"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Ne znam sta da mislim nakon poslednje pripremne utakmice. Njima nije igrao Eto, nama Vidic.

Krasic je najbolji igrac nase reprezentacije, ipak, mnogo ce zavisiti njegova igra od igre Stankovica i jos jednog igraca koji ce igrati u centru veze.

Stojkovic kiksnuo vise puta, ali me je bas iznenadila losa intervencija Ivanovica kod 3. gola.

Sada je sasvim jasno da Antic ne racuna na Kacara ( sem ako ne dodje do povreda ili kartona ) i ja sam tuzan zbog toga.

Publika koja je bila na stadionu je lepo bodrila tim ceo mec i pored bledog izdanja. Kritiku upucujem na racun svih Beogradjana koji su ostali kuci. Bruka i sramota je da svega 20.000 ljudi isprati reprezentaciju na SP. No, to i nije nista novo, Beogradjani su razmazeni usled uzasne centralizacije koja karakterise nas sport.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Свакако се тиче А репрезентације!!!

"Спортски журнал" пише:
Антићу казна, Рајевцу клупа Србије!

Ако Ко­ми­си­ја за жал­бе ФИ­ФА не усли­ши мол­бу ФСС да Ра­до­ми­ру Ан­ти­ћу ка­зна од че­ти­ри утак­ми­це за­бра­не во­ђе­ња ти­ма бу­де сма­ње­на, Ор­ло­ве ће у ква­ли­фи­ка­ци­је за Пр­вен­ство Евро­пе 2012. по­ве­сти Ми­ло­ван Ра­је­вац.

Ра­јев­цу по­ло­ви­ном ав­гу­ста ис­ти­че уго­вор са Га­ном, ко­ју је на Пр­вен­ству све­та до­вео на пе­нал до пла­сма­на у по­лу­фи­на­ле, а на сто­лу је по­ну­да о про­ду­жет­ку са­рад­ње до Мон­ди­ја­ла 2014.

Ра­је­вац, ме­ђу­тим, од­ла­же од­го­вор, че­ка­ју­ћи од­лу­ку Ко­ми­си­је за жал­бе ФИ­ФА, од ко­је за­ви­си да ли ће по­че­ти пре­го­во­ре са ФСС.

У ме­ђу­вре­ме­ну, чел­ни љу­ди срп­ске ку­ће фуд­ба­ла из­ја­ва­ма да ре­пре­зен­та­ци­ја мо­ра ква­ли­фи­ка­ци­је за ПЕ да поч­не са се­лек­то­ром на клу­пи по­сла­ли су ја­сну по­ру­ку да не при­хва­та­ју мо­гућ­ност да Ор­ло­ве во­де Ан­ти­ће­ви по­моћ­ни­ци Ре­шад Ку­но­вац и Алек­сан­дар Ро­гић, чак и на утак­ми­ци про­тив Фар­ских Остр­ва, 3. сеп­тем­бра у Тор­шав­ну. На тај на­чин на­го­ве­сти­ли су да би са не­га­тив­ним од­го­во­ром ФИ­ФА од­мах по­че­ла по­тра­га за но­вим се­лек­то­ром, упр­кос то­ме што Ан­тић има уго­вор до 2012.

По­тра­га не би ду­го тра­ја­ла, већ би од­мах „не­зва­нич­на по­ну­да“ Ми­ло­ва­ну Ра­јев­цу би­ла пре­тво­ре­на у зва­ни­чан по­зив да сед­не на клу­пу Ср­би­је.

Са­да све за­ви­си од пи­сма из ФИ­ФА
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ljupko is come back!!!

Večernje novosti:
Ljupko uz Rajevca na klupi Srbije

Potpredsednik FSS Dragoljub Vukadinović je u sredu izneo stav Izvršnog odbora da se “ne traži novi selektor”, ali da se “može reći da će od odluke Apelacione komisije FIFA zavisiti da li Radomir Antić nastavlja posao”. Međutim, nezvanične informacije koje se sve glasnije pronose kažu da se na Terazijama razmišlja o pregovorima s Milovanom Rajevcem, još od dana kada je FIFA izrekla kaznu Antiću.

Novost u odnosu na ovu, od ranije poznatu vest, je to da bi Rajevac, u slučaju da preuzme “orlove”, ponovo sarađivao s Ljupkom Petrovićem. Naime, jedini srpski trener s evropskom krunom, trenutno angažovan kao predsednik Trenerske organizacije, mogao bi da bude postavljen za direktora reprezentacije, što je funkcija koju je do sada vršio samo Zoran Mirković, 2007. godine, u predsedničkom mandatu Zvezdana Terzića.

