Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

За групну фазу такмичења, стадион мора бити у категорији 4, пре тога за последњу i претпоследњу утакмицу може категорија 3, а прво и друго коло 1. Сад је питање да ли може у ходу да се решава, јер ако би се десило неко чудо па да доспемо у групу, можда би могло да се направи шта недостаје у међувремену. Јесте да смо отишли далеко са претпоставкама, али никад се не зна! :D
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ice wrote:Article 10 - Dressing rooms

The stadium must guarantee direct, private and secure access for both teams
and the referees from their dressing rooms to the playing area and ensure their
safe arrival at/departure from the stadium.
Ovo bi se moglo resiti i sa kucicom ovakvom kakva jeste, uz pomoc tunela "na razvlacenje" od plastike koji bi isao od ulaza kucice do prostora neposredno iza gola.
ice

Post by ice »

AntonioKasano wrote:За групну фазу такмичења, стадион мора бити у категорији 4, пре тога за последњу i претпоследњу утакмицу може категорија 3, а прво и друго коло 1. Сад је питање да ли може у ходу да се решава, јер ако би се десило неко чудо па да доспемо у групу, можда би могло да се направи шта недостаје у међувремену. Јесте да смо отишли далеко са претпоставкама, али никад се не зна! :D
Ali to "u hodu" uopšte nisu sitnice, a naravno opet bi grad bio na potezu.
Mislim naravno na stvari koje sam citirao, ne toliko za pitanja vezana za novinare, TV, doping prostor i slično.
Jedino se slažem sa Radoyem u vezi onoga što je napisao za tunel, to bi se nekako dalo izvesti uz pomoć štapa i kanapa.

Ponavljam, najveći problem je istok jer zamislite da se ne daj Bože nešto loše desi kakav bi tu stampedo nastao i svi bi pojurili ka ta dva jedina izlaza, to bi bio otprilike Hilfsboro scenario.Ne znam kako će UEFA gledati na to zaista.
Samo su kod nas i dalje u modi te čuvene tribine sa dva ulaza na bokovima, to možda priliči seoskim klubovima, ali Voši sigurno ne.
igoork

Post by igoork »

Nek naduvaju ispred istoka one velike vatrogasne krevete za spasavanje i skaces sa tribine opusetno. :D
ristoo7

Post by ristoo7 »

Ако је проблем исток нека га затворе ако будемо играли ЛЕ и крај, ионако нећемо напунити до краја.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Radoye wrote:
ice wrote:Article 10 - Dressing rooms

The stadium must guarantee direct, private and secure access for both teams
and the referees from their dressing rooms to the playing area and ensure their
safe arrival at/departure from the stadium.
Ovo bi se moglo resiti i sa kucicom ovakvom kakva jeste, uz pomoc tunela "na razvlacenje" od plastike koji bi isao od ulaza kucice do prostora neposredno iza gola.
Upravo tako nema potrebe rusiti kucu,samo je renovirati i napraviti taj tunel da se razvlaci do terena i to je to,i barem na Jugu postaviti stolice,taj jug nije nimalo mali,ja mislim da bi cak mogao i vise da primi od novog juga,kad bise postavile stolice...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
ice

Post by ice »

ristoo7 wrote:Ако је проблем исток нека га затворе ако будемо играли ЛЕ и крај, ионако нећемо напунити до краја.
Zaboravio si i sektor za gostujuće navijače, on mora biti jasno odvojen.Kao jedino rešenje vidim tu novu tribinicu sa semaforom.
Ima dakle tu itekako mnogo problema.

UEFA-ina pravila su i donekle rastegljiva, pogotovo kada je reč o kvalifikacijama.Za kvalifikacije nema nikakvih problema, a za eventualno takmičenje po grupama-videćemo, možda i ovakav istok bude u funkciji.Ali takvo stanje stvari sigurno neće potrajati dugo jer još malo je ostalo do kraja UEFA-inog roka za podizanje standarda bezbednosti na stadionima.

Uglavnom, videćemo šta će biti kada i dođe vreme za to, dobro je da ćemo bar reflektore imati.
Last edited by ice on Thu Mar 31, 2011 10:03 pm, edited 1 time in total.
madda fakka

Post by madda fakka »

Milan wrote:I ranije sam govorio na ovu temu. Po meni, NIKAKO ne rušiti kućicu. Ona je jedan od naših simbola i mene lično bi jako pogodilo njeno rušenje. Sa njenim uklanjanjem ionako ne bi rešili ništa, jar je mali jug totalno različit od ostatka...
Bombonjera ima zgradu tj nema celu tribinu, Kantrida (Rijeka) ima stenu, Bragin stadion nema sever i zapad, Djenova tj Sampdorija ima "kule" na coskovima stadiona.. Hocu reci nas prepoznatljiv "brend" bi mogao biti kucica :wink: Ali ja bih one komunalce tj bivsi prekrsajni sud srusio i napravio valjan i velik parking!

