Kup Srbije - sezona 2010/11

Locked
postman

Post by postman »

Gardista,alal vera ! Kakav tekst !
Sve ja to slicno nosim u sebi i svom srcu ali ne bih umeo bas tako da srocim !
I zato cu i ja sa svojih 44 leta biti u sredu u "rupi " i navijati za "nasu" Vosu !Pa kako god bude samo nek momci "ostave srce na terenu".
kej

Post by kej »

ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
severozapad

Post by severozapad »

Meda sutra igra finale kupa ? :) Aj šalu na stranu, da se izgazi ono što se inače promašuje u travi u sredu i da popijemo svi makar jednu u to ime kad se vratimo u naš Novi Sad.
King

Post by King »

Ja mislio crni Kiza.... :D
Владика
Administrator

Post by Владика »

Пошто Београђани воле да коментаришу нашу Управу, ево још једног мало подсећања које водио њихов клуб.
Image
За оне млађе-
1.Пеко Дапчевић
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B8%D1%9B
2.Јанко Бобетко
http://hr.wikipedia.org/wiki/Janko_Bobetko
3. Фрањо Туђман
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1% ... 0%B0%D0%BD
slanobarac

Post by slanobarac »

Gardisto, moj naklon do poda.Tvoji tekstovi će sigurno naći mesto u antologiji FK VOJVODINE. :hurray: :hurray: :hurray:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
severozapad

Post by severozapad »

" Pošto u sredu Vojvodinu čeka finale Kupa s Partizanom, evo još jedne anegdote. Važilo je nekada pravilo da svi koji služe vojni rok automatski mogu da igraju za Partizan, ukoliko to žele. Ja nisam hteo da kao igrač Vojvodine igram za Partizan, a kazna je ubrzo stigla. Utakmicu koju sam po izlasku iz JNA odigrao za Vojvodinu i u kojoj smo pobedili Partizan, izgubili smo službenim rezultatom. Crno-beli su uložili žalbu na moj nastup, koja je od takmičarskih organa prihvaćena, jer, navodno, još nisam bio stekao pravo da ponovo igram za Vojvodinu!? " Radomir Krstić

http://www.youtube.com/watch?v=Ml6__7Js ... re=related Voša Gooooooool
Last edited by severozapad on Tue May 10, 2011 10:14 am, edited 1 time in total.
Vojvodjanin

Post by Vojvodjanin »

Da li će Vojvodina sutra biti u punom sastavu?
Čuo sam na forumu da je povredjen Abu?
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

Eeee, a kada bi Gardistu zaposlili kao psihologa u FKV :idea: :idea: :idea:
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

podbara wrote:Пошто Београђани воле да коментаришу нашу Управу, ево још једног мало подсећања које водио њихов клуб.
Image
За оне млађе-
1.Пеко Дапчевић
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B8%D1%9B
2.Јанко Бобетко
http://hr.wikipedia.org/wiki/Janko_Bobetko
3. Фрањо Туђман
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1% ... 0%B0%D0%BD
Mislim da si zaboravio neke da postaviš u kolekciju predsjednika HNKP:

Ivan Ćurković

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_%C4%86urkovi%C4%87
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Održana je u 10h konferencija za medije u Veterniku na kojoj su bili Kiza i Meda, pa su obojica odmah otputovali za Bg gde će biti zajednička konferencija sa predstavnicima "onih drugih".

Što se tiče sastava tima - nema sekiracije!

Kiza veli da je već odredio i izvođače penala i da ništa nismo prepustili slučaju! Danas trening u Veterniku, a put u Bg sutra i bez treninga na stadionu na kojem ćemo igrati meč.

