Transferi
Nosioci igre u ovom timu ne bi smeli da se prodaju pre sledece zime. Treba sa ovim sastavom dogodine odraditi Evropu, pa tek posle toga prodavati (ako bas mora) glavne igrace.
Sada u ovom roku treba da idu oni na koje se ne racuna sto zbog neispunjenih ocekivanja sto zbog nediscipline (npr. Mario), na leto oni na cijim pozicijama vec imamo bolje igrace (npr. Djura, Jao) da se napravi mesta za uvodjenje klinaca u prvi tim za narednu sezonu.
Ostane li jezgro ove ekipe na okupu za jus narednih 2-3 godine mi cemo harati domacim rakmicenjima, ni blizanci sa svim svojim mesetarenjima nece moci da nam pridju. A mozda zaigramo i u grupnim fazama Euro-takmicenja.
Sada u ovom roku treba da idu oni na koje se ne racuna sto zbog neispunjenih ocekivanja sto zbog nediscipline (npr. Mario), na leto oni na cijim pozicijama vec imamo bolje igrace (npr. Djura, Jao) da se napravi mesta za uvodjenje klinaca u prvi tim za narednu sezonu.
Ostane li jezgro ove ekipe na okupu za jus narednih 2-3 godine mi cemo harati domacim rakmicenjima, ni blizanci sa svim svojim mesetarenjima nece moci da nam pridju. A mozda zaigramo i u grupnim fazama Euro-takmicenja.
Milan wrote:A zašto da ne?the Gari wrote:
Da ne budem pogrešno shvaćen, ne stvaram ja crno-belu sliku o dobrom Novom Sadu i lošem Beogradu,![]()
Aplauz za tekst!!!
p.s. Mišljenja sam da bi se pre trebalo rešiti Karana, a zadržati Milovića...

Htedoh reći da to nije poenta mog napisa, ali znaš da ja apsolutno podržavam takvu konceptualizaciju stvarnosti. A vidiš i da to polako postaje moderno i da je čak i predsednik našeg kluba (pročitati intervju iz Novosti sa naslovne strane sajta) postao ozbiljan autonomaš.

Slažem se u vezi sa Karanom i Milovićem, ali, ako iza svega stvarno stoji to što je Grof napisao, da se pravi prostor za Kovačevića, onda mislim da je ustvari to najbolja solucija.
Sportskacentrala.com wrote:Vukić u Vojvodini?
02.01.2011 12:25
Bivši reprezentativac naše zemlje Zvonimir Vukić mogao bi da bude najzvučnije pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku. Nekadašnji igrač zrenjaniskog proletera, Partizana, Šahtjora, Portsmuta i Moskve, nalazi se u završnoj fazi pregovora sa rukovodstvom novosadskog kluba.
Popularni Zvone, ostao je bez kluba posle gašenja Moskve i samostalno je trenirao i odrzavao formu u Beogradu. Vest o tome da je boravio na pregovorima sa Ratkom Buturovićem i Miodragom Pantelićem u društvu svog menadžeraje odjeknula poput "bombe" u fudbalskim krugovima Novog Sada.
Vukić bi predstavljao idealno rešenje za upražnjenu poziciju krativca, posle odlaska Marija Đurovskog u Grčku. Početak priprema "stare dame" srpskog fudbala zakazan je za deveti januar, a do tada bi trebalo da se definitivno vidi, da li će se Zrenjaninac opredeliti za ostanak u domaćem prvenstvu ili će ponovo sreću pokušati da pronađe u inostranstvu.
http://www.zurnal.rs/2011/01/03/zvonimi ... index.html
http://www.alo.rs/sport/34400/Vojvodina_dovodi_VukicaЗвонимир Вукић у Војводини
3 јан, 2011
Звонимир Вукић, некадашњи првотимац Партизана, бивши репрезентативац и печалбар у Шахтјору и Москви, могао би да постане прва „бомба” предстојећег прелазног рока.
За искусног везисту заинтересована је Војводина, која је после одласка Мариа Ђуровског у грчки Ерготелис у потрази за квалитетним креатором игре.
Вукић је тренутно без ангажмана, што олакшава преговоре. Одмарао је прошле године, због гашења ФК Москве, руског премијерлигаша, чији је дрес носио две сезоне.
Према информацијама из Новог Сада, Вукића од дреса Војводине дели још само печат на уговору који може да буде стављен већ 10. јануара, првог дана прелазног рока.
Vojvodina dovodi Vukića?!
Ponedeljak - 03.01.2011
Zvonimir Vukić, naš bivši reprezentativac, vraća se u Srbiju. Nekadašnji fudbaler Partizana, po svemu sudeći, pojačaće Vojvodinu. Pregovori plavokosog veziste i kluba iz Novog Sadu su u završnoj fazi i uskoro se očekuje promocija.
