine, sada srce kuca samo za Partizan.
Više ni administrativno Kizito nije vezan za Novosađane. Priča o suspenziji do sredine novembra stavljena je ad akta.
- Bio sam šokiran kada sam prvi put čuo za tu priču. Meni je ugovor istekao 30. juna i ne znam kako je suspenzija mogla da važi do novembra. Ipak, bio sam pre dva dana u Novom Sadu, registrovan sam za Partizan, sada je sve u redu. Ovo je pravi trenutak da se dođe u tako veliki klub kakav je prvak Srbije.
Kizito neće imati problem sa adaptacijom na novu sredinu, jer kako kaže, skoro sve igrače Partizana dobro poznaje. Štaviše, tvrdi da ovaj tim crno-belih ima izuzetne kvalitete.
- Dok sam igrao za Vojvodinu dešavalo se da dođem u Beograd pa sa nekim od ovih momaka odem na kafu, tako da se dobro znamo, navikavanje neće biti problem. Najbitnije je da se dobro spremim i izborim za mesto u timu, pošto šest meseci nisam igrao. Što se tiče ekipe, imamo kvalitet, odlične igrače, siguran sam i da imamo lepu priliku za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope - ističe Džozef „Kiza“ Kizito, novi levi bek Partizana.
Buca wrote:To nam je najpotrebnije jer ovi novi nista ne valjaju,a Bilbija izgleda nije nekima u interesu...
Bez dileme nam fali napadač razbijač, gol igrač. Jao to sigurno nije i jako me brine kako ćemo mi postići gol ako ne dovedemo jednog tipičnog napadača. Što se tiče Bixa o nečemu sam počeo da razmišljam, pošto evidentno ne može da igra desno krilo, nema kvalitet za tu poziciju, nije brz, mislim da bi trener morao da mu nađe novu ulogu. Pošto Đurovski ima mogu reći patološki problem sa trčanjem i fizičkom spremom, Bilbija na toj poziciji bio bi mnogo bolje rešenje. Mi bunkere sa (ne)trčanjem Đurovskog ne možemo probiti. Uporediću ih i reći da obojica raspolažu sa zavidnim šutem i preciznošću pasova, jedino bitno je što mi Bix daleko više trči i oštriji je u duelima, a to nam jako fali prilikom pritiska na protivnika. Bix je mnogo borbeniji i od Durovskog i od Marebe.
Bivši napadač Partizana u Vojvodini?
Sportal, 11 Jul 2010 | 17:32
Vojvodina je u potrazi za napadačem kontaktirala bivšeg fudbalera Partizana. Kako saznajemo u pitanju je jedini strelac za "crno-bele" kada su 2003. godine nastupali u Ligi šampiona. Andrija Delibašić koji je u medijima figurirao kao moguće rešenje za napad tima iz Humske ulice bio je u Novom Sadu, gde je pregovarao oko uslova dolaska u redove "lala".
Crnogorac je u protekle dve sezone nastupao za španskog drugoligaša Herkules sa kojim je uspeo ove sezone da izbori plasman u Primeru. Međutim, period koji je Delibašić proveo u ovom klubu uz golove i nekoliko dobrih utakmica, obeležile su njegove povrede.
Vojvodina u pripremnim utakmicama ne pokazuje zadovoljavajuću efikasnost, a napadači koji su trenutno u klubu Bilbija, Jao, Oumarou, ne ulivaju preterano poverenje navijačima ovog kluba.
Ipak, ostaje da se vidi da li će Delibašić prihvatiti ponudu "lala" pored interesovanja svog bivšeg kluba kao i Levantea.
Vladimir Šoškić