Prvi kontigent od 3500 karata beše MALO!!! Danas stiže novi...
njaks

Post by njaks »

Grof Žekula wrote: Prvi kontigent od 3500 karata beše MALO!!! Danas stiže novi...
Vidim ja da necu spavati veceras od uzbudjenja.. :hurray:
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Дневник wrote: У СУСРЕТ ФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ: И у затвор због Војводине

Image

Фудбалери новосадске Војводине до сада су од 1950. године (када је одиграно прво финале Купа) учествовали у четири финална сусрета, а клупска легенда Радомир Крстић играо је у првом Вошином финалу 1951. године. Тада је загребачки Динамо победио у обе утакмице по 2:0. Међутим, занимљиво је то да се први меч играо у Загребу, а други у Београду.

Радомир Крстић, који је према клупској евиденцији одиграо 613 мечева (а по сопственој 678) и постигао 269 голова у периоду од 1946. до 1961. године, управо указује на ту нелогичност.
- Правило је било да се обавезно меч финала Купа Маршала Тита, како се тада звао, игра у Београду. Хајде, разумем то што је због Динама играно у Загребу, али због чега ми нисмо имали шансу да играмо пред својим навијачима у Новом Саду? Уствари, нас су тада сматрали за провинцијалце, нико нас озбиљно није узимао, али смо у серији у којој смо били бољи и од Партизана и Хајдука стигли до финала и скренули пажњу јавности на Војводину. Међутим, нисмо имали никаву, како се то данас каже, логистику. Није имао ко да стане иза нас, да нас подржи, иако је Бане Секулић, којем много дугујем као тренеру, направио плејаду младих играча с Васкетом, Вујкетом, Тозом, Рајковим, Миловановим, великим Крлетом... Признајем да је Динамо тада био бољи и по цичи зими заслужено победио - прича у даху Радомир Крстић.

Према његовим речима, секција ветерана ФК Војводина увек је била активна, а некада је окупљала 26 чланова који су се сваког четвртка окупљали на дружењу и евоцирању успомена.

- Остало нас је петорица који смо редовни на тим дружењима. Поред мене, ту су још Добросав Крстић, Лазар Васић, Лука Малешев и Драга Живковић. Чуваћемо успомену на лепе дане док год будемо могли, упркос годинама.

Радомир Крстић каже да је недавно гледао интервју садашњег председника ФК Војводина Ратка Буторовића који је дао за „Новосадску телевизију” и да се потпуно слаже с његовом констатацијом да су Партизан и Црвена звезда фаворизовани.
- Увек је тако било. Сећам се да сам, док сам служио војни рок, долазио у неколико наврата из Горњег Милановца у Нови Сад да поправљам зубе и успео сам да одиграм шест утакмица за Војводину. Помогао сам клубу колико сам могао, но, убрзо је стигао телеграм да не смем да идем у Нови Сад пред меч с Партизаном. Због мојих одсуствовања које сам вешто, поред поправке зуба, користио и да играм за Војводину, касније сам био и кажњен. Зна се да су тада генерали владали Партизаном, а мени је допао затвор у трајању од 20 дана, а после сам још исто толико учествовао и на маневрима на Авали. Све сам издржао, а на маневрима сам био курир и годило ми је да одржавам кондицију трчећи с једног брда на друго - присећа се бројних анегдота.

Успомене навиру једна за другом.
- Пошто у среду Војводину чека финале Купа с Партизаном, ево још једне анегдоте. Важило је некада правило да сви који служе војни рок аутоматски могу да играју за Партизан, уколико то желе. Ја нисам хтео да као играч Војводине играм за Партизан, а казна је убрзо стигла. Утакмицу коју сам по изласку из ЈНА одиграо за Војводину и у којој смо победили Партизан, изгубили смо службеним резултатом. Црно-бели су уложили жалбу на мој наступ, која је од такмичарских органа прихваћена, јер, наводно, још нисам био стекао право да поново играм за Војводину!?

Занимљииво је и то да је Радомир Крстић, као дугогодишњи секретар ФС Србије, позван да сутра преда медаље учесницима финала Купа Србије.

