Grad Novi Sad wrote:НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОСВЕТЉЕЊА СТАДИОНА КАРАЂОРЂЕ
Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, председник Скупштине града Александар Јовановић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић обишли су радове на изградњи осветљења стадиона „Карађорђе“. У оквиру планираних радова на изградњи новог, модерног осветљења градског стадиона предузето је подизање првог од 4 бетонска стуба који ће бити постављени ван стадиона, висине 45 метара, а на сваки ће бити монтирано по 72 рефлектора.
- Нови Сад заслужује модеран стадион на којем ће моћи да се играју утакмице највишег ранга, а недостатак адекватног осветљења представљало је препреку, и због тога смо и одлучили да решимо тај проблем. Рефлектори ће бити постављени крајем јуна, а током јула очекујемо да ће бити постављена комплетна опрема – рекао је градоначелник Павличић и нагласио да ће Град наставити да улаже у спорт.
Поред рефлектора на стубовима предвиђено је да још 28 рефлектора буде монтирано и на постојећој надстрешници, што значи да ће их укупно бити 316, а пројектовани су у складу са захтевима УЕФА – за фудбал и ИААФА – за атлетику. Поред тога биће изграђена и нова трафо станица, а у складу са међународним прописима, у случају нестанка електричне енергије, поставиће се адекватан резервни извор напајања у облику електричне агрегатне станице. Како је рекао директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић, изградња осветљења представља увод у реконструкцију комплетног стадиона Карађорђе.
Sa jedne strane puno srce sto cemo opet gledati nocne utakmice, ali sa druge mucno je primetiti da se 2011-te radujemo sto gledamo montazu 4 celicna stuba, dok smo pre 30-40-50 godina ne samo imali reflektore, nego i obarali neke rekorde u gradjevinarstvu...
Ali dobro, treba biti srecan sto nas sadasnja vlast barem nije sprecila da uopste uradimo i ovo.
A o 'kompletnoj rekonstrukciji' stadiona, mislim da cemo za to ipak morati da cekamo sledece lokalne izbore.
Neusatzer wrote:Sa jedne strane puno srce sto cemo opet gledati nocne utakmice, ali sa druge mucno je primetiti da se 2011-te radujemo sto gledamo montazu 4 celicna stuba, dok smo pre 30-40-50 godina ne samo imali reflektore, nego i obarali neke rekorde u gradjevinarstvu...
Ali dobro, treba biti srecan sto nas sadasnja vlast barem nije sprecila da uopste uradimo i ovo.
Ovo je nekako i moj zaključak. Drago mi je što su tu, ali mi je u isto vreme tužna ta činjenica koliko smo na niskim granama.
Uzevši sve u obzir i pogotovo to koliko su nas neke prošle vlasti minirale po ovom pitanju, moramo biti zadovoljni pogotovo što se stalno potencira i taj dalji tok rekonstrukcije u narednom periodu.Poslušajte izjavu Novakovića, on je uostalom i najmerodavniji što se toga tiče.
Tačno je da će biti gledano da se uberu i neki politički poeni na osnovu ove priče, ali šta me briga, neka bude i tako, samo da mi dobijemo naš evropski Karađorđe.
Treba shvatiti razliku između toga da neko ubere poene na renoviranju stadiona i toga da neko ubere poene na sabotiranju rekonstrukcije istog kao što je to ranije bio slučaj.
Mislim da trenutno nema nijednog razloga da budemo pesimisti bar kada je priča o stadionu u pitanju, barem do nekog narednog perioda.Što se ostalog vezano za naš klub tiče, to je već druga priča.
Slike su fenomenalne,posebno ona gde je reflektor zajedno sa onim silnim satelitskim antenama na zgradi,ali ova izdvojena.... nisam mogao odoleti,a da je ne prokomentarisem... kao u nekom crtanom filmu... spakovali su coveka (raketa) na put oko sveta... a faca ovoga sto ide ka fotografu....
Last edited by Voja on Wed May 25, 2011 10:24 am, edited 1 time in total.
Voja wrote:Slike su fenomenalne,posebno ona gde je reflektor zajedno sa onim silnim satelitskim antenama na zgradi,ali ova izdvojena.... nisam mogao odoleti,a da je ne prokomentarisem... kao u nekom crtanom filmovu... spakovali su coveka (raketa) na put oko sveta... a faca ovoga sto ide ka fotografu....