Rajevac i Petrović su već radili na istom zadatku, 2004. godine kada je Ljupko bio šef stručnog štaba Crvene zvezde, a Milovan njegov asistent. Za FSS bi Rajevac mogao da bude jedino adekvatno rešenje, s obzirom na to da su dvojica potencijalnih kandidata s trenerskim kredibilitetom već pronašli klubove: Ljubiša Tumbaković je u Iranu, a Siniša Mihajlović je preuzeo Fiorentinu.

ODLAGANJE DOGOVORA S GANOM

U prilog najavi da bi Rajevac mogao da preuzme Srbiju u slučaju raskida ugovora s Antićem, govori i to da još nije obnovio ugovor sa FS Gane. Afrikanci su posle uspeha na SP ponudili srpskom treneru produžetak saradnje pod povoljnijim uslovima, ali Rajevac na sve načine pokušava da prolongira odlazak u Akru, kako bi sačekao rasplet u Srbiji. Takođe, kao trener na ceni, ima bogate ponude iz arapskih zemalja, ali ih za sada sve drži bez konkretnog odgovora.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Bata-Djorine kucne carolije.

Rajevcu bi bilo najpametnije da ostane jos jedan krug sa Ganom, njemu tako cena moze samo da poraste dok ce na celu Srbije da bude sazvakan i ispljunut dok si rek'o keks.

A ovi "strucnjaci" iz Saveza su jedva docekali da sutnu Antaru cija popularnost u narodu je pocela da biva ozbiljna prepreka za njihove ambicije sa guranjem poluraspalih poluigraca blizanaca kroz reprezentaciju pa su jedva docekali da ga najure.

Grobari srpskog fudbala!
Mare

Post by Mare »

IZVOR RTS: http://www.rts.rs/
четвртак, 05. авг 2010, 13:28 -> 13:36

Без Петровића и Обрадовића

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Ратомир Дујковић објавио је списак играча за квалификациону утакмицу за шампионат Европе, против Словачке 11. августа у Златим Моравцама.

На списку селектора Дујковића налазе се 22 фудбалера међу којима нема чланова А селекције Радосава Петровића и Ивана Обрадовића, али ни интернационалаца Адема Љајића и Данијела Алексића.

"Разговарао сам са члановима стручног штаба државног тима о ситуацији са Петровићем и Обрадовићем. Њихов став био је да играчи раде се селекцијом коју предводи Радомир Антић и да нам се, евентулано, прикључе непосредно пред утакмицу са Словачком", навео је Дујковић и додао да није пристао на такву могућност.

Он је подсетио да је стручни штаб младе репрезентације у прошлости имао проблема са играчима који су "прекомандовани" из А тима и да је то психолошки лоше деловало на фудбалере пошто су се осећали деградирано.

Образлажући одлуку да за сусрет са Словацима изостави Љајића и Алексића, Дујковић је истакао да су овога пута шансу добили "играчи који су у протеклом периоду чешће играли и који имају више искуства".

Меч против Словачке селектор је оценио као "веома важан", поручивши да ће његови изабраници "ићи на победу".

"Свима је добро познато да нам у дуелу са Словачком наредне седмице одговара само победа и да нам евентуална подела бодова оставља само теоретске шансе у финишу квалификација", објаснио је Дујковић који се не узда превише у повољне исходе завршних мечева Хрватске и Норвешке.

Он је истакао да стручни штаб наше младе репрезентације добро познаје квалитете словачких нада, напоменувши да је најбитнија ствар да се његови ученици сконцентришу на своју игру.

Састав репрезентације Србије:

Голмани: Будимир Јаношевић (Јагодина), Бранислав Даниловић (Рад) и Живко Живковић (Партизан).

Одбрана: Дејан Каран (Војводина), Славко Лукић (Смедерево), Слободан Рајковић (Челси, Енглеска), Марко Јовановић (Партизан), Јагош Вуковић (ПСВ, Холандија), Милан Милановић (Локомотива, Русија), Никола Лековић (Рад) и Никола Гулан (Фјорентина, Италија).

Средина терена: Немања Матић (Челси, Енглеска), Филип Ђуричић (Херенвен, Холандија), Иван Радовановић (Аталанта, Италија), Марко Станојевић (Рад), Немања Томић (Партизан), Душан Тадић (Гронинген, Холандија), Марко Милинковић (Кошице, Словачка) и Миралем Сулејмани (Ајакс, Холандија).