Zvonce, kako ga zovu, od prošle zime je bez angažmana, s obzirom na to da je ruski prvoligaš Moskva ugašen zbog problema s finansijama, a izvor blizak ljudima s „Karađorđa“ potvrdio je za „Alo!“ da su se on i Ratko Butorović sastali uoči dočeka Nove godine (obojica su juče bili nedostupni).
Prvi čovek „stare dame“ iz Novog Sada, posle odlaska Marija Đurovskog u Grčku, želi da angažuje novog organizatora igre, a izbor je pao na iskusnog 31-godišnjeg vezistu, koji je po odlasku iz Humske dugo igrao za Šahtjor. Vukić je prethodnih nekoliko meseci boravio u Beogradu, trenirajući u „SC Teleoptik“ s crno-belima, čekajući inostrani angažman koji je izostao. Ukoliko se pregovori sa Vojvodinom okončaju na očekivani način, Zvonimir će uz Nikolu Lazetića biti najiskusniji igrač novosadskih crveno-belih.
Voša pripreme počinje 9. januara i do tada će sigurno biti poznato da li će rođeni Zrenjaninac karijeru nastaviti u Srbiji.
Vukić: Šahtjor me je upropastio!
Zvonimir Vukić je 2006. predstavljao Srbiju i Crnu Goru na Mondijalu u Nemačkoj, bio je u sjajnoj formi, ali je u Šahtjoru sedeo na klupi. Interesantno, „rudari“ nisu bili voljni da ga puste i pored brojnih ponuda evropskih klubova.
- Šahtjor me je upropastio. Nisu mi dali da igram kada sam bio u najboljim godinama i najboljoj formi, a isto tako nisu želeli ni da me prodaju. Nikada im to neću zaboraviti - rekao je Vukić.
Na „vikipediji“ Zvonce već u Voši
Poznata internet stranica „vikipedija“ već je preselila Vukića na „Karađorđe“. Naime, uz njegovo ime i prezime stoji da je od 2011. godine novi član Vojvodine.
LIČNA KARTA
Ime i prezime: Zvonimir Vukić
Mesto rođenja: Zrenjanin
Datum rođenja: 19. jul 1979.
Visina: 182 cm
Težina: 72 kg
Pozicija: ofanzivni vezni
Prethodni klubovi: Proleter (Z), Atletiko Madrid (B), Partizan, Šahtjor, Portsmut, Moskva
Reprezentacija: SCG
(26 mečeva, 6 golova)
P. Milovanović
После одласка Ђуровског... ови новинари би могли бар да попричају с неким ко прати Војводину кад пишу о њој...Dejan wrote:http://www.zurnal.rs/2011/01/03/zvonimi ... index.html
Звонимир Вукић у Војводини
3 јан, 2011
Звонимир Вукић, некадашњи првотимац Партизана, бивши репрезентативац и печалбар у Шахтјору и Москви, могао би да постане прва „бомба” предстојећег прелазног рока.
За искусног везисту заинтересована је Војводина, која је после одласка Мариа Ђуровског у грчки Ерготелис у потрази за квалитетним креатором игре.
- Grof Žekula
- Administrator
Evo jos tekstova
http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... ira-Vukica

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... ira-Vukica
http://www.mondo.rs/s193785/Fudbal/Zvon ... odine.htmlNovosađani žele bivšeg reprezentativca
Vojvodina bi da angažuje Zvonimira Vukića
D. Nikolić | 03. 01. 2011. - 08:54h
Uoči nastavka fudbalske sezone u Vojvodini ozbiljno razmišljaju o jačanju sopstvenog veznog reda, a jedan od onih koji bi mogao da postane novi član novosadskog kluba je bivši reprezentativac Zvonimir Vukić.
Vukić je bez kluba od kada je 2010. napustio Moskvu, u kojoj je igrao nakon bogate karijere koja ga je od zrenjaninskog proletera vodila u madridski Atletiko, Partizan, Šahtjor i Portsmut. Iako čelnici “Voše” nisu želeli da potvrde pregovore sa Vukićem oko njegovog angažmana, “Sport” navodi da bi sve moglo da bude mnogo jasnije ove nedelje.
“O dolasku igrača iz inostranstva nema govora. U ekipi imamo pet stranaca, dakle ispunili smo kvotu, tako da nema smisla da razmišljamo u tom pravcu. Tim pre što se od naredne sezone broj igrača iz inostanstva smanjuje na četiri”, rekao je generalni sekretar FK Vojvodina Radisav Rabrenović za “Sport”.
Zvonimir Vukić zvoni na vrata Vojvodine
03. januar 2011. 11:03 > 11:04
Prva transfer bomba u Superligi za 2011. godinu je tempirana, čeka se samo zvanično saopštenje FK Vojvodina da bi i "eksplodirala".
Bivša "desetka" Partizana i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Zvonimir Vukić nalazi se nadomak povratka u srpski fudbal, ali nešto severnije od Beograda.