Nisu nam se ni reflektori podigli vec hocemo jos :) I treba! Sledeci je natkriveni istok!! 8)
I Bog je Slaninar...
ice

Post by ice »

Naravno da moramo da želimo još, da nije tako ne bi smo bili navijači ozbiljnog i velikog kluba i ne bi smo ni ove reflektore dobili.
car jovan

Post by car jovan »

Та кућа и кад би се срушила опет не би могла јужна трибина да се споји,због оне зелене куће иза,која је колико сам видео лепо окречена,и стављена јој је фасада тако да од тога бар у блиској будућности нема ништа.Источна трибина би могла да се направи из простог разлога што има много простора иза.Е сад да ли ће до тога доћи,једно се прича нон-стоп,а никад да се уради било шта на ту тему.мени је тренутно та источна трибина најружнији део стадиона.Јесте да има она доста заслуга за нашу групу,али штрчи ми некако превише,јер је нижа од свих осталих трибина,чак и она нефункцоинална трибина са семафором је подигнута на ниво великог југа.Мада и та трибина је :roll: заиста треба бити експерт за онако нешто.Само се бојим да уколико и дође до реновирања источне трибине да не направе опет неко градитељско чудо слично ,,трибина са семафором''.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Stadion Vojvodine je u toliko jadnom stanju da gde god da zagrebes sa propisima imas problem.

Istok treba srusiti i napraviti novi, nema tu nikakve filozofije.
Veliki jug treba strusiti i napraviti novi, ni tu nema filozofije. Ta tribina je u tragicnom stanju.

Sektor za gostujuce navijace je trebao da bude tu gde se sada nalazi semafor. Ta tribina/prostor je kao stvoren za tu namenu. Idealan prilaza sa Bulevara, i dovoljno je odvojena od ostalih delova stadiona, pa su i potencijalni problemi najmanji. Sada je tu semafor i toj prici je kraj. Zapravo, gostujuci navijaci vise nemaju gde da idu. Nema za njih mesta. Veliki jug, cak i da se rekonstruise nikada nece sluziti kao tribina za gostujuce navijace (ako ih ima vise od 20), jer je tu Sluzbeni ulaz a i prolaze navijaci koji idu na Zapadnu tribini. Sve u svemu, mnoooogo problema i malo resenja.

Jednostavno, stadion nije vise funkcionalan. Pravljen je u drugom vremenu i za druge potrebe.
Passazir

Post by Passazir »

Vidim da se povelo dosta price oko malog juga. Ni meni nista nije bilo jasno kada sam video da novoizgradjena tribina nije u nivou ni sa istokom ni sa velikim jugom i da se sa onim kaskadama razlikuje od izgleda svih ostalih tribina. Medjutim imao sam prilike da udjem u tribinu i da vidim sta je nasa atletika dobila a dobila je mnogo. Ispod tribine su moderne svlacionice, prostori za treniranje i razgibavanje u losim uslovima, kancelarije. Ocigledno je da je zbog prvenstva u atletici napravljen (ko zna koji po redu) truli kompromis i da je u stvari bilo bitno sta ce biti unutra a od spolja... napraviti kosinu i nabacati stolice da bar lici na deo stadiona. Kad i nekako pomirim sve te stvari u glavi ostaje mi nejasno zasto ta tribina nema toalet i nije spojena sa ostalim delovima za navijace nego je povezana direktno sa atletskom stazom. Malo je verovatnoca da ce, dok je ovakvo stanje, na njoj iko ikada gledati fudbal. Mozda samo Bjeka i Zeka kao onomad...
Budi VOJVODJANIN navijaj za Vojvodinu
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

madda fakka wrote:Bombonjera ima zgradu tj nema celu tribinu, Kantrida (Rijeka) ima stenu, Bragin stadion nema sever i zapad, Djenova tj Sampdorija ima "kule" na coskovima stadiona.. Hocu reci nas prepoznatljiv "brend" bi mogao biti kucica :wink:
Ima puno stadiona na svetu koji nemaju 4 kompletne tribine pa opet ispunjavaju najvise standarde. Meni uopste ne bi smetalo da Karadjordje ostane u obliku "potkovice" sa sve kucicom na jugu, samo da se sve postojece tribine srede i urede, znaci da se dovedu na isti nivo, dobiju krov i sve ostalo sto vec treba za ispunjavanje uslova UEFA.

Evo jos jedne "potkovice" (sad zamislite nasu kucicu umesto onog ulaza :mrgreen: )
Image
fksloboda.org

Post by fksloboda.org »

Zelim brz zavrsetak radova na postavljanju reflektora. Pozdrav svima.
pikili

Post by pikili »

Članak u današnjem Magyar Szo-u sa brzim prevodom.

Image

JAVNO PREDUZEĆE PREUZIMA UPRAVLJANJE NAD STADIONOM

JP Poslovni prostor preuzima upravljanje nad stadionom Karađorđe, a shodna odluka će se doneti na današnjoj sednici gradske skupštine.
Delatnošću stadiona Vojvodine je do sada upravljao SPENS, a promena je potrebna iz razloga što samouprava novac potreban za rekonstrukciju stadiona može da obezbedi samo na ovaj način. Osim toga se smatra da je uprava SPENS-a svoj zadatak vršila aljkavo, ostalo je naime nerešeno pitanje poslovnih prostorija koje se nalaze u sklopu stadiona.
U krugovima samouprave se još ne zna kada će radovi započeti, tome treba da prethodi višemesečno skupljanje sredstava, a status poslovnih prostorija će verovatno još dugo ostati aktuelan problem. Gradska vlast je računala da će novčana pomoć za rekonstrukciju pristići i iz Beograda ali iz Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja su poručili da novaca za dotaciju nema.
Post Reply