Напад: Војо Убипарип (Спартак), Немања Милић (ОФК Београд) и Стефан Шћеповић (Бриж, Белгија).

Утакмица Словачка - Србија игра се 11. августа у Златим Моравцама од 17 часова.
Od naših pozvan samo Karan, što se tiče bivših naših nema ni Aleksića!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Mnogo slabija selekcija nego neke pređašnje. Ali s ovakvim trenerom, dobro je da smo još u igri za dalji plasman...
Io odio Belgrado
Brane

Post by Brane »

Slazem se. Dujkovic me je bas razocarao. Imao je extra igrace (i jos ih ima) za mladu selekciju a rezultati su im ocajni.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Željko Brkić i Dragan Mrđa biće pozvani, od strane selektora Antića, za prijateljski meč u sredu protiv Grčke
Brane

Post by Brane »

Antic je jos u soku od SP, nije ni primetio da se isti zavrsio.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Pored Brkića i Mrđe iz redova Vojvodine su pozvani za svoje reprezentacije:

- Merebašvili (Gruzija), Jao (Gana)

Dok su za reprezentacije do 21 godine pozvani:

- Karan (Srbija), Stevanović i Bilbija (BiH)
budababa

Post by budababa »

Žurnal wrote:Mихајловић нови селектор Србије?

Ра­до­мир Ан­тић би­ће се­лек­тор ре­пре­зен­та­ци­је Ср­би­је још нај­ви­ше пет да­на, нај­ка­сни­је 15. ав­гу­ста на­ци­о­нал­ни тим до­би­ће но­вог стра­те­га, а чел­ни љу­ди срп­ске ку­ће фуд­ба­ла чи­не све ка­ко би на ужа­ре­ну се­лек­тор­ску клу­пу сео Си­ни­ша Ми­хај­ло­вић.

Из по­у­зда­них из­во­ра са­зна­ли смо да је Томислав Ка­ра­џић за­го­вор­ник иде­је ан­га­жма­на тре­не­ра Фи­о­рен­ти­не, али да Си­ни­ша Ми­хај­ло­вић не мо­же да при­ста­не да по­ред клу­ба из Фи­рен­це во­ди и ре­пре­зен­та­ци­ју Ср­би­је, јер сма­тра да би та­ква оп­ци­ја би­ла нео­збиљ­на са ње­го­ве стра­не у овом тре­нут­ку…

Да ли ће ФСС ус­пе­ти да ан­га­жу­је Си­ни­шу Ми­хај­ло­ви­ћа, оста­је да се ви­ди, али пр­ви тре­нер Фи­о­рен­ти­не има и ал­тер­на­ти­ве…
Eto ti sad... :?
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Iako svi znamo da je Merebašvili Gruzijac, Savu Savića o tome niko nije obavestio...

Dnevnik:
Док је меч почињао, официјелном спикеру требало је времена да прочита списак свих репрезентативаца из првог тима Војводине. А он тренутно изгледа овако: Мрђа и Бркић су у А репрезентацији Србије, Јао је позван за А тим Гане, Меребашвили за Азербејџан, а Каран је у младој репрезентацији Србије. Билбија и Стевановић позвани су за млади тим Босне и Херцеговине и када им се још дода репрезентативац Македоније Ђуровски, онда то чини списак за понос и дику.
ice

Post by ice »

Taj Karadžić je takav jedan mufljuz da mi se povraća od njega.Sada je kao protiv Antića , a pre je pričao da nam ceo svet zavidi na njemu i to bukvalno tako.Opet sprema podmuklu smenu, kao i onda sa Đukićem.A potpuno ga briga što nam je fudbal očajan, što u višim ligama igraju kvazi-klubovi koji nemaju ni stadione, što se namešta i mešetari na veliko, što nas napolju kanta ko stigne......Ali i što bi ga bilo briga kada je njegov džep pun?
pedja67

Post by pedja67 »

Smesna mi je ovaj anticev spisak : prvo uzeo sve igrace sa mundijala da bi kao pokazao da je on uradio sve sta je trebala, i da nismo imali srece na mundijalu.
Drugo, sta ce mu 24 igraca, i 4 golmana za jednu prijateljsku utakmicu !!!
Mislim da trebaju da ga smene zbog rezultata !
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

pedja67 wrote:Drugo, sta ce mu 24 igraca, i 4 golmana za jednu prijateljsku utakmicu !!!
Da se izljube,pozdrave i zatvore knjigu :lol:
Image
Post Reply