Što se tiče globalne elektronske enciklopedije Wikipedije i njenih anonimnih urednika, Vukić je već fudbaler Vojvodine iz Novog Sada, ali do ponedeljka još nije stigla potvrda kluba da je transfer 31-godišnjeg Zrenjaninca gotova stvar.
Novosađani su još ranije odbacili mogućnost da dovedu inostranog fudbalera, jer već imaju petoricu stranaca u timu, ali to se naravno ne odnosi na Srbina Vukića, koji je od 2008. godine (bio) član FK Moskva, a pre toga je nastupao za Šahtjor iz Donjecka (2003-2008) uz dve pozajmice u Portsmut (2005-2006) i Partizan (2006).
Pre odlaska u Ukrajnu, Vukić je od 2000. do 2003. godine igrao za Partizan i bio strelac 52 gola na 107 utakmica, a među crno-bele je došao iz Proletera iz Zrenjanina (1996-1998).
Za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i Crne Gore odigrao je 26 utakmica i postigao šest golova.
"Sportski žurnal" navodi da će Vukić potpisati za Vojvodinu 10. januara, a "Sport" navodi da će on biti prva zamena za Marka Đurovskog, koji će po svemu sudeći nastaviti karijeru u grčkom Ergotelisu.
Odlazak Đurovskog, Novosađani su nameravali da eventualno nadoknade dovođenjem još jednog bivšeg igrača Partizana, a sada Smedereva, Nenada Marinkovića, ali je pitanje da li će do tog posla doći, ukoliko Vukić zaista stigne u Novi Sad.
Vojvodina namerava da pozajmi Milovana Milovića jednom albanskom prvoligašu, dok su na izlaznim vratima golman Željko Brkić i desni bek Miroslav Vulićević.
(MONDO]
-
Kao sto se vidi iz ovih novinskih clanaka, JAJE JAJETU. Neko se dosetio, a uopste me ne bi cudilo da su to i nasi iz uprave trazili, da pise o Vukicu i Vosi, pa eto sada svaka jebena novinska kuca, svaki portal objavljuje ovo jedno te isto. No dobro, ovo je standardno za prelazne rokove, i drago mi je sto smo svi mi ovde konacno naucili da ne nasedamo na ovakve stvari i sto cekamo konferenciju za predstavljanje igraca, pa da tek onda polemisemo o tome.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ssnigd, potpuno se slažem sa tobom. Taj Vukić bi nam legao kao kec na jedanaest, bio bi, možda, najveće pojačanje u zadnjih 15 godina, ali, baš zato mislim (čitaj: znam!) da od toga nema ništa!
Da li se neko seća teksta iz Žurnala, pre jedno, 15 godina, sa naslovom: "Pančev u Vojvodini?!" Čim sam pročitao ovo za Vukića, setih se te davne "bombe".
Da li se neko seća teksta iz Žurnala, pre jedno, 15 godina, sa naslovom: "Pančev u Vojvodini?!" Čim sam pročitao ovo za Vukića, setih se te davne "bombe".
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Verovatno bi bilo tako, ako je zdrav, Vukic zna fudbala. No, skoro smo se opekli sa jednim slicnim "najvecim pojacanjem" samo sto je ovaj dosao iz onog drugog Titovog blizanca, pa nas je onako perfidno sabotirao na utakmici protiv "svojih"... Zato sam ja jako podozriv prema bivsim igracima blizanaca, oni mogu biti veoma korisni na svim ostalim utakmicama ali kad izadju da igraju protiv kluba koji im lezi na srcu mi sa njima imamo ogromnu rupu u timu koja se ne moze nadomestiti...Marcello wrote:Taj Vukić bi nam legao kao kec na jedanaest, bio bi, možda, najveće pojačanje u zadnjih 15 godina...
Vukic bi predstavljao ogromno pojacanje za Vojvodinu, ali realno sanse da potpise za Vojvodinu su minimalne. Jos posle raspada FC Moskeve imao je ponude iz Rusije, ali je cekao da se realizuje prelazak u Nemacku i na kraju ostao bez kluba. Njegova zelja je inostranstvo, tako da je bolje na vreme se okrenuti nekom od mladih i perspektivnih igraca iz nase lige!
Dejan Babic(Bsk), Filip Knezevic(Borac), Nenad Marinkovic(Smederevo), Nikola Maksimovic(Sloboda), Filip Stanisavljevic(Javor), Uros Delic(Rad) su samo neki od perspektivnih veznjaka iz nase lige, koji bi predstavljali resenje...
Dejan Babic(Bsk), Filip Knezevic(Borac), Nenad Marinkovic(Smederevo), Nikola Maksimovic(Sloboda), Filip Stanisavljevic(Javor), Uros Delic(Rad) su samo neki od perspektivnih veznjaka iz nase lige, koji bi predstavljali resenje...