- Са задовољством ћу то учинити, а надам се да ћу фудбалерима Војводине предати златне медаље. Познато је да у клупској историји у четири наврата нашем клубу није успело да победи у финалу, па ће ваљда то сада поћи за руком овој генерацији. Међу бројним навијачима који најављују одлазак на утакмицу у Београд биће и двојица мојих унука, које сам поштено „заразио вирусом” ФК Војводина. Не пропуштају скоро ниједну утакмицу. Знам да су били и у Лучанима у полуфиналу у утакмици са Слободом Поинт Севојно - каже 84-годишњи Радомир Крстић.

С. Савић

Пета срећа?

ФК Војводина учествовао је до сада у четири финална сусрета Купа државе. Новосађани су 1951. године два пута поражено од загребачког Динама по 0:2. Следећа три финална сусрета Војводина је губила од Црвене звезде: 1997 (0:0 и 0:1), 2007. (0:2) и 2010. године (0:3).
Хоће ли пето учешће у финалу Купа бити срећно за Војводину, остаје да се види.

Из Новог Сада креће 40 аутобуса

У Фудбалском клубу Војводина све чине да навијачка подршка са источне трибине Маракане сутра на финалном мечу Купа Србије с Партизаном буде у знаку Вошиних црвено-белих боја. Интересовање превазилази сва очекивања, па је првобитно планирана бројка од 30 аутобуса за организовани одлазак порасла на 40.

Тим поводом члан Управног одбора ФК Војводина Душан Влаовић каже:
- До јуче у подне преузето је 1800 улазница, тако да очекујемо да из Новог Сада пут Београда крене 40 аутобуса. Двадесет возила обезбедио је ГСП Нови Сад, десет „Дунавпревоз„ из Бачке Паланке, један или два аутобуса обезбедиће Град Нови Сад, а остале „Ласта”. Обавештени смо да ће неколико аутобуса стићи из Срема и Бањалуке, где су се навијачи такође организовали. Према нашим очекивањима, фудбалери Војводине имаће ватрену подршку између четири и пет хиљада навијача који ће бити смештени на источној трибини стадиона Црвене звезде.

Незванично, никада организовано толико аутобуса није кренуло из Новог Сада. Примера ради, 5. октобра 2000. године у организацији политичких партија из Новог Сада на митинг у главни град кренуло је 25 аутобуса.

У организацији финала Купа Србије координација маркетинга клуба и навијачке групе „Фирма” је изузетна. Билборди, штандови с флајерима на свим прометнијим местима у Новом Саду и разне манифестације анимирају све којима је Воша у срцу да у среду 11. маја буду уз клуб.
Из „Фирминог” шопа, који се налази на стадиону ФК Војводина, обавештавају да преузимање улазница иде предвиђеним током. Аутобуси „Дунавпревоза” и „Ласте” биће сутра паркирани на Булевару цара Лазара, док ће аутобуси ГСП-а, који су намењени за најватреније присталице новосадских црвено-белих, бити паркирани на Булевару ослобођења, у близини стадиона „Карађорђе”.
Апелује се на навијаче да благовремено преузму улазнице уз обавезни лични документ (лична карта, пасош, ђачка књижица) с посебним акцентом на заинтересоване навијаче ван Новог Сада, који би то требало да учине у току данашњег дана, а све због тачне резервације броја аутобуса. Организован олазак аутобуса с поменутих локација предвиђен је сутра за 15.30 сати.
Велики је број и оних који ће на утакмицу ићи сопственим превозом, па нема сумње да ће подршка бити достојна финалисте Купа. С. С.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Danas u 19:30 se zahuhtavamo za sutra, preksutra... kreće pesma i ludnica koja neće stajati. Prvo poluvreme je u sredu, drugo za vikend pred punim Karađorđem, kada ćemo proslaviti prvi Kup u istoriji. Ispred Južne tribine okupljanje i vožnja kroz Grad! Idemo!
slanobarac

Post by slanobarac »

Nigde ne vidim da su izbacili ime sudije za sutra. Imate li neki info? :?